Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#82320 Νομίζω κανένα θέμα με αλκόολ και αντιβιοτικά αν οι λήψεις έχουν μια διαφορά ώρας π.χ. 2 ώρες και πάνω.
Ας με διορθώσει καποιος γιατρός, αλλά έχω την εντύπωση πως ο λόγος που λένε "όχι αντιβιοτικά και ποτό μαζί" είναι επειδή τα αντιβιοτικά και το αλκοόλ μεταβολίζονται από τα ίδια (ή παρόμοια) ένζυμα. Οπότε ενδέχεται ο ταυτόχρονος μεταβολισμός αλκοολ και αντιβιοτικού να επηρεάσει τον πλήρη μεταβολισμό του αντιβιοτικού (κοινώς, να περάσει στον οργανισμό λιγότερο αντιβιοτικό από την δόση που παίρνει ο ασθενής).

Αλλά αυτό με κάθε επιφύλαξη, δεν είμαι ειδικός.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#82332 Νομιζω κ εγώ αυτό ισχυει. Δεν σε πιάνει κοινώς η αντιβιωση , όχι οτι παθαινεις κάτι.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#82335 Ευχομαι να πανε ολα καλα. Σε καταλαβαινω γιατι και εγω στην ιδια κατασταση ημουν οταν απλα μπηκαμε για ενα διημερο νοσοκομειο απλα για διαγνωστικες εξετασεις...και παρολο που ολα πηγαν καλα ακομα και τωρα τρεμω και μονο στη σκεψη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#82338 μην αγχωνεσαι giannik και ο δικος μου το εχει κανει,ολα καλα. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By mirage
panos2171 έγραψε:Με το στομάχι θα χεις θέμα για το οποίο υπάρχουν χάπια μετά.

Not
Άβαταρ μέλους
By JBT
#82375 Πραγματικά διαβάζω πράγματα και αναρωτιέμαι τι άλλοι χιλιάδες σωλήνες μού διαφεύγουν λόγω ασχετοσύνης (σχεδόν σε όλα τα τεχνικά θέματα πχ) :vava:

:s_sorry
Άβαταρ μέλους
By bill33
giannik1977 έγραψε::s_thumbsup

όλα θα πάνε καλά,dont worry!! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By panos2171
mirage έγραψε:
panos2171 έγραψε:Με το στομάχι θα χεις θέμα για το οποίο υπάρχουν χάπια μετά.

Not

Εμένα έτσι μου χε πει γιατρός που με είχε δώσει αντιβίωση(δε θυμάμαι για ποιο θέμα). Στην ερώτηση αν μπορώ να πιω μου είπε όχι γιατί θα έχω θέμα με το στομάχι και θα πρέπει να μου δίνει άλλα χάπια μετά. Τώρα παπατζηλίκια να ταν, δε μπορώ να το ξέρω.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#82394 έγραψα μερικές σελίδες πίσω τι παθαίνεις αν είσαι με αντιβίωση και γίνεις ντίρλα μιας και το έχω δοκιμάσει

ζαλίζεσαι για καμιά βδομάδα όλη μέρα και την ακούει το συκώτι σου

το στομάχι μου αν και υποτίθεται ότι έχουμε ευαισθησία στην οικογένεια δεν ένιωσα να ενοχλείται

με κάνα δυο ποτάκια δε γίνεται τίποτα

γενικά ζορίζεις το συκώτι σου αυτό είναι το όλο πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
QsisVTS έγραψε:έγραψα μερικές σελίδες πίσω τι παθαίνεις αν είσαι με αντιβίωση και γίνεις ντίρλα μιας και το έχω δοκιμάσει

Very scientific, indeed.
Είμαι σίγουρος ότι τέτοιες ζαλάδες δεν μπορούν να προκληθούν από οτιδήποτε άλλο, ειδικά από μια ασθένεια που είναι και ο λόγος λήψης της αντιβίοσης in the first place. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#82410 είχα πάει νοσοκομείο (δε τα βγάζω από το κώλο μου) και μου εξέτασαν τα πάντα, γιατί και ο γιατρός παραξενεύτηκε όταν του περιέγραψα τα συμπτώματα και είδαν ότι είχα ψηλή γ-gt παρόλο που είχαν 4-5 περάσει μέρες από το συμβάν

άλλωστε το πρόβλημα που είχα και έπαιρνα αντιβίωση ήταν απλά μια λοίμωξη στο αναπνευστικό (ούτε πυρετούς, ούτε ζαλάδες, απλά φλέμα και βήχας) και την ώρα που ήπια ήταν στα τελειώματαν η όλη ιστορία, δηλαδή έτσι κι αλλιώς ήταν η τελευταία ή προτελευταία μέρα που θα έπαιρνα αντιβίωση. οπότε ναι μεν δεν με επηρέαζαν τα συμπτώματα της ασθένιας που είχα πλέον, αλλά είχα πολλές μέρες αντιβίωση στον οργανισμό μου

έχω πιει κάμποσες φορές αρκετά, αλλά ποτέ με τέτοια συμπτώματα που να διαρκούν μάλιστα και σχεδόν βδομάδα :dizzy:

(βέβαια όταν λέμε ήπια, εννοώ πολύ, σχεδόν μπουκάλι ουίσκι και τουλάχιστον 4 μπύρες, ήταν φάση που είχα κενά μνήμης -οπότε δε θυμάμαι και τι άλλο μπορεί να ήπια- και πλήρως επανήλθα στο 8ημερο+)

μεθύσια έχω κάνει κι άλλα, αλλά τέτοια θέματα είχα μόνο με αντιβίωση
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
#82411 το γ-gt είναι απλώς ένα ένζυμο που δείχνει ότι το συκώτι κάνει υπερωρίες. Φυσιολογικότατο με τόσο ποτό. Την σύνδεση με το αντιβιοτικό δεν βλέπω πουθενα...
Θα μπορούσες να ζαλίζεσαι για 1002 λόγους γενικά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#82413 Είχε αναφερθεί νωρίτερα ότι δεν είναι όλα τα αντιβιωτικά ίδια σε ότι αφορά σε ταυτόχρονη λήψη αλκοόλ..... βασικά διαβάζουμε τις οδηγίες.
Άσχετα από το προηγούμενο, το αλκοόλ γενικά αδυνατίζει το αμυντικό σύστημα οπότε δεν είναι και πολύ φρόνιμο να πίνεις ενώ προσπαθείς να ενισχύσεις τον οργανισμό σου για να αντιμετωπίσει κάποια λοίμωξη.... Πιες πορτοκαλάδες με βιταμίνη C καλύτερα. (χωρίς βότκα μέσα εεεε!)
Το να πάρεις κι άλλο χαπάκι για να στρώσει το στομάχι που έχεις χαλάσει παίρνοντας αλκοόλ επίσης δεν είναι πολύ σοφό, καλύτερα αντί να πιείς πάρε κανένα αγχολυτικό να βλέπεις τον κόσμο όμορφο και να μην επηρεάζεις ούτε το αντιβιωτικό ούτε το στομάχι.
Δεν είναι τίποτα τα κρεατάκια, όλα καλά θα πάνε. Και νομίζω είσαι με το παιδί σου μέχρι να κοιμηθεί.