panos2171 έγραψε:Κανα φαρμακείο γύρω σου δεν εφημερεύει να πάρεις καμία bepanthol;
20 χλμ το κοντινοτερο.
Φαρμακείο δεν έχει κοντά; Καμια ενυδατική κρέμα έστω, μπεπαντολ, κάτι.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
otso έγραψε:ρε σεις εχω καει στην πλατη και δεν θα κοιμηθω απο το τσουξιμο. στο σπιτι δεν υπαρχει τιποτα απο ειδικες κρεμες , εβαλα αντηλιακο αλλα δεν βοηθαει. να βαλω γιαουρτι; καποτε ειχα φτιαξει μια αλοιφη απο κερι και λαδι , και καπου θα την εχω , θυμαμαι που ελεγαν οι γριες οτι ηταν το τελειο βαλσαμο για εγκαυματα , να βαλω; καμμια ιδεα;
Aντηλιακό μετά το κάψιμο;
Αν έχεις αλόε (αυτή που κάνει το κίτρινο λουλουδι δλδ barbadensis miller ) κόβεις ενα φύλλο αφήνεις να τρέξει το κίτρινο υγρό και κόβεις ζελε και το βαζεις επάνω.
Αν δεν έχεις θα απλώσεις οδοντόκρεμα.Κάνει δουλειά και ας ακούγεται αστείο.Αλλιώς γιαούρτι .Αν στο χωριό πουλάνε αντηλιακά υπάρχει και ειδικό για τα καψίματα. Οχι το απλό after sun αλλά για καψίματα.
bill33 έγραψε:otso έγραψε:ρε σεις εχω καει στην πλατη και δεν θα κοιμηθω απο το τσουξιμο. στο σπιτι δεν υπαρχει τιποτα απο ειδικες κρεμες , εβαλα αντηλιακο αλλα δεν βοηθαει. να βαλω γιαουρτι; καποτε ειχα φτιαξει μια αλοιφη απο κερι και λαδι , και καπου θα την εχω , θυμαμαι που ελεγαν οι γριες οτι ηταν το τελειο βαλσαμο για εγκαυματα , να βαλω; καμμια ιδεα;
Aντηλιακό μετά το κάψιμο;![]()
Αν έχεις αλόε (αυτή που κάνει το κίτρινο λουλουδι δλδ barbadensis miller ) κόβεις ενα φύλλο αφήνεις να τρέξει το κίτρινο υγρό και κόβεις ζελε και το βαζεις επάνω.
Αν δεν έχεις θα απλώσεις οδοντόκρεμα.Κάνει δουλειά και ας ακούγεται αστείο.Αλλιώς γιαούρτι .Αν στο χωριό πουλάνε αντηλιακά υπάρχει και ειδικό για τα καψίματα. Οχι το απλό after sun αλλά για καψίματα.
ναι μετα πανω στην απελπισια μου λεω κατι θα εχει μεσα. αλοη; που τα εμαθες αυτα στην κρητη; τετοια βαζατε και το κρατας μυστικο ;που να εχω αλοη ρε, ασε που η πατεντα δεν καταλαβα γρι, ζελε γλυκο;
ευχαριστω παιδια εφυγα για φαρμακειο.
και η οδοντοκρεμα (για τις απλες λεμε, μη βαλεις τιποτα gel και αρχιδια, ουτε εκεινες με ενα κιλο καυτερη γευση) και το γιαουρτι εχουν ασβεστιο.
βγαλε τη |λογοκρισία| το αντιηλιακο και βαλε γιαουρτι.
και οταν ξαναπας στη θαλασσα βαζε αντιηλιακο απο πιο νωρις, και σε εσενα και τα παιδια. οχι αφου βγειτε ή ακριβως πριν μπειτε στη θαλασσα, να προφταινει να απορροφαται λιγο.
α, και μετα ΞΑΝΑβαζουμε καθε τοσο.
otso έγραψε:ρε σεις εχω καει στην πλατη και δεν θα κοιμηθω απο το τσουξιμο. στο σπιτι δεν υπαρχει τιποτα απο ειδικες κρεμες , εβαλα αντηλιακο αλλα δεν βοηθαει. να βαλω γιαουρτι; καποτε ειχα φτιαξει μια αλοιφη απο κερι και λαδι , και καπου θα την εχω , θυμαμαι που ελεγαν οι γριες οτι ηταν το τελειο βαλσαμο για εγκαυματα , να βαλω; καμμια ιδεα;
Το ελαιολαδο κανει καλο.
bill33 έγραψε:Αν δεν έχεις θα απλώσεις οδοντόκρεμα.Κάνει δουλειά και ας ακούγεται αστείο.
Η οδοντόκρεμα περιέχει φθόριο που καίει!
Δεν κάνει για εγκαύματα!
Για τα άλλα δεν γνωρίζω... Σίγουρα θέλεις κάτι ενυδατικό όμως...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:bill33 έγραψε:Αν δεν έχεις θα απλώσεις οδοντόκρεμα.Κάνει δουλειά και ας ακούγεται αστείο.
Η οδοντόκρεμα περιέχει φθόριο που καίει!Δεν κάνει για εγκαύματα!
![]()
Για τα άλλα δεν γνωρίζω... Σίγουρα θέλεις κάτι ενυδατικό όμως...
χωρίς φθόριο θα βάλει.
Επειδή με έβαλες στο τριπακι να το ψάξω βρηκα το εξής:
Tέλος, αν και πολλοί συστήνουν την επάλειψη του εγκαύματος με οδοντόκρεμα, εντούτοις είναι πιθανό η χρήση της να το ερεθίσει ακόμα περισσότερο, γιατί οι οδοντόκρεμες περιέχουν συνήθως εκχυλίσματα μέντας και δυόσμου, που δεν ενδείκνυνται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Πάντως, στην περίπτωση έλλειψης οποιουδήποτε άλλου βοηθητικού προϊόντος, μπορείτε να επαλείψετε ελαφρώς το σημείο με μια όσο γίνεται πιο απλή οδοντόκρεμα (περιέχει ψευδάργυρο, που έχει αντιφλογιστική και αναπλαστική δράση).
Πολλά ακόμα που δεν τα ήξερα στο Πρώτες βοήθειες: Η λάθος κίνηση!
http://www.vita.gr/ygeia/article/6296/p ... os-kinhsh/
Οtso πως είσαι σήμερα;Φαντάζομαι θα τρόμαξες να κοιμηθείς.
Με πηρε ο υπνος στον ηλιο 2 ωρες. Εχω κανει και τατουαζ τα hands free στον δεξι ωμο...
Σημερα πολυ τσουξιμο μετα το ντουζ σπιτι ... μονο τα μπουτια ομως και οι γαμπες, στο υπολοιπο σωμα ειχα αντηλιακο
Τελικα τι να βαλω;
Υ.Γ. Στο πηγαινε δεν φορουσα γαντια γιατι εχω φουλ χειμερινα και εβραζε ο τοπος. Εκανα γαμω τα μαυρισματα στα δακτυλα!