Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
The Ace έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
The Ace έγραψε:Για τις θέσεις, αν δεν είναι κλειστές / στεγασμένες ή/και με κάποιο τρόπο ασφαλισμένες / κλειδωμένες (π.χ. με μπάρες), τότε πρόκειται απλά περί συμφωνίας μεταξύ των ιδιοκτητών για το ποιος θα χρησιμοποιεί ποια. Συνήθως πρέπει να φαίνονται και να αντιστοιχούνται στα διαμερίσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μετά από συζήτηση και συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών.

Τις θέσεις τις ορίζει ο κατασκευαστής πλέον, αυτό που λες δεν ισχύει εδώ και κάποια χρόνια (έτσι έχω ακούσει πολλάκις τουλάχιστον) επειδή παλιά τσακώνονταν στο τέλος.

Ο κατ/κής λοιπόν μου δίνει θέση πάρκιν στο υπόγειο αλλά στην κάτοψη ΔΕΝ βλέπω αριθμημένες θέσεις σε αντίθεση με των θέσεων της πιλοτής. Δεν έχω και τη σύσταση εύκαιρη για να δω αν αναφέρεται κάτι.

Ναι, αυτό εννοώ, δεν το έγραψα όσο αναλυτικά έπρεπε. Υπό Κ.Σ. ο κατασκευαστής/εργολάβος, συνήθως σε συμφωνία με τον οικοπεδούχο -αν υπάρχει- ορίζουν τις θέσεις (κλειστές και ανοιχτές), με προτεραιότητα επιλογής προφανώς στον οικοπεδούχο (στην περίπτωση αντιπαροχής δηλαδή). Στις κλειστές έχει σαφέστατα περισσότερο νόημα, καθώς συνήθως χρειάζεται να φτιαχτούν τα δίκτυα (π.χ. ρεύμα και νερό) από τα ρολόγια των διαμερισμάτων. Στις ανοιχτές επίσης ορίζεται ποια πάει με ποιο διαμέρισμα, και ο αγοραστής τη βρίσκει "έτοιμη" και ορισμένη από το συμβόλαιο (φαίνονται αριθμημένες στις κατόψεις και αντιστοιχίζονται στο συμβόλαιο).

Αν ΔΕΝ έχουν γίνει τα παραπάνω -που υποθέτω ότι μπορεί να έχει γίνει στην περίπτωσή σου- τότε γίνεται αναγκαστικά αυτά που έγραψα, με συμφωνίες κλπ (και εδώ γίνεται συνήθως ο τσακωμός).

Τελικά εγώ έκανα λάθος και όντως υπάρχουν αριθμημένες θέσεις στην κάτοψη υπογείου. Απλώς νόμιζα ότι αυτές που έδειχνε ήταν απ'έξω, στην πιλοτή :slap:

Ισχύει ότι είναι πιο εύκολο γραφειοκρατικά να δοθεί θέση υπογείου που καταλαμβάνει χιλιοστά επί του οικοπέδου αντί για πιλοτής; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#47860 :oops: Sorry για το off topic, λάθος ποστάρισμα επειδή είχα ανοιχτά 2 παράθυρα, προσπαθώντας να απαντήσω και στα 2 θέματα. :innocent:

Γυρνώντας στο θέμα του τοπικού :
Οι κλειστές θέσεις στάθμευσης πρέπει να είναι αριθμημένες, αν δεν κάνω λάθος αποτελούν ξεχωριστές/ανεξάρτητες ιδιοκτησίες με συμβόλαια και έχουν ΕΕΤΗΔΕ-ΕΝΦΙΑ, ως περιουσιακό στοιχείο.

Επίσης, για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου: Δεν φαντάζεστε τις απαιτήσεις κατά τον έλεγχο απο την εταιρεία Φ.Α. για την έγκριση και το "άνοιγμα" της παροχής. Πάρα πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, που ο εγκαταστάτης πρέπει να είναι πολύ διαβασμένος, αλλιώς θα πηγαινοέρχεσαι για χαρτούρα, τσόντα μικρο-μαστοριλίκια, αλλά και οι υπάλληλοι για 2ο-3ο-4ο έλεγχο . :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#48145 Για ηλιακό θερμοσίφωνα στα πόσα λίτρα να κοιτάξω; Να βγάζει άνετα τουλάχιστον 2 ντους την ημέρα και να μένει και για κανά πιάτο αν χρειαστεί στο χέρι. 80ρης είναι καλά;
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#48151 80αρης ηλιακος; πλάκα κανεις; μην κοιταξεις κάτω απο 160 λίτρα.
εμείς έχουμε 200αρη μαλτεζο με δυο κάτοπτρα (το καλοκαίρι το ενα χρειαζεται να το σκεπαζουμε κι αν φύγουμε σκεπαζουμε και το δεύτερο) για τετραμελή οικογένεια. Έχει γίνει τριπλής ενεργείας, η ηλεκτρική αντίσταση περνάει απο ρελέ ισχύος για να μην καταπονονουνται οι επαφες της (που αυτές την ακούνε πιο συχνα και χρειαζεται η αντίσταση αντικατασταση) και με χρονοδιακόπτη 15λεπτο για να ρυθμίζεται ο χρονος λειτουργιας της οποτε χρειαστεί. 23 χρόνια και τον υπολογιζω για αλλά τοσα...φτου φτου μην τον ματιασω.

< 4X >
Άβαταρ μέλους
By stam69
Alxnks έγραψε:..., η ηλεκτρική αντίσταση περνάει απο ρελέ ισχύος για να μην καταπονονουνται οι επαφες της (που αυτές την ακούνε πιο συχνα και χρειαζεται η αντίσταση αντικατασταση)...

:hmmm: Είσαι σίγουρος; Είχα την εντυπωση ότι το ρελέ ισχύος χρειάζεται για να μην καταπονείται ο διακόπτης. Η αντίσταση έτσι κι αλλιώς την ίδια τάση θα φάει στα άκρα της και το ίδιο ρεύμα θα περάσει.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
stam69 έγραψε:
Alxnks έγραψε:..., η ηλεκτρική αντίσταση περνάει απο ρελέ ισχύος για να μην καταπονονουνται οι επαφες της (που αυτές την ακούνε πιο συχνα και χρειαζεται η αντίσταση αντικατασταση)...

:hmmm: Είσαι σίγουρος; Είχα την εντυπωση ότι το ρελέ ισχύος χρειάζεται για να μην καταπονείται ο διακόπτης. Η αντίσταση έτσι κι αλλιώς την ίδια τάση θα φάει στα άκρα της και το ίδιο ρεύμα θα περάσει.

Κάτσε, γιατί ουτε εγώ το είπα εντελώς σωστα, ουτε εσύ όμως μάλλον. Όταν λες διακόπτη εννοείς το θερμοστάτη της; αν ναι..οκ, αν οχι..αυτός τρώει ζόρι με τα αναψε-σβησε που δίνει εντολή, οι επαφες μέσα του. Αυτον εννοουσα εγώ και γι αυτό εβαλε ο πατέρας μου (ηλεκτρολόγος) το ρελέ ισχύος.

< 4X >
Άβαταρ μέλους
By stam69
#48179 Εννοώ το διακόπτη στον πίνακα, απ' όπου αναβοσβήνει ο θερμοσίφωνας. Όχι το θερμοστάτη. Τελικά, δεν κατάλαβα τι εξυπηρετεί το ρελέ στη δική σου περίπτωση. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι να φεύγουν καλώδια στενής διατομής από τον πίνακα για να ελέγξουν το ρελέ που βρίσκεται κοντά στον ηλιακό. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, απλά μου κίνησε την περιέργεια.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#48188 Αυτό που σου είπα εξυπηρετεί.
Κι όχι, τα καλώδια είναι υπέρ αρκετά, εκείνος έχει κανει ολη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση απο όταν ηταν οικοδομή ακόμα, μάλιστα έχει περάσει κι έξτρα καλωδια σε περιπτωση που θέλαμε να βάλουμε τριφασικό :)

< 4X >
Άβαταρ μέλους
By leonp
#48190 Το (μεγάλο) ρεύμα που χρειάζεται η αντίσταση δεν περνάει μέσα από τον θερμοστάτη.
Ο θερμοστάτης δίνει μόνο την εντολή στο ρελέ (ελάχιστο ρεύμα).
Το πολύ ρεύμα για την αντίσταση περνάει μόνο από το ρελέ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#49038 Είναι μια οικοδομή πιο πέρα που έχει παρατηθεί στα μπετά χρόνια τώρα. Το πεζοδρόμιο δεν είναι φτιαγμένο, αποτελείται από χόρτα με αποτέλεσμα να μη μπορείς να περάσεις με τις βροχές. Γίνεται που γίνεται και ο δρόμος ποτάμι δεν αποφεύγεις το κολύμπι. Ποιός είναι υπεύθυνος για την πλακόστρωση του πεζοδρομίου;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Dimitris_P έγραψε:Είναι μια οικοδομή πιο πέρα που έχει παρατηθεί στα μπετά χρόνια τώρα. Το πεζοδρόμιο δεν είναι φτιαγμένο, αποτελείται από χόρτα με αποτέλεσμα να μη μπορείς να περάσεις με τις βροχές. Γίνεται που γίνεται και ο δρόμος ποτάμι δεν αποφεύγεις το κολύμπι. Ποιός είναι υπεύθυνος για την πλακόστρωση του πεζοδρομίου;

πολύ μου αρέσει που υπάρχουν ακόμα ρομαντικοί τύποι :inlove:

:lol: