Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#718256 Δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά οι καταστροφές στην Γερμανία είναι τρομακτικές από τις πλημμύρες.
Εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Γερμανία - Στους 103 οι νεκροί από τις πλημμύρες
https://www.news247.gr/kosmos/plimmyres ... 96569.html
:lipsealed:

Ά ρε Μέρκελ, μάθε μπαλίτσα και πάρε τον γίγαντα τον Συνολάκη. Τα ίδια λάθη με τους ζαίους κάνεις! :s_shout

Δεν πάμε καλά πάντως, αν δεν παρθούν σοβαρά μέτρα, τέτοια φαινόμενα καταστροφής, θα υπάρχουν όλο και πιο συχνά. Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός, και αφορά τους πάντες!
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#718265 Είμαι περίεργος να μάθω, ζητάνε και εκεί ευθύνες από το κράτος όπως εδώ;
Λένε και εκεί "δε θα γίνουμε ποτέ ΧΨΖ" όπως λέμε εδώ;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#718267 Ας μας πει ο PeterPan πώς το αντιμετώπισαν μιας που μένει εκεί. Χωρίς να το ξέρω, είμαι βέβαιος πως τα δικά μας ξεφτιλίκια, δεν θα τα έχουν. Εδώ όλα γίνονται για την καρέκλα, γι'αυτό και δεν πρόκειται να γίνει κάτι σοβαρό οπότε σίγουρα θα έχουμε επανάληψη της καταστροφής. Ειδικά οι φωτιές, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που μαζί με την αυθαίρετη δόμηση και το μπάχαλο, θα το ξαναβρούμε μπροστά μας.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#718311 Απ όσο ξέρω εκεί υπάρχει μια αμοιβαία σχέση πολίτη-πολιτείας. Ο πολίτης από τη μία προσπαθεί να βοηθήσει την πολιτεία τηρώντας νόμους, φορολογίες κλπ και από την άλλη η πολιτεία φροντίζει τον πολίτη.
Στην Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η πολιτεία θέλει να φάει τον πολίτη και ο πολίτης την πολιτεία. Μη τα ρίχνουμε όλα στις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς και τις θεσούλες τους, και εμείς ως πολίτες δεν είμαστε και ότι καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Anonymous Founder έγραψε:Ας μας πει ο PeterPan πώς το αντιμετώπισαν μιας που μένει εκεί. Χωρίς να το ξέρω, είμαι βέβαιος πως τα δικά μας ξεφτιλίκια, δεν θα τα έχουν. Εδώ όλα γίνονται για την καρέκλα, γι'αυτό και δεν πρόκειται να γίνει κάτι σοβαρό οπότε σίγουρα θα έχουμε επανάληψη της καταστροφής. Ειδικά οι φωτιές, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που μαζί με την αυθαίρετη δόμηση και το μπάχαλο, θα το ξαναβρούμε μπροστά μας.

Η αλήθεια είναι πως το μέγεθος της καταστροφής ήταν μεγάλο σε ορισμένες περιοχές εδώ γύρω.
Εγώ ζω στο Essen, μια πόλη περί του μισού εκατομ. κατοίκων δίπλα στο Düsseldorf, δλδ στο κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας-Βεσφαλίας που επλήγη πολύ.

Εγώ δεν έζησα τέτοιες καταστάσεις ευτυχώς.
Τηλεόραση δε βλέπω για να μπορώ να πω τί έγινε σε εκπομπές, ακούω κυρίως ραδιόφωνο. Στις εκπομπές του ραδιοφώνου μιλούσε ο καθένας τον πόνο του, τί είδε, πως βοήθησε κτλ κόσμια. Όπως λες και εσύ, δεν άρχισε να λέει ο καθένας "γιατί το πυροσβεστικό δεν πήγε ένα στενό παραπέρα να σώσει τον δικό μου σκύλο", "γιατί άργησε 3 ώρες να έρθει η βοήθεια" κτλ. Γενικώς έχω την εντύπωση πως και ο κόσμος ξέρει που είναι τα όρια του κρατικού μηχανισμού, πως είναι λογικό να υπάρχουν θύματα, και πως από ένα σημείο και πέρα δεν μπορούσε να αποφευχθεί η κατάσταση. Δηλαδή σαν μοιρολατρία θα το περιέγραφα.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τί θα συμβεί με αποζημιώσεις. Γενικώς έχουν αρχίσει και μαζεύουν πράγματα για τους πληγέντες, λεφτά σε λογαριασμούς, δωρεές και κάποια στιγμή το κράτος λογικά θα χορηγήσει κάποια επιδώματα. Επίσης θα υπάρξει θέμα κατά πόσον πληρώνουν οι ασφαλιστικές όλο αυτό.

Αλλά όπως είπες, καραγκιοζιλίκια τύπου "Άδωνι" δεν υπήρξαν ή δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου
Άβαταρ μέλους
By kubiak
PeterPan έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ας μας πει ο PeterPan πώς το αντιμετώπισαν μιας που μένει εκεί. Χωρίς να το ξέρω, είμαι βέβαιος πως τα δικά μας ξεφτιλίκια, δεν θα τα έχουν. Εδώ όλα γίνονται για την καρέκλα, γι'αυτό και δεν πρόκειται να γίνει κάτι σοβαρό οπότε σίγουρα θα έχουμε επανάληψη της καταστροφής. Ειδικά οι φωτιές, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που μαζί με την αυθαίρετη δόμηση και το μπάχαλο, θα το ξαναβρούμε μπροστά μας.

Η αλήθεια είναι πως το μέγεθος της καταστροφής ήταν μεγάλο σε ορισμένες περιοχές εδώ γύρω.
Εγώ ζω στο Essen, μια πόλη περί του μισού εκατομ. κατοίκων δίπλα στο Düsseldorf, δλδ στο κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας-Βεσφαλίας που επλήγη πολύ.

Εγώ δεν έζησα τέτοιες καταστάσεις ευτυχώς.
Τηλεόραση δε βλέπω για να μπορώ να πω τί έγινε σε εκπομπές, ακούω κυρίως ραδιόφωνο. Στις εκπομπές του ραδιοφώνου μιλούσε ο καθένας τον πόνο του, τί είδε, πως βοήθησε κτλ κόσμια. Όπως λες και εσύ, δεν άρχισε να λέει ο καθένας "γιατί το πυροσβεστικό δεν πήγε ένα στενό παραπέρα να σώσει τον δικό μου σκύλο", "γιατί άργησε 3 ώρες να έρθει η βοήθεια" κτλ. Γενικώς έχω την εντύπωση πως και ο κόσμος ξέρει που είναι τα όρια του κρατικού μηχανισμού, πως είναι λογικό να υπάρχουν θύματα, και πως από ένα σημείο και πέρα δεν μπορούσε να αποφευχθεί η κατάσταση. Δηλαδή σαν μοιρολατρία θα το περιέγραφα.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τί θα συμβεί με αποζημιώσεις. Γενικώς έχουν αρχίσει και μαζεύουν πράγματα για τους πληγέντες, λεφτά σε λογαριασμούς, δωρεές και κάποια στιγμή το κράτος λογικά θα χορηγήσει κάποια επιδώματα. Επίσης θα υπάρξει θέμα κατά πόσον πληρώνουν οι ασφαλιστικές όλο αυτό.

Αλλά όπως είπες, καραγκιοζιλίκια τύπου "Άδωνι" δεν υπήρξαν ή δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου
Ευχαριστώ για την απάντηση στην απορία μου!

Μιας και μένεις κοντά, το Dortmund αντιμετώπισε πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:
Δεν πάμε καλά πάντως, αν δεν παρθούν σοβαρά μέτρα, τέτοια φαινόμενα καταστροφής, θα υπάρχουν όλο και πιο συχνά. Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός, και αφορά τους πάντες!

Τα μόνα μέτρα που μπορεί να παρθούν είναι δραστική αποκαρβονοποίηση ΤΩΡΑ, που όμως συνεπάγεται τεράστιες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας (που δεν είμαι σίγουρος πως θα δεχτούν πολλοί).

Και πάλι βέβαια, για αρκετές δεκαετίες θα έχουμε προβλήματα, καθώς η ατμόσφαιρα δεν θα χάσει τον "έξτρα" άνθρακα μέσα σε 2 μήνες, θέλει δεκαετίες.

Κοινώς, ότι κι αν γίνει σήμερα, δεν γλιτώνουμε αρκετά χρόνια σοβαρών και πολλών έντονων φαινομένων όπως αυτά... :help:
Άβαταρ μέλους
By g8777
cabala10 έγραψε:Εικόνα

Τιναφτο μαρή;
Η Raccoon City ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#718373 Καλή ευκαιρία για να πλύνω τις φλοκάτες και τα κιλίμια δηλαδή.

Gove δυστυχώς αυτό που ζητάει η δεσποινίς δεν απαντιέται ακόμα σε φυσικό προϊόν.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
markvag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:

Τα μόνα μέτρα που μπορεί να παρθούν είναι δραστική αποκαρβονοποίηση ΤΩΡΑ, που όμως συνεπάγεται τεράστιες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας (που δεν είμαι σίγουρος πως θα δεχτούν πολλοί).

Και πάλι βέβαια, για αρκετές δεκαετίες θα έχουμε προβλήματα, καθώς η ατμόσφαιρα δεν θα χάσει τον "έξτρα" άνθρακα μέσα σε 2 μήνες, θέλει δεκαετίες.

Κοινώς, ότι κι αν γίνει σήμερα, δεν γλιτώνουμε αρκετά χρόνια σοβαρών και πολλών έντονων φαινομένων όπως αυτά... :help:

και αυριο κιολας βρεις τροπο να βγαλεις ολα τα αερια απο την ατμοσφαιρα δεν θα αλλαξει τιποτα..
μην ξεχνας ενα πραγμα
π.χ για αθηνα και λονδινο που ξερω
που ηταν η αθηνα και το λονδινο πριν απο 70 χρονια? το λονδινο τοτε ηταν το 1/10 του σημερινου και η αθηνα ηταν περιπου το 1/15 και πολυ λεω
οι σταθμοι που υπηρχαν τοτε κατεγραφαν θερμοκρασιες που στην ουσια ηταν τι?αγροι με ζωα και σχεδον καθολου κτηρια

τωρα τι εχεις? 2 αναρχες πολεις με τεραστειες θερμοβαθμιδες που η μεση θερμοκρασια εχει ανεβει απο τους 10 στους 26 και το ταμπελιαζεις σαν κλιματικη αλλαγη
αλλα δεν ειναι ετσι ομως αμα δεν παρεις σοβαρες αποφασεις και σταματησεις να τα ριχνεις ολα στην κλιματικη αλλαγη τιποτα δεν θα αλλαξει...
η μαδριτη θα φτιαξει ενα τεραστειο παρκο μεσα και εξω απο την πολη γεματο με δεντρα εμεις τι?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#718377 Η Αθηνα πριν 35 χρονια ηταν οση περιπου και τωρα αλλα καυσωνες περνουσε εναν καθε δυο χρονια κι οι ζεστες ηταν λιγοτερες. Πλεον αυτο αλλαξε και η χρηση κλιματιστικου εγινε απαραιτητη.

Στην Καλαματα τον Αυγουστο μεχρι πριν 4-5 χρονια ηθελες σεντονι το βραδυ γιατι η θερμοκρασια επεφτε στους 21-22°. Οχι πια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#718380 Στην Αθήνα σήμερα θέλεις κλιματιστικό, επειδή όλοι έχουν κλιματιστικό. Η ζέστη είναι περισσότερη έξω, λόγω και των κλιματιστικών.