Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275509 αν ήξερα από πριν ίσως να ήμουν και πλούσιος :lol:

REALZEUS έγραψε:Το ασφαλιστικό πάντως θεωρητικά βολέυει τους μικρούς. Να δούμε να γίνεται και πράξη όμως γιατί από αυτούς όλα τα περιμένω. :s_whiteflag

το ασφαλιστικό είναι παρανοϊκό και βολεύει σίγουρα όσους φοροδιαφεύγουν

αυτό πάντως που μου έχει μείνει εμένα με τις πρόσφατες αλλαγές είναι ότι εκτός από τη προκαταβολή φόρου μέχρι κάποιο ποσό δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά να είσαι μισθωτός ή να παρέχεις υπηρεσία με βιβλία (είναι πιο ακριβό αλλά όχι και τόσο διαφορετικό)
θέλω να δω τι αλλαγές θα δημιουργήσει αυτό στις εργασιακές σχέσεις :hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 04 Ιούλ 2016, 00:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275515 αυτό πάντως που δε θέλω και καμιά γυάλινη σφαίρα για να ξεκινήσω να αναρωτιέμαι τι θα γίνει, είναι τι θα κάνει το κράτος με όλες αυτές τις ηλίθιες προκαταβολές που ζητάει και θα πρέπει στο μέλλον να επιστρέψει (και φέτος δηλαδή θα είχε να επιστρέψει κάμποσες)

γιατί δε λέω ωραίο είναι το ζεστό αλλά τελείως αδικαιολογητο χρήμα τώρα στα ταμεία άντε και του χρόνου ίσως (?), μετά πώς θα γίνει η φάση όταν μοιραία θα έχουμε πιστωτικά εκκαθαριστικά; θα τα έχει αυτά τα λεφτά να τα δώσει πίσω ή θα βάζει προκαταβολές άνω του 100% σε ελάχιστες χιλιάδες ευρώ κέρδη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
QsisVTS έγραψε:το ασφαλιστικό είναι παρανοϊκό και βολεύει σίγουρα όσους φοροδιαφεύγουν

Σωστό αυτό. Από την άλλη όμως δεν έχει λογική ούτε το ισχύον σύστημα. Δηλαδή με το ζόρι να ανεβαίνεις ασφαλιστική κατηγορία με τα χρόνια ακόμα και αν φυτοζωείς; Για να μην αναφέρω το 650άρι (Τέλος Επιτηδεύματος) μετά την πενταετία... :omg:

QsisVTS έγραψε:αυτό πάντως που μου έχει μείνει εμένα με τις πρόσφατες αλλαγές είναι ότι εκτός από τη προκαταβολή φόρου μέχρι κάποιο ποσό δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά να είσαι μισθωτός ή να παρέχεις υπηρεσία με βιβλία (είναι πιο ακριβό αλλά όχι και τόσο διαφορετικό)

Το σκεφτόμουν αυτό προχθές. Η λύση είναι απλή. Θα ανεβάζουν κάθε χρόνο την προκαταβολή ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να επιστρέφουν την προηγούμενη! :metalo: Ο Σόιμπλε μπορεί και να σηκωθεί να περπατήσει μετά από αυτό! :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275521 άρα για χρήση '17 θα έχουμε πάνω από 100%? :lol:

θα εκραγεί ο εγκέφαλός μου αν τω δω και αυτό :dizzy:

το τέλος επιτηδεύματος είναι επίσης καραγκιοζιά

το να δίνεις εισφορές πάντως για να πληρώνεις και για τους άλλους δε ξέρω πόσο λογικό είναι σε σχέση με το απλά να πληρώνεις αυτό που ατομικά σου αναλογεί και το λέω έτσι έχοντας στο νου μου τον κακό τύπο που θα δηλώσει ζημιές και θα του πληρώνει ουσιαστικά τις εισφορές αυτός που είναι περισσότερο σωστός και δηλωνει τα έσοδά του κανονικά
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#275540 Με τον τρόπο που βάζουν συνεχώς νέους φόρους θα γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι και χρηματοδότες του δημοσίου χωρίς να είμαστε διορισμένοι και χωρίς να είμαστε και στο pay roll του δημοσίου, σήμερα είμαστε χρηματοδότες του δημοσίου με αρκετά πάνω από 50%, ίσως αύριο ο Τσίπρας με την αναλγησία του μας ανεβάσει στο 75%, γιατί ποιός θα τον σταματήσει αν δεν του βγαίνουν τα νούμερα ?

Και ζούμε σε μια χώρα όπου όποιος βάζει ένα φόρο που αποδίδει ο επόμενος δεν τον καταργεί γιατί τον βολεύει και γιατί δεν τον έβαλε εκείνος οπότε έχει έτοιμη την δικαιολογία, σιγά μην καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ ο Κυριάκος ( αν βγεί ) γιατί ο Τσίπρας κατάφερε να έχει όλο το κατεστημένο με το μέρος του αφού τους κάνει όλα τα χατήρια, κάτι λεπτομέρειες απομένουν ( εκλογικός νόμος κλπ ) για να εξασφαλίσει την παραμονή των ληστών του για μια εικοσαετία, μόνο που δεν θα υπάρχει ζωντανός ψηφοφόρος τότε αφού οι Ε.Ε δεν θα έχουν να αποδώσουν φόρους οπότε και το δημόσιο θα πέσει σε ένδεια, για δανεικά δεν θα δώσουν άλλα οι κουτόφραγκοι οπότε το σκηνικό της επόμενης μεγαλύτερης φτώχειας είναι προδιαγεγραμμένο αν δεν αλλάξουν ρότα και σκεπτικό οι τάχα μου αριστεροί του κώλου.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275546 και όχι μόνο οι αριστεροί του κώλου, αλλά όλα τα κόμματα εξουσίας που εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα για ψηφαλάκια

μακάρι να υπήρχε κάποιος που έστω και για μια 4ετια να έκανε σωστά βήματα και ας τον έβριζαν όλοι, γιατί το τσίπρα δε τον βρίζουν όλοι έχει ακόμα μεγάλο ρεύμα και ταΐζει ακόμα σανό
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
QsisVTS έγραψε:οι οποίοι δε πολυξέρεις και ποιοι ακριβώς θα είναι

Εκεί είναι η ποίηση! Αν ξέρεις από πριν δεν έχει ενδιαφέρον... :s_crazy

Το ασφαλιστικό πάντως θεωρητικά βολεύει τους μικρούς. Να δούμε να γίνεται και πράξη όμως γιατί από αυτούς (Έλληνες και ξένους) όλα τα περιμένω. :s_whiteflag

Περιμένεις να πληρώνεις λιγότερα;;;; :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

BTW... Προ ενός μήνα και κάτι είχαμε βάλει μία αγγελία σε 2 σχετικά ΤΕΙ για ένα άτομο για πρακτική και έδωσα το τηλέφωνό μου... Πριν καμιά 10αριά μέρες με πήρε ένας μπάρμπας για τον γιο του... :help: Όπου καταλήξαμε ότι το παλικάρι πρέπει να τελειώσει την εξεταστική του (λογικό) και μετά θέλει καμία 10αριά μέρες για ένα οικογενειακό πρόβλημα που έχουν (ΟΚ, τι να κάνουμε), αλλά μετά θέλει και καμιά βδομάδα για να πάει "σε κάτι δουλειές" με κάτι φίλους του ( :roll: :metalo: ), αλλά κατά βάση δεν ενδιαφέρεται για πρακτική, αλλά για μόνιμη δουλειά, μόλις πάρει το πτυχίο του... :roll: σε ένα χρόνο... :roll: Τον λόγο που με πήρε και έχασα 10 λεπτά από τη ζωή μου, δεν κατάλαβα, αλλά τέλως πάντων...

Σήμερα, με πήρε ένας μπάρμπας που μου συστήθηκε ως "Είμαι ο κύριος Τάδε, από το γραφείο της υφυπουργού Δείνα" και ενδιαφερόταν για ένα άτομο για πρακτική... :roll: ΟΚ, δεν είχα άλλον υποψήφιο (αυτό δεν το είπα :innocent: ), οπότε του είπα "ευχαρίστως" (να έχουμε και μία πόρτα ανοιχτή... :shifty: :innocent: :lol: :lol: ), ας με πάρει τηλέφωνο το παλικάρι, να συζητήσουμε...

Που έχουμε φτάσει ρε γμτ, να πρέπει να βάλει κάποιος βύσμα για να κάνει ΠΡΑΚΤΙΚΗ, με το 80% του βασικού ημερομισθίου του ανειδίκευτου... :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275555 το οποίο δεν είναι και τόσο άσχημο αν σκεφτείς το παράλογο νόμο ότι ο κάτω των 25 ετών πρέπει να παίρνει 10% λιγότερα :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:το οποίο δεν είναι και τόσο άσχημο αν σκεφτείς το παράλογο νόμο ότι ο κάτω των 25 ετών πρέπει να παίρνει 10% λιγότερα :dizzy:

ΟΚ, αλλά να βάλεις βύσμα;;;; :(

Που έχουμε καταντήσει ρε γμτ... :(

Να σημειώσω εδώ, ότι υπάρχει σχετική ανακοίνωση στη σχολή του και δεν έχουμε βρει άλλο άτομο ακόμα, άρα ούτως ή άλλως θα τον παίρναμε... Απλά (φαντάζομαι πως) θεώρησε δεδομένο ή καλύτερο το να βάλει βύσμα για να το σιγουρέψει...

Και μην μου πει κανείς ότι δεν περνάνε τα βύσματα στον ιδιωτικό τομέα, γιατί θα γελάσω τόσο δυνατά που θα με απολύσουν... :x Έτσι, για πλάκα σκέφτομαι καμιά 10αριά εταιρείες (δυνατές και ανταγωνιστικές διεθνώς κάποιες) που παίρνουν κόσμο βυσματικά...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275661 καλά προφανώς και υπάρχει βύσμα και στον ιδιωτικό τομέα , ή έστω και μια γνωριμία που παίζει ρόλο μεταξύ ατόμων με παρόμοια προσόντα

υπάρχει βέβαια και η αξιοκρατία και το τι κάνεις από κει και περα γιατί ακόμα και αν σου δοθεί η ευκαιρία θα χρειαστεί να αποδείξεις την αξία σου στη διάρκεια της πορείας σου

αυτό που δεν υπάρχει όμως σε πολλές περιπτώσεις στον ιτ στην ελλάδα του σήμερα είναι να μπορείς να πεις ότι δουλεύω και νιώθω ότι αμείβομαι καλά για τη δουλειά μου :lol:

πάντως οι πολύ χαμηλά αμειβόμενες θέσεις δεν είναι και τρομερά ελκυστικές για πολύ κόσμο, ειδικά νεότερους εκτός αν έχουν ορεξούλες

και τι θέλω να πω..
μου έχουν τύχει περιπτώσεις ατόμων που πρέπει να επιβιώσουν (και δε συντηρούνται από τους γονείς τους) να μην κάνουν πρακτικές έστω και αν είναι για "πολλά υποσχόμενη θέση" ή κάτι πιο κοντά στο αντικείμενό τους, γιατί θα κρατήσει λίγους μήνες με λεφτά που ΘΑ παροουν και μετά πούλο

στο master μου είχα μία που σαν μαθηματικός έκανε μαθήματα σε μικρά τέρατα (από το πρώτο έτος) και αυτοσυντηρούταν πρακτικά και λόγω αυτού αλλά και της πρακτικής τελικά άφησε τη πελατεία της και το σκυλομετάνιωσε όταν δεν είχε φράγκο και έφτασε πρώτη φορά στα σχεδόν 30 της να πάει να ζητήσει χαρτζιλίκι από το πατέρα τς

μετά υπάρχουν και οι "πριγκηπικοί" τύποι που δε δουλεύουν για πενταροδεκάρες (και όπως έχω πει έχω αρχίσει να τους εκτιμώ γιατί τελικά ψάξε ψάξε και με λίγο ζμπρώξιμο από δω κι από κει βρίσκουν πρώτες δουλίτσες με 1000αρικάκι πρώτο μισθό καθόλου κακό.. )

οπότε ποιοι κάνουν πρακτική θα μου πεις; :hmmm:

κάνουν πολλοί, αλλά δεν έχω καταφέρει να τους ομαδοποιήσω ακόμα στο κεφάλι μου :hmmm:
σίγουρα κάνουν πολλοί αργόσχολοι για την εμπειρία, αλλά και πολλοί φιλοδοξοι, που σχεδόν πάντα όμως έχει ο ντάντυ να τους ταϊσει, δε περιμένουν να βγάλουν τα έξοδά τους από αυτό

συχνά όμως η πρακτική είναι και μια όχι και τόσο καλή εμπειρία και στις μεταξύ συζητήσεις του φοιτηταριού μπορεί πολλοί απλά να αποφύγουν τη διαδικασία και να ψάξουν απλά για δουλειά, να μη θέλουν να χάσουν το χρόνο τους με αυτό

επίσης πολλές φορές κάτι φραγκοφονιάδες ζητάνε πρακτικές για πληρώσουν ψίχουλα, αλλά αν δε ψάχνουν άτομο να κρατήσουν δε ξέρω τι τους λέει το μυαλό τους, εγώ προσωπικά αν και όταν ήρθα βρήκα πρακτικές και voucher και λοιπές παπαριές στη μισθοδοσία μου τους το έχω ψιλοξεκόψει ότι δεν έχω και πολλή όρεξη να ασχολούμαι με τέτοια :shifty:
τραβάτε πάρτε κανονικό υπάλληλο γιούφτοι που περιμένετε τα εσπα

επίσης παίζουν και πολλές πρακτικές που κανονίζουν και οι σχολές για να πουν ότι κάτι κάνουν και αυτές, αλλά πολλές φορές πρόκειται για δουλειές άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, η αρχειοθέτησης ή ξύσιματος @@
κάποιες φορές βέβαια είναι και πολύ εποικοδομητικές, αλλά ειδικά σε κάτι περιπτώσεις που σου τυχαίνει να πας σε κάποιο ψαγμένο τμήμα και να έχουν την όρεξη να σου δείξουν και πέντε πραγματάκια με νόημα, αλλά τελικά δε μπορούν να σε κρατήσουν γιατί οι θέσεις είναι πλήρεις η απογοήτευση είναι μεγάλη , τιτανοτεράστια θα έλεγα

πάντως πολλές φορές ψάχνονται για να ψάχνονται, πχ κι εμείς εδώ ψάχναμε και έσκασαν και κάτι τύποι με καλά χαρτιά αλλά μόλις διαπίστωσαν λίγο τη παράνοια προφανώς και θα προτίμησαν να πάνε αλλού να "εξαργυρώσουν" αυτό τους το χαρτί γιατί φυσικά δεν είμαστε καθόλου ελκυστικό μέρος να εργάζεσαι πόσω μάλλον με ψίχουλα και με περιορισμένες αρμοδιότητες (και εγώ προσωπικά δε θα ανέθετα σε κανέναν καμία αρμοδιότητα γιατί δε θα ήθελα να μπλεκεται κανείς στις δουλειές μου το πολύ πολύ να τον κάθιζα δίπλα μου να του εξηγώ τι κάνω και να του μάθω και καμιά μπινιά ή να γράφουμε μαζί στο φόρουμ) , καλύτερα να πας να κάνεις το ίδιο στη eurobank ξέρωγω να λες ότι ήσουν στη eurobank κάποιους μήνες για να έχεις πιο ευπαρουσίαστο βιογραφικό αν είσαι τέτοιος τύπος

άμα θες σοβαρά υπάλληλο το σωστό είναι να ψάχνεις υπάλληλο περισσότερο έμπειρο ή λιγότερο έμπειρο ανάλογα τη θέση και να είσαι σε θέση να πληρώσεις κανονικά ο,τι προβλέπεται έστω και τα ελάχιστα νόμιμα

αν είσαι καρμίρογλου πάνε αυτοκτόνα, τι να τον κάνεις τον πρακτικάριο; να τον έχεις να σου κάνει αρχειοθέτηση που δε μπορούν να κάνουν οι υπάλληλοί σου, ή να φας χρόνο να τον εκπαιδεύσεις για να φύγει και να σου κάνει και κάποια πράγματα πουτάνα (υποχρεωτικά μαθαίνοντας);

αν θες να τον κρατήσεις πάρτον και πλήρωσε και το 6μηνο κανονικά, έλεος δηλαδή :help:
εκτός αν είσαι από αυτούς που το έχεις πάρει απόφαση ότι είσαι κακός εργοδότης και όλοι είναι αναλώσιμοι, ή εκτός και αν απλά θες να εκμεταλλευτείς τη σημερινή κατάσταση οπότε σου αξίζει θάνατος
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:καλά προφανώς και υπάρχει βύσμα και στον ιδιωτικό τομέα , ή έστω και μια γνωριμία που παίζει ρόλο μεταξύ ατόμων με παρόμοια προσόντα

Μιλάω για πολιτικά βύσματα... :lol:

Για τα της πρακτικής, συμφωνώ κατά βάση, απλά ξέχασες να προσθέσεις την κατηγορία των ανθρώπων που πρέπει να κάνουν πρακτική, πχ στα ΤΕΙ... :rtfm: Εκεί, σε αρκετές σχολές, αν δεν κάνεις πρακτική, απλά δεν έχεις πτυχίο... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By nass
QsisVTS έγραψε:καλά προφανώς και υπάρχει βύσμα και στον ιδιωτικό τομέα , ή έστω και μια γνωριμία που παίζει ρόλο μεταξύ ατόμων με παρόμοια προσόντα

Ακριβώς. Προφανώς τέτοια βύσματα (γνωριμίες, πολιτικοί κτλ.) πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Αυτό το οποίο αμφισβητώ είναι ότι στον ΙΤ είναι ευρέως διαδεδομένο (δηλ. πλην εξαιρέσεων) να υπάρχουν βύσματα τελείως άσχετοι δηλ. να τους πληρώνει ο ιδιώτης να τα ξύνουν.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#275678 Και όμως υπάρχουν :(