Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#24741 Θα βάλω έναν 250άρι. Δεν μ' αρέσουν οι μισές δουλειές...

Ευχαριστώ για το cable managment. Το cpu fan είναι σε pull, τραβάει αέρα μέσα απ' την ψύκτρα, για δοκιμή. Το 'χα push.
Σπάνια το χρειάζομαι, αλλά το 'χω.

Ευχαριστώ Jason...
Dr. και μέσα θέλουμε... :eat:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Chris έγραψε:Έχω μια στήλη στο excel με διάφορες τιμές. Θέλω να αριθμηθούν οι τιμές αυτές από την μεγαλύτερη στη μικρότερη, είτε με αντικατάσταση, είτε με πρόσθεση μια στήλης δίπλα της. Γίνεται?
Παράδειγμα (προσέξτε ότι θέλω οι ίδιες τιμές να πάρουν τον ίδιο αύξοντα)
τι έχω___τι θέλω
56________3
42________4
68________2
90________1
42________4
38________5

Οι τιμές της πρώτης στήλης είναι πολλές (πόσες γραμμές στο excel και πόσοι διαφορετικοί αριθμοί);
Άβαταρ μέλους
By xenos
#24934 Σε pc με ssd (samsung 840 pro), θα κάνει αξιόλογη διαφορά η προσθήκη άλλου ένα σε raid 0; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Scotch έγραψε:
Chris έγραψε:Έχω μια στήλη στο excel με διάφορες τιμές. Θέλω να αριθμηθούν οι τιμές αυτές από την μεγαλύτερη στη μικρότερη, είτε με αντικατάσταση, είτε με πρόσθεση μια στήλης δίπλα της. Γίνεται?
τι έχω___τι θέλω
56________3
42________4
68________2
90________1
42________4
38________5

Οι τιμές της πρώτης στήλης είναι πολλές (πόσες γραμμές στο excel και πόσοι διαφορετικοί αριθμοί);

Ένας ολίγον μπακαλέξ τρόπος:
1) Αν δε θέλεις να χαλάσεις τη σειρά της πρώτης στήλης αντιγράφεις όλες τις τιμές της πρώτης στήλης σε μια νέα (π.χ. στη στήλη D).
2) Σορτάρεις την πρώτη στήλη (μικρότερες σε μεγαλύτερες τιμές)
3) Στη στήλη Β βάζεις το νούμερο ένα δίπλα στην πρώτη τιμή (δηλαδή, αν υπάρχουν επικεφαλίδες στην πρώτη γραμμή, στο Β2 γράφεις το νούμερο 1)
4) Στη στήλη Β3 γράφεις "=IF(A3>A2;B2+1;B2)"
5) Αντιγράφεις τη συνάρτηση μέχρι την τελευταία γραμμή (έστω 500 γραμμές --> αντιγράφεις μέχρι το Β500)
6) Στη στήλη Ε γράφεις "=VLOOKUP(D2;$A$2:$B$500;2;FALSE)"
7) Το αντιγράφεις μέχρι τέλος (E500)
Άβαταρ μέλους
By Zorz
gakost έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:για να περνάω ταινίες για την τηλεόραση

έναν ssd 60αρη να τον βάλεις σε εξωτερικό κουτί 2.5 ; :s_cool

Δεν είναι λίγο υπερβολή SSD ως αποθήκη για ταινίες; :dizzy:

xenos έγραψε:Σε pc με ssd (samsung 840 pro), θα κάνει αξιόλογη διαφορά η προσθήκη άλλου ένα σε raid 0; :hmmm:

Ενδέχεται, ανάλογα με το chipset, να χάσεις την υποστήριξη trim.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
MIXOStsi έγραψε:Όχι ακόμα...
Δεν έφτανε το budget. Στο προσεχές μέλλον...

εγώ στη θέση σου θα τσιμπούσα τον ssd, θα έμενα με onboard γραφικά και κάποια στιγμή θα αγόραζα μια καλύτερη κάρτα :hmmm:

in other news...

επιτέλους η samsung έφτιαξε το bug με τους 840 evo. ελπίζω η λύση που έδωσε να είναι όντως λύση και όχι κάνα πρόχειρο μπάλωμα για τα μάτια του κόσμου
Άβαταρ μέλους
By gakost
Zorz έγραψε:
gakost έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:για να περνάω ταινίες για την τηλεόραση

έναν ssd 60αρη να τον βάλεις σε εξωτερικό κουτί 2.5 ; :s_cool

Δεν είναι λίγο υπερβολή SSD ως αποθήκη για ταινίες; :dizzy:

Είναι όχι μικρή αλλά μεγάλη , αλλά όταν σου λέει ότι θέλει γρήγορες ταχύτητες εγγραφής και κοιτάει γρήγορα φλασάκια; Οκ μέση λύση ένας εξωτερικός μηχανικός 2.5"
Άβαταρ μέλους
By Chris
Scotch έγραψε:
Scotch έγραψε:
τι έχω___τι θέλω
56________3
42________4
68________2
90________1
42________4
38________5

Ένας ολίγον μπακαλέξ τρόπος:
1) Αν δε θέλεις να χαλάσεις τη σειρά της πρώτης στήλης αντιγράφεις όλες τις τιμές της πρώτης στήλης σε μια νέα (π.χ. στη στήλη D).
2) Σορτάρεις την πρώτη στήλη (μικρότερες σε μεγαλύτερες τιμές)
3) Στη στήλη Β βάζεις το νούμερο ένα δίπλα στην πρώτη τιμή (δηλαδή, αν υπάρχουν επικεφαλίδες στην πρώτη γραμμή, στο Β2 γράφεις το νούμερο 1)
4) Στη στήλη Β3 γράφεις "=IF(A3>A2;B2+1;B2)"
5) Αντιγράφεις τη συνάρτηση μέχρι την τελευταία γραμμή (έστω 500 γραμμές --> αντιγράφεις μέχρι το Β500)
6) Στη στήλη Ε γράφεις "=VLOOKUP(D2;$A$2:$B$500;2;FALSE)"
7) Το αντιγράφεις μέχρι τέλος (E500)

200-300 τιμές έχω
θα δοκιμάσω τώρα τη λύση σου, αν και φαίνεται ήδη γρηγορότερη από τη χειροκίνητη μέθοδο που προσπάθησα να ακολουθήσω προχθές, ευχαριστώ! :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Chris έγραψε:200-300 τιμές έχω
θα δοκιμάσω τώρα τη λύση σου, αν και φαίνεται ήδη γρηγορότερη από τη χειροκίνητη μέθοδο που προσπάθησα να ακολουθήσω προχθές, ευχαριστώ! :s_roses

Δεν κάνει τίποτα :) (αν κολλήσεις πουθενά εδώ είμαστε - αν μάλιστα δεν είναι απόρρητο το αρχείο μου το στέλνεις και στο φτιάχνω... 2 λεπτά υπόθεση είναι)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#25533 Παίδες ερώτηση γιατί το ψάχνω καιρό τώρα και άκρη δεν βρίσκω:

έχω mobo που υποστηρίζει WIDI+Miracast και LG TV που υποστηρίζει ακριβώς τα ίδια. Για να κάνω screen sharing προφανώς θα πρέπει να ο υπολογιστής να παίζει από την onboard κάρτα, σωστά?

Επίσης το pc είναι ασύρματα στο router ενώ η TV είναι συνδεδεμένη ενσύρματα μέσω powerline στην άλλη άκρη του σπιτιού. Το powerline έχει κάνει κλώνο του SSID οπότε δεν έχει κάποια διαφορά, αλλά παρόλα αυτά δεν την βλέπει ο υπολογιστής την TV αν πάω να κάνω add device. Ομοίως δεν βλέπει κι άλλη smart tv, επίσης ασύρματη, μέσα στο σπίτι. Με Win 8.1 όλα αυτά.