Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#855541 Η ιδέα του προπαρασκευαστικου έτους για εξετάσεις στη σχολή/ες που θες αποκλειστικά σε συνδυασμό με γενικότερη βαθμολογία λυκείου δεν είναι κακή.

Κυρίως γιατί φεύγει το "ένα χαρτί να πάρει το παιδί" και η εισαγωγή σε σχολές που δεν ενδιαφέρουν τους φοιτητές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το μηχανογραφικο "Τζόκερ" είναι κατάρα και απλά συντηρεί τριτοτεταρτες σχολές και όλο το κύκλωμα γύρω από αυτές.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:
g8777 έγραψε:Μην το αναλυουμε γιατι, ειναι τοσο αυτονοητο που οποιαδηποτε επεξηγηση ειναι προσβολη. :s_yes

Όταν καίγεται ο λώκος σου να περάσεις στο πανεπιστήμιο, οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιμένει. Για 1+ χρόνο που ετοιμάζεσαι για εξετάσεις, το να πρέπει με το ζόρι να μάθεις οτιδήποτε άλλο, είναι απλό βασανιστήριο.

Ξέρω πως σε προσβάλλω τώρα που το εξήγησα περισσότερο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα δείξεις και την αρμόζουσα κατανόηση.
:s_blush

Δεν με προσβαλλεις, τα εξηγησα παραπανω .

Απλα τα πραγματα. Μια πασιφανης παθογενεια του εκπαιδευτικου συτηματος εσυ την προκρινεις ως λυση. :lol:

Τί να πρωτοπιασω απο τα γραπτα σου. :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ είχα τσακωθεί με μια καθηγήτρια που επέμενε να "ασχοληθώ" με το μάθημα της Φιλοσοφίας που μας έκανε. Της είχα απαντήσει πως ακόμη και να γνωρίζω την ερώτηση ΔΕΝ θα της απαντήσω. Καταλαβαίνω πως είναι ενοχλητικό για εκείνη, αλλά το μόνο που θα έπρεπε να καταλάβει είναι πως όσοι θέλαμε να πάμε στο πανεπιστήμιο, δεν είχαμε χρόνο (ή κουράγιο) για κάτι τέτοιο. Και επιμένω πως όταν καίγεται ο λώκος σου, όταν το πανεπιστήμιο είναι η προτεραιότητά σου, τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Σε ένα κανονικό σχολείο, με τέτοια απάντηση και στάση δεν θα έδινες τελικά καν πανελλήνιες στο τέλος :s_whiteflag

Σε εμάς πάντως δεν νοείτο τέτοια στάση. Δεν θες να απαντήσεις; Θα έπαιρνες το 0 σου, και όταν θα έβλεπες πως πας για Σεπτέμβριο μπορεί να έβρισκες και λίγο χρόνο (γελάει ο κόσμος) να διαβάσεις φιλοσοφία :lol: .

ΥΓ δλδ εσύ -το 17χρονο- γυρνάς να πεις στο δάσκαλο τι πρέπει να καταλάβει και γιατί δεν γουστάρεις να του απαντήσεις ακόμα και αν το ξέρεις :lol: :lol: :s_whiteflag :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By g8777
#855547 Εγω παντως στα αγγελουδια :inlove: μου τους ειπα απο τωρα να μην ξαναδιαβασουν Γεωγραφια , Ιστορια, Αγωγη Πολιτη κλπ αχρηστα .

Για να μην καει ο πωπος τους μεθαυριο το λεω .
Άβαταρ μέλους
By g8777
mjacob έγραψε:

ΥΓ δλδ εσύ -το 17χρονο- γυρνάς να πεις στο δάσκαλο τι πρέπει να καταλάβει και γιατί δεν γουστάρεις να του απαντήσεις ακόμα και αν το ξέρεις :lol: :lol: :s_whiteflag :s_whiteflag

Σαμπως τα πραγματα βελτιωθηκαν στα 40φευγα;
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Εγω παντως στα αγγελουδια :inlove: μου τους ειπα απο τωρα να μην ξαναδιαβασουν Γεωγραφια , Ιστορια, Αγωγη Πολιτη κλπ αχρηστα .

Για να μην καει ο πωπος τους μεθαυριο το λεω .
Οικιακή Οικονομία ξέχασες

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ είχα τσακωθεί με μια καθηγήτρια που επέμενε να "ασχοληθώ" με το μάθημα της Φιλοσοφίας που μας έκανε. Της είχα απαντήσει πως ακόμη και να γνωρίζω την ερώτηση ΔΕΝ θα της απαντήσω. Καταλαβαίνω πως είναι ενοχλητικό για εκείνη, αλλά το μόνο που θα έπρεπε να καταλάβει είναι πως όσοι θέλαμε να πάμε στο πανεπιστήμιο, δεν είχαμε χρόνο (ή κουράγιο) για κάτι τέτοιο. Και επιμένω πως όταν καίγεται ο λώκος σου, όταν το πανεπιστήμιο είναι η προτεραιότητά σου, τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Σε ένα κανονικό σχολείο, με τέτοια απάντηση και στάση δεν θα έδινες τελικά καν πανελλήνιες στο τέλος :s_whiteflag

Σε εμάς πάντως δεν νοείτο τέτοια στάση. Δεν θες να απαντήσεις; Θα έπαιρνες το 0 σου, και όταν θα έβλεπες πως πας για Σεπτέμβριο μπορεί να έβρισκες και λίγο χρόνο (γελάει ο κόσμος) να διαβάσεις φιλοσοφία :lol: .

Αστεία πράγματα τώρα; :lol:
Ποιο κανονικό σχολείο θα τιμωρούσε έτσι αριστούχο μαθητή; Μήπως κάποιο ιδιωτικό που αντί να μηδενίσει τον μαθητή που αντέγραφε, απέλυσε την καθηγήτρια;
Όντως γελάει ο κόσμος. :lol:
Φιλοσοφία στην 3η λυκείου, εξαιρετική ιδέα, μπράβο. Και Γεωγραφία, το καλύτερο δυνατό timing να μάθεις γενικές γνώσεις, δεν το συζητώ! :s_rofl

Κανένας από όσους περάσαμε σε πανεπιστήμιο πάντως τότε δεν διάβαζε για το σχολείο. Και πολύ καλά έκανε.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#855553 Η ψυχωση του Πανεπιστημιου βλεπεις. Εχουν χτιστει γυρω στα 400 εκατομμυρια βιλες πανω της. Ας της δωσουμε λιγο σπρωξιμο ακομα λοιπον.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Ποιο κανονικό σχολείο θα τιμωρούσε έτσι αριστούχο μαθητή;

Σε ποια τιμωρία αναφέρεσαι;
Όταν γράφεις για 0 και παίρνεις 0, δεν είναι τιμωρία.

Anonymous Founder έγραψε:Κανένας από όσους περάσαμε σε πανεπιστήμιο πάντως τότε δεν διάβαζε για το σχολείο. Και πολύ καλά έκανε.

Δεν ξέρω σε ποιο πρώτο πληθυντικό αναφέρεσαι, αλλά θα στο ξαναπώ πως κάποιοι άλλοι έπρεπε να διαβάζουμε και για τα υπόλοιπα μαθήματα, οπότε αν στο δικό σου σχολείο σας επέτρεπαν να είστε αριστούχοι διαβάζοντας μόνο 4, είχατε ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων :(
Άβαταρ μέλους
By pro
#855555 Το αυτονόητο λέει ο ΗΦ. Έχουμε ένα αρκετά δίκαιο και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ας γίνει μια χρονιά χρονιά προετοιμασίας γι αυτό (που έτσι κι αλλιώς γίνεται). Γενικές γνώσεις έχουμε 11 χρόνια περιθώριο να μάθουμε (άλλο αν δεν γίνεται).

Επιπλέον, δεν ξέρω πότε τελειώσατε το σχολείο, αλλά έχοντας παιδιά στο σημερινό σχολείο, διαβάζω τι γράφετε και smh όπως θα έλεγε ο Νικολάκης ο Χατζηνικολάου που μιλάει σαν την νεολαία.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#855557 Εχοντας μαθητρια της Β λυκειου επιτρεψτε μου το εξης.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ενοια "γενικής παιδίας" σταματαει.... στην 3η Γυμνασιου... Εξ ου και τα διαφορα χαριτωμενα του τι γιοτραζουμε την 25 μαρτιου ή που ειναι η καλαματα...

Απο την πρωτη λυκειου πλεον μπαινουν τα παιδια σε ενα mode πανελαδικών. aka τα μαθηματα που θα δωσω κι ολα τα αλλα..... ζονγκ.
Ελα ομως που καποια μαθηματα των "ιατρικών" (πχ) απαιτουν μαθηματικά γενικής παιδιας.......... οεο.........

Ισως λοιπον μια λυση ( καλη κακη δεν εχω το υποβαθρο να κρινω ) θα ηταν πχ το υποχρεωτικό σχολειο να τελειωνει ( πες ) μετα την Α Λυκειου κι εκει να παιρνεις το απολυτηριο σου ωραια ωραια και απο κει και περα βουρ 2 χρονια για την προετοιμασία των πανελλαδικών ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ κανει το φρονιστηριο αυτη τη στιγμή που ΔΕΝ "ασχολειται" με την Βιολογία της Β Λυκειου ( ναι προφανως αν ενας μαθητης εχει μια απορία ρωτάει και του τη λυνουν αλλα μεχρι εκει) και δουλευει ΗΔΗ τη Βιολογία που θα δωσει η μικρή του χρονου....

Ξαναλεω μη με παρετε απο τα μουτρα αλλα η απαξίωση της "γενικής παιδείας" στο λυκειο ειναι επισεις λαθος κατα την ταπεινη μου αποψη.....

Ενας μπαμπας που δεν πηγε πανεπιστημιο......

ΥΓ> Μολις διαβασα οτι ο Πιερακακης ειπε οτι και τα ιδιωτικά θα εχουν ΕΒΕ και πανελλαδικές...
Τελευταία επεξεργασία από fokion και 07 Φεβ 2024, 16:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
pro έγραψε:Το αυτονόητο λέει ο ΗΦ. Έχουμε ένα αρκετά δίκαιο και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ας γίνει μια χρονιά χρονιά προετοιμασίας γι αυτό (που έτσι κι αλλιώς γίνεται). Γενικές γνώσεις έχουμε 11 χρόνια περιθώριο να μάθουμε (άλλο αν δεν γίνεται).

Επιπλέον, δεν ξέρω πότε τελειώσατε το σχολείο, αλλά έχοντας παιδιά στο σημερινό σχολείο, διαβάζω τι γράφετε και smh όπως θα έλεγε ο Νικολάκης ο Χατζηνικολάου που μιλάει σαν την νεολαία.

Ο ΗΦ προτείνει να αξιολογήσουμε και να κατηγοριοποιήσουμε τη γνώση και την παιδεία ανάλογα με τη χρησιμότητά της ως προς την είσοδο του βλασταριού μας στην εκπαιδευτική βαλχάλα της ελλάδας.

Και αυτό με έναν μαγικό τρόπο θα εφαρμοστεί μόνο κατά την τελευταία χρόνια της υποχρεωτικής φοίτησης του παιδιού στο σχολείο,όλες τις προηγούμενες δεν θα υπάρξει καμία άδεια παρέκκλισης από την άριστη αποδοσή τους :lol:

Αποτέλεσμα : 50 χρόνια μετά τα παιδιά θα εξεγείρονται όταν βλέπουν τα γλωσσόφλα του μεγαλέκου με τον ηφαιστίων. :ninja:

Χειρότερο αποτέλεσμα τελευταίος Μαιστερ της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παραμένει ο ασίμωφ. :help:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#855559 O τελευταίος που φταίει για την παιδεία των νεοελλήνων είναι οι πανελλήνιες. Οι πανελλήνιες κρίνουν ένα πολύ απλό πράγμα: ποιος θα πάει στο πανεπιστήμιο. Δεν ασχολούνται με γενικές γνώσεις που οφείλεις να τις έχεις πολύ πριν φτάσεις στην 3η λυκείου (για να μην πω κι ακόμη νωρίτερα).
Το να προσπαθείς με το ζόρι να "μορφώσεις" ένα παιδί που παλεύει για το μέλλον του, είναι στα όρια του σαδισμού.
Όσο για αυτό που είπε ο mjacob, στην Φιλοσοφία δεν πήρα άριστα ασφαλώς, αφού δεν απαντούσα στα προφορικά, αλλά ούτε έμεινα στην τάξη. Καμία παρανομία δεν διαπράχθηκε, δεν κρίνεται εξάλλου η βαθμολογία μόνον από τα προφορικά. Ο βαθμός του απολυτηρίου μου ήταν ο χαμηλότερος απ' όλα τα έτη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, πρώτη φορά είχα πέσει κάτω από 18 στο μέσο όρο. Αδιάφορο.

Εγώ πρότεινα το προφανές. Ό,τι σύστημα και να βάλεις, από την στιγμή που το μέλλον χιλιάδων παιδιών κρίνεται από την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, ό,τι και να κάνεις έξτρα στην τελευταία τάξη, είναι ένα βάρος ασήκωτο, για την πλειοψηφία των παιδιών. Εγώ θυμάμαι τότε πως διάβαζα από το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, συχνά και πιο μετά, μόνον 4 μαθήματα , προφανώς και δεν υπήρχε χρόνος για τίποτε άλλο, κι αν υπήρχε, θα το έκανα ύπνο και ξεκούραση, όχι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Άβαταρ μέλους
By pro
#855560 Η απαξίωση του σχολείου υπάρχει ήδη και δεν συμβαίνει μόνο στην 3η Λυκείου αλλά από το Δημοτικό. Σ αυτό δεν φταίνε τόσο οι πανελλήνιες αλλά μια σειρά λόγων και ανθρώπων ξεκινώντας από μαθητές, καθηγητές (περισσότερο), γονείς (ακόμη περισσότερο) και Υπουργείο (ακόμη περισσότερο). Η αναμόρφωση πρέπει να είναι ριζική - και σ αυτή την αναμόρφωση εγώ δεν βλέπω αρνητικά την μια χρονιά προετοιμασίας για τις πανελλήνιες. Αν περιμένουμε στην 3η Λυκείου να μάθουμε για τον Μέγα Αλέξανδρο, κάτι κάναμε λάθος προηγουμένως.