Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#830525 Για να σου υπολογίσουμε την όποια επιστροφή πρεπει να σου κάνουμε την φορολογική δήλωση.Τζαμπα.

Ναι. Γιατί όχι.Στο πετρολχεντς όλα είναι δυνατά αν το θελήσεις πολύ.

Ανέβασε Ε9, δαπάνες, ΑΦΜ, αυτοκίνητα κλπ.

Και θα σας ειδοποιήσουμε.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:
NickTG έγραψε:Σε αντίστοιχη περίπτωση με κοντινό μισθό πήρα περίπου 80€ επιστροφή.

Αυτη ειναι καθαρη μετα την αμοιβη του λογιστη; Υπαρχει τροπος να υπολογιστει η επιστροφη πριν κανουμε φορολογικη δηλωση; Αν ειναι για μικροποσα δεν αξιζει πιστευω.
Για μισθωτές υπηρεσίες αν δεν υπάρχει εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα, τι να τον κάνεις τον λογιστή;
Η δήλωση είναι προσυμπληρωμενη απλά επιβεβαιώνεις τα στοιχεία.

Πριν την οριστική υποβολή εμφανίζει αν υπάρχει φόρος ή επιστροφή.

.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:
NickTG έγραψε:Σε αντίστοιχη περίπτωση με κοντινό μισθό πήρα περίπου 80€ επιστροφή.

Αυτη ειναι καθαρη μετα την αμοιβη του λογιστη; Υπαρχει τροπος να υπολογιστει η επιστροφη πριν κανουμε φορολογικη δηλωση; Αν ειναι για μικροποσα δεν αξιζει πιστευω.

Μόνος μου κάνω τη δήλωση οπότε ήταν η συνολική επιστροφή.
Λογικά κάποιος τρόπος θα υπάρχει αλλά δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο.
Τι εννοείς αν αξίζει? Η δήλωση πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Νίκος Παππάς έγραψε:
GTS έγραψε:

Για μισθωτές υπηρεσίες αν δεν υπάρχει εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα, τι να τον κάνεις τον λογιστή;

.

Μπορεις να με βοηθησεις να την κανω γιατι δεν ξερω το ελληνικο συστημα?
Άβαταρ μέλους
By GTS
NickTG έγραψε:
GTS έγραψε:

Μόνος μου κάνω τη δήλωση οπότε ήταν η συνολική επιστροφή.
Λογικά κάποιος τρόπος θα υπάρχει αλλά δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο.
Τι εννοείς αν αξίζει? Η δήλωση πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως.

Αναχωρουμε για εξωτερικο οποτε δεν καιγομαστε αλλα αν εχεις χρονο και με βοηθησεις μηπως καταφερω να την κανω μονος μου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
GTS έγραψε:

.

Μπορεις να με βοηθησεις να την κανω γιατι δεν ξερω το ελληνικο συστημα?
Δυστυχώς είμαι σε διακοπές και εκεί που πάω δεν έχει καλό ίντερνετ..

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:Αναχωρουμε για εξωτερικο οποτε δεν καιγομαστε αλλα αν εχεις χρονο και με βοηθησεις μηπως καταφερω να την κανω μονος μου.
Φυσικά και καίγεσαι γιατί αν δεν την κάνεις θα έχεις πρόβλημα.
Δεν έχεις ξανακάνει δήλωση; Ποιος σου την έκανε;
Απλός μισθωτός θα πρέπει να είναι εύκολο και δεν έχεις λόγο να βρεις λογιστή. Από την άλλη κάποιος που ξέρει δεν θα κάνει λάθος και θα σε χρεωσει ελάχιστα.
Μερικές φορές χρειάζεσαι λίγο χρόνο (και να ρωτήσεις το φόρουμ κλπ), μην το αφήσεις τελευταία στιγμή.
Αν είσαι παντρεμένος πρέπει να περιλάβεις και της γυναίκας
Αν έχεις έσοδα από ενοίκια πρέπει να συμπληρώσεις και τη φόρμα Ε2. Βρες και έχε πρόχειρες και τις παροχές ΔΕΗ για τα ακίνητα.
Εκτός από τα του μισθού που ίσως μπαίνουν αυτόματα άλλα που μετράνε είναι:
- καταθέσεις και τόκοι (συνήθως αυτόματα)
- μερίσματα μετοχών και φόροι (συνήθως αυτόματα) ίσως υπάρχουν περισσότερα είδη, δες καλά όλους τους κωδικούς
- σπίτια, ιδανικά θέλεις ένα που μένεις είτε δικό σου είτε νοικιασμένο (μπορεί να γίνει λίγο μπλέξιμο αν είναι παραχωρημένο ή φιλοξενείσαι, θα πρέπει και η άλλη πλευρά να λέει τα ίδια...)
- αυτοκίνητα (συνήθως αυτόματα), σκάφη
- άλλα έσοδα πχ από πώληση ακινήτου που θα θες να φαίνονται για να δικαιολογήσεις στο μέλλον τυχόν έξοδα/αγορές
- έξοδα κατάλληλου τύπου (διάβασε οδηγίες για το τι μπορεί να μπει) για να συμπληρωθεί το αφορολόγητο όριο (αλλιώς πληρώνεις επιπλέον φόρο)
Ξεκινάς και ρωτάς.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#830849 Θέλει δουλειά η οποία δήλωση λόγω των παραπάνω που αναφέρθηκαν, αλλά αν μου πεις το φορολογητέο στον κωδικό 301 και τον φόρο που παρατηρήθηκε μπορώ να σου πω αν βγαίνει επιστροφή ή όχι με βάση μόνο αυτό το δεδομένο γιατί έχω φτιάξει σχετικό excel που πετάω μέσα τα νούμερα

Αν προκύπτουν επιπλέον φόροι πχ από είσπραξη ενοικίου ή μείωση φορολογητέου από συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων θέλει επιπλέον δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By GTS
QsisVTS έγραψε:Θέλει δουλειά η οποία δήλωση λόγω των παραπάνω που αναφέρθηκαν, αλλά αν μου πεις το φορολογητέο στον κωδικό 301 και τον φόρο που παρατηρήθηκε μπορώ να σου πω αν βγαίνει επιστροφή ή όχι με βάση μόνο αυτό το δεδομένο γιατί έχω φτιάξει σχετικό excel που πετάω μέσα τα νούμερα

Αν προκύπτουν επιπλέον φόροι πχ από είσπραξη ενοικίου ή μείωση φορολογητέου από συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων θέλει επιπλέον δουλειά.

Δεν εχουμε κατι επιπλεον περα απο τον μισθο.

Πως τα βρισκουμε αυτα? Μηπως μπορεις να βοηθησεις?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Anonymous Founder έγραψε:
bibendum έγραψε:Δεν αναφέρομαι στους αχρεωστητως. Υπάρχει άλλη κατηγορία μισθωτών.

https://www.taxheaven.gr/circulars/4310 ... -10-4-2023

Κάνεις την αίτηση και έχει αναλυτικά κάποια ποσα που μάλλον αντιστοιχούν σε μήνα και βγάζει και σύνολο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από εμένα, δεν θα το ήξερα αν δεν το διάβαζα εδώ. Μας ενημέρωσαν και από την δουλειά μεν, αλλά δεν ξέρω αν μέτρησε πως τους ρώτησα εγώ πριν.
Όπως και να χει, σούπερ, ουρανοκατέβατα μας ήρθαν!

Επανέρχομαι στο θέμα, έχει λάβει κανείς λεφτά από αυτά; Εγώ τίποτε απολύτως μέχρι στιγμής, ενώ όσο έψαξα δεν βρήκα και κάτι. Γνωρίζει κανείς κάτι; Την αίτηση την έχω κάνει από τον Απρίλιο.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Serf
#834042 Η περίφημη έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για κατοικίες με ιδιωτική ασφάλιση έχει ξεκινήσει στην πράξη; Ή είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#834072 Αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2024 ούτως ή άλλως, απλά υποτίθεται πως θέλει έστω 3 μήνες ασφάλιση στο προηγούμενο έτος, οπότε για αυτό γίνεται η όποια συζήτηση από τώρα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
bibendum έγραψε:Δεν αναφέρομαι στους αχρεωστητως. Υπάρχει άλλη κατηγορία μισθωτών.

https://www.taxheaven.gr/circulars/4310 ... -10-4-2023

Κάνεις την αίτηση και έχει αναλυτικά κάποια ποσα που μάλλον αντιστοιχούν σε μήνα και βγάζει και σύνολο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από εμένα, δεν θα το ήξερα αν δεν το διάβαζα εδώ. Μας ενημέρωσαν και από την δουλειά μεν, αλλά δεν ξέρω αν μέτρησε πως τους ρώτησα εγώ πριν.
Όπως και να χει, σούπερ, ουρανοκατέβατα μας ήρθαν!

Επανέρχομαι στο θέμα, έχει λάβει κανείς λεφτά από αυτά; Εγώ τίποτε απολύτως μέχρι στιγμής, ενώ όσο έψαξα δεν βρήκα και κάτι. Γνωρίζει κανείς κάτι; Την αίτηση την έχω κάνει από τον Απρίλιο.
:s_howdy
Η σύζυγός δήλωσε ότι τα έλαβε... δεν είδα κάτι στον κοινό λογαριασμό
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#843471 Είδατε τι ετοιμάζει ο Κούλης για την φορολογία των ΕΕ ;
Δεν μπορείς να είσαι ΕΕ αν δεν βγάζεις τουλάχιστον ~11k καθαρά κέρδη κατ' έτος από τη συγκεκριμένη σου απασχόληση. Δεν γίνεται να ζήσεις με λιγότερα, μας λένε.
Δηλαδή όλοι αυτοί οι μακροχρόνια άνεργοι, μερικώς απασχολούμενοι, δικαιούχοι ΚΕΑ κλπ κλπ πώς ακριβώς ζούνε με 300-400 € το μήνα;

Τέλος πάντων. "Εγγυημένη" συνταγή, επαναφορά των "αντικειμενικών κριτηρίων" με "βελτιωμένο" το σύστημα του ν. 2214/1994 (που ψηφίστηκε επί σοσιαλιστή Α. Παπανδρέου και κρίθηκε "συνταγματικά ανεκτός" την υπ' αριθμ. 3765/2000 απόφαση του ΣτΕ).

Εκτιμώ ότι αυτή η επιλογή θα είναι για την κυβέρνηση του Κούλη, ότι ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο χωρίς ταβάνι συντελεστής ασφαλιστικών εισφορών των ΕΕ που θεσπίστηκε με το νόμο Κατρούγκαλου.

41τακατό όμως...