- 29 Ιαν 2015, 11:12
mjacob έγραψε:trident1971 έγραψε:Θεωρεις αγροτες και ψαραδες "γαιοκτημονες" και "κατεχοντες εκτασεις και μεσα" και λες οτι δεν εχω καταλαβει μια?
Τα ιδια απαντησα που σου απανταει και ο dimik και του απαντας οτι "ειναι πολυ καλυτερα".
Προφανεστατα τα εχεις δει μονο σε βιβλια. Εκτος τοπου και χρόνου και πραγματικα μου προκαλει εκπληξη.
Αρχίσαμε. Τώρα εισάγουμε σιγά σιγά λόγια στον άλλο (το πολύ που το ανέφερα δλδ;).
Παίζεις μια υποτιθέμενη ερμηνεία του "γαιοκτήμονας" ---> πλούσιος τσιφλικάς, ενώ φυσικά απλώς σημαίνει έχω την οποιαδήποτε έκταση γης.
Γενικά, προβλέψιμος, κουραστικός, βαρετός.
Και φυσικά το μόνο που έχεις καταλάβει είναι ότι εγώ δήθεν αναφέρομαι σε επίπεδο ζωής, το οποίο είναι φυσικά και παντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
Τάληρα ξανά:
Αγρότες και ΙΥ έχουν διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικά κίνητρα. Αν εσύ πιστεύεις ότι τα διαφορετικά προβλήματα και τα διαφορετικά κίνητρα που επιβεβαιώνονται στην πράξη ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την πλέον προφανή και ειδοποιό διαφορά ΙΥ από αγρότη που είναι η ΓΗ, τότε τι να πω.
Και ναι, είναι ΤΟΣΟ εκτός τόπου και χρόνου, που επιβεβαιώνεται στην πράξη.
Φυσικα και ΔΕΝ εχουν να κανουν με τη γη. Κατ' αρχας, υποθετεις οτι οι ΙΥ χαμηλομισθοι ειναι πιο χαμηλα απο αγροτες. Μεγαλο λαθος. Η κατοχη γης δε σημαινει και πολλα, αν δεν κανεις πολυ συγκεκριμενες και εντατικες καλλιεργειες. Που δεν μπορουν να γινουν παντου, που παιρνουν χρονο να αποδωσουν, που υποκεινται σε φυσικες καταστροφες για πλακα, που σκανε οι γυφτοι και κλεβουν και το υποστεγο, οχι μονο τα εργαλεια, που οι περισσοτεροι αγροτες για να "βγουν" δουλευουν ΚΑΙ υπαλληλοι γιατι αλλιως παιρνουν τον πούλο.
Η βιβλιογραφια εχει στο νου της καταστασεις μεχρι το '50. Τοτε πχ επαιζε στο χωριο μου να ειναι ΟΛΟΙ αγροτες. Μετα τον πολεμο, ειδικα μετα το '60, την εκαναν οι περισσοτεροι, οχι γιατι ηταν ξεκουραστα στην Αθηνα, αλλα γιατι τα στοματα ειχαν αυξηθει και δεν εφτανε η γη (που σημειωτεον ειναι ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ) να τους θρεψει ολους. Μη παμε σε πιο ειδικες καταστασεις, οτ πχ οι καλλιεργειες 80 ετων και βαλε, (σταφιδα) δεν ειχαν πια ζητηση. Αυτοι που εμειναν ή ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ολη μερα και απλα ζουν, ή κανουν και αλλες δουλειες, πχ "οδηγος στα λεωφορεια παραλληλα και τα αγροτικα ειναι συμπληρωμα. Εννοειται, τα σπιτια τους ειχαν μεινει 40 χρονια πισω για να μπορεσουν να κανουν μια ανακαινιση τωρα, δε συζηταμε να χτισουν καινουρια.
ΠΑρεπιπτοντως, το 8ωρο 5ημερο ειναι ανεκδοτο ΛΟΛ για τους αγροτες
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 29 Ιαν 2015, 11:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά