Απλά το 6μηνο είναι 6μηνες και το μειωμένο μπορεί να κρατήσει και 2 χρόνια ώστε να καλύψει τις ανάλογες ώρες
Κάτσε όμως να το μελετήσω κι άλλο γιατί με θορυβησες τώρα αγαπητέ
Ευτυχώς που όταν ήταν να το κάνουμε δε το δικαιούταν (αν και το έδωσε παρολα αυτά ο εργοδότης επειδή έτσι γουσταρε και την άφησε τη κοπέλα να κάτσει)
Σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουν τολμήσει καν να πάνε να το κάνουν, αλλά και πάλι καλό είναι να ξέρω σίγουρα γιατί αργά ή γρήγορα θα μου τύχει να εφαρμοστεί
H εμπειρία μου λέει ότι αν βρεις εργοδότη να δίνει την ισόχρονη, είναι καλός εργοδότης.Αυτά τα θέματα τα γνωρίζω πολύ καλά, γιατί είχα λιώσει στο διάβασμα τότε, ό,τι θες με ρωτάς
Με παίρνουν ακόμα και σήμερα τηλέφωνο διάφοροι πικραμένοι συγγενείς και φίλοι για συμβουλές
Asimov έγραψε:Στον ΙΤ είναι 4 + 6 (ΟΑΕΔ) + μειωμένο ωράριο (3,5 μήνες αν το πάρεις σε άδεια, που όμως εξαρτάται από τον εργοδότη).
Στο δημόσιο είναι 4 + 9.
Οι 6 μήνες του ΟΑΕΔ είναι άχρηστοι στην ουσία, αφού το επίδομα δε φτάνει ούτε για τα γάλατα. Η γυναίκα μου γύρισε στη δουλειά της στους 4 μήνες, βρεφονηπιακος για τόσο μικρά δύσκολο. Να ναι καλά η πεθερά.
Το μειωμενο το πήρε για 2 χρόνια και επελεξε ότι καλύτερα θα ήταν να πηγαίνει αργότερα στο γραφείο, παρά να φεύγει νωρίτερα (για ευνόητους λογους)
...>.
.
nass έγραψε:mjacob έγραψε:Εμεινα ανεργος 2 μηνες και οχι μονο δεν πηρα επιδομα απο τον ΟΑΕΔ αλλα πληρωνα και τις εισφορες μου κανονικα και ερχονται τωρα 5 χρονια μετα και σου λενε πληρωσε αναδρομικα υπερ ΟΑΕΔ
Ευτυχώς που δεν έμεινες έγκυος
Το ΤΣΜΕΔΕ ζητάει ασφαλιστικές εισφορές για το διάστημα της άδειας εγκυμοσύνης-λοχείας![]()
![]()
Δηλ. μισθωτή γυναίκα μηχανικός παίρνει ας πούμε 1500 ευρώ, μένει έγκυος, για το διάστημα εγκυμοσύνης-λοχείας παίρνει 600 ευρώ από το ΙΚΑ και δίνει τα 300 στο ΤΣΜΕΔΕ
Χθες έφαγα ένα 2ωρο-3ωρο προσπαθώντας να βγάλω άκρη τι παίζει λόγω της
Και κατάλαβα τα εξής (στα γρήγορα):
Άδεια εγκυμοσύνης-λοχείας (2 μήνες πριν και 2 μετά τη γέννα χοντρικά):
Πλήρης μισθός 1 μήνα από εργοδότη και 3 από ΙΚΑ/ΟΑΕΔ
Ασφαλιστικές εισφορές: 1 μήνα από εργοδότη+ασφαλιζόμενη (το κανονικό δηλαδή) και 3 από την ασφαλιζόμενη σα να ήταν Ελ.Επαγ., δηλαδή €200+ ευρώ/μήνα
Όμως, το 1ο 12μηνο μετά τη γέννα οι προσωπικές εισφορές (και όχι του εργοδότη) μειώνονται κατά 50%, άρα τους 2 από τους 3 μήνες -50%
Άδεια θηλασμού (περίπου 3,5-4 μήνες αν "συμπυκνωθούν" οι ώρες, κανονικά μία ώρα λιγότερη για 30 μήνες)
Πλήρης μισθός από εργοδότη
Ασφαλιστικές εισφορές: από εργοδότη+ασφαλιζόμενη, με τις τελευταίας να είναι -50% για τον προαναφερθέντα λόγο
Άδεια κανονική (ότι έχει)
Πλήρης μισθός από εργοδότη
Ασφαλιστικές εισφορές: από εργοδότη+ασφαλιζόμενη, με τις τελευταίας να είναι -50% για τον προαναφερθέντα λόγο
Άδεια ΟΑΕΔ (???)
Ελάχιστος μισθός από ΟΑΕΔ (?)
Ασφαλιστικές εισφορές: από εργαζομένη σα να ήταν Ελ. Επαγ. -50% (?)
Ελπίζω να τα έχω καταλάβει σωστά και να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως
Άρα με την έκπτωση του 50% για όσο καλύπτει μέρος των εισφορών ο εργοδότης ίσως να αντισταθμίζει τις εισφορές από την ασφαλισμένη...
Μερικα λεπτα αργοτερα μας ανακοινωνε την δυσκοιλιοτητα της εταιρειας να μας καταβαλει το μηνιατικο εγκαιρα.
Ποσο τρολια;
Ας ελπισουμε οτι ειναι τοσο ασχετοι που δεν μπορεσαν να υπολογισουν τις νεες κρατησεις
Μας ανακοίνωσε λοιπόν γεμάτη χαρά ότι βρήκε 8ωρη δουλειά ως πωλήτρια σε κατάστημα στην πόλη της και ότι θα παίρνει 530€, ok εγώ το περίμενα και της τα είχα πει πριν φύγει, ο ντόπιος συνάδελφος όμως ήταν