Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#267198 Γκάλοπ.

Έστω ότι εργάζεστε σε μια εταιρία η οποία ναι μεν είναι αξιόπιστη αλλά δουλεύει σε χαμηλό επίπεδο και δεν δείχνει να μπορεί να εξελίσσει τα στελέχη της. Επίσης είναι σε στασιμότητα, αν όχι σε κάμψη, έχει δανεισμό στα ύψη, μειώνει διαρκώς το headcount της και τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι κάθε χρόνο και χειρότερα. Απ' την άλλη επικρατεί πολύ καλό κλίμα στον εργασιακό χώρο, τα ωράρια είναι αυστηρά 8ωρο και οι σχέσεις με τους συναδέλφους όλων των επιπέδων είναι από άψογες έως και φιλικές. Τα χρήματα για 2016 θα τα χαρακτήριζα ικανοποιητικά.

Σκάει λοιπόν πρόταση από consulting εταιρία η οποία είναι σε διαρκή ανάπτυξη, σχετικά νέα στο χώρο και με καλή φήμη σε ότι αφορά την εξέλιξη των στελεχών της. Οι εκ των έσω πληροφορίες κάνουν λόγο για φουλ δουλειά, τραβηγμένα ωράρια αλλά καλό γενικά κλίμα. Τα χρήματα/παροχές είναι παρεμφερή όπως και η χιλιομετρική απόσταση (χρονικά όμως καμία σχέση αν έχει κίνηση ο Κηφισός) από τον τόπο κατοικίας. Το αντικείμενο είναι διαφορετικό σε σχέση με την υπάρχουσα θέση αλλά το έχω ξανακάνει στο παρελθόν.

Θα ρισκάρατε μετακίνηση? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:Γκάλοπ.

Έστω ότι εργάζεστε σε μια εταιρία η οποία ναι μεν είναι αξιόπιστη αλλά δουλεύει σε χαμηλό επίπεδο και δεν δείχνει να μπορεί να εξελίσσει τα στελέχη της. Επίσης είναι σε στασιμότητα, αν όχι σε κάμψη, έχει δανεισμό στα ύψη, μειώνει διαρκώς το headcount της και τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι κάθε χρόνο και χειρότερα. Απ' την άλλη επικρατεί πολύ καλό κλίμα στον εργασιακό χώρο, τα ωράρια είναι αυστηρά 8ωρο και οι σχέσεις με τους συναδέλφους όλων των επιπέδων είναι από άψογες έως και φιλικές. Τα χρήματα για 2016 θα τα χαρακτήριζα ικανοποιητικά.

Σκάει λοιπόν πρόταση από consulting εταιρία η οποία είναι σε διαρκή ανάπτυξη, σχετικά νέα στο χώρο και με καλή φήμη σε ότι αφορά την εξέλιξη των στελεχών της. Οι εκ των έσω πληροφορίες κάνουν λόγο για φουλ δουλειά, τραβηγμένα ωράρια αλλά καλό γενικά κλίμα. Τα χρήματα/παροχές είναι παρεμφερή όπως και η χιλιομετρική απόσταση (χρονικά όμως καμία σχέση αν έχει κίνηση ο Κηφισός) από τον τόπο κατοικίας. Το αντικείμενο είναι διαφορετικό σε σχέση με την υπάρχουσα θέση αλλά το έχω ξανακάνει στο παρελθόν.

Θα ρισκάρατε μετακίνηση? :hmmm:

Στην ηλικία σου ναι, αν ήμουν κοντά στην συνταξιοδότηση όχι. :lol:
Βασικό να υπάρχουν προοπτικές.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#267203 Παρε τη καλοκαιρινη σου αδεια και αντε δουλεψε (ανευ αποδοχων ;) για κα'να 10ημερο στην αλλη για να δεις απο πρωτο χερι πως περπαταει.....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#267205 Η αγορά είναι πολύ μικρή για τέτοιες ματσακουλιές, χώρια που καμία σοβαρή εταιρία δε θα δεχόταν κάτι τέτοιο. Είναι φουλ παράνομο.

Αύριο παίζει τελικό/τυπικό ραντεβού με τον Director της θέσης. Υπόψιν σ' αυτή την εταιρία έχει εργαστεί και ο πατέρας μου και είναι φίλος με το μεγαλομέτοχο, αλλά δεν του έχω πει τίποτα. Αν ήταν καλύτερα τα φράγκα δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να αναρωτηθώ. Τώρα το βασικό κίνητρο είναι το ότι θέλω κάποια στιγμή να δουλέψω σε συμβουλευτική.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#267206 Βασικά πάρε τη καλοκαιρινή σου άδεια να ξεκουραστείς για να μην το πας σερί χωρίς διακοπές (κόλαση για τον υπόλοιπο χειμώνα) και το σκέφτεσαι

Πρέπει να απαντήσεις άμεσα;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#267211 Έχω κάνει ξήγα ότι αν πάω θα πάρω 5 μέρες άδεια σίγουρα και ανάλογα το φόρτο, που γενικά καλοκαίρι είναι μειωμένος, μπορει να παίξει κάνα 2ημεράκι ακόμα. Αυτοί ιδανικά θέλουν 1/7 να ξεκινάω γιατί τους την έκανε άτομο εν μέσω διαφόρων projects και καίγονται. Ούτως ή άλλως άμεσα δεν θα μπορούσα να πάω και να κρεμάσω τους τωρινούς γιατί το κομμάτι μου το κάνω μόνο εγώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#267212 Βασικά πρέπει να απομονώσεις τις παραμέτρους "αποδοχές, χώρος εργασίες, κλίμα, ποικιλία σε καφέδες, τυρόπιτες, ωράριο κλπ" και να σκεφτείς αν θες να αφήσεις το HR για το consulting.

Εφόσον ξεκαθαρίσεις αυτό, μετά βάζεις και τα άλλα στην εξίσωση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#267217 Βασική προϋποθεση (για εμένα) τα λεφτά να είναι λίγο (τουλάχιστον) καλύτερα.

Προσωπικά πλέον (επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν) ΔΕΝ κουνιέμαι από τη δουλειά μου αν η καινούρια πρόταση δεν έχει τουλάχιστον (έστω και κατά τι) καλύτερα λεφτά. :rtfm: Επειδή το έχω ακούσει το παραμύθι για καλύτερες προοπτικές (που δεν επαληθεύεται πολλές φορές), ΜΟΝΟ αν είναι κάτι καλύτερο από την πρώτη μέρα κουνιέμαι. Προσωπικά μιλάω πάντα και εφόσον έχω καλή δουλειά που δεν τη φοβάμαι (όπως λες ότι έχεις εσύ).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
EDDIE_147 έγραψε:Βασικά πρέπει να απομονώσεις τις παραμέτρους "αποδοχές, χώρος εργασίες, κλίμα, ποικιλία σε καφέδες, τυρόπιτες, ωράριο κλπ" και να σκεφτείς αν θες να αφήσεις το HR για το consulting.

Εφόσον ξεκαθαρίσεις αυτό, μετά βάζεις και τα άλλα στην εξίσωση.

Μα και το consulting στο HR θα είναι. Από Comp&Ben θα πάω στο Recruitment. Απλά από in-house HR θα γίνω consultant.

markvag έγραψε:Βασική προϋποθεση (για εμένα) τα λεφτά να είναι λίγο (τουλάχιστον) καλύτερα.

Προσωπικά πλέον (επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν) ΔΕΝ κουνιέμαι από τη δουλειά μου αν η καινούρια πρόταση δεν έχει τουλάχιστον (έστω και κατά τι) καλύτερα λεφτά. :rtfm: Επειδή το έχω ακούσει το παραμύθι για καλύτερες προοπτικές (που δεν επαληθεύεται πολλές φορές), ΜΟΝΟ αν είναι κάτι καλύτερο από την πρώτη μέρα κουνιέμαι. Προσωπικά μιλάω πάντα και εφόσον έχω καλή δουλειά που δεν τη φοβάμαι (όπως λες ότι έχεις εσύ).

Είδες τα χρήματα τα έγραψα πρώτα πρώτα. Δε δουλεύω από χόμπυ. :lol:

Απ' την άλλη το "έχω καλή δουλειά που δεν τη φοβάμαι" είναι παααααρα πολύ σχετικό και επειδή έχει καεί ήδη μία φορά η γούνα μου σε "σίγουρη δουλειά", θα προτιμούσα να κινηθώ προληπτικά. Τέσπα είναι μεγάλη κουβέντα και κάτι τέτοιες αποφάσεις μπορεί να κρίνουν πολλά μπορεί και τίποτα. Το καλό είναι ότι στην consulting εταιρία έχει μετακινηθεί η recruiter που με έφερε εδώ που είμαι και που είμαστε φίλοι πλέον και ξέρω ότι διαρκώς θα με έχει στο νου της, ακόμα κι αν δεν κάτσει το αυριανό.
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 13 Ιουν 2016, 15:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
#267219 Α, και να το ξεκαθαρίσω, δεν εννοώ πχ να παίρνω 100 ευρώ παραπάνω μισθό και να ξοδεύω 120 σε παραπάνω βενζίνες επειδή πρέπει να κάνω ταξίδι. Στην τσέπη να μένει κάτι παραπάνω, αφού αφαιρέσω όλα τα έξοδα.

Πχ: Στην τωρινή μου δουλειά θέλω 1 ρεζερβουάρ το μήνα στο πήγαιν' έλα... Κάπου 100 ευρώ δηλαδή. Αν βρω μία άλλη πιο μακριά που να θέλει 2 ρεζερβουάρ (=100 ευρώ παραπάνω) θα πρέπει να μου δώσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ευρώ παραπάνω για να το σκεφτώ (all other things being equal).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#267226 Επίσης υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Από τη στιγμή που δεν είμαι 100% αποφασισμένος, μήπως και χρησιμοποιούσα την πρόταση (όταν πλέον την έχω και επισήμως γραπτώς) για πιθανή αύξηση εδώ που είμαι. Αλλά αυτό θέλει πολύ λεπτούς χειρισμούς γιατί είμαι μόλις 8 μήνες εδω και γενικά μου έχουν φερθεί άψογα.
Άβαταρ μέλους
By babakos
Deleted User 1 έγραψε:Η αγορά είναι πολύ μικρή για τέτοιες ματσακουλιές, χώρια που καμία σοβαρή εταιρία δε θα δεχόταν κάτι τέτοιο. Είναι φουλ παράνομο.

Αύριο παίζει τελικό/τυπικό ραντεβού με τον Director της θέσης. Υπόψιν σ' αυτή την εταιρία έχει εργαστεί και ο πατέρας μου και είναι φίλος με το μεγαλομέτοχο, αλλά δεν του έχω πει τίποτα. Αν ήταν καλύτερα τα φράγκα δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να αναρωτηθώ. Τώρα το βασικό κίνητρο είναι το ότι θέλω κάποια στιγμή να δουλέψω σε συμβουλευτική.

Εγώ θα το έκανα χωρις πολλές δεύτερες σκέψεις (με βάση αυτα που λες). Στερνή μου γνώση :(
Εξαλλου η τρέχουσα εταιρεια οπου εργάζεσαι (αν εχω καταλάβει καλά ποιά ειναι) μαλλον δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της για πολύ καιρό ακόμα , το οποιο ειναι σημαντικό ρισκο..
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#267230 Ταπεινή γνώμη: στη θέση σου θα έκλεινα 2ετία και μετά θα ψαχνόμουνα για άλλες πολιτείες.
Εκτός αν στο μεταξύ συνέβαινε κάτι κοσμοϊστορικό.