Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
QsisVTS έγραψε:τα σπάει ο οτε σούπερ πανάκριβος

Οντως έχω ακριβώς τις ίδιες τιμές αλλά με απεριόριστα (αντί 200') σταθερά από Forthnet από το 2009 ή 2010 δεν θυμάμαι ακριβώς.
Αν και τώρα τελευταία μου κάνουν κάτι νερά και δρομολογούν κάτι sites που με ενδιαφέρουν από Βουλγαρία :x

QsisVTS έγραψε:από τη cyta όπως έχω χιλιοπεί θα έμενα μακριά, στη δουλειά μόνο κακές εμπειρίες έχω

Πολύ λίγους ευχαριστημένους από CYTA έχω ακούσει... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#240133 Εμένα με έχουν κάνει να παραξηγηθω με κόσμο με τα mail τους (που δεν πάνε κάποιες φορές για ανεξήγητους λόγους ή δε λαμβάνω) που πολύ κακώς χρησιμοποιούμε αντι να βάλουμε κάνα gmail να τελειώνει το παραμύθι

Και όσες φορές τους έχουμε χρειαστεί σαν υποστήριξη απλά δε ξέρουν

Μετά είχαν κάνει μπαχαλο τις γραμμές και το φαξ που είναι άλλο νούμερο χτυπούσε στα σταθερά , αυτό ευτυχώς το έφτιαξαν

Έχουν στείλει λάθος χρεώσεις στους λογαριασμούς και γίνεται μπαχαλο και τέλος μας έχουν VoIP χωρίς να μας έχουν δώσει κάποιο ups και αν πέσει το ρεύμα απλά δεν υπάρχουμε

Ελπίζω σύντομα να πάρουν πόδι

Για δουλειά κοτε έστω και με 4αρα θα έβαζα και ίσως και Vodafone

Για σπίτι δε θα με ένοιαζε με τη forthnet καλά είμαι, αλλά κύπριους αδερφούς πουθενά :rtfm:

Ειδικά αν καίγομαι και δε μπορώ να παίζω
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#240137 Εγώ το τελευταίο 6μηνο μόνο έχω θέμα με τη cyta και αυτό είναι όταν κατεβάζω κάτι με φουλ ταχύτητα και πάω να μιλήσω στο τηλέφωνο τότε και μόνο πέφτει η γραμμή.Κατά τα άλλα εδώ και 4.5 χρόνια δεν είχα κανένα πρόβλημα.Το θέμα τώρα είναι ότι ακούγονται διάφορα με το τί θα κάνει η μαμά εταιρία στην Κύπρο και δεν ξέρω αν θα είμαι οκ να έχω 24μηνη δέσμευση.
Όσο για τον ΟΤΕ έχω κάκιστη εμπειρία αφού τον είχαμε από όταν χτίστηκε το σπίτι,κάποια στιγμή βάλαμε ADSL,αργότερα αλλάξαμε και πακέτο ίντερνετ και όταν τελικά έληξε η σύμβαση αντί να πάρουν τηλέφωνο έστω για κάποια δήθεν προσφορά μας έρχονταν λογαριασμοί ο ένας μεγαλύτερος από τον προηγούμενο αφού τη μία άλλαξε η τιμή του πακέτου,την άλλη έβγαλαν τα δωρεάν λεπτά προς σταθερά κτλ.Οπότε και έφαγαν σουτ αν και πήραν μετά τηλέφωνο για να μου δώσουν τα ίδια με τη cyta με καπέλο 50% σαν προσφορά για παλιό πελάτη και ενώ είχαν κάνει τις |λογοκρισία| τους.Εν τω μεταξύ δε γίνεται να σου λένε ανεξαρτήτως γραμμής ότι σας εγγυόμαστε σίγουρα 16 ή 18 mbps και τελικά ψάχνοντάς το να βλέπεις ότι θα πιάνεις τα μισά από ότι θα πληρώνεις εν έτει 2016.Χώρια που με έπρηξαν με τα δωρεάν το ένα και το άλλο μέχρι που ρώτησα και είναι άλλα 30 ευρώ η σύνδεση που οκ μικρό το κακό αλλά δε σου το αναφέρει κανείς.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:Από μία απόσταση και πέρα όμως αν έδιναν από το κέντρο θα γελαγε και το παρδαλο κατσίκι, θα υπήρχε ελάχιστη διάφορα από ADSL, μπορεί και καθόλου και τσαμπα τα λεφτά

Άντε τώρα να σταματήσει και αυτή η βλακεία με τα κλειδωμένα 50 και ας δίνουν όσο μπορεί να σηκώσει η γραμμή μπας και δούμε 70-100+ γιατί το 50αρι για το vdsl πρέπει να είναι ότι ήταν το 8αρι για το ADSL που σε νόρμαλ συνθήκες το πιάνουν όλοι και στο έως 24 όσο έπιανες

Η δική μου δεν έχω κάτσει να υπολογισω μέχρι πόσο μπορεί να πάει :hmmm:

Το όριο για το VDSL2 σήμερα είναι τα 100Mbit/100Mbit download/upload. Δεν ξέρω βέβαια αν ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί αυτό ή το παλιότερο VDSL που είχε όριο 56Mbit/16Mbit download/upload.
https://en.wikipedia.org/wiki/Very-high ... riber_line

Όπως και να 'χει, είναι η βέλτιστη λύση αν δεν θέλεις να ξηλώσεις το σύμπαν.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#240202 g.993.2 χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ. δλδ 100/100 οριο
Άβαταρ μέλους
By melos86
nass έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Κανονικά μέχρι πρόσφατα δεν επιτρεπόταν να κουμπώνονται οι ADSL χρήστες στην οπτική ίνα.

Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά από κανονιστικής άποψης υποθέτω ότι η απαγόρευση αυτή σχετίζεται με το αν δίνεται και λιανική και χοντρική υπηρεσία από την ίδια καμπίνα, δηλ. να μη δίνει ο ΟΤΕ ADSL 20-24 (πριν 2-3 σελίδες έβαλε ο melos86 ένα 24011 που είναι πολύ κοντά στο θεωρητικά μέγιστο :omg: ) από καμπίνα και ο Χ άλλος πάροχος υποχρεώνεται να πάει με 6-8 στο κέντρο. Αν όμως η καμπίνα έχει επαρκή αριθμό πορτών και δίνει και χοντρική σε άλλους παρόχους, δεν (νομίζω να) υπάρχει θέμα.

Να ενημερωσω οτι ειμαι σε ισογειο καταστημα 30 μετρα απο την καμπινα του ΟΤΕ!
Βεβαια πλεον εκανα αιτηση φορητοτητας στην Forthnet γιατι η διαφορα στο κοστος ηταν τεραστια και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα συνδεθω στο ιδιο μερος... Αν γνωριζει κανεις ας με ενημερωσει παρακαλω!
Αλλα 26 ευρω τον μηνα με τα 75 που πληρωνω τωρα στον Οτε ειναι μεγαλη διαφορα και 600 ευρω τον χρονο μπορω να βρω αλλους τροπους να τα καταναλωσω ...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Από μία απόσταση και πέρα όμως αν έδιναν από το κέντρο θα γελαγε και το παρδαλο κατσίκι, θα υπήρχε ελάχιστη διάφορα από ADSL, μπορεί και καθόλου και τσαμπα τα λεφτά

Άντε τώρα να σταματήσει και αυτή η βλακεία με τα κλειδωμένα 50 και ας δίνουν όσο μπορεί να σηκώσει η γραμμή μπας και δούμε 70-100+ γιατί το 50αρι για το vdsl πρέπει να είναι ότι ήταν το 8αρι για το ADSL που σε νόρμαλ συνθήκες το πιάνουν όλοι και στο έως 24 όσο έπιανες

Η δική μου δεν έχω κάτσει να υπολογισω μέχρι πόσο μπορεί να πάει :hmmm:

Το όριο για το VDSL2 σήμερα είναι τα 100Mbit/100Mbit download/upload. Δεν ξέρω βέβαια αν ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί αυτό ή το παλιότερο VDSL που είχε όριο 56Mbit/16Mbit download/upload.

Όπως και να 'χει, είναι η βέλτιστη λύση αν δεν θέλεις να ξηλώσεις το σύμπαν.

η φορθνετ από ότι βλέπω χρησιμοποιεί vdsl2 :hmmm: δε νομίζω ότι είχε νόημα να βάλουν το "αρχαίο" vdsl1 και μετά από λίγο να ξανα-αναβαθμίζουν

επίσης μια διόρθωση από τη wikipedia, το vdsl1 υποστήριζε μέχρι 3 upload, οπότε από αυτό και μόνο φαίνεται ότι αυτό που έχουμε τώρα είναι 2

το ερώτημα είναι αν και πότε θα το αφήσουν στο "έως 100" :hmmm:

και 60 ή 70 να πηγαίνει μια χαρά θα είναι αν η τιμή παραμείνει ίδια και ας κλαιγόμαστε μετά που δε πιάνουμε τα 100 :lol:

Άβαταρ μέλους
By RXristos
#240287 Εγώ πριν μερικές μέρες το γύρισα σε VOIP την 24αρα triple play στον ΟΤΕ, με συνέδεσαν απευθείας στην καμπίνα και από τότε
από τα 11-12 με το ζόρι είμαι σταθερά στα 22+. Το modem είναι το VDSL2 και πλέον όποτε θέλω να το γυρίσω σε VDSL αρκεί ένα τηλέφωνο. Ούτε άλλος εξοπλισμός ούτε επίσκεψη από τεχνικό.
Πάντως αυτό με τις καμπίνες, τουλάχιστον όπως μου είπες ο τεχνικός, περίμεναν να δούνε που θα "κάτσει" η ζήτηση για VDSL και πλέον συνδέουν τις γραμμές απευθείας στην καμπίνα όταν πρόκειται για VOIP. Νομίζω ότι η VOIP χρειάζεται και το επιπλέον bandwidth...σωστά;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#240289 Δηλαδή μπορείς να πάρεις τον ΟΤΕ και να του πεις ότι το τηλέφωνό σου θες να γίνει VoIP και έτσι θα κάνουν αυτοί την αλλαγή στο τρόπο σύνδεσης και θα κέρδισεις το κατιτίς του από ταχύτητα και στο ιντερνετ?
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#240291 @@
VoIP με έκαναν κι εμένα και δεν άλλαξε τίποτα στη ταχύτητα...
Άβαταρ μέλους
By nass
RXristos έγραψε:Νομίζω ότι η VOIP χρειάζεται και το επιπλέον bandwidth...σωστά;

Ασήμαντο bandwidth (της τάξης των 64 Kbps) χρειάζεται ένα κανάλι φωνής. Μόνο στο upstream μπορεί ίσως να κάνει κάποια διαφορά.

Τα προβλήματα με το VoIP είναι:
(α) πρέπει να υπάρχουν εγκατεστημένοι λειτουργικοί μηχανισμοί Quality of Service end-to-end για να παίρνει προτεραιότητα η φωνή και να μην "εξοντώνεται" από τα data
(β) το UPS που αναφέρθηκε, όταν συνδεόμαστε με συμβατική τηλεφωνία στο κέντρο, πέφτουμε πάνω σε μία συσκευή με UPS (χώρια που το κέντρο έχει γεννήτριες κτλ.) που σημαίνει ότι και σε διακοπή ρεύματος έχουμε τηλέφωνο. Πολύ σημαντικό σε περιπτώσεις ανάγκης! Αν έχουμε VoIP τότε πρέπει να έχουμε εμείς UPS στο router μας και επιπλέον UPS στην καμπίνα του ΟΤΕ. Το πρώτο είναι απλό τεχνικά αλλά €€€ δικό μας κόστος αλλά το δεύτερο αρκετά πιο δύσκολο διότι τα UPS που αντέχουν σε εξωτερική χρήση είναι πολύ ακριβά και, απ΄ό,τι διαβάζω εδώ, ο ΟΤΕ δεν έχει εξοπλισμένες τις καμπίνες του με τέτοια. Οπότε τζίφος...

Προσωπικά δε βλέπω ΚΑΝΕΝΑ κέρδος, αν στο σπίτι έχω ικανοποιητική συμβατική τηλεφωνία, να το γυρίσω σε VoIP. Ούτε καλύτερες υπηρεσίες θα έχω (δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω ΜΟΝΟ με VoIP και όχι με συμβατική τηλεφωνία), βασικά το VoIP είναι για να κερδίζει ο κάθε ΟΤΕ καταργώντας τη συμβατική τηλεφωνία αλλά χωρίς μείωση των χρεώσεών μας :) Κάπως σαν τις παπαριές των αυτοκινητοβιομηχανιών στυλ "η νέα φανταστική πλατφόρμα MQB :yahoo: " ή "οι νέοι modular κινητήρες με ιδανικό μέγεθος κυλίνδρου 500 cc" που η πρέπουσα απάντηση είναι "τι με νοιάζει ρε φίλε πόσα μοντέλα παράγεις με αυτή την πλατφόρμα ή πόσους διαφορετικούς κινητήρες 1000-1500-2000-3000-4000 cc, δικό σου πρόβλημα, εγώ θα δω διαφορά στην τσέπη μου ή στις επιδόσεις μου ?" :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
MIXOStsi έγραψε:@@
VoIP με έκαναν κι εμένα και δεν άλλαξε τίποτα στη ταχύτητα...

Σε συνέδεσαν στην καμπίνα με οπτική;;;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#240450 Δεν νομίζω να με σύνδεσαν με οπτική και να πιάνω 6Mbps...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#240455 Στου γαμπρού μου στην Πεύκη (Αθήνα): :slap:

Εικόνα

Πριν είχε Forthnet @9-10mbps.

:lol:
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#240457 εγω απο αλλαγη παροχου απο κοτε σε βοδαφονε παντως ειχα και μια μικρη αυξηση στην ταχυτητα .. ας τους παρει τηλ να του το φτιαξουν