ΑΛΛΑ θα αφιερώσεις πολύ χρόνο και αρκετό χρήμα. Θα πετάξεις ΠΟΛΥ καφέ. Στην αρχή θα απογοητευτείς. Μόλις όμως καταλάβεις τι γίνεται, θα αποζημιωθείς με το παραπάνω.
Για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ.... Έχω αφήσει τη μηχανή ανοιχτή που καίει 5,6kw/ώρα σε πλήρη ισχύ. Υπολόγισα στο ρολόι της ΔΕΗ ότι καταναλώνει περίπου 15-20kw το 24ωρο με την ελάχιστη χρήση. Δηλαδή 3-4€ την ημέρα. Οι καφέδες που αγοράζω για προσωπική χρήση είναι σε σακουλάκια των 250-500gr. Με τιμή κιλού από 30-38€ + ΦΠΑ το κιλό. Πριν τον πρώτο καφέ σίγουρα θα πετάξω άλλον ένα ή συνήθως δύο για να βρω την αντίστοιχη άλεση. Οπότε για τον πρώτο καφέ έχω χρειαστεί τουλάχιστον 36-38γρ. Που κοστίζουν στην καλύτερη 1,30€. Ο κάθε επόμενος κοστίζει τα μισά.
Δηλαδή ο καφές στο "σπίτι" μου κοστίζει πάνω από 4€ την ημέρα. Και αν υπολογίσεις ότι κάποιες ημέρες δε μένω στο χωριό το κόστος μεγαλώνει πολύ. Αξίζει;; Αυτό που πίνω δεν έχει επαφή με οτιδήποτε πουλιέται έξω. Εκτός αν πάω σε μαγαζί φίλου, που θα αλέσει προσεκτικά για εμένα η σε 2-3 μαγαζιά της Θεσσαλονίκης με πραγματικά ωραίο καφέ(όχι πάντα).
Καταλαβαίνει λοιπόν ο ουρανίσκος σου τις ιδιαιτερότητες του καφέ;; Τότε προχώρα. Αλλιώς η μηχανή από το media είναι μια χαρά.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας