Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#264958 απολύσεις γιατί όμως και όχι απλά μια τροποποίηση της σύμβασης ώστε να επιμεριστούν οι 2 αυτοί μισθοί ακόμα και αν δε σε υποχρεώσει το κράτος;

αυτό και μόνο θα βελτιώσει τη ψυχολογία με μηδέν κόστος (σε σχέση με το υπάρχον) και θα βοηθήσει και να μην υπάρχουν περίοδοι όπου θα πρέπει να δίνεται πολύ μαζεμένο χρήμα (γιατί δώρα χριστουγέννων πχ δημιουργούν ζόρι όπως και να έχει)

το θέμα του ανασφάλιστου πάντως αρχίζει και γίνεται πολύ σχετικό..
ο τελείως ανασφάλιστος είναι κάτι κακό δε το συζητώ, αλλά ο ασφαλισμένος που παίρνει χρήματα μαύρα κάτω από το τραπέζι για πολλούς δεν είναι και τόσο κακή λύση (και αυτό είναι κάτι που υπάρχει κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις)

θα μου πεις όταν θα βγουν στη σύνταξη θα κλαίνε, αλλά και αυτό είναι σχετικό αφού όλοι θα κλάψουν

από την άλλη αυτή τη στιγμή θες όσο ποτέ έξοδα (άρα και να φαίνεται το πραγματικό μισθολογικό κόστος), αλλά και λόγω cc δεν έχουν πολλοί τόσο εύκολη πρόσβαση σε ρευστό
Άβαταρ μέλους
By bibendum
nass έγραψε:@QsisVTS
Μπορεί.
Μπορεί και όχι.
Σε κάθε περίπτωση δε βλέπω τη σχέση του με την απορία μου.

Ειναι ενα παιδι που εχει ξεκινησει να γραφει κωδικα πριν 3 χρονια ως junior σε μια εταιρεια με 1000 ευρω το μηνα μισθο.
Τον επομενο χρονο ηρθε ενα παιδι που εκανε την ιδια δουλεια με την ιδια επιτυχια με 900 ευρω το μηνα.
Τωρα θα ερθει ενα αλλο παιδι που θα κανει την ιδια δουλεια με την ιδια επιτυχια και αυτος με 610 ευρω το μηνα.

Ποσο πιθανο ειναι ο πρωτος να πετυχει να παρει 1500 ευρω μετα απο αυξησεις ενω υπαρχει στην ουρα ο 3ος που με 1000 ευρω θα εχει παρει ηδη αυξηση 400 ευρω και σε λιγα χρονια θα κανει την ιδια δουλεια με τον πρωτο;

Μιλαμε για εναν μεσο τιμιο εργαζομενο και οχι για καποιον genious η καποιον που προτιμαει να δουλευει 20 ωρες την μερα και ειναι το αγαπημενο παιδι του μανατζερ.

Μπορει απλα να ειμαι λαθος αλλα οταν ο διπλα μου δεχεται να δουλευει συνεχως με λιγοτερα καποια στιγμη πιστευω θα επηρεάσει και μενα αυτο.
Άβαταρ μέλους
By nass
#264961 Νομίζω είσαι λάθος. Ηδη στο παράδειγμά σου δε βλέπω κάποια σύνδεση με τον κατώτερο μισθό. Επίσης αγνοείς το γεγονός ότι κάποιος με 3 χρόνια στην εταιρεία δεν είναι junior, αν "κάνει την ίδια δουλειά με την ίδια επιτυχία" δεν θα του φταίει ο κατώτερος μισθός αν πάρει πόδι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
QsisVTS έγραψε:απολύσεις γιατί όμως και όχι απλά μια τροποποίηση της σύμβασης ώστε να επιμεριστούν οι 2 αυτοί μισθοί ακόμα και αν δε σε υποχρεώσει το κράτος;

αυτό και μόνο θα βελτιώσει τη ψυχολογία με μηδέν κόστος (σε σχέση με το υπάρχον) και θα βοηθήσει και να μην υπάρχουν περίοδοι όπου θα πρέπει να δίνεται πολύ μαζεμένο χρήμα (γιατί δώρα χριστουγέννων πχ δημιουργούν ζόρι όπως και να έχει)

Καλά αυτό θα ήταν το ιδανικό. Δεν το συζητάμε. Το θέμα είναι ότι αυξάνεται όμως διαρκώς το μισθολογικό κόστος και το κόστος εταιρίας, με ταυτόχρονη μείωση εσόδων.
bibendum έγραψε:
Ειναι ενα παιδι που εχει ξεκινησει να γραφει κωδικα πριν 3 χρονια ως junior σε μια εταιρεια με 1000 ευρω το μηνα μισθο.
Τον επομενο χρονο ηρθε ενα παιδι που εκανε την ιδια δουλεια με την ιδια επιτυχια με 900 ευρω το μηνα.
Τωρα θα ερθει ενα αλλο παιδι που θα κανει την ιδια δουλεια με την ιδια επιτυχια και αυτος με 610 ευρω το μηνα.

Οι 3 ταχύτητες που σου έγραψα παραπάνω. Η μέχρι στιγμής ιστορία έχει δείξει οτι είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους οι περιπτώσεις αυτές γιατί υποτίθεται με τον καιρό τις διαφοροποιεί το expertise και το seniority.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
nass έγραψε:Νομίζω είσαι λάθος. Ηδη στο παράδειγμά σου δε βλέπω κάποια σύνδεση με τον κατώτερο μισθό. Επίσης αγνοείς το γεγονός ότι κάποιος με 3 χρόνια στην εταιρεία δεν είναι junior, αν "κάνει την ίδια δουλειά με την ίδια επιτυχία" δεν θα του φταίει ο κατώτερος μισθός αν πάρει πόδι.

Μετα απο 3 χρονια θα γινει ο ενας senior και η εταιρεια θα βλεπει οτι μετα απο 2 χρονια θα εχει 2 φτηνοτερους και το ιδιο ικανους senior γιατι να κρατησει τον πρωτο που ειναι ακριβος;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#264967 Nass, πρέπει να δουλεύεις σε πολύ φευγάτη εταιρεία για να μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στην πλειονότητα της ελληνικής αγοράς... Άπειρα παραδείγματα όπου οι παλιοί και ακριβοί πήραν πόδι για να έρθουν νεούδια που θα βγάλουν την ίδια δουλειά (και ας μην την κάνουν τόσο καλά, δεν έγινε και τίποτα) με τα μισά λεφτά.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
nass έγραψε:@QsisVTS
Μπορεί.
Μπορεί και όχι.
Σε κάθε περίπτωση δε βλέπω τη σχέση του με την απορία μου.

απλά συζητάμε και τι συμβαίνει στη κοινωνία, όχι μόνο τι συμβαίνει σε εμάς (εγώ προσωπικά χέστηκα δε θα πεινάσω ποτέ μάλλον αν κάνω συντηρητική ζωή από δω και πέρα, οπότε ας λήξω και τη κουβέντα :superman: )

σχετικά με τη δική σου απορία συγκεκριμένα όπως είχα αναφέρει και στο άλλο θέμα, θεωρώ πολύ πιθανό αυτός (ο πιο νέος) που θα διαδεχθεί εσένα ή τον κάθε nass να κάνει την ίδια δουλειά με τα μισά χρήματα

το πώς εσύ θα αποχωρήσεις από την όποια δουλειά σου και για πού (για κάπου αλλού ή στη σύνταξη δε ξέρω..) δε σημαίνει πώς με βάση αυτά που γίνονται γενικά δε θα συμπαρασυρθεί και ο μισθός της δικής σου θέσης προς τα κάτω όποιος και αν είναι αυτός

και πριν μου πεις σαν τον markvag ότι δε ξέρω για τι πράγμα μιλάω (όντως δεν ξέρω) έχω δει πολύ κόσμο που πάει σε θέσεις και παίρνει λιγότερα για την ίδια η περισσότερη δουλειά από τους προκατόχους του

είτε μιλάμε για άτομα που παίρνουν 500αρια αντικαθιστώντας άτομα που έπαιρναν χιλιάρικο, είτε για άτομα (νέα υπάρχουν και αυτά) που παίρνουν 2500αρια όταν οι προηγούμενοι έπαιρναν 4αρια, 5αρια ή και παραπάνω "τα καλά χρόνια"
έχω φίλο μου που παίρνει 2.5+ σε όχι μικρή εταιρεία και τόσα παίρνει ακόμα η γραμματέας κυρά κούλα που έχει βγάλει το γυμνάσιο γιατί έχει ξεμείνει εκεί μέσα μέχρι να βγει στη σύνταξη και δε μπορεί να κάνει απλά πράγματα και όταν της ζητάει να κάνει κάτι (σαν προϊστάμενός της) μπορεί να βάλει τα κλάματα από το άγχος :lol:

ε αυτός φυσικά και νιώθει τυχερός που μπορεί και βγάζει αυτά τα χρήματα πριν τα 30 του και μάλιστα σήμερα, αλλά νιώθει ότι τον πιάνουν κορόιδο όταν πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια κάποιος 50-60αρης έπαιρνε πολλά περισσότερα χωρίς να είναι απαραίτητα και τόσο καλός όσο αυτός
(αυτός μάλιστα έδειξε και το "άστρο" του μόλις του δόθηκε η ευκαιρία γιατί στην αρχή αν και υπήρχε η γνωριμία δεν υπήρχε άμεσα διάθεση να τον πάρουν, τον πήραν όμως και έδειξε ότι έχει @@ και έτσι ανέβασε και κασέ και ευθύνες, αλλά μέχρι ένα επίπεδο.. καλό για τα σημερινά δεδομένα, όμως ούτε καλό για τη δουλειά που κάνει, αλλά ούτε και καλό για τα λεφτά που χειρίζεται εκεί που είναι γιατί δε σημαίνει ότι στη κρίση πάνε όλοι κατά διαόλου)

από κάποια ηλικία και πάνω/κάτω ισχύουν ΑΛΛΑ πράγματα και οι μεγαλύτεροι αυτό δε το καταλαβαίνουν και δε τους αδικώ κιόλας κι εμένα ο πατέρας μου όταν πάω να μιλήσω (τον οποίο σέβομαι και θεωρώ έξυπνο άνθρωπο και ανέκαθεν είχε επαφή με τη "πιάτσα") νομίζω ότι μιλάω σε εξωγήινο που ήρθε από αλλού :lol:

πολλοί είναι αισιόδοξοι και θεωρούν ότι αυτή είναι μια στρεβλή κατάσταση που θα περάσει κάποια στιγμή, αλλά και πάλι αυτό είναι απλά αισιοδοξία, δε ξέρω πού το βασίζουν, αλλά όσο η ψυχολογία είναι στο ναδίρ το πράγμα δε προχωράει, αντίθετα θα φέρει ακόμα χειρότερα μέτρα και περισσότερη ύφεση
Άβαταρ μέλους
By nass
#264975 @bibendum
Τι σχέση έχει αυτό με τον κατώτερο μισθό ? Μετά από 5 χρόνια παίζουν τόσα πολλά (πχ. υποθέτοντας εξίσου ικανούς εργαζόμενους, ποτέ δεν θα είναι "εξίσου ικανός" ένας 5 ετών και ένας 8 ετών, πχ. αυτός των 8 ετών μάλλον θα είναι πλέον manager αυτών με τα 3-5 έτη) που δεν βλέπω κάποια συσχέτιση.

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα δεν θα υπήρχε στην Ελλάδα middle management, θα ήταν όλες οι εταιρείες μια θάλασσα junior που έκαναν όλοι report στον CEO :lol:

@REALZEUS
Πως γίνεται οι δικές μου εμπειρίες να αφορούν τη δική μου εταιρεία και οι δικές σου το σύνολο της αγοράς, το 'χω μια απορία.
Και επίσης απορία το ΄χω, τι σχέση έχει αυτό με τον κατώτερο μισθό, η αρχική μου ερώτηση είναι πως τεκμηριώνεται (δεν τεκμηριώνεται το μέχρι στιγμής συμπέρασμα) ότι μια μείωση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει πρακτικά αυτόματα, όχι σε 10 χρόνια, και τους λοιπούς μισθούς.

Οποιος πιστεύει ότι "κατώτατος μισθός = ανταγωνιστικότητα" προφανώς συμφωνεί με την τρόικα, και εκείνη τα ίδια σαχλά λέει χρόνια τώρα (και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο κατώτατος μισθός έχει μειωθεί αλλά ούτε η ανεργία έχει μειωθεί ούτε η ανταγωνιστικότητα έχει αυξηθεί)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Πως γίνεται οι δικές μου εμπειρίες να αφορούν τη δική μου εταιρεία και οι δικές σου το σύνολο της αγοράς, το 'χω μια απορία.

Όπως βλέπεις δεν διαφωνώ μόνο εγώ...

nass έγραψε:Και επίσης απορία το ΄χω, τι σχέση έχει αυτό με τον κατώτερο μισθό, η αρχική μου ερώτηση είναι πως τεκμηριώνεται (δεν τεκμηριώνεται το μέχρι στιγμής συμπέρασμα) ότι μια μείωση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει πρακτικά αυτόματα, όχι σε 10 χρόνια, και τους λοιπούς μισθούς.

Η προσαρμογή δεν θα είναι εν μία νυκτί, αλλά ούτε και σε δέκα χρόνια. Όταν ο μικρός θα παίρνει 400 για παράδειγμα, η ανώτερη βαθμίδα θα παίρνει 500 και η μεθεπόμενη 700. Και θα τους λέει ο εργοδότης ότι τόσα παίρνουν οι μικρότεροί σου, εσύ ποιος νομίζεις ότι είσαι και θέλεις 1000;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#264979 Για το τελευταιο υπαρχουν και αλλα κολπα οπως τα Αγγλικα zero hour contracts...υπαρχουν πολλοι λογοι που δεν μειωνεται η ανεργια...ο κατωτατος μισθος ειναι ενα μονο στοιχειο στο εργασιακο παζλ...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#264981 το θέμα του κατώτατου μισθού είναι κάτι που ανεξάρτητα αν το θέλει ή όχι η τρόικα γίνεται για να χαϊδέψει τα αυτιά εσωτερικών πιθανών ψηφοφόρων

στο φτωχαδάκι πουλάμε περηφάνια και εμπανάσταση κατά του κεφαλαίου, αλλά κλείνουμε και το μάτι στον επιχειρηματία :roll:

όμως όπως και το να χαϊδεύεις τα αυτιά των δυ και να τους λες δε πειράζει παιδιά που μου σκάσατε με πλαστά πτυχία εγώ εδώ είμαι για σας (παράλληλα τους ροκανίζουμε και σε αυτούς εισόδημα μέσω φορολογίας, ένφια, έμμεσων αλλά θα σε ψηφίσουν όσο τους δίνεις ένα κομμάτι ψωμί), έτσι πρέπει να χαϊδευτούν κάπως και τα αυτιά του επιχειρηματία

και όχι μόνο από σαμαροβενιζελικούς, αλλά και από το σύριζα, γιατί όχι (επειδή είναι αριστεροί :lol: ); τόσα τους φόρτωσαν και θα τους φορτώσουν, να μη τους κάνουν και ένα δωράκι

όμως όπως αυτές οι πελατειακές τακτικές δημιουργούν πρόβλημα στη κοινωνία (μεγάλο και ανεξέλεγχτο δημόσιο με πολλούς συνταξιούχους), έτσι δημιουργούν και οι άλλες

κι εσύ βλέπεις ότι δε προσφέρει τίποτα η μείωση μισθού, αλλά αρνείσαι να δεις τα αρνητικά στη κοινωνία, όμως εξορισμού οταν κάτι δε προσφέρει είναι αρνητικό, δεν υπάρχει τέτοιου είδους μέτρο που δεν έχει σημαντική επίπτωση και απλά "υπάρχει" αλλά δεν αφορά τους πολλούς. υπάρχει, εφαρμόζεται και επηρεάζει.

το γιατί γίνεται είναι προφανές, άσχετα αν πετάγονται οι δανειστές ή το citigroup και λένε κι αυτοί ότι είναι καλό
γίνεται κυρίως για να χαϊδευτούν αυτιά και να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες ομάδες
όμως η γενικότερη βλάβη είναι πολύ χειρότερη γιατί εδώ δε μιλάμε για απλά ένα δωράκι σε επιχειρήσεις, αλλά για διάλυση της κοινωνίας (και των επιχειρήσεων τελικά, ειδικά αυτές που αποτελούνται από ηλίθιους που είχαν μάθει όλα να λειτουργούν στον αυτόματο)
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 08 Ιουν 2016, 15:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nass
QsisVTS έγραψε:απλά συζητάμε και τι συμβαίνει στη κοινωνία, όχι μόνο τι συμβαίνει σε εμάς

Δεν καταλαβαίνω γιατί δίνω την εντύπωση ότι συζητώ για μένα προσωπικά.
Αναγνωρίζω πάντως ότι εσύ, λόγω του επαγγέλματος που κάνεις, που σε φέρνει σε επαφή με μεγάλο μέρος της αγοράς, έχεις καλύτερη επαφή και από μένα και από τους περισσότερους εδώ πχ. από τον REALZEUS.

QsisVTS έγραψε:σχετικά με τη δική σου απορία συγκεκριμένα όπως είχα αναφέρει και στο άλλο θέμα, θεωρώ πολύ πιθανό αυτός (ο πιο νέος) που θα διαδεχθεί εσένα ή τον κάθε nass να κάνει την ίδια δουλειά με τα μισά χρήματα

Και αυτό επειδή πριν Χ χρόνια είχε μειωθεί ο κατώτερος μισθός ? Αυτή ήταν η απορία μου. Εσύ μου λες ότι σε κατάσταση κρίσης οι μισθοί μειώνονται, χαίρω πολύ, μόνο που δε ρώτησα αυτό.
Αν πάντως φεύγοντας εγώ από κάποια δουλειά ανοίγω το δρόμο να με διαδεχθεί κάποιος με τα μισά χρήματα κάνοντας την ίδια ακριβώς δουλειά, σημαίνει ότι κάτι έκανα λάθος εγώ πρώτα απ΄όλα.
Αν πάλι, που αυτό είναι το πιθανότερο, θα παίρνει μεν τα μισά χρήματα αλλά θα κάνει χοντρικά τη μισή δουλειά, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έκανε ένα συμβιβασμό. ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:Πως γίνεται οι δικές μου εμπειρίες να αφορούν τη δική μου εταιρεία και οι δικές σου το σύνολο της αγοράς, το 'χω μια απορία.

Όπως βλέπεις δεν διαφωνώ μόνο εγώ...

Argumentum ad populum ?
Οπως και να 'χει, ο Deleted User 1 που δουλεύει στο HR μάλλον έχει την ίδια άποψη.

REALZEUS έγραψε:Η προσαρμογή δεν θα είναι εν μία νυκτί, αλλά ούτε και σε δέκα χρόνια. Όταν ο μικρός θα παίρνει 400 για παράδειγμα, η ανώτερη βαθμίδα θα παίρνει 500 και η μεθεπόμενη 700. Και θα τους λέει ο εργοδότης ότι τόσα παίρνουν οι μικρότεροί σου, εσύ ποιος νομίζεις ότι είσαι και θέλεις 1000;

Θα του απαντήσω (τεκμηριωμένα εννοείται) "ο των 400 σου φέρνει πίσω 800 και εγώ των 1000 σου φέρνω πίσω 5000".
(Αν δεν μπορώ να το κάνω τότε θα έχει δίκιο και δεν θα είναι θέμα κατώτατου μισθού)
Αν δεν συμφωνεί τότε έτσι και αλλιώς σύντομα θα χωρίσουν οι δρόμοι μας.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#264988 εγώ έχω εικόνα συγκεκριμένων κομματιών της οικονομίας και τις κοινωνίας και συγκεκριμένων περιοχών (έχω αρκετή ποικιλία μεν) , αλλά δεν έχω πλήρη εικόνα παρόλο που έχω και επαφές με αρκετούς συναδέλφους, αλλά τη πλήρη εικόνα είναι δύσκολο να την έχω μόνο και μόνο επειδή έχω πολλά να δω ακόμα.
ο Αλέξανδρος είναι επιχειρηματίας εδώ και χρόνια, κάτι θα ξέρει

θα στο πω όμως αλλιώς..

εσύ πήγαινες και αγόραζες το τάδε κινητό από το τάδε μεγαλομάγαζο όσο στο πουλούσαν, δεν έλεγες κουβέντα

τσουπ, σκάνε τα σκουτζομάγαζα και σου προσφέρουν σχεδόν το ίδιο πράγμα (ίσως και ακριβώς το ίδιο αν το πάρεις πολύ ψύχραιμα)

οι "μπουτίκ" επηρεάζονται ή όχι από αυτό;

δε λέω ακόμα πουλάνε το galaxy s-κάτι στα 800€ ( :dizzy: ) και ακόμα κάποιοι θα πάνε να το πάρουν, όμως τα μικρά μαγαζάκια δημιούργησαν ή όχι άλλα δεδομένα στην αγορά;

σήμερα όπως ήμουν στο γραφείο σκάει τύπος και ζητάει δουλειά (είναι αρκετά συχνό φαινόμενο) και μόνο που δεν έπεσε γονυπετής, κοτζάμ μαντράχαλος και από ότι είδα είχε εμπειρία (πιο πολλή από μένα από ότι έγραφε στο βιογραφικό) και είχε δουλέψει και κάποιο διάστημα μόνος του, πράγμα σημαντικό όσο σκράπας και αν ήσουν..
σε αυτόν πόσα νομίζεις ότι θα του δώσουν τα αφεντικά μου; και αυτοί κάποτε έδιναν χοντρά λεφτά (για τα δεδομένα του κλάδου), αλλά τώρα σου ζητάνε να κάνεις τον ισολογισμό του κράτους με πενταροδεκάρες
κι όχι επειδή δεν υπάρχει δουλειά.."αλλά γιατί έτσι είναι τώρα τα πράγματα"

και δε το αναφέρω αυτό γιατί εγώ νιώθω ότι παίρνω λίγα και είμαι αναλώσιμος (και λίγα παίρνω και είμαι σχετικά αναλώσιμος και δεν έχω πρόβλημα με αυτό, έχω τα θετικά και τα αρνητικά μου όπως όλοι) , απλά επειδή βλέπω πώς ανοίγει η όρεξη μερικών μόλις σε βρουν στην ανάγκη

το επίπεδο που κάποιος παύει να είναι ξεδιάντροπος σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ χαμηλό και έχω δει άτομα με τεράστιες περιουσίες που είναι γύφτοι (δε μπορώ να το πω πιο ευγενικά)

από κάτι τέτοια στοιχεία, το κράτος σου που υπηρετείς και σε υπηρετεί οφείλει να σε προστατεύσει και όχι να σε βγάζει βορά στις ορέξεις του κάθε τυχοδιώκτη

και όχι να τους δίνει το δικαίωμα να σου λένε "έτσι λέει ο νόμος", ή "τόσα αξίζεις"

ειχα αναφέρει τις προάλλες ότι σε μεγάλη πασίγνωστη εταιρεία που γνωρίζω η hr-ου (στέφανος με μπούκλες) δεν προσέλαβε κάποιον επειδή ήταν πολύ "νότιος"

νότιος= έχει μάλλον λεφτά, ίσως λίγη έπαρση, ίσως δεν έχει και τόσο ανάγκη του δουλειά για να ψωμολυσσάει

μια φορά που είχα πάει κάπου για συνέντευξη (επίσης τεράστια εταιρεία) με συμβούλεψε ο "μεσάζων" μη σκάσεις με το s3 και δείχνε ότι έχεις φοβερή ανάγκη του δουλειά (τέσπα έτσι κι αλλιώς δε με ικανοποιούσε και σχεδόν διέκοψα τη συνέντευξη)

το θέμα είναι να δείχνεις φτωχομπινές και ότι έχεις ανάγκη, αυτό μετράει στις μέρες μας
δεν έχει σημασία αν θες απλά να δουλέψεις για να κάνεις κάτι στη ζωή σου πρέπει να είσαι πειναλέος για να σε κάνουν ο,τι θέλουν

και βασικά έχω μπει κι εγώ ο ίδιος σε αυτό το τριπάκι, το παίζω και λίγο κακομοίρογλου (και η αδερφή μου αντίστοιχα ) γιατί αν σκάσω πχ στη δουλειά με καλό αυτοκίνητο μπορεί να κάνω να πληρωθώ και κάνα δίμηνο :lol: μέχρι και θέατρο ότι δεν έχω ψιλά να πάρω κάτι να φάω έχω παίξει μπας και πάρω το δώρο μου στην ώρα του..

βέβαια καρφώνομαι όταν αναφέρομαι σε ποσά 100αρικων ή λίγων χιλιαρίκων ως "ψιλά" :s_dunno και δε δείχνω ότι αντιμετωπίζω το εισόδημά μου σαν χαρτζιλίκι γιατί διαφορετικά μπορεί και να μην έχω

τέσπα αυτά είναι και δικά μου θέματα, γενικά όμως επικρατεί μια κακομοιριά στο κόσμο και τη ψυχολογία του
το έβλεπα όταν δούλευα και στη πιο πλούσια περιοχή μας, το βλέπω και δουλεύοντας και σε πιο λαϊκές περιοχές και απο επιχειρηματίες και από ιδιώτες

λες και ευχαριστώ που έχεις ένα κομμάτι ψωμί και κλαις τη μοίρα σου, μόνο έτσι είσαι κοινωνικά αποδεκτός πλέον
και φυσικά κανείς δε θέλει να δώσει πολλά λεφτά για τίποτα, εκτός αν του τα ζητήσει κάνας γιατρός ή δικηγόρος :lol:

σε πιο high class περιβάλλοντα τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως ακόμα κι εκεί βλέπεις ότι η ηττοπάθεια έχει αρχίσει να επικρατεί γιατί ακόμα και αν έχεις τα μέσα να ζεις άνω του μετρίου και όσο καλά και να αισθάνεσαι που είσαι σε καλύτερη μοίρα από άλλους, βλέπεις ότι τα πράγματα δε πάνε καλά