Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#631333 Καλύτερος σε συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί όχι καλύτερος γενικά όμως μάλλον είναι καθώς έχει ας τα πούμε communication skills που λείπουν από τον άλλο.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Deleted User 1 έγραψε:
socratesn έγραψε:Μ αρέσει το feeling ορισμένων, ότι ξεσκεπάζουν καμιά πλεκτάνη, όταν ανακαλύπτουν "βολέματα" και στον ιδιωτικό τομέα, λες και δεν ξέραμε ήδη ότι παγκοσμίως πόσο μάλλον σ' ένα χωριό σαν την Ελλάδα το lobbying είναι βασικός παράγοντας για τέτοιου είδους καριέρες.

Το ιδιωτικό vs δημόσιο είναι χιλιοσυζητημένο, at least στον ιδιωτικό κάποια στιγμή σκάει η φούσκα γιατί όσο καλές και να είναι οι γνωριμίες κανένας δεν θέλει να πληρώνει έναν επικίνδυνο για πάντα εκτός και αν ακόμη και η όποια επικινδυνότητα είναι χρήσιμη για άλλα συμφέροντα. Στο δημόσιο πληρώνονται εσαεί και άνευ αξιολόγησης χωμένοι απόφοιτοι γυμνασίου απ΄ τα 80s κ απ' τα 90s, όταν σήμερα παίζει ανεργία 50% σε νέους πτυχιούχους :ninja:

It's called bitching for no reason. :iconcool:

Να μας εξηγήσεις σε τί βρίσκεις reason γενιοκότερα στη ζωή σου όμως :lol: . Γιατί για μένα αυτό έχει τεράστιο ενδιαφέρον για αυτό που έχει ειπωθεί πολλές φορές εδω μέσα σχετικά με το ότι μπορείς να επιλέγεις εσύ ο καταναλωτής και να πληρώνεις μόνο γι αυτά που θες/προσφέρουν.
Αυτά τα χαρακτηριστικά παραδείγματα δείχνουν αν μή τι άλλο το πραγματικό κόστος του τί πληρώνεις όχι μόνο ως προϊόν, αλλά και αργότερα όταν κληθείς ως πολίτης να βάλεις τον οβολό σου στην εκκαθάριση, επωμιζόμενος το κόστος όταν ο κύριος υπεύθυνος για το φαλιμέντο όχι απλά δεν πληρωνει τπτ αλλά τελικά παιρνει κι ένα παχυλό μπόνους.

Και για να το παώ ένα βήμα παραπέρα, σε ένα παράλληλο σύμπαν κάποιος θα έγραψε Μελίσσα άρχοντα πάρε μας τα υπάρχοντα :s_wink
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Deleted User 1 έγραψε:Γενικώς βλέπω μία προσπάθεια υποτίμησης του networking ενώ πρόκειται ξεκάθαρα για σπουδαίο skill. Και όχι μόνο στα επαγγελματικά φυσικά.

Σπουδαίο skill είναι, όμως δεν αρκεί in and of itself. Είμαι σίγουρος ότι έχεις κι εσύ μπόλικα παραδείγματα από κόσμο και κοσμάκη που βρίσκεται σε αντικειμενικά καλές θέσεις λόγω networking ενώ κυμαίνεται από μετριοαδιάφορες μέχρι ρδελομπού επιδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
diplomat έγραψε:
socratesn έγραψε:Α άρα το θέμα μας δεν είναι η γενικότερη δικαιοσύνη ή μη στον ιδιωτικό τομέα, είναι ότι ο CEO βγάζει λεφτά και εμείς όχι.
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση :s_whiteflag
(Προφανώς επιχειρηματολογία τύπου "ο τάδε παίζει να παράγει τόσο, ο δείνα όχι" παραείναι αυθαίρετη για να εκλάβω κάτι διαφορετικό ως συμπέρασμα)

Αυθαίρετη, ή σε αυθαίρετες βάσεις είναι όλη η κουβέντα εξαρχής, ένα λαμβάνοντας υπόψιν με λογική ceteris paribus τις γνωριμίες και τις απολαβές του τσέο και του μηχανικού σαν κοινό σύστημα επαγγελματικής εξέλιξης. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει ceteris paribus, και ένας από τους λόγους είναι και η παραγωγικότητα (να σημειωθεί εδώ ότι καταλαβαίνω πως ζέχνει η πείνα μου, soz). Τώρα, ο ορισμός της παραγωγικότητας του ενός vs του άλλου σαφέστατα είναι αόριστος και αυθαίρετος ως επιχείρημα, όμως τα ποσά δίνουν εντελώς διαφορετικά περιθώρια ΙΜΗΟ.

Ok δεκτά όλα, αλλά με βάση όσα λες δεν θα έπρεπε να συζητάμε από κριτική σκοπιά για κανένα θέμα , αφού σε τίποτα στη ζωή δεν ισχύει το ceteris paribus. Δεν έχει να λέει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#631342 Το βασικό reason στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η συμφιλίωση με την πραγματικότητα. Όποιος το καταφέρνει αυτό, έχει αυξημένες πιθανότητες να ζήσει πιο ευχάριστα για τον ίδιο και για τους γύρω του. Σκέψου τώρα να γυρνάς κάθε απόγευμα σπίτι και να νιαουρίζεις στη γυναίκα για τη Μελίσσα και την κάθε Μελίσσα...απελπισία.

Τα υπόλοιπα reasons δεν είναι της παρούσης.

diplomat έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Γενικώς βλέπω μία προσπάθεια υποτίμησης του networking ενώ πρόκειται ξεκάθαρα για σπουδαίο skill. Και όχι μόνο στα επαγγελματικά φυσικά.

Σπουδαίο skill είναι, όμως δεν αρκεί in and of itself. Είμαι σίγουρος ότι έχεις κι εσύ μπόλικα παραδείγματα από κόσμο και κοσμάκη που βρίσκεται σε αντικειμενικά καλές θέσεις λόγω networking ενώ κυμαίνεται από μετριοαδιάφορες μέχρι ρδελομπού επιδόσεις.

Σαφώς, η είναι απάντηση και στις 2 διαπιστώσεις. Το θέμα είναι ότι εγώ λέω "ποιος διάολο νοιάζεται" και συνεχίζω το δρόμο μου. Σιγά μην επιτρέψω σε τέτοιες παπαριές να χαλάσουν τη ζαχαρένια μου. Αυτά τα παθαίνουν οι έχοντες άλλου είδους θέματα. Εξάλλου θα ήταν υποκριτικό να κάνω bitching για κάτι το όποιο είναι κατά κάποιο τρόπο τόσο "κοντά" μου.
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 05 Μαρ 2020, 14:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder

Μάλλον δεν βλέπεις σωστά. Ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζεται.
Φυσικά, το networking, δεν είναι ακριβώς skill, γιατί μπορεί να μην αφορά καν τον ίδιο, μπορεί να είναι δικτυωμένη η οικογένειά του, ή κάποιοι του περιβάλλοντός του.
Σίγουρα πάντως, δεν είναι ακριβώς προσόν. Μάλλον, είναι ακριβώς το αντίθετο από προσόν: υποκαθιστά τα αντικειμενικά προσόντα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:

Μάλλον δεν βλέπεις σωστά. Ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζεται.
Φυσικά, το networking, δεν είναι ακριβώς skill, γιατί μπορεί να μην αφορά καν τον ίδιο, μπορεί να είναι δικτυωμένη η οικογένειά του, ή κάποιοι του περιβάλλοντός του.
Σίγουρα πάντως, δεν είναι ακριβώς προσόν. Μάλλον, είναι ακριβώς το αντίθετο από προσόν: υποκαθιστά τα αντικειμενικά προσόντα.

Μετραω 2 Μαλλον, 2 μπορει και απο ενα Φυσικα & Σιγουρα. Αυτο σε 4-5 γραμμες. :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Anonymous Founder έγραψε:Φυσικά, το networking, δεν είναι ακριβώς skill, γιατί μπορεί να μην αφορά καν τον ίδιο, μπορεί να είναι δικτυωμένη η οικογένειά του, ή κάποιοι του περιβάλλοντός του.

Πες το attribute ρε μορφωμένε Καίσαρη. :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#631351 HF εσύ όταν ζήτησες βενζινοκίνητο αντι για dieselακι (επειδή απλα ετσι γουστάρες) στο εταιρικο σου των 30Κ , ειμαι σίγουρος πως αξιοποιησες κάποια επικοινωνιακα σκιλλς με καποιον μανατζαρεο και προφανώς δεν σκεφτηκες οτι απ τα εξτρα έξοδα που προκαλεις στερεις απ το ελληνικό κρατος καποια εσοδα απ την αντίστοιχη φορολογηση στα κερδη του εργοδοτη σου.

Σορρυ για το reach σε προσωπικα (δημόσια γραμμένα βεβαια) θέματα, απλα ειναι ενα ωραίο παραδειγματακι πως όλοι ως εκει που φτανουμε τσιμπαμε λιγο απ το μελι.
Φυσικα δεν ξερω την παραγωγικοτητα ή το εισοδημα σου, αλλα ceteris paribus αγγιζω το θεμα ενδεικτικα. Φυσικα αν ενοχλεισαι το σβηνω επιτόπου ή σβηστο εσυ κατευθειαν δεν εχω κανενα θεμα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#631388 To μαζί τα φάγαμε για το ντιζελάκι του ΗΦ και τις 3 χρεωκοπημένες εταιρίες της φίλης μας όμως αντιλαμβάνεσαι οτι ειναι out of reach της λογικής έτσι?

Γιατί αν κάτι μας έφτασε εδώ δεν ειναι το όλοι μαζί τα φάγαμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#631389 Δεν ενοχλούμαι καθόλου. Δεν είναι υποχρεωτικό το diesel στην εταιρία, δεν είμαι προνομιούχος, οι περισσότεροι βενζίνη πήραν.
Δεν νομίζω πως είναι πετυχημένο το παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#631392 @rx8drifter
Says who γ αυτό το τελευταίο?
Όλη η συζήτηση είναι out of reach αν θες τη γνώμη μου , όπως προαναφέρθηκε.. Εγώ μπορώ να λέω για πάντα ότι όλοι αν είχαμε τη δυνατότητα θα "εκμεταλλευομασταν" 2 3 ευνοϊκές καταστάσεις προς όφελος μας και ο αντίλογος μπορεί να λέει για πάντα οτι δεν θα το έκανε.
Παρέχει ηθική ασφάλεια το να κρίνεις μονο με το "εγω στη θεση του/της δεν θα ...." , δεν λέω.
Το θέμα -και το θεωρώ κοινώς αποδεκτό- ειναι πως όλοι στο μέτρο που έχουν πρόσβαση εκμεταλλεύονται λίγο ή πολύ ο,τι μεσο έχουν για να βρεθούν σε μια καλύτερη θεση στη ζωη τους.
Και αυτό ήταν το point μου λάθος ή σωστό :s_whiteflag
@hf χαίρομαι που δεν το πηρες στραβά. :)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#631397 Δλδ μου λες οτι αν ειχα την οικονομική δυνατότητα να κλείσω 3 τράπεζες και να προκαλέσω κατι δις ζημιά θα το έκανα επειδή θα μπορούσα για να βγάλω το κάτι τίς μου?

Ε οχι, τί να κάνουμε δλδ αλλά και πάλι ειναι άσχετο με το θέμα :lol:

Ο καταμερισμός ευθύνης ειναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικός για να μην χάνουμε το δάσος. Εσυ μπορεί να θεωρείς ίδια (έστω) και αναλογικά τη ζημιά που κάνει στην οικονομία ένας περιπτεράς που δεν κόβει απόδειξη με τους μανατζαρέους της Enron πχ αλλά η αλήθεια μάλλον σε διαψεύδει.
Και οι δύο κακώς πράττουν, και οι δύο καλώς να τιμωρηθούν αλλά υπάρχει κάτι που λέγεται αρχή της αναλογικότητας, όπως σε κάθε τί κακό κανουμε :)