Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#718207 τα αναδρομικά από συντάξεις που μας έδωσαν για τα έτη 15 και 16 στην τροποποιητική που θα κάνω σε ποιους κωδικούς τα βαζω???
επίσης έδωσαν μια μικρή αποζημίωση για τον Ιανό του περασμένου Οκτωβρίου, όμως τον έδωσαν μέσα στο 21. θα τον δηλώσω στο 20 η του χρόνου αφού τα έδωσαν φέτος τον Μάρτη??

< Note >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
224v έγραψε:τα αναδρομικά από συντάξεις που μας έδωσαν για τα έτη 15 και 16 στην τροποποιητική που θα κάνω σε ποιους κωδικούς τα βαζω???
επίσης έδωσαν μια μικρή αποζημίωση για τον Ιανό του περασμένου Οκτωβρίου, όμως τον έδωσαν μέσα στο 21. θα τον δηλώσω στο 20 η του χρόνου αφού τα έδωσαν φέτος τον Μάρτη??

< Note >

Τα αναδρομικά δεν μπαίνουν κάπου, με το που κλικάρετε στην "τροποποιητική αναδρομικών έτους" , πάει κατευθείαν στην εκκαθάριση όπου και θα βγάζει τη χρεωστική διαφορά εφόσον βγει επιπλέον φόρος (Hint : Θα βγει :lol: )

Όσο για τον Ιανό, 99% θα φανεί του χρόνου ως εισόδημα του 21 και αν δεν φανεί θα το περάσετε μόνος του χρόνου σε κάποιο από τα πεδία εισοδημάτων χωρίς ηλ. πληροφόρηση (651-659 κλπ).
Άβαταρ μέλους
By 224v
#718220 ευχαριστώ!! για την εξήγηση, απλά απορώ γιατί δεν το έκανα αυτοί!!!! τα ποσά τα έχουν, τις δηλώσεις των ετών εκείνων τις έχουν, ας πατήσουν το κουμπάκι!!!! να χρεώσουν....

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
socratesn έγραψε:
224v έγραψε:τα αναδρομικά από συντάξεις που μας έδωσαν για τα έτη 15 και 16 στην τροποποιητική που θα κάνω σε ποιους κωδικούς τα βαζω???

< Note >

Τα αναδρομικά δεν μπαίνουν κάπου, με το που κλικάρετε στην "τροποποιητική αναδρομικών έτους" , πάει κατευθείαν στην εκκαθάριση όπου και θα βγάζει τη χρεωστική διαφορά εφόσον βγει επιπλέον φόρος (Hint : Θα βγει :lol: )

Το έχω γράψε και εγώ, στους γονείς μου ο έξτρα φόρος ήταν εν τέλει ίσα βάρκα-ίσα νερά με τα αναδρομικά! :lol: :ninja:

@224v Όταν την υποβάλεις, πες μας και τι έγινε τελικά με τον φόρο. :s_blush
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Anonymous Founder έγραψε:Το έχω γράψε και εγώ, στους γονείς μου ο έξτρα φόρος ήταν εν τέλει ίσα βάρκα-ίσα νερά με τα αναδρομικά! :lol: :ninja:

Τι να μας πει, σίγουρα θα πληρώσει και πιθανώς να πληρώσει και πολλά, σε κάποιες περιπτώσεις βγαίνει να πληρωθεί ακόμα και πάνω από 50% των αναδρομικών που έλαβαν :superman:

Πέρυσι αν θυμαμαι καλά και από συνδικαλιστές και από την πολιτική ηγεσία είχε περάσει στην κοινή γνώμη ως επίτευγμα / χάρη ότι θα τους τα κατέβαλλαν χωρίς παρακράτηση φόρου, λες και τα χρήματα αυτά δεν αποτελούσαν εισόδημα :help: :dizzy:
Η ηλιθιότητα του συστήματος είναι πραγματικά τεράστια.

Λογικά στους λόγους που δεν γίνεται αυτόματα η εκ νέου εκκαθάριση πιστεύω είναι αφενός το να ρίξουν πρόστιμα σε όσους δεν το πάρουν είδηση και δεν υποβάλλουν τροποποιητικές και αφετέρου γιατί αν εμφάνιζαν αυτόματα φουσκωμένα χρεωστικά στα εκκαθαριστικά θα γινόταν αλαλούμ ερωτημάτων με το "από_που_χρωστάμε_και_γιατί_δεν_με_ενημέρωσες?" στους λογιστές :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By DAP
#718292 ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ....... :s_sorry

Πως υποβαλλεται η τροποποιητικη; Πας την "Δηλωση 2015" ;Και μετα;
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
socratesn έγραψε:Η ηλιθιότητα του συστήματος είναι πραγματικά τεράστια.

Λογικά στους λόγους που δεν γίνεται αυτόματα η εκ νέου εκκαθάριση πιστεύω είναι αφενός το να ρίξουν πρόστιμα σε όσους δεν το πάρουν είδηση και δεν υποβάλλουν τροποποιητικές και αφετέρου γιατί αν εμφάνιζαν αυτόματα φουσκωμένα χρεωστικά στα εκκαθαριστικά θα γινόταν αλαλούμ ερωτημάτων με το "από_που_χρωστάμε_και_γιατί_δεν_με_ενημέρωσες?" στους λογιστές :s_crazy

Για να γίνει μαζικά επανεκκαθάριση με τα ανδρομικά, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση γιατί τώρα (εκτός από περιπτώσεις ελέγχου) "Ο υπόχρεος υποβάλλει ..." χωρίς να προβλέπεται δυνατότητα αυτόματης επανεκκαθάρισης γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις :roll:
Τουλάχιστον η πληρωμές πάνε μέχρι 31/01 ανεξάρτητα πότε θα υποβληθεί η συμπληρωματική.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#718489 Nα ρωτήσω κάτι: η τροποποιητική των αναδρομικών των συνταξιούχων βλέπω μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Πάω στο 2016 και 2017 και βρίσκω τα αντίστοιχα κουμπιά για τροποποιητική. Μετά πατάω τροποποιητική αναδρομικών και οριστική υποβολή. Χρειάζεται κάτι άλλο; Το βλέπω ότι τα έχουν όλα έτοιμα και τυποποιημένα. Λέω να τα κάνω εγώ γιατί η λογίστρια μου είπε ότι θα τα κάνει το Σεπτέμβρη και εγώ θέλω να προλάβω τις 8 δόσεις μέχρι το τέλος του Ιούλη. Μια επιβεβαίωση αν έχετε την ευγενή καλοσύνη. Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#718517 Τόσο απλό είναι, προχωράς αν θέλεις, ωστόσο τζάμπα αγχώνεσαι καθώς οι οφειλές που θα προκύψουν από τις τροποποιητικές δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Ιούλιο ούτε με τις 8 δόσεις του. Αυτό που λες αφορά μόνο τις δηλώσεις φορολογικού 2020. Τα αναδρομικά μονοκοπανιά ως 31/01/2022 πρέπει να εξοφληθούν.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#718532 Εμένα σε ένα μήνα ακριβώς μου έβαλαν πίσω την επιστροφή μου.

Και την περσινή χρονιά νομίζω αντίστοιχα γρήγορα γινόταν (δεν είχα επιστροφή περισυ αλλά θυμάμαι από άλλους)
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#718542 Να προσθέσω κάτι για τις συμπληρωματικές των συνταξιούχων, επειδή έτυχε (όπως μου τυχαίνουν όλα τα ζαβά :lol: )
Αν προκύπτει αύξηση χρεωστικού -> 31/01/22
Αν προκύπτει μείωση πιστωτικού (a.k.a επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων)* -> τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα από τον μήνα υποβολής, οπότε προσοχή μην υπολογίσετε 31/01 και την πατήσετε.
* έχει και τρίτη περίπτωση, το πιστωτικό να γίνεται χρεωστικό, οπότε το αχρεωστήτως καταβληθέν πάει στον επόμενο μήνα και ο συμπληρωματικός φόρος πάει 31/01 :ninja: :tomato:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#718564 WOW! :omg:

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να παίζει διαφορά στα deadlines σε τέτοιες περιπτώσεις.

Btw, προσωπικά θεωρώ πως αν φύγει η 31/01 και δεν πληρωθεί εγκαίρως ο φόρος που έχει προκύψει από τα αναδρομικά, απλά παίρνει τις ανάλογες προσαυξήσεις και μετέπειτα ρυθμίζεται κλπ κλπ, είναι σωστό αυτό άραγε ή υπόκεινται σε άλλο καθεστώς αυτά τα ποσά? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
socratesn έγραψε:

< Note >

Το έχω γράψε και εγώ, στους γονείς μου ο έξτρα φόρος ήταν εν τέλει ίσα βάρκα-ίσα νερά με τα αναδρομικά! :lol: :ninja:

αυτο υπονοεί 100% marginal tax rate που αποκλειεται να παιζει. δεν κανεις ενα κοπο να την ξαναδεις την φορολογικη δηλωση;
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
socratesn έγραψε:WOW! :omg:

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να παίζει διαφορά στα deadlines σε τέτοιες περιπτώσεις.

Btw, προσωπικά θεωρώ πως αν φύγει η 31/01 και δεν πληρωθεί εγκαίρως ο φόρος που έχει προκύψει από τα αναδρομικά, απλά παίρνει τις ανάλογες προσαυξήσεις και μετέπειτα ρυθμίζεται κλπ κλπ, είναι σωστό αυτό άραγε ή υπόκεινται σε άλλο καθεστώς αυτά τα ποσά? :hmmm:

Και από τώρα ρυθμίζονται, κανονικά, όπως όλες οι οφειλές :iconcool: