Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
g8777 έγραψε:Εγώ ξέρεις τι διαπίστωσα εδώ και 5 σελίδες;Γενια των 600 €; ΜΥΘΟΣ. Μπλοκακια; HOAX. Απλήρωτοι; Τρίγωνο των βερμουδων.
Αφού οι λογιστες και τα μεσαιουψηλοβαθμα στελέχη αμοιβονται ΤΌΣΟ, άρα case closed.
Καμια έρευνα που να αφορά το σύνολο του εργατικού δυναμικού και την κατανομή του σε κλασεις αποδοχών έχουμε; Όχι για να δούμε ποιος έχει επαφή ή όχι τελικά.

Κανείς δεν προσπαθεί να στρογγυλοποιήσει και να ωραιοποιήσει καταστάσεις αλλά από την άλλη υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να διατυμπανίζουμε τι μπουρδέλο είμαστε? Αυτό είναι δεδομένο νομίζω.

Εγώ προσωπικά απλά προσπαθώ να δώσω μια εικόνα για το τι ισχύει για ΑΡΚΕΤΟΥΣ εκεί έξω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, τα θεωρώ πολύ λίγα, εσύ τα θεωρείς πολλά δηλαδή;
Η Κύπρος που είναι λιγότερο ώριμη αγορά πόσα δίνει;

Για την Ελλάδα τα θεωρώ αξιοπρεπέστατο μισθό για έναν 35ρη.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
g8777 έγραψε:Εγώ ξέρεις τι διαπίστωσα εδώ και 5 σελίδες;Γενια των 600 €; ΜΥΘΟΣ. Μπλοκακια; HOAX. Απλήρωτοι; Τρίγωνο των βερμουδων.
Αφού οι λογιστες και τα μεσαιουψηλοβαθμα στελέχη αμοιβονται ΤΌΣΟ, άρα case closed.
Καμια έρευνα που να αφορά το σύνολο του εργατικού δυναμικού και την κατανομή του σε κλασεις αποδοχών έχουμε; Όχι για να δούμε ποιος έχει επαφή ή όχι τελικά.

Ξέρεις τι; Φταίνε και η έρευνες: γράφει το αξιόλογο κατά τ΄ άλλα euro2day για τον χάρτη των αμοιβών κι άμα δεις τη λίστα των ειδικοτήτων σου έρχεται να βάλεις τα γέλια... Τι ποσοστό των εργαζομένων αφορά η έρευνα; Τι δουλειές (άσπρες ή μαύρες) κάνει στην πραγματικότητα η μεγάλη μάζα; Για ποιες πόλεις της Ελλάδας μιλάμε; (γιατί προφανώς οι αμοιβές στην επαρχία δεν έχουν σχέση με αυτές της Αθήνας). Πόσο επηρεάζουν στ' αλήθεια οι αλλαγές στα εργασιακά τις δουλειές της μάζας; Μήπως η πλειοψηφία (καλά για τους μαύρους κλπ δεν συζητάμε) κάνει δουλειές που πληρώνουν τα νόμιμα και πέραν τούτου ουδέν;
Φταίνε οι ερευνητές που ασχολήθηκαν μόνο με τον μικρόκοσμό τους; Μήπως φταίνε οι δημοσιογράφοι που δεν πήραν χαμπάρι ότι η έρευνα αφορά τον μικρόκοσμο;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#265496 Μα η κουβέντα ξεκίνησε από το λινκ του Nikos " Η αμοιβές στην Ελλάδα" και από εκεί και πέρα βλέπω αντί για μια σφαιρική προσέγγιση του ζητήματος την παρουσίαση κλαδικων ερευνών για θέσεις που απευθύνονται σε κλασμα του εργατικού δυναμικού. Ξαναρωταω; Έχουμε έρευνα που αποτυπωνει τις αποδοχές των εργαζομένων σε κλασεις αναλογικά με τον πληθυσμό τους και ανεξαρτήτως ειδικότητας;
Edit :
Ασιμωφ αυτό ακριβώς :s_thumbsup
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 09 Ιουν 2016, 13:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#265497 @χιφι

θα στήσεις μια offshore στη κύπρο από όπου θα παρέχεις συμβουλευτικές υπηρεσίες στον εαυτό σου και καθάρισες :shifty:

κι ό,τι γίνει ρε φίλε
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Δεν απάντησες στην ερώτηση όμως.

Να απαντήσω αν την κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένη.
Ξέρω πχ από πρώτο χέρι μηχ-μηχ πρώτη δουλειά 850€ καθαρά, ηλ-μηχ Μετσόβειου με εμπειρία σε ΙΤ τομέα κάπου κοντά στα 2500€.
Αυτά σε μια χώρα που ο ΔΥ παίρνει πάνω από 2000€ και φτάνει τα 5000+€ έτσι; π.χ αστυνομικός (οχι αξκος) με 3χρόνια υπηρεσία 1900€ καθαρά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:

Ξέρω πχ από πρώτο χέρι μηχ-μηχ πρώτη δουλειά 850€ καθαρά, ηλ-μηχ Μετσόβειου με εμπειρία σε ΙΤ τομέα κάπου κοντά στα 2500€.
Αυτά σε μια χώρα που ο ΔΥ παίρνει πάνω από 2000€ και φτάνει τα 5000+€ έτσι; π.χ αστυνομικός (οχι αξκος) με 3χρόνια υπηρεσία 1900€ καθαρά.

Απαντάς. Η σύγκριση πρέπει να γίνει με τον δεύτερο και τα 2500€ προφανώς, όχι τον πρώτο.
Δεδομένης της εμπειρίας των 10 ετων (σε πραγματικά και σοβαρά project, όχι σφραγιδοφύλακας ή βοηθός project manager ξυσ' τ' @@ σου δηλαδή).
Επιμένω λοιπόν πως αν κάποιος χρειάζεται senior δεν γίνεται να τον πληρώνει για 1500€. Αν δεν τον χρειάζεται, ας πάρει απόφοιτο να του δίνει 600€, αδιάφορο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:

Απαντάς. Η σύγκριση πρέπει να γίνει με τον δεύτερο και τα 2500€ προφανώς, όχι τον πρώτο.
Δεδομένης της εμπειρίας των 10 ετων (σε πραγματικά και σοβαρά project, όχι σφραγιδοφύλακας ή βοηθός project manager ξυσ' τ' @@ σου δηλαδή).
Επιμένω λοιπόν πως αν κάποιος χρειάζεται senior δεν γίνεται να τον πληρώνει για 1500€. Αν δεν τον χρειάζεται, ας πάρει απόφοιτο να του δίνει 600€, αδιάφορο.

Η διαφορά είναι
α) στην προσφορά και στην ζήτηση, εδώ δεν τελειώνουν 100δες πολυτεχνεία κάθε χρόνο, προτιμούν τα οικονομικά
και β) στις οικονομικές συνθήκες στην κάθε χώρα και στους υπόλοιπους μισθούς τριγύρω

1500€ στην Ελλάδα δεν τα λες χαμηλό μισθό για 10 χρόνια εμπειρίας, 1500€ για τόση εμπειρία παίρνεις κι εδώ αν είσαι σε τομέα που δεν είναι πιασάρικος ή έχει υπερπροσφορά π.χ πολ μηχ.

για να βάλω ακόμα έναν μισθό που ξέρω, τελειόφοιτος PhD ηλ-μηχ παίρνει 1000-1200€

τεσπα αν το 2008 που ξεκίνησα δουλειά με 900€ μου έλεγε κάποιος ότι σήμερα θα έπαιρνα 1500€ ή έστω 1300€ μπορεί και να μην έφευγα ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By nass
dimik έγραψε:

Σε μια χώρα όπου το αφορολόγητο είναι 19500 (τεράστια διαφορά!) και οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές πολύ λογικότερα.
Οπότε τα "μικτά" δίνουν λάθος εικόνα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
nass έγραψε:
dimik έγραψε:

Σε μια χώρα όπου το αφορολόγητο είναι 19500 (τεράστια διαφορά!) και οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές πολύ λογικότερα.
Οπότε τα "μικτά" δίνουν λάθος εικόνα.

καθαρά μηνιαία ποσά γράφω όχι μικτά και νομίζω σε καθαρά 1500€ αναφέρθηκε και ο HF.

Αν εννοείς στο πόσα στο μένουν τελικά μετά από φόρους κλπ, στην Κύπρο 1500€ τον μήνα είναι το όριο, από εκεί και πάνω πληρώνεις φόρο, στην Ελλάδα πιθανότατα θα δώσεις ένα μηνιάτικο σε φόρο αν δεν κάνω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Deleted User 1 έγραψε:Αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο η εταιρία σου. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πάντως ότι η συγκεκριμένη εταιρία πληρώνει στο μ.ο. Τώρα αν πχ (λέω εγώ τώρα :rtfm: ) κάνεις δουλειά που θα έκανε κι ένας ανειδίκευτος εργάτης, χωρίς να είσαι τέτοιος, προφανώς και θα αμείβεσαι αναλόγως.

Άρα τελικά δεν είναι μόνο θέμα υπεραξιας.
Βέβαια η εταιρεία φροντίζει να ζητάει και πτυχίο και έξτρα προσόντα τα οποία προφανώς δεν πληρώνει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265587 Γιατί είπε κανείς ότι είναι μόνο θέμα παραγόμενης υπεραξίας?

Για το γεγονός ότι ζητάει έξτρα προσόντα και δεν πληρώνει, δε φταίει η κακιά εταιρία. Φταίει το νομικό πλαίσιο που της το επιτρέπει. Κι εγω κι εσύ αν είμασταν εργοδότες το ίδιο θα κάναμε.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Κι εγω κι εσύ αν είμασταν εργοδότες το ίδιο θα κάναμε.

αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα που λες, τόσο βαριά που τρυπάει το πάτωμα