- 08 Ιουν 2016, 20:55
nass έγραψε:Οπως και να ΄χει, δε λέω ότι έχω δίκιο, λέω ότι αυτό που λες είναι ο ορισμός του argumentum ad populum: "έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι άρα είναι σωστό, δεν μπορεί εσύ να έχεις δίκιο και οι περισσότεροι άδικο".
Εντοπίζω την διαφορά στους τομείς. Εσύ μιλούσες για μισθούς χιλιάδων € και οι περισσότεροι εδώ μιλάμε για 500άρικα. Άλλος κόσμος λοιπόν.
nass έγραψε:"Ετσι είναι" τι ? Οτι η μείωση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει αυτόματα όλους τους μισθούς ? Εχει αυτό εφαρμογή (πόσο δε μάλλον ισχύ) αυτό σε όλους τους "μικρο" ? Με 2-3 άτομα προσωπικό τυπικά ?
Δεν έχει εφαρμογή στην πλειονότητα;
nass έγραψε: Οχι βέβαια και να το γαμήσουμε πχ. να ορίζονται δια νόμου όλοι οι μισθοί.
Όχι όλοι. Ο κατώτατος όμως ναι.
nass έγραψε:πρέπει να αποδεικνύω ότι αξίζω τα λεφτά που παίρνω.
Αυτό πως μπορείς να το αποδείξεις; Μόνο αν είσαι πωλητής γίνεται και πάλι με τόση ανεργία στο καταργώ αν θέλω...
nass έγραψε:Δεν είναι εύκολη αλλά είναι απολύτως εφικτή και υπάρχουν πολλά παραδείγματα και εδώ μέσα.
Είμαι υπέρ της μετανάστευσης για τους συνειδητοποιημένους, αλλά να το προτείνουμε ως φυσιολογική λύση δεν είναι κάτι που μπορώ να δεχθώ. Και για όσους καταρτισμένους πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον, υπάρχουν πολλοί ανειδίκευτοι που απλά πάνε εκεί ως κρέας.
nass έγραψε:Γιαυτό πολλοί προτιμούν το επίδομα ανεργίας από τη δουλειά ?
Δυστυχώς αυτά last year. Να είναι καλά η
Unturned Lady (Burn in Hell!!!)... Κράτος πάντως που δίνει (έδινε) τέτοια επιδόματα είναι σωστό Κράτος (έστω και μέσα στον Καπιταλισμό).
ΥΓ: Το πρόβλημα στο Φόρουμ μάλλον είναι ότι δεν υπάρχει γνώση των blue collars... Όλοι ξέρουν για θέσεις των €2000 και βάλε...

Κανείς δεν έχει δει μηχάνημα παραγωγής;