Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
The Ace έγραψε:Στα τέσσερα της Δέσμης όμως (τέσσερα δίναμε ρε παιδιά, τι τρία λέτε ?)

Ε εντάξει δεν μετράει η Έκθεση. Σιγα το διάβασμα. Για να περάσω εκεί που ήθελα μου έφτανε και 10, πήρα 12. Μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Corto Maltese έγραψε:
The Ace έγραψε:Στα τέσσερα της Δέσμης όμως (τέσσερα δίναμε ρε παιδιά, τι τρία λέτε ?)

Ε εντάξει δεν μετράει η Έκθεση. Σιγα το διάβασμα. Για να περάσω εκεί που ήθελα μου έφτανε και 10, πήρα 12. Μια χαρά.

Και όμως το πιστεύεις ότι πιο πολύ πανηγύρισα το 15 στην Έκθεση παρά το 20 σε Φυσική και Χημεία (και 19,75 στα Μαθηματικά) ? :iconcool:

Πω ρε συ, αιώνες μου φαίνονται σήμερα....
Άβαταρ μέλους
By Chris
The Ace έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:

Και όμως το πιστεύεις ότι πιο πολύ πανηγύρισα το 15 στην Έκθεση

+1
Δεν είχα γράψει πάνω από 12 έκθεση ποτέ μου, και στις πανελλήνιες 15 μισό, δεν το πίστευα ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος

Η πλάκα όμως ήταν ιστορία που στη 2α λυκείου (και εκεί διναμε πανελλήνιες το 2001, και ο βαθμός μετρούσε στην εισαγωγή κατά 30%) έγραψα 11 με 2 βδομάδες σκίσιμο, οπότε στην 3η αποφάσισα να διαβάσω 2 μήνες. Στην ουσία από πάσχα και μετά, πλην της 5ήμερης διάβαζα αποκλειστικά ιστορία.
12 έγραψα :lol:
Άβαταρ μέλους
By 106s16
soch έγραψε:
106s16 έγραψε:...Εκπαιδευτικοί που έχουν παρεμβατική συμπεριφορά, στα σπίτια τους ή στη φυλακή...

Η παρεμβατική συμπεριφορά είναι προσόν για τον εκπαιδευτικό. Μάλλον παραβατική ήθελες να γράψεις.

Σωστά ευχαριστώ για την διόρθωση
Άβαταρ μέλους
By Panosss
The Ace έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά σε μας τα μαθήματα κορμού ή ακόμα και δέσμης δεν έπαιζαν απολύτως κανένα ρόλο πουθενά. Είχα 11 Ψυχολογία, 12 Αγωγή και γενικά ο γενικός μου είχε πέσει στο 15,5 από 18,5 που είχα σχεδόν κάθε χρονιά. Δηλαδή πλην Δέσμης όλοι ρίχναμε τα πάντα μπιρ παρά

Αρχαία (κάναμε ακόμα Αρχαία τότε :lol: ): 18, 14, 8, 4 (στις εξετάσεις). Προφανώς έβλεπε η δασκάλα πόσο πολύ πρόσεχα, και με τίμησε δεόντως.

Στα τέσσερα της Δέσμης όμως (τέσσερα δίναμε ρε παιδιά, τι τρία λέτε ?), Μαθ. Φυσ. Χημ. & Έκθ. είχα 20αρια (με 1 ώρα διάβασμα τη μέρα). Βέβαια στα "αντίστοιχα" μαθήματα στο φροντιστήριο (στη 3η Λυκείου έκανα και από δαύτο) οι δάσκαλοι μου έβαζαν ΑΚΡΙΒΩΣ τους βαθμούς που τελικά πήρα και στις Πανελλαδικές (ούτε ο Κάλχας να ήντουνε :lol: )

Και ναι, πήγα στην εκδρομή, γίναμε λιώματα, δεν διάβαζα ν+2 ώρες κάθε μέρα (1-2 ώρες περίπου) αλλά πέρασα άνετα και εύκολα στους Ηλ.Μηχ. στο ΕΜΠ...που με κατατάσει αυτό ακριβώς ? :s_cool

To 99% των (μετά συγχωρήσεως, χάριν της συζήτησης το λέω) νερντς, έτσι αυτοπεριγράφεται.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Panosss έγραψε:To 99% των (μετά συγχωρήσεως, χάριν της συζήτησης το λέω) νερντς, έτσι αυτοπεριγράφεται.

Καθότι δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία, θα συμφωνήσω -εν μέρει- γιατί δεν είναι όλοι οι νερντς όπως φαίνονται στην ταινία Nerds :lol:

Ευτυχώς είχα τα διαλείμματα μπιλιάρδου, τις προπονήσεις του Περισσού και τα κοριτσόπουλα για να αυτοεπιβεβαιώνομαι :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#28201 Mετά τους πολλούς john rambo, τώρα και οι διάνοιες (που δεν διάβασαν καθόλου) αυτού του τόπου συμμετέχουν στο φόρουμ! :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
xenos έγραψε:Mετά τους πολλούς john rambo, τώρα και οι διάνοιες (που δεν διάβασαν καθόλου) αυτού του τόπου συμμετέχουν στο φόρουμ! :metalo: :metalo:

Και κοίτα να δεις σύμπτωση, που συμπίπτουν κιόλας :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#28206 Αυτό του να πείσω ότι δε διάβαζα πολύ, αλλά ήμουνα έξυπνος.....

Προσωπικά θεωρώ εξίσου μαγκιά αυτόν που έχει τη δυνατότητα να διαβάζει πολλές ώρες. Ήταν κάτι που αδυνατούσα να κάνω. Α δέσμη και εγώ, μόνο για να λύσεις τις ασκήσεις φυσικής-χημείας-μαθηματικών(δεν εννοώ να σκεφτείς, απλά να τις γράψεις μηχανικά)+ 2 εκθέσεις που μας ζητούσαν να γράψουμε την εβδομάδα, περιόριζε δραματικά τον ελεύθερο χρόνο. Μέχρι και Β λυκείου ξυπνούσα τα χαράματα για να διαβάζω. Γιατί ήθελα να κάνω τον αθλητισμό μου, κανένα καφέ τις καθημερινές, και έξοδο το ΣΚ. Αυτά τα περιόρισα μέχρι τα Χριστούγεννα της Γ λυκείου, και για αυτό πήγαινα τραίνο μέχρι τότε. Μετά δεν άντεξα, και 1η χρονιά πέρασα σε τει της πούτσ@ς. 2η χρονιά υπήρχε χρόνος για όλα. Αυτά τα 4 μαθήματα έδινε η γενιά μας, μην περιγράφετε άλλες καταστάσεις. Στο φινάλε μαγκιά όσων πέρασαν στο πολυτεχνείο. Ήθελε σοβαρό διάβασμα, όχι μαλ@κίες. Και αυτό τους έδινε δικαίωμα στο όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον, σε σχέση με τους γιαλαντζί μάγκες που δεν άνοιγαν βιβλίο. Αυτά βέβαια δεν καταλαβαίνεις σαν μαθητής, αλλά λίγα χρόνια μετά.
Respect λοιπόν στα nerds που άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή τους διαβάζοντας. Αρκεί να μην κουβάλησαν μαζί τους τα κόμπλεξ κοινωνικής ανυπαρξίας που είχαν σαν μαθητές.... Κρίνοντας με δικά μου παραδείγματα, 50-50 είναι το ποσοστό...
Και εκεί θα ήθελα τη βοήθεια των δασκάλων-καθηγητών.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#28208 εγώ θυμάμαι να διαβάζω σταθερά πάνω από 3 ώρες/ημέρα και τα ΣΚ σαφώς παραπάνω, αλλά αυτό δεν θυμάμαι να με εμπόδιζε από καράτε 2-3 εβδομάδα, κάνα καφέ με το γκομενάκι και χαλαρό ποτό Π ή Σ... μάλλον γεννήθηκε προτζεκτ μανατζαρέος :metalo:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kyr80 έγραψε:Αυτό του να πείσω ότι δε διάβαζα πολύ, αλλά ήμουνα έξυπνος.....

Προσωπικά θεωρώ εξίσου μαγκιά αυτόν που έχει τη δυνατότητα να διαβάζει πολλές ώρες. Ήταν κάτι που αδυνατούσα να κάνω. Α δέσμη και εγώ, μόνο για να λύσεις τις ασκήσεις φυσικής-χημείας-μαθηματικών(δεν εννοώ να σκεφτείς, απλά να τις γράψεις μηχανικά)+ 2 εκθέσεις που μας ζητούσαν να γράψουμε την εβδομάδα, περιόριζε δραματικά τον ελεύθερο χρόνο. Μέχρι και Β λυκείου ξυπνούσα τα χαράματα για να διαβάζω. Γιατί ήθελα να κάνω τον αθλητισμό μου, κανένα καφέ τις καθημερινές, και έξοδο το ΣΚ. Αυτά τα περιόρισα μέχρι τα Χριστούγεννα της Γ λυκείου, και για αυτό πήγαινα τραίνο μέχρι τότε. Μετά δεν άντεξα, και 1η χρονιά πέρασα σε τει της πούτσ@ς. 2η χρονιά υπήρχε χρόνος για όλα. Αυτά τα 4 μαθήματα έδινε η γενιά μας, μην περιγράφετε άλλες καταστάσεις. Στο φινάλε μαγκιά όσων πέρασαν στο πολυτεχνείο. Ήθελε σοβαρό διάβασμα, όχι μαλ@κίες. Και αυτό τους έδινε δικαίωμα στο όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον, σε σχέση με τους γιαλαντζί μάγκες που δεν άνοιγαν βιβλίο. Αυτά βέβαια δεν καταλαβαίνεις σαν μαθητής, αλλά λίγα χρόνια μετά.
Respect λοιπόν στα nerds που άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή τους διαβάζοντας. Αρκεί να μην κουβάλησαν μαζί τους τα κόμπλεξ κοινωνικής ανυπαρξίας που είχαν σαν μαθητές.... Κρίνοντας με δικά μου παραδείγματα, 50-50 είναι το ποσοστό...
Και εκεί θα ήθελα τη βοήθεια των δασκάλων-καθηγητών.

μην παίρνεις και όρκο... εγώ είχα συμμαθητή στο φροντιστήριο που διαβάζαμε μαζί και τα ξεπέταγε όλα στον μισό χρόνο από εμένα... έπιανε έννοιες αστραπιαία κλπ κλπ κλπ ... το βασικότερο δεν είναι πόσες ώρες βάζεις τον κώλο σου κάτω, αλλά πόσες από αυτές είναι αποδοτικές... καθαρό χρόνο διαβάσματος στα 60min >40' πρέπει να έχεις ταλέντο για να πιάσεις...

για την ιστορία και αυτός ΗΛ μηχανικός στο ΕΜΠ πέρασε ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#28214 Ρε παιδιά για να σοβαρευτούμε λίγο. Το 1987-88 που έδωσα πανελλήνιες έπρεπε να κατεβαίνω από την Τούμπα στο Βακάλη για φροντιστήριο 4 ώρες το πρωί, πίσω στο σπίτι στις 11.30 (αλλιώς είχε κοπροσκύλιασμα 2 ώρες), φαϊ ετοιμασία και σχολείο ξανά στο κέντρο απογευματινός και τελείωνα 7. Όταν ήμουν πρωινός παρομοίως. Σχολούσαμε στις 1.30, τι να κάνεις μέχρι τις 5 που μεσολαβούσαν και 2 πήγαινε - έλα Τούμπα σε ώρα αιχμής; Στοιχειωδώς να ετοιμαζόμουν για την άλλη μέρα στο σχολείο, αυτό που λέγανε πολλοί διάβασμα για τις εξετάσεις 3 ώρες τη μέρα κλπ δεν μπορώ να καταλάβω πως γινόταν χωρίς να κόψουν τον ύπνο φερ'ειπείν. 14 ώρες στο ποδάρι στην κυριολεξία ε αν κλεινόμουν μέσα και τα Σάββατα το βράδυ το χέσαμε. Ε αν δεν πήγαινα και 5ημερη το αποχέσαμε. Και στο γήπεδο πήγαινα μπάλα και μπάσκετ (τότε κρατούσα και τα εισιτήρια και έχω αποδείξεις).

Αλλά την όποια επιτυχία είχα (πέρασα σε εύκολη σχολή που ήθελα, αλλά πέρασα 3ος και με μόρια που περνούσα παντού πλην Υ/Η Πάτρας και Ηρακλείου) την οφείλω στους καθηγητές μου σχολείο και φροντιστήριο (πλην ενός που ήταν |λογοκρισία| με πτυχίο) που σαν καλοί προπονητές με ετοίμασαν για όταν έπρεπε χωρίς να μου κάνουν το μυαλό πουρέ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#28217 Ρε παιδιά, όντως δεν έχετε σκεφτεί ότι μπορεί κάποιοι να λένε και την αλήθεια ? :innocent:

Μία χρονιά πήγα φροντιστήριο, δεν διάβαζα πολύ (τύπου φυτουλέισιον δηλαδή), πρόσεχα τι έλεγαν οι δασκάλοι σε σχολείο και φροντιστήριο, έγραψα ότι είπα και πέρασα Ηλ.Μηχ. Απίθανο είναι δηλαδή ?

Και για να είμαστε επί του θέματος, ήμουν πολύ τυχερός που (α) οι δάσκαλοι των μαθημάτων δέσμης στη 3η Λυκείου στο Πολυκλαδικό ήταν πραγματικοί λειτουργοί, και (β) οι αντίστοιχοι δάσκαλοι στο φροντιστήριο ήταν εκπληκτικά αποδοτικοί (χρόνια στο κουρμπέτι οι συγκεκριμένοι, γι'αυτό και πήγα εκεί).

Σε κάποια συνάντηση ίσως πούμε περισσότερα (που θα είναι και πιο εύκολο να αποδειχτεί το "αλήθεια ή ψέματα")...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#28221 Βλέπω πως τίποτε δεν άλλαξε :
Ψεύτες αριστούχοι, που δεν διάβαζαν καθόλου τότε ( πρίν 30+ χρόνια, μέχρι και στα Θρησκευτικά έπαιρναν 19-20), ψεύτες και σήμερα : Πολυτεχνίτες με 2ωρο βαριά-βαριά διάβασμα.
:hmmm:
Λοιπόν , όταν ποστάρω μην απαντάτε, έχετε να κάνετε με βλακόμουτρο !!! :(