- 18 Φεβ 2018, 20:59
kyr80 έγραψε:
Η δικιά μας λοιπόν οικονομία, καλό να συγκρίνεται με τις δορυφορικές χώρες... Τι φορολογία έχουν αυτές οι χώρες;;; ΧΑΜΗΛΗ, ώστε να γίνουν ελκυστικές σε ξένους επενδυτές.
Αλήθεια... ξέρεις τι παροχές, περίθαλψη και σύνταξη (δεν) έχεις σε αυτές τις χώρες;;;

Ακόμα και σήμερα καλύτερα είναι η Ελλάδα από πχ Βουλγαρία. Οπότε χρειαζόμαστε τους σχετικά υψηλούς φόρους και εισφορές για να διατηρήσουμε ακόμα και αυτό το επίπεδο που έχουμε σήμερα. Δεν θα ήθελα να μένω σε χώρα με τα νοσοκομεία της Βουλγαρίας ή της Ρουμανίας (έχω συγγενή της γυναίκας μου γιατρό σε νοσοκομείο στο Βουκουρέστι).
kyr80 έγραψε:Και ΟΧΙ οι ασφαλιστικές εισφορές βάση εισοδήματος είναι άκυρες και άδικες.
Πως το εννοείς αυτό;;; Οι μισθωτοί εδώ και δεκαετίες πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους! Απλά τώρα έγινε και για τους μισθωτούς αυτό...
kyr80 έγραψε:Γιατί σύνταξη δεν πρόκειται να πάρουμε, και δε θα είναι ανταποδοτική. Τα κάναμε με το λογιστή μου... Ακόμα και να δεχθώ τους συριζαιοκλέφτες... Πληρώνω 750€ παραπάνω ΚΑΘΕ μήνα, για να πάρω 90€ παραπάνω σύνταξη....
Που είναι η ανταποδοτικότητα στις ασφαλιστικές εισφορές;;;;
Άρα συμφωνείς πως το πρόβλημα δεν είναι στο ύψος των εισφορών, αλλά στην έλλειψη ανταποδοτικότητας

. Μαζί σου.
Μην ξεχνάς πως οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση των εισφορών και η μείωση της ανταποδοτικότητας είναι εντολές έξωθεν, οπότε θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Το φταίξιμο των συριζαίων είναι πως απλά υπογράφουν τα πάντα... και μετά τα εφαρμόζουν... Παλιότερα μέναμε στις υπογραφές...
kostis20 έγραψε:Aπλά πληρώνουμε και αυτούς που βγάζουν μαύρα. Όσο και αν κλείνεις τα μάτια εγω που έχω τελειώσει ειδικότητα εδώ και 4 χρόνια πληρώνω το Διευθυντή ΕΣΥ που μπορεί να βγάζει και 20Κ μαύρα το μήνα...(Για να βάλω παράδειγμα απο τον ιδιο κλάδο)Και όλους αυτούς και αυτή η κυβέρνηση τους αφήνει ανέγγιχτους...
Μα, προφανώς και η μαύρη οικονομία είναι σοβαρό πρόβλημα!
red_monster έγραψε:Οι εισφορές επι των κερδών είναι διακαιοφανης, σημαια στα μάτια των απανταχού κρατικιστων
Οι εισφορές επί του μισθού τι είναι;;; και αυτές δικαιοφανείς, σημαία στα μάτια των απανταχού κρατικιστών;;;

kyr80 έγραψε: Φέτος οι εισφορές μου θα είναι μισές... Ξέρεις γιατί; Γιατί αγόρασα ότι άχρηστη |λογοκρισία| υπήρχε, ανακαίνισα ένα ακίνητο με ακριβά υλικά
, και εκτός από τις εισφορές, θα χάσει και φόρο εισοδήματος. Το ΦΠΑ, θα το πάρει από τους επαγγελματίες και τις εταιρείες που πλήρωσα. Αλλά φόρο εισοδήματος, θα πάρει ακριβώς όσο είναι τα τεκμήριά μου.
Το ξέρεις πως αυτό που γράφεις είναι το καλύτερο επιχείρημα για την αυξημένη φορολογία;;;

Ότι καλύτερο για την οικονομία, το εισόδημά σου πολλαπλασιάζεται και αφενός αυξάνεται το εισόδημα γενικώς και αφετέρου το κράτος έχει ακόμα περισσότερα έσοδα. Πέρα από τον ΦΠΑ (που ας μην ξεχνάμε οι έμμεσοι φόροι είναι το βασικό έσοδο του κράτους μας, κάτι που δείχνει το πόσο άδικο είναι το φορολογικό μας σύστημα), θα έχει λαμβάνειν φόρο εισοδήματος και ΕΦΚΑ από πολλούς, συν φόρους επί των μισθών που απασχολούν οι άνθρωποι που προσέλαβες.

Το βασικό βέβαια είναι το ότι κυκλοφορεί το χρήμα.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>