Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#395792 Συνέχεια από το saga του κυκλοφορητή, χθες τον άνοιξα ξανά και με γλυκό, πράο και μειλίχιο λόγο του εξήγησα πως πρέπει να έρθει στα λογικά του. και πήρε τελικά μπρος. Σήμερα ήρθε υδραυλικός και επιβεβαίωση πως τα ψωμιά του είναι μετρημένα οπότε και δρομολογήθηκε η αλλαγή του, περιμένω επιβεβαίωση από το μεσιτικό.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
drdino έγραψε:Συνέχεια από το saga του κυκλοφορητή, χθες τον άνοιξα ξανά και με γλυκό, πράο και μειλίχιο λόγο ......... και πήρε τελικά μπρος.

:hmmm: Γίνε σαφέστερος, γιατί ... "με γρίφους μιλάς γέροντα"! :oops:
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#395797 Aυτα δεν γραφονται! :rtfm:
Ζητας ευθεία ομολογια κακοποιησης. :lol:
Άβαταρ μέλους
By teddx
#395803 @ Pitt @dimitrisB, σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας. Το να ξυλωσω πλακακια το βλεπω δυσκολο καθως ιδια πλακακια αποκλειεται να βρω και το κοστολογιο για να τα αλλαξω σε ολο το μπαλκονι γυρω στα 25τμ ειναι πολυ υψηλο μαλλον το βλεπω ως πιο εφυκτη λυση σε ξυλωμα του αρμου και εκ νεου αρμολογησης με τα υλικα που ειπατε. και μαλλον το καλοκαιρι που θα υπαρχει περισοτερος χρονος.

< Smart ultra >
Άβαταρ μέλους
By otso
#395807 νομιζω η σωστοτερη λυση . αρμο χρησιμοποιησε της isomat . εγω χρησιμοποιω αυτον https://www.isomat.gr/product/multifill-smalto-1-8/.
αν συμφωνουν ο Pitt και ο dimitrisB θα εισαι οκ .
τον αρμοστοκο παντως εγω θα επιχειρουσα να τον βγαλω με dremel η κατι αντιστοιχο για να μην κανω ζημια , οι πιο πανω θα ξερουν περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#395810 Συμβουλή : Ο Pitt έγραψε "σβουράκι", εγώ (το) λέω τροχό (με δίσκο κοπής πλακιδίων), αν ο αρμός σου είναι απο 3 (ναί) χιλιοστά και πάνω.
Ετοιμάσου κατάλληλα για τη σκόνη που θα "ντουμανιάσει" ο τόπος, απο την αφαίρεση των αρμών.
Αν δεν "βλέπεις" αρμό και στο σοβατεπί, στο σημείο επαφής του με το πλακάκι δαπέδου, πάρε ελαστική μαστίχη πλακιδίων (σε σωληνάριο, δουλεύεις με πιστόλι σιλικόνης ) και στρώσε απ΄άκρη σε άκρη τη "γραμμή" επαφής.
Τέλος, για την αρμολόγηση στο δάπεδο, υπάρχει και η λύση της Durostick => https://www.durostick.gr/Content/Files/ ... %CE%A3.pdf

Καλή επιτυχία και .... δύναμη! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
fokion έγραψε:Δε θυμαμαι τι είναι αυτό που τραβάει τις μυρωδιές....
Σοδα???
Ελληνικός καφες???
Σου λεω παπατζες??? :) :)

Εχε υποψη παντως ότι η μυροδια "καθεται" παντου.. τοιχους επιπλα ρουχα κ.λ.π.

I know.Σκέφτομαι μήπως πάρω άμμο για γάτες να τραβήξει την υγρασία.Χωρίς να τη ρίξω παντού βέβαια.Το ίδιο κόλπο που κάνουν και στα αυτοκίνητα αν μπουν νερά μέσα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By otso
#395873 απο κανα γνωστο αν δεν εχεις , αφυγραντη; και παραλληλα ηλεκτρικο σωμα ; ο πιτ μετα που θα γυρισει απ την δουλεια θα τα πει καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimitrisB έγραψε:Συμβουλή : Ο Pitt έγραψε "σβουράκι", εγώ (το) λέω τροχό (με δίσκο κοπής πλακιδίων),

Προφανώς εννοούμε το ίδιο μηχάνημα, τον γωνιακό τροχό. :lol:

Cosmonaut21 έγραψε:Πήρε νερά το υπόγειο και αφού ξεβούλωσε το φρεάτιο και τα μαζεψαμε περιμένουμε μέρες τώρα με όλα ανοικτά για να ξεμυρίσει.Μπορώ να ρίξω κάτι που θα βοηθήσει;
Έχει γίνει μάλιστα και απολύμανση και πέρασμα με χλωρίνη αλλά μυρίζει ακόμη πολύ.

Cosmonaut21 έγραψε:I know.Σκέφτομαι μήπως πάρω άμμο για γάτες να τραβήξει την υγρασία.Χωρίς να τη ρίξω παντού βέβαια.Το ίδιο κόλπο που κάνουν και στα αυτοκίνητα αν μπουν νερά μέσα :hmmm:

Άλλο πράγμα η απόσμιση και άλλο η αφύγρανση. Αν το πρόβλημά σου είναι η υγρασία και η μυρωδιά της μούχλας απ΄αυτήν, είτε συνεχίζεις αυτό που κάνεις (ανοιχτά πόρτες παράθυρα) υποβοηθώντας την κατάσταση με ανεμιστήρες που δημιουργούν ρεύματα αέρα, είτε κλείνεις πόρτες και παράθυρα και βάζεις έναν αφυγραντήρα να δουλεύει νυχθημερόν, όπως είπε ο otso.

Πιστεύω ότι αν φύγει η υγρασία θα ξεμυρίσει, αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορείς να κάνεις κάτι για την μυρωδιά, αν πρώτα δεν στεγνώσει ο χώρος.

Υποθέτω ότι μιλάμε για αρκετή υγρασία, συνεπώς ξεχνάς άμμο για γάτες, κόκκους silica gel, "απορροφητήρες" υγρασίας από το Jumbo, ρύζια κλπ...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#396211 Έχει ψωνίσει κανείς τίποτα τέτοιο?

http://www.ebay.com/itm/Pressure-Washer-Soap-Bottle-Gun-Snow-Foam-Lance-For-Karcher-Bosch-Lavor-Nilfisk-/332180814957?var=&hash=item4d5784fc6d:m:mOZCE-4RG8Y7DmzX_ythrkg

Το μαμίσιο του Bosch μου βγάζει αφρό για μισή ζάντα και δε γίνεται δουλειά έτσι.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#396215 Είχε γίνει συζήτηση λίγες σελίδες πριν.

https://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?p=387406#p387406

Όσοι τα δοκίμασαν, είναι πολύ ικανοποιημένοι πάντως, καμιά σχέση με τα μαμίσια.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#396219 Άρχισα να ασχολούμαι με ηλεκτροκολλήσεις. Για την ακρίβεια έχω μια μικρή εμπειρία, αλλά τώρα αγόρασα δική μου ηλεκτροκόλληση.

Πήρα τη μικρή ηλεκτροκόλληση που έβγαλε το Lidl με 50 ευρώ, μία ηλεκτρονική μάσκα, ένα πακέτο ηλεκτρόδια και μερικα παλια σίδερα, κάτι κοιλοδοκούς, λαμαρίνες κτλ.

Τη δοκίμασα λίγο, πάνω απο 5 ηλεκτρόδια δέν κατανάλωσα, και μετά το βράδυ διαπίστωσα οτι το αριστερό χέρι μου ήταν σαν ηλιοκαμένο μέχρι εκεί που ξεκινούσε το μανίκι του κοντομάνικου.

Ψάχνοντας στο internet διαπίστωσα οτι η ακτινοβολία UV που παράγεται είναι τόσο έντονη που μπορεί να προκαλέσει καψίματα στο δέρμα όπως όταν κάθεσαι για πολλή ώρα στον ήλιο.

Οπότε κόλλημα με μακρυμάνικο απο δω και πέρα!

Αν υπάρχουν άλλες συμβουλές ευπρόσδεκτες.