Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
MIXOStsi έγραψε:Γιατί θα ξεπεράσει πολύ γρήγορα τις δυνατότητες του και θα ψάχνει άλλο!
Δεν είναι και πυρηνική φυσική το πέταγμα drone!

Διότι πολύ απλά, αν είναι κάποιος αρχάριος, με τα "φτηνά" δεν θα μάθει ποτέ να πετάει, ούτε να παίρνει πλάνα, θα απογοητευτεί + το ότι η πτώση ή η άσχημη προσγείωση είναι σχεδόν εγγυημένη (άτα πεταμένα τα λεφτά).

Είναι σαν να προσπαθήσει σήμερα ένας εκπαιδευόμενος να μάθει να πετάει με την μηχανή των Ράιτ αντί για Τσέσνα π.χ.
Άβαταρ μέλους
By bebes
mirage έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Γιατί να μην ξεκινήσει κάποιος με ένα απλό ώστε να μάθει πραγματικά το πέταμα χωρίς τα κομφορ και τις προστασίες των καλών; Κι ας πέσει.
Γιατι να ξοδέψει λεφτα χωρις λόγο κάποιος για κάτι που πρακτικά δεν ειναι αυτο που θελει και ίσως και να απογοητευτεί;
Εγω απλά θα πω στον bebes, θυμισου τα BT ακουστικά.

χαχα, αν σου πω οτι αυτό ακριβώς σκέφτηκα οταν "στάθμιζα' τα γεγονότα; (μακαρι βέβαια η ενασχόληση μου με τα drones να εχει το ίδιο οικονομικο αποτελεσμα με τα ΒΤ, βγήκα κερδισμένος σχεδόν 2-3€ :oops: )

Μίλησα με ενα ξάδερφο στην Αθήνα που ασχολείται χρόνια και εχει κανει και επαγγελματικες δουλειες με drones. Βεβαια αυτός ασχολείται με αρκετά μεγάλα, αλλά με κατατόπισε.

Το " ελάχιστο" για να ασχοληθώ θα ειναι αυτο που πρότεινε ο κιλο, το Dji Mavic mini. Βγήκε τωρα το 2, οπότε οι τιμες πεφτουν ακόμα και αν σκεφτω για καινούριο. Βέβαια αυτός μου έθεσε και άλλα "προαπαιτούμενα", αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβω άλλο οικονομικα, τουλάχιστον τώρα.

Οπότε κοιτάω για μτχ Dji, ωστε να εχει και μια μεταπωλητική αξία αν θελήσω να το δώσω ή να το αναβαθμίσω.

Βέβαια ο ξάδερφος με άγχωσε λίγο οταν άρχισε να μου λέει για τις άδειες, για το που επιτρέπεται να πετανε και που οχι, στο εξωτερικο που θα ήθελα να τραβήξω κάποια πλάνα πρέπει να ρωτάω και να παίρνω άδεια ανάλογα με τη χώρα εύκολα ή δύσκολα... Μέχρι και ασφάλεια κάνουν για τα drone τους... Θα διαβάσω λιγο τι ισχύει επίσημα και ίσως το ξανασκεφτώ.

Κινέζικο του 50ρικου αποκλείστηκε απο τις επιλογές πάντως. :oops:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
MIXOStsi έγραψε:Γιατί θα ξεπεράσει πολύ γρήγορα τις δυνατότητες του και θα ψάχνει άλλο!

Δεν αντιλέγω.

Αν θες όμως να μάθεις φωτογραφία θα πάρεις κατευθείαν full frame με επαγγελματικούς φακούς;

Αν θες να μάθεις οδήγηση θα πάρεις κατευθείαν X3;

Όχι δεν πάει έτσι. Για να μάθεις κάτι καλά πρέπει να το πιάσεις από τα βασικά, να μάθεις για λάθη που συγχωρούνται και μη κλπ κλπ :iconcool:

mirage έγραψε:Εγω απλά θα πω στον bebes, θυμισου τα BT ακουστικά.

Καμία σχέση όμως. Τα bt είναι ένα gadget/εργαλείο, δεν χρειάζεται κάποια εκπαίδευση :lol:

Βέβαια στην τελική έχει να κάνει και με την τσέπη του καθενός. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By mirage
#703338 Βασικά τα έχουν γράψει και άλλοι και ο ίδιος ο bebes οποτε δεν εχω να πώ κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Dimitris_P έγραψε:

Δεν αντιλέγω.

Αν θες όμως να μάθεις φωτογραφία θα πάρεις κατευθείαν full frame με επαγγελματικούς φακούς;

Όχι δεν πάει έτσι. Για να μάθεις κάτι καλά πρέπει να το πιάσεις από τα βασικά, να μάθεις για λάθη που συγχωρούνται και μη κλπ κλπ :iconcool:

mirage έγραψε:Εγω απλά θα πω στον bebes, θυμισου τα BT ακουστικά.

Καμία σχέση όμως. Τα bt είναι ένα gadget/εργαλείο, δεν χρειάζεται κάποια εκπαίδευση :lol:

Βέβαια στην τελική έχει να κάνει και με την τσέπη του καθενός. :s_dunno

ναι αλλα το DJI mini που του ειπαμε δεν ειναι επιπεδου Χ3 , αλλα nissan micra :-)

αυτα που εβαλε με τα 50 ευρω ειναι παπακι της κακιας ωρας
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Dimitris_P έγραψε:

Δεν αντιλέγω.

Δε πάει έτσι όπως τα είπες...
Πάει έτσι όπως τα είπαν οι άλλοι! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
bebes έγραψε:
mirage έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Γιατί να μην ξεκινήσει κάποιος με ένα απλό ώστε να μάθει πραγματικά το πέταμα χωρίς τα κομφορ και τις προστασίες των καλών; Κι ας πέσει.
Γιατι να ξοδέψει λεφτα χωρις λόγο κάποιος για κάτι που πρακτικά δεν ειναι αυτο που θελει και ίσως και να απογοητευτεί;
Εγω απλά θα πω στον bebes, θυμισου τα BT ακουστικά.

χαχα, αν σου πω οτι αυτό ακριβώς σκέφτηκα οταν "στάθμιζα' τα γεγονότα; (μακαρι βέβαια η ενασχόληση μου με τα drones να εχει το ίδιο οικονομικο αποτελεσμα με τα ΒΤ, βγήκα κερδισμένος σχεδόν 2-3€ :oops: )

Μίλησα με ενα ξάδερφο στην Αθήνα που ασχολείται χρόνια και εχει κανει και επαγγελματικες δουλειες με drones. Βεβαια αυτός ασχολείται με αρκετά μεγάλα, αλλά με κατατόπισε.

Το " ελάχιστο" για να ασχοληθώ θα ειναι αυτο που πρότεινε ο κιλο, το Dji Mavic mini. Βγήκε τωρα το 2, οπότε οι τιμες πεφτουν ακόμα και αν σκεφτω για καινούριο. Βέβαια αυτός μου έθεσε και άλλα "προαπαιτούμενα", αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβω άλλο οικονομικα, τουλάχιστον τώρα.

Οπότε κοιτάω για μτχ Dji, ωστε να εχει και μια μεταπωλητική αξία αν θελήσω να το δώσω ή να το αναβαθμίσω.

Να γνωρίζεις απλά ότι η τιμή των καινούργιων DJI πρακτικά δεν αλλάζει μέχρι την αντικατάσταση τους.
Σχετικά με το Mini, η μεγάλη διαφορά του Mini με το Mini 2 είναι ο τύπος σύνδεσης και κατ'επέκταση η εμβέλεια τους. Με το καινούργιο θα έχεις πολύ καλύτερη σύνδεση. Ο Kilo έχει εμπειρία και από τα δύο και ίσως μπορεί να σε διαφωτίσει καλύτερα.
Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαθέσιμα DJI Mini, λόγω του ότι πολλοί επέλεξαν να κάνουν την μετάβαση στο καινούργιο. Να σημειώσουμε επίσης, πως τα drones είναι αρκετά πολύπλοκες κατασκευές, οπότε αν πας σε μεταχειρισμένο θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Επίσης, θα ήταν καλό να αλλάξεις απευθείας τους έλικες με καινούργιους (ειδικά στο Mini).

Καλές αγορές!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#703415 πιστευω οτι το mini 1 θα σου ειναι αρκετο για να μαθεις ενω ταυτοχρονα ειναι και σημαντικα φτηνοτερο απο το mini 2

Θα σε κρατησει απασχολημενο για πολυ καιρο μεχρι να φτασεις τα ορια του τα οποια ομως δεν ειναι χαμηλα
οταν δηλαδη θα εχεις φτασει στο σημειο να βλεπεις πραγματικα οτι σε 'κοβει' η εμβελεια ή η ελλειψη 4Κ πχ τοτε θα εισαι σε θεση να κρινεις και καλυτερα τι σου παρεχουν τα επομενα μοντελα για να διαλεξεις ενα καλυτερο και να πας παραπερα .
Μπορει και να μη φτασεις ποτε σε αυτο το σημειο ομως αν δεν ασχοληθεις σοβαρα , αν το πετας μια στο τοσο πιθανοτηατα θα μεινει πανω απο τις δυνατοτητες σου (μεχρι να το σπασεις ;-)
Γενικα ειναι ενα εξαιρετικο μοντελο που ηδη αν το χρησιμοποιησεις σωστα εχει πολλες δυνατοτητες για σοβαρες ερασιτεχνικες ληψεις, ειναι ευκολο στη χρηση και θα σε εισαγαγει πολυ καλα στο χωρο.

τα μόνα σεναρια που παιζουν να το μετανιωσεις ειναι
α) μετα απο λιγο καιρο θα θες κανα μεγαλυτερο DJI οταν θα εχεις γλυκαθει
β) αμα αρχισεις να το πετας πολυ μακρυα με αερα κτλ η δεν το προσεχεις να εχει σωστους ελικες , παιζει και να το χασεις
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#703416 Ναι το μίνι 1 είναι μια χαρά με περιορισμούς όμως ...όπως την εμβέλεια και κυρίως τις παρεμβολές που τρώει όχι τόσο πολύ η εμβέλεια σαν αριθμός ... Επίσης τα προβληματικά με flyaway που παρουσίασαν μερικά

sony
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#703423 Για τις παρεμβολες
Για εκμαθηση δεν θα εχει θεμα... αυτα αρχιζουν να φαινονται οταν θες να το στειλεις για πραγματικες ληψεις σε αστικο περιβαλλον κτλ ... και παλι ως ενα βαθμο αντιμετωπιζονται με range extenders , συγκεντρωση και ενα καλο flight plan. Σε πιο απομερα μερη , εξοχες κτλ, παει αρκετα μακρυα ετσι και αλλιως .

Για τα flyaways πλεον το θεμα εχει ερευνηθει αρκετα και αν προσεξεις δυο σημεια εισαι οκ
α) δεν τα παει καλα κοντρα σε ισχυρο ανεμο ειδικα αν εισαι ψηλά, με αυτοματο ReturnToHome υπερβολικα υψηλο setting
β) εχει μια ευαισθησια στους ελικες ... αν το αποθηκευεις με τροπο που να πατιουνται=παραμορφωνονται παιζει να εχεις σοβαρο θεμα καποια μερα εν πτησει

προσωπικα το ελιωσα το mini 1 οσο το ειχα και δεν αντιμετωπισα ποτε κανενα απο τα παραπανω θεματα , αλλα ειχα και το νου μου να μην προκαλεσω την τυχη μου παρολο που το εφτασα πολλες φορες στα ορια του.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#704467 Δεν ξέρω αν είναι καλό αλλά το παρακάτω drone το έβαλε το Πλαίσιο μισοτιμής στα 399. Δεν έχει ξαναπέσει κάτω από τα 599 η τιμή του.
https://www.plaisio.gr/yuneec-drone-man ... redirect=1
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#704470 Δεν ξέρω αν είναι rebranding, αλλά 1η φορά ακούω αυτή τη μάρκα.

Αν είναι για τόσα λεφτά πας σε dji mini 2 του κουτιού που ξεκινάει από 450€

https://www.skroutz.gr/s/25686333/DJI-Mini-2.html
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#704548 Έχω το Mini2 , επιλογή με βάση τη νομοθεσία εδώ Αυστρία (<250γρ)
Άβαταρ μέλους
By skous
#704554 Έχει αρχίσει να με γαργαλαει το χέρι για το PFV και έλεγα μήπως είχες αυτο....

Όχι ότι το air δεν με καλύπτει αλλά νομίζω με το PFV θα φάω σκαλωμα και θα πετάω daily

< >