- 17 Μαρ 2015, 19:26
manosky έγραψε:Με τριβείο;
Στόκο για χαραμάδες χρειάστηκες, χρωματιστό ξύλου;
Το χρώμα του παρκέ είναι ελαφρώς σκούρο, δεν ξέρω αν οφείλεται στο βερνίκι, στο ξύλο ή στην πολυκαιρία... Θα κάνω δοκιμές από το πιο ανοιχτό κι αν χρειαστεί θα το σκουρύνω, ακριβώς μπας και αποφύγω αυτό που λες.
Πόσα χέρια και πόσο έκανε να στεγνώσει και να ξεμυρίσει τελείως; Είναι για επαγγελματικό χώρο και δεν κάνει να μείνει άδειος για καιρό.
Ναι με τριβείο, με το χέρι δε το συζητάμε καν!
Το πρόβλημα είναι πως θέλει αρκετό τρίψιμο για να βγει σωστό το χρώμα μετά. Εκεί που ήταν πολύ φθαρμένο και είχε τραβήξει υγρασία, όταν το έβαψα μετά βγήκε αρκετά πιο σκούρο από το υπόλοιπο. Όσο πιο καλά τρίψεις τα σημεία που έχουν πρόβλημα, τόσο πιο ομοιόμορφο θα βγει το αποτέλεσμα.
Πέρα από το βερνίκι δεν χρησιμοποίησα τίποτα άλλο. Ο πωλητής από το κατάστημα με τα χρώματα μου είπε πως υπάρχουν κάποια Α και Β (κάτι σαν βάση και βερνίκι), αλλά για ποιο εξειδικευμένες καταστάσεις. Προφανώς έτσι τα κάνουν οι πατωματάδες. Στην περίπτωση μου πήρα απλά ένα βερνίκι, έτριψα το πάτωμα και το πέρασα με το βερνίκι, νομίζω δύο φορές.
Και φυσικά άφησα πολλές ώρες ανοιχτή την μπαλκονόπορτα γιατί το βερνίκι μυρίζει απίστευτα πολύ.
Το πόσο καλό θα βγει το αποτέλεσμα εξαρτάται από το τρίψιμο που θα κάνεις. Σε μας πάντως, αν και δεν το έτριψα όσο θα έπρεπε, το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με πριν. Όχι μόνο στο σημείο που είχε πρόβλημα, αλλά στην συνολική εικόνα του πατώματος, μιας και από την μία το νέο βερνίκι το προστατεύει και από την άλλη έχει απίστευτη γυαλάδα σε σχέση με πριν.
Επίσης, μιας και τα πατώματα μας έτριζαν, νομίζω πως με το βερνίκι μειώθηκαν και τα τριξίματα.
Προχώρα άφοβα!