Fiat Panda 7,6l/100km
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:Δεν εχασαν Γρηγορη. Πηραν πισω τα λεφτα που εδωσαν και θα τα δωσουν σε αλλον με εξισου υψηλο επιτοκιο που πιθανον να μην προεξοφλει. Αυτοι ειχαν υπολογισει τους τοκους για 30 χρονια και εσυ θα τους δωσεις λιγοτερα σε 16. Οχι καλο για τα μπονους των τσεων
Anonymous Founder έγραψε:Το margin που θα δώσουν θα είναι μικρότερο από αυτό που είχα εγώ. Και δεν χρειάζεται να εξοφληθεί ένα δάνειο για να το δώσουν αλλού, τουναντίον The more the merrier.
Για Την τράπεζα τα δάνεια είναι τα assets, όχι οι καταθέσεις, αυτές ουσιαστικά είναι liability γιατί ακόμη και με το ελάχιστο επιτόκιο φέρνουν ζημιά.
Εγώ ζητούσα το margin της σημερινής αγοράς και όχι κάτι που δεν μπορούσαν να το δώσουν.
Θεωρώ πως ο λόγος είναι πιο απλός : "σιγά μην κατάφερει να βρει τράπεζα να το εξαγοράσει, και αν βρει, σιγά μην μπει στον κόπο μόλις δει την διαδικασία".
GTS έγραψε:Oπως ειπαμε ειναι λογικο να ανεβουν τα επιτοκια επηδη εχει πληθωρισμο 15% σχεδον. θα ανεβουν και αλλο και θα κρατησει χρονια αυτο.

GTS έγραψε:Δεν ειναι πρωτη φορα που υπαρχει πληθωρισμος. Εχει συμβει πολλες φορες στο παρελθον.

Anonymous Founder έγραψε:Μιλάμε για εποχές δραχμής ή και για περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο;
Γιατί η Αργεντινή ή η Τουρκία είχαν και έχουν θέματα πληθωρισμού για πολλά χρόνια. Η Ελλάδα επί δραχμής, είχε επίσης πρόβλημα για πολλά χρόνια.
Χώρες με σκληρά νομίσματα, όταν είχαν πληθωρισμό ήταν για λίγα χρόνια (ή και μήνες). Για την ΕΕ δεν υπάρχουν τόσα στοιχεία, αλλά για τις ΗΠΑ, υπάρχουν και το μεγαλύτερο διάστημα υψηλού πληθωρισμού, ήταν μεταξύ 1978-1981, για περίπου 3.5 χρόνια. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε κάτι αντίστοιχο και ο στόχος όλων είναι να μην υπάρξει.
https://www.usinflationcalculator.com/i ... ion-rates/
Εννοείται βέβαια πως τότε είχες κανονικά κρίση/ύφεση και η οικονομία είχε φάει απίστευτη σφαλιάρα:
Recession of 1981–82
July 1981–November 1982
Lasting from July 1981 to November 1982, this economic downturn was triggered by tight monetary policy in an effort to fight mounting inflation.
https://www.federalreservehistory.org/e ... of-1981-82
Γενικώς ο πληθωρισμός είναι κακός για όλους, αλλά και τα υψηλά επιτόκια είναι ακόμη χειρότερα για όλους. Γιατί από την μία ο πληθωρισμός είναι κάτι σαν φόρος για τον πολίτη, αλλά τα υψηλά επιτόκια είναι φρένο για την ανάκαμψη και την μεγέθυνση της οικονομίας.
Τώρα τι θα γίνει με τα επιτόκια, θα το δούμε. Στην Ελλάδα, με το μπόλικο μαύρο χρήμα, ακόμη δεν έχει γίνει ζημιά, ούτως ή άλλως σοβαρές επενδύσεις δεν γίνονται.
Το real estate ΔΕΝ είναι σοβαρή επένδυση, ειδικά όταν γίνεται από μαυραγορίτες ή όταν ξεπουλάς τα ασημικά της χώρας. Ούτε προφανώς είναι σοβαρή ξένη επένδυση οποιαδήποτε χρησιμοποιεί δανεικά από τις ελληνικές τράπεζες. Δυστυχώς.
Από την άλλη, αν κάποιος επέλεξε να κρατήσει τα λεφτά του στην τράπεζα και δεν αγόρασε ακίνητο στην παρούσα συγκυρία, είναι λογικό να είναι δυσαρεστημένος, γιατί έχει χάσει ένα σκασμό λεφτά από τον πληθωρισμό και δεν έχει πάρει και υπεραξίες από την άνοδο στο real estate.![]()
Σχολίασε κανείς το καραγκιοζιλίκι του τελευταίου […]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]