Ας με διορθώσει καποιος γιατρός, αλλά έχω την εντύπωση πως ο λόγος που λένε "όχι αντιβιοτικά και ποτό μαζί" είναι επειδή τα αντιβιοτικά και το αλκοόλ μεταβολίζονται από τα ίδια (ή παρόμοια) ένζυμα. Οπότε ενδέχεται ο ταυτόχρονος μεταβολισμός αλκοολ και αντιβιοτικού να επηρεάσει τον πλήρη μεταβολισμό του αντιβιοτικού (κοινώς, να περάσει στον οργανισμό λιγότερο αντιβιοτικό από την δόση που παίρνει ο ασθενής).
Αλλά αυτό με κάθε επιφύλαξη, δεν είμαι ειδικός.
panos2171 έγραψε:Με το στομάχι θα χεις θέμα για το οποίο υπάρχουν χάπια μετά.
Not
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
giannik1977 έγραψε::s_thumbsup
όλα θα πάνε καλά,dont worry!!
mirage έγραψε:panos2171 έγραψε:Με το στομάχι θα χεις θέμα για το οποίο υπάρχουν χάπια μετά.
Not
Εμένα έτσι μου χε πει γιατρός που με είχε δώσει αντιβίωση(δε θυμάμαι για ποιο θέμα). Στην ερώτηση αν μπορώ να πιω μου είπε όχι γιατί θα έχω θέμα με το στομάχι και θα πρέπει να μου δίνει άλλα χάπια μετά. Τώρα παπατζηλίκια να ταν, δε μπορώ να το ξέρω.
ζαλίζεσαι για καμιά βδομάδα όλη μέρα και την ακούει το συκώτι σου
το στομάχι μου αν και υποτίθεται ότι έχουμε ευαισθησία στην οικογένεια δεν ένιωσα να ενοχλείται
με κάνα δυο ποτάκια δε γίνεται τίποτα
γενικά ζορίζεις το συκώτι σου αυτό είναι το όλο πρόβλημα
QsisVTS έγραψε:έγραψα μερικές σελίδες πίσω τι παθαίνεις αν είσαι με αντιβίωση και γίνεις ντίρλα μιας και το έχω δοκιμάσει
Very scientific, indeed.
Είμαι σίγουρος ότι τέτοιες ζαλάδες δεν μπορούν να προκληθούν από οτιδήποτε άλλο, ειδικά από μια ασθένεια που είναι και ο λόγος λήψης της αντιβίοσης in the first place.
άλλωστε το πρόβλημα που είχα και έπαιρνα αντιβίωση ήταν απλά μια λοίμωξη στο αναπνευστικό (ούτε πυρετούς, ούτε ζαλάδες, απλά φλέμα και βήχας) και την ώρα που ήπια ήταν στα τελειώματαν η όλη ιστορία, δηλαδή έτσι κι αλλιώς ήταν η τελευταία ή προτελευταία μέρα που θα έπαιρνα αντιβίωση. οπότε ναι μεν δεν με επηρέαζαν τα συμπτώματα της ασθένιας που είχα πλέον, αλλά είχα πολλές μέρες αντιβίωση στον οργανισμό μου
έχω πιει κάμποσες φορές αρκετά, αλλά ποτέ με τέτοια συμπτώματα που να διαρκούν μάλιστα και σχεδόν βδομάδα
(βέβαια όταν λέμε ήπια, εννοώ πολύ, σχεδόν μπουκάλι ουίσκι και τουλάχιστον 4 μπύρες, ήταν φάση που είχα κενά μνήμης -οπότε δε θυμάμαι και τι άλλο μπορεί να ήπια- και πλήρως επανήλθα στο 8ημερο+)
μεθύσια έχω κάνει κι άλλα, αλλά τέτοια θέματα είχα μόνο με αντιβίωση
Θα μπορούσες να ζαλίζεσαι για 1002 λόγους γενικά.
Άσχετα από το προηγούμενο, το αλκοόλ γενικά αδυνατίζει το αμυντικό σύστημα οπότε δεν είναι και πολύ φρόνιμο να πίνεις ενώ προσπαθείς να ενισχύσεις τον οργανισμό σου για να αντιμετωπίσει κάποια λοίμωξη.... Πιες πορτοκαλάδες με βιταμίνη C καλύτερα. (χωρίς βότκα μέσα εεεε!)
Το να πάρεις κι άλλο χαπάκι για να στρώσει το στομάχι που έχεις χαλάσει παίρνοντας αλκοόλ επίσης δεν είναι πολύ σοφό, καλύτερα αντί να πιείς πάρε κανένα αγχολυτικό να βλέπεις τον κόσμο όμορφο και να μην επηρεάζεις ούτε το αντιβιωτικό ούτε το στομάχι.
Δεν είναι τίποτα τα κρεατάκια, όλα καλά θα πάνε. Και νομίζω είσαι με το παιδί σου μέχρι να κοιμηθεί.