Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#41065 Μπα, εγώ βάζω τη μεγάλη να τον προσέχει...όταν δεν τον νομίζει για κούκλα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#41174 Με τον μικρό (14 μηνών) έχουμε κι εμείς θέμα σκαρφαλώματος, κάτι που δεν είχαμε ποτέ με τον μεγάλο.

Ο μεγάλος από την άλλη (4ε&4μ) μου δήλωσε τις προάλλες (αφού του αρνήθηκε η μαμά γλυκό): Μπαμπά, θα πάρω ένα μαχαίρι και θα κόψω το κεφάλι της μαμάς να πέσει κάτω. Μετά θα κόψω το δικό σου, μετά του "όνοματουαδελφούμου" και μετά το δικό μου :lipsealed:

Να ανησυχώ γιατρέ μου; :dizzy: Τι σκ@τ@ μαθαίνουν εκεί στον παιδικό; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#41177 Για αρχη , κρυψτε τα μαχαιρια , κατα δευτερον μην βλεπει ο μικρος ειδησεις :)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Scotch έγραψε:Με τον μικρό (14 μηνών) έχουμε κι εμείς θέμα σκαρφαλώματος, κάτι που δεν είχαμε ποτέ με τον μεγάλο.

Ο μεγάλος από την άλλη (4ε&4μ) μου δήλωσε τις προάλλες (αφού του αρνήθηκε η μαμά γλυκό): Μπαμπά, θα πάρω ένα μαχαίρι και θα κόψω το κεφάλι της μαμάς να πέσει κάτω. Μετά θα κόψω το δικό σου, μετά του "όνοματουαδελφούμου" και μετά το δικό μου :lipsealed:

Να ανησυχώ γιατρέ μου; :dizzy: Τι σκ@τ@ μαθαίνουν εκεί στον παιδικό; :hmmm:

Εχμ, ε μάλλον λιγάκι να ανησυχήσεις, όχι τίποτα άλλο, καλού-κακού να ξέρετε τι γίνεται (και να καταλάβει ο μεγάλος ότι δεν τα λέμε ούτε για αστείο αυτά)....
Άβαταρ μέλους
By Scotch
giannik1977 έγραψε:Για αρχη , κρυψτε τα μαχαιρια , κατα δευτερον μην βλεπει ο μικρος ειδησεις :)

Το 1ο το κάναμε. Ειδήσεις δε βλέπει (κυρίως scooby doo και Garfield :hmmm: )

@ Ace: Δεν ξέρω αν είναι καλή τακτική αλλά προσπάθησα να μη δείξω αυτό που αισθανόμουν και το ψιλοπροσπέρασα αλλάζοντας την κουβέντα...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Scotch έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Για αρχη , κρυψτε τα μαχαιρια , κατα δευτερον μην βλεπει ο μικρος ειδησεις :)

@ Ace: Δεν ξέρω αν είναι καλή τακτική αλλά προσπάθησα να μη δείξω αυτό που αισθανόμουν και το ψιλοπροσπέρασα αλλάζοντας την κουβέντα...

Το ξέρω, και σε μας κάτι τέτοια λένε, να μην δείχνουμε προσοχή όταν λέει κάτι κακό (π.χ. βρισιά που έχει ακούσει), αλλά αν δεν πεις στο παιδί τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι σωστό και τι λάθος, πως στο διάλο θα μάθει να τα ξεχωρίζει ? Τι να σου πω, εγώ αλλιώς θυμάμαι από τους γονείς μου.

Ευτυχώς εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα με την μεγάλη, προφανώς και βλέπει μόνο Πέππες και Ντόρες (και τρομάζει με το Scooby και τα φαντάσματα), αλλά με τον μικρό είναι όλο αγάπες και αγκαλίτσες...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
The Ace έγραψε:Το ξέρω, και σε μας κάτι τέτοια λένε, να μην δείχνουμε προσοχή όταν λέει κάτι κακό (π.χ. βρισιά που έχει ακούσει), αλλά αν δεν πεις στο παιδί τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι σωστό και τι λάθος, πως στο διάλο θα μάθει να τα ξεχωρίζει ? Τι να σου πω, εγώ αλλιώς θυμάμαι από τους γονείς μου.

Σε άλλα θέματα πειραματίζομαι. Εδώ δε λέει :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:

ΑΝ το ξαναπει, θα του πεις οτι ποναει παρα πολυ αυτο και οτι μετα θα πεθανει και οτι δεν ποναμε τους ανθρωπους που αγαπαμε και τελος. Αλλα δεν νομιζω οτι θα το ξαναπει.
Τα παιδια συχνα λενε πραγματα ετσι επειδη καπου τα ακουσαν και απο την δικη σου αντιδραση εξαρταται αν θα τα ξαναπουν.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#41214 @ Νίκος Παππάς: Θα συμφωνήσω.
Επίσης, κάπως έτσι σκεφτόμουν να το αντιμετωπίσω κι εγώ αν το αναφέρει ξανά (έχει περάσει 1 εβδομάδα και ευτυχώς ακόμη τίποτα :ninja: ). Βέβαια σε αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ. αν ρίξει καμιά ψιλή στον μικρό) που του το εξηγήσω έτσι όμορφα κι ωραία :lol: , το ξανακάνει :vava:. Ο τρόπος προσέγγισης εξαρτάται πιστεύω κι από το κάθε παιδί.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Scotch έγραψε:@ Νίκος Παππάς: Θα συμφωνήσω.
Επίσης, κάπως έτσι σκεφτόμουν να το αντιμετωπίσω κι εγώ αν το αναφέρει ξανά (έχει περάσει 1 εβδομάδα και ευτυχώς ακόμη τίποτα :ninja: ). Βέβαια σε αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ. αν ρίξει καμιά ψιλή στον μικρό) που του το εξηγήσω έτσι όμορφα κι ωραία :lol: , το ξανακάνει :vava:. Ο τρόπος προσέγγισης εξαρτάται πιστεύω κι από το κάθε παιδί.

Προφανως, η εξηγηση "ομορφα και ωραια" δεν ποναει. Τσαμπα τιποτα δεν παιρνεις. :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
trident1971 έγραψε:

Προφανως, η εξηγηση "ομορφα και ωραια" δεν ποναει. Τσαμπα τιποτα δεν παιρνεις. :lol:

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι, ειδικά τα μικρά παιδιά, πρέπει να τους πεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7-8 φορές κάτι μέχρι να το συνειδητοποιήσουν/καταλάβουν, και ΜΕΤΑ βλέπεις αν το εφαρμόζουν/ακούσουνε....οπότε μην περιμένετε να πείτε κάτι στο παιδί 1-2 φορές και να το ακούσει/εφαρμόσει την επόμενη στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#41223 Scotch θα κόψεις το Scooby doo και θα ξεκινήσεις άμεσα εντατικά μαθήματα
Φέρε τον μικρό να τον αναθρέψω με σωστά πρότυπα και δεν θα φοβάσαι τίποτα :lol:

(Εννοείται πως κάνω πλάκα, απλά είδα φώς και μπήκα :oops: :) , οπότε ζητάω συγγνώμη σε περίπτωση που ενόχλησα)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
The Ace έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι, ειδικά τα μικρά παιδιά, πρέπει να τους πεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7-8 φορές κάτι μέχρι να το συνειδητοποιήσουν/καταλάβουν, και ΜΕΤΑ βλέπεις αν το εφαρμόζουν/ακούσουνε....οπότε μην περιμένετε να πείτε κάτι στο παιδί 1-2 φορές και να το ακούσει/εφαρμόσει την επόμενη στιγμή.

Εχει να κανει και με το υφος, τον τονο της φωνης κλπ. Αν πχ το πιτσιρικι σπασει ενα ποτηρι κατα λαθος και του πεις "να προσεχεις αλλη φορα, δεν κανει να σπαμε τα ποτηρια"
και σπασει και ενα ποτηρι ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ του αδερφου του και του κανεις την ιδια κουβεντα στον ιδιο τονο, γιατι να νομιζει οτι εχουν διαφορετικη βαρυτητα οι δυο πραξεις?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#41230 Ναι ρε συ, προφανώς αλλάζει ο τόνος, ύφος, λεξιλόγιο, ένταση κλπ, ώστε να αρχίσει το παιδί να διακρίνει μεταξύ διαφορετικών "σφαλμάτων". Εγώ αναφέρομαι στο περιεχόμενο αυτού που λες, δηλαδή αν του πεις "είναι κακό να σπάμε πράγματα", πρέπει να του το πεις αρκετές φορές (~10 αν θυμάμαι καλά), για να το "ακούσει" πραγματικά, δηλαδή να το συνειδητοποιήσει. Από εκεί και μετά βλέπεις αν όντως το άκουσε και το τηρεί (και φυσικά πλέον αλλάζεις ύφος, ένταση κλπ για να το αυξήσεις το "επίπεδο" σοβαρότητας)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:
Εχει να κανει και με το υφος, τον τονο της φωνης κλπ. Αν πχ το πιτσιρικι σπασει ενα ποτηρι κατα λαθος και του πεις "να προσεχεις αλλη φορα, δεν κανει να σπαμε τα ποτηρια"
και σπασει και ενα ποτηρι ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ του αδερφου του και του κανεις την ιδια κουβεντα στον ιδιο τονο, γιατι να νομιζει οτι εχουν διαφορετικη βαρυτητα οι δυο πραξεις?

Αν σπασει ενα ποτηρι, δεν λες τιποτα, απομακρυνεις το παιδι και καθαριζεις καλα, ο θορυβος απο μονος του τρομαζει το παιδι και το αρχικο βλεμα τρομου του γονιου ειναι αρκετο να μην το ξανακανει.

Τα παιδια ειναι ΜΙΚΡΑ, δεν ειναι ΧΑΖΑ και απο τα 4-5 ετη και πανω ξερουν τα ορια ανοχης αρκει καποιος να τους τα εχει μαθει.