- 03 Μαρ 2015, 16:07
ανασφάλιστος από όσο ξέρω δεν ίσχυε ποτέ
πάντα έπρεπε να υπάρχει πρόσληψη και ασφάλιση
αυτό που νομίζω ότι ίσχυε κάποτε (και όχι πλέον) είναι ότι το πρώτο μήνα μπορούσες να δηλωθείς ότι είσαι δοκιμαστικά, ώστε να μη δικαιούσαι αποζημίωση που παλιά πρέπει να τη δικαιούσουν στο δίμηνο
δεν έχω δουλέψει επί αυτού του καθεστώτος, οπότε κάπου μπορεί να κάνω και λάθος σχετικά με το τι γινόταν παλιά
σήμερα όμως που αποζημίωση δικαιούσαι με τη συμπλήρωση του ενός έτους και σε καμιά περίπτωση νωρίτερα, δεν υπάρχει δοκιμαστικά και μη δοκιμαστικά, δεν έχει νόημα άλλωστε. μόνο κανονική προσληψη ορισμένου ή αορίστου. οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο
δε θες να μπλέξεις με αποζημιώσεις; κάνε διαρκώς ορισμένου χρόνου σερί.. έχω φίλο που τον πήγανε 3 6μηνα μέχρι τελικά να αποφασίσουν να του κάνουν αορίστου (γιατί και η ορισμένου δε νομίζω ότι λειτουργεί και πολύ υπέρ της ψυχολογίας του εργαζομένου)
Επίσης παλιά ίσχυε και η άλλη τσατσιά, μπορούσες να κάνεις τη πρόσληψη με κάποιες μέρες καθυστέρηση, οπότε και αν εσκαγε έλεγχος ήσουν καλυμμένος, έλεγες ότι σήμερα επιασες και θααα την κάνεις.
Πλεον η πρόσληψη πρέπει να γίνει πριν πιασει δουλειά. Το ίδιο και οι δηλώσεις για αλλαγές στο ωράριο, ακόμα και αν γίνουν έκτακτα
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς