Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873249 Στον ρυθμιστή coral που έβαλα δεν υπάρχει μανόμετρο, λίγο αργά το πρόσεξα

Οπότε απλώς μια μέρα θα με αφήσει στο ψήσιμο Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873353 Ο Κώτσος έχει βγάλει Napoleon με τεράστια έκπτωση στα €569.00

https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergalei ... estyle-425
Άβαταρ μέλους
By Geralt
Dimitris_P έγραψε:Σήμερα είπα να δοκιμάσω ψάρι. Πήρα 2 τσιπούρες ιχθυοτροφείου κι επειδή φοβήθηκα μη κολλήσουν τις έβαλα σε σχάρα, αφού τις είχα λαδωσει πρώτα.

Προθέρμανση στους 250+ και μετά χαμήλωμα και μερικά γυρίσματα ανά 6-7 λεπτά

Μια χαρά βγήκαν, ζουμερες και δεν κόλλησε τίποτα στη σχάρα.Εικόνα

την ιδια ψησταρια εχουμε :metalo:
το ψαρι μην το φοβασαι, θελει προσπαθεια για να καει

πριν το ψησιμο, σε καθαρη σχαρα, θα την περασεις με ενα λεμονι, δεν προκειται να σου κολλησει ποτε
(αντιστοιχα με κρεμμυδι για κρεατα)

το λεμονι που θα μεινει, θα το κοψεις φετουλες και θα το βαλεις στην κοιλια του ψαριου
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#873510 το προηγουμενο ΣΚ, θελησαμε να φαμε μπαμιες, αλλα δυστυχως ειχαν τελειωσει, οποτε πηγαμε στο Plan B

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#873512 :lol:

Όταν την ξαναπατήσεις ετσι, ψησε μου 2 κιλά να περάσω να τα πάρω και θα σου φέρω ένα τάπερ μπαμιες. Ένα εικοσαρικο θα σου πάρω, για τις βενζίνες μου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#876485 Νομίζω τελειοποιησα την τεχνική μου.

Ζέσταμα τους καυστήρες στην μέση για 10-15 λεπτά, καθάρισμα όσο είναι ζεστές και λάδωμα με σπορελαιο.
Κατέβασμα στο 1/3 και βάζω ότι είναι να ψήσω, ούτε κολλήματα ούτε φλόγες. ΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By otso
cabala10 έγραψε:σπορελαιο ρε συ? :ninja:

και να φανταστεις οτι εχει ελαιωνα δικο του .
αλλά προτιμα να πουλαει το λαδι 10 ε και να χρησιμοποιει σπορελειο για ιδια χρηση με 1 ε το λιτρο

Ετσι γινονται οι πλουσιοι cabala και φτυαριζουν λεφτα και οχι αμμοχαλικο .
Άβαταρ μέλους
By dimik
Για το μαντεμι θες σπορελαιο για να το προστατεύει γιατί αντέχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Το ψάρι το αλείψα με ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας στην Κύπρο, το λάδι από τους ελληνικούς το πουλάμε στο otso

< >
Άβαταρ μέλους
By cabala10
dimik έγραψε:
Για το μαντεμι θες σπορελαιο για να το προστατεύει γιατί αντέχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Το ψάρι το αλείψα με ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας στην Κύπρο, το λάδι από τους ελληνικούς το πουλάμε στο otso

< >

ναι για μετα στο καθαρισμα αντε ρε τσιπη βαλε τιποτα σοβαρο στα ψαρια :rant: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
cabala10 έγραψε:
dimik έγραψε:

< >

ναι για μετα στο καθαρισμα αντε ρε τσιπη βαλε τιποτα σοβαρο στα ψαρια :rant:
Πριν και μετά το ψήσιμο περνάς τις μαντεμένιες σχάρες με ένα χαρτί με σπορελαιο, όπως κάνεις seasoning και στα μαντεμένια τηγάνια.

Σπορελαιο βάζω και στις μαριναδες κρεάτων γιατί δεν θέλω την βαριά γεύση του ελαιολάδου.

Γενικά κάθε λάδι έχει την χρήση του, το ελαιόλαδο δεν είναι για όλες τις χρήσεις ασχέτως τιμής.

< >
Άβαταρ μέλους
By cabala10
dimik έγραψε:
cabala10 έγραψε:
dimik έγραψε:

< >

ναι για μετα στο καθαρισμα αντε ρε τσιπη βαλε τιποτα σοβαρο στα ψαρια :rant:
Πριν και μετά το ψήσιμο περνάς τις μαντεμένιες σχάρες με ένα χαρτί με σπορελαιο, όπως κάνεις seasoning και στα μαντεμένια τηγάνια.

Σπορελαιο βάζω και στις μαριναδες κρεάτων γιατί δεν θέλω την βαριά γεύση του ελαιολάδου.

Γενικά κάθε λάδι έχει την χρήση του, το ελαιόλαδο δεν είναι για όλες τις χρήσεις ασχέτως τιμής.

οταν ειχα webber smoker μετα το καθαρισμα εχωνα και τα τρια μανταμενια τηγανια μεσα το εβαζα στους 280-300 και ετσι εκανα seasoning
αλλα ναι τα πολυακορεστα που εχουν τα σπορελαια ειναι big no no τουλαχιστον βαλε λαδι κανολα

< >