Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
bibendum έγραψε:Στα 85μμ στην νικον υπαρχει αυτή η επιλογή οποτε δεν τίθεται θεμα Samyang εν τελει

http://www.skroutz.gr/s/1796947/Nikon-A ... -1-8G.html

Απλα μου αρεσε ο 14μμ γιατι σε χαμηλη τιμη δεν εχω βρει κατι σε νικον.

Σε τέτοια τιμή δεν παίζει τίποτα, όντως. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και αυτό που υπάρχει τα αξίζει τα λ7 του... Καλύτερα να μαζέψεις για κάτι αξιόλογο έστω και μτχ θα έλεγα. (εγώ θέλω zeiss 15mm π.χ. αλλά προς το παρόν τραγουδάω Χατζηγιάννη )
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
bibendum έγραψε:Τα εχω διαβασει αλλα ηθελα κανα comment πιο συγκεκριμενα σε σχεση με τους νικκορ. Δλδ αυτοι είναι μονο manual focus? και αυτό που λεει για επιβεβαιωση εστιασης είναι μονο ότι κοκκινιζει όταν εχεις εστιασει σωστα;

Βασικά στην περίπτωση σου είναι καλύτερα τα πράγματα, για Nikon έχει 2 version, 1 τελείως manual(εστίαση, διάφραγμα :lipsealed: ), και η άλλη που μάλλον είναι αυτή που πόσταρες που έχει manual εστίαση με επιβεβαίωση όπως είπες+ δυνατότητα επιλογής διαφράγματος από τη μηχανή.

Αλλά 85mm καλύτερα να πας στο Nikon συν ότι μπορεί και μεταχειρισμένο να τον βρεις σε ακόμα καλύτερη τιμή. Και είναι τίμιος φακός από ό,τι έχω διαβάσει.

Σε πιο wide καταστάσεις υπάρχει ο Tokina 11-16mm f/2.8 σε crop, τον είχε ο stav νομίζω; Έβγαζε παλιά και τον 12-24mm η Tokina αλλά διάβαζα ότι δεν ήταν τόσο καλός όσο ο 11-16mm.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#86742 Ναι, όντως, για crop υπάρχουν προτάσεις ανταγωνιστικές του κορεάτη όπως ο Tokina, εγώ στο προηγούμενο μήνυμα ξεχάστηκα και νόμιζα ότι αναφερόμασταν μόνο σε full frame...

Πολύ καλά λόγια διαβάζω και για τον Sigma 10-20/3.5 (προσοχή, αυτόν με το σταθερό f)
Ultrawide Samyang για crop παίζει ο 8mm που έχει ο JimClark. Θα σου πει εντυπώσεις αν ενδιαφέρεσαι :)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#87007 Γιατί προσοχή σε αυτόν με το σταθερό f; Έχω ακούσει καλά λόγια και για τον πιο παλιό (4-5.6) ο οποίος είναι και φτηνότερος νομίζω. Μεταχειρισμένο τον βρίσκεις κάτω από 300€.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
stavrosg έγραψε:Ultrawide Samyang για crop παίζει ο 8mm που έχει ο JimClark. Θα σου πει εντυπώσεις αν ενδιαφέρεσαι :)

πω πω το Καμερικό Σδόε ξαναχτυπά :P

Όντως τον έχω, "αλλά" / "και" είναι ψάρι. Αρκετά ικανός στο f/5.6 - 8 (έέεελα), βάζεις την εστίαση στο 1.5 κ έχεις τα πάντα καθαρά. Γενικά αρκετά καλό value for money, χωρίς να λείπει τπτ (ακόμα κ δερμάτινη θήκη).

Απλώς, είναι ψαρόματος, το οποίο για συγκεκριμένα κάδρα ειναι nonono. ¨Οπως π.χ. αρχιτεκτονική, δάση κτλ. Σε τοπία με αχανή συμμετρία όμως, π.χ μια ακτή ή τρελοφωτό της παρέας, σέλφη από τα 20 εκατοστά να παίρνει 4 άτομα, είναι μανούλα.

Και μανούλα, και μάνουαλ τα πάντα, τόσο το διάφραγμα όσο κ η εστίαση.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
axel12p έγραψε:Γιατί προσοχή σε αυτόν με το σταθερό f; Έχω ακούσει καλά λόγια και για τον πιο παλιό (4-5.6) ο οποίος είναι και φτηνότερος νομίζω. Μεταχειρισμένο τον βρίσκεις κάτω από 300€.

Έχει κόμμα μετά το "προσοχή" δηλαδή να προσέξεις (προτιμήσεις) να είναι αυτός που είναι καλύτερος, όχι ο άλλος ο πιο παλιός :)
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#87155 Τελικα με 1300 euros είμαι αρχοντας. Αγοραζω τον 20mm 1.8 και 85mm 1.8 και όλα κομπλε. Το θεμα είναι ότι είναι πολλα τα λεφτα για ένα παιχνιδι :(
Άβαταρ μέλους
By axel12p
stavrosg έγραψε:
axel12p έγραψε:Γιατί προσοχή σε αυτόν με το σταθερό f; Έχω ακούσει καλά λόγια και για τον πιο παλιό (4-5.6) ο οποίος είναι και φτηνότερος νομίζω. Μεταχειρισμένο τον βρίσκεις κάτω από 300€.

Έχει κόμμα μετά το "προσοχή" δηλαδή να προσέξεις (προτιμήσεις) να είναι αυτός που είναι καλύτερος, όχι ο άλλος ο πιο παλιός :)

Έχεις δίκιο, δεν το διατύπωσα σωστά. Η ερώτηση μου είναι γιατί κάποιος να δώσει τα 120€ παραπάνω που ζητάει ο 3.5. Έτσι και αλλιώς το ότι είναι λίγο πιο φωτεινός δεν φαίνεται παίζει τόση σημασία στα 10-20mm. Είναι τόσο καλύτερος ο 3.5 ώστε να διακιολογεί το επιπλέον ποσό που ζητάει;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#89339 Λοιπον εχω παρατηρησει ενα θεμα στο iMac μετα την εγκατασταση του νεου λογισμικου Yosemite .

Τραβαω σε NEF και τις βαζω ολες στο iPhoto να τις εχω μαζεμενες αλλα απο τοτε που εβαλα το Yosemite οταν κανω import τις φωτος τρελαινεται το συμπαν. Χαλαει ολο το UI, δεν τις κανει σωστα import και θελει restart o υπολογιστης για να λειτουργησει σωστα. Βρηκα αυτο σαν λυση https://discussions.apple.com/thread/65 ... 0&tstart=0 αλλα καθε φορα που θελω να κανω import νεων φωτογραφιων πρεπει να ξανακανω την ιδια διαδικασια. Εχετε αναλογη εμπειρεια; Εχετε βρει καποια πιο προσωρινη λυση;

Παντως εντελως απαραδεκτο να συμβαινει τετοιο πραγμα
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#91066 Μάλλον δέν ταιριάζει απόλυτα στο θέμα, αλλά σύντομα θα παραλάβω μία θερμοκάμερα FLIR E4.

Image

Μία θερμοκάμερα είναι πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο, τόσο για ηλεκτρονικά-ηλεκτρολογικά, όσο και για εύρεση προβλημάτων σε οικοδομές (υγρασίες, διαρροές, απώλειες θερμότητας κτλ.)

Μόλις την πάρω θα ανεβάσω φωτογραφίες
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#91085 Οι τιμές έχουν πέσει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Κάτι αντίστοιχων δυνατοτήτων πρίν 5 χρόνια κόστιζε 5000+

Πρίν 10 χρόνια κόστιζαν 20000€ και ήταν τεράστιες σαν βιντεοκάμερες τηλεοπτικού στούντιο.

Πλέον υπάρχει και το FLIR ONE σαν πρόσθετο για iphone, αντίστοιχων δυνατοτήτων με την Ε4: http://store.apple.com/us/product/HG362 ... mal-imager