Υπάρχει το θέμα της παραχώρησης διαύλου προς το λιμάνι της θεσ/νίκης λόγω που τα Σκόπια είναι περίκλειστο κράρτος, και σύμφωνα με το δίκαιο των θαλασσών πρέπει με διμερή συμφωνία ( δεν είμαστε υποχρεωμένοι ) να παραχωρήσουμε, αυτό γίνεται μόνο με διμερείς συμφωνίες, πχ η Ελβετία και η Αυστρία που είναι περίκλειστα κράτη ζήτησαν από την Ιταλία δίαυλο προς τη θάλασσα και η Ιταλία έχει αρνηθεί, εδώ εμείς θα τους παραχωρήσουμε το δικαίωμα δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμμία πίεση από κανένα για τη συμφωνία αυτή, ήταν επιθυμία του Τσίπρα και του Ζάεφ, οπότε θα τους παραχωρήσουμε το δικαίωμα να κατέβουν στον Θερμαϊκο.
Θ κάνεις βόλτα δηλαδή στο λιμάνι της Θεσ/νίκης και θα β λέπεις μια περιοχή με ταμπέλα Βόρεια μακεδονία, και θα υπάρχουν εκεί τα ψαράδικα τους που θα έχουν το δικαίωμα να ψαρέψουν μετά τα 6 μίλια, πως θα γίνει ο έλεγχος των ποσοστήτων αφού το δίκαιο της θάλασσας αναφέρει ρητά ότι δύνανται να αλιεύσουν από το περίσσευμα του θαλάσσιου πλούτου, ένα άλλο θέμα είναι ότι αυτοί δεν έχουν αλιευτικό στόλο αλλά έχουν το δικαίωμα της παραχώρησης αλίευσης υπεργολαβικά, κατά 100% θα το παραχωρήσουν στην τουρκία, αν εσένα σου αρέσει να αλωνίζουν με το νόμο τα Τουρκικά αλιευτικά στον Θερμαϊκό εμένα δεν μου αρέσει.
Βλέπεις λοιπόν ότι το όνομα είναι μόνο ένα μεγάλο θέμα, άλλο μεγάλο είναι η αναθεώρηση των αρχαίων ατλάντων, τα βιβλία της ιστορία, τα τοπωνύμια κλπ, υπάρχουν πολλά θέματα σε βάρος μας και δεν μου αρέσει τίποτα από αυτή την αριστερή ιδεολογική εκδικητική συμφωνία που μικραίνει τη χώρα ιστορικά και όχι μόνο, και είμαι σ'ιγουρος ότι δεν θα φτάσει ποτέ στη Βουλή και αν φτάσει θα μπεί στο συρτάρι και δεν θα βρεθεί κυβέρνηση να ρτην επικυρώσει οπότε και δεν θα ισχύει.
Το 2007 η κύπρος με τον Λίβανο υπέγραψαν μια συμφωνία συνεργασίας, η Κυπριακή βουλή την επικύρωσε αλλά όχι ο Λίβανος και ως εκ τούτου δεν ισχύει, καμμία συμφωνία μεταξύ κρατών δεν ισχύει αν δεν έχει κυρωθεί από τα κοινοβούλια των συμβαλλομένων και δεν γίνεται δεκτή από τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς, με την ίδια διαδικασία δεν ισχύει ότι 140 χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Fyrom σαν Μακεδονία όσον αφορά τους διεθνείς οργανισμούς και τον ΟΗΕ, επίσημα και νομικά η χώρα μας έχει μπλοκάρει τα σκόπια, και η γαλλία έχει βάλει βέτο στο συμβούλιο της Ευρώπης για τα σκόπια, ας μην μένουμε τι γράφουν κατά καιρούς οι εφημερίδες και τα παπαγαλάκια, νομικά τα πράγματα είναι διαφορετικά, τα συλλαλητήρια θα συνεχιστούν οι βουλευτές όσο αντιλαμβάνονται τη σημασία της συμφωνίας θα απομακρύνονται από αυτήν και ίσως στο τέλος πέσει και η κυβέρνησν λόγω αυτής της συμφωνίας, πάντως οι βουλευτές και τα κόμματα που θα ψηφίσουν την κύρωση της συμφωνίας αν ποτέ αυτή έρθει στη βουλή θα εξαφανιστούςν μετά από τον πολιτικό χάρτη, και κανείς πολιτικός δεν θα ψηφίσει τον πολιτικό του θάνατο, αυτά πιστεύω εγώ.