Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
nEK έγραψε:
21 quadra έγραψε:
nEK έγραψε:Θελω να τρυπησω ινοχ νεροχυτη κουζινας για να βαλω βρυση.
Εχω ποτηροτρυπανα της ridgid για μεταλλα hss. Να το τολμησω ή θα μου φυγει και θα του γ&@€€ω τη μανα στις γρατζουνιες?
Ειδα υπαρχει ενα κολπο που κοβει τη λαμαρινα στη διατομη που χρειαζεται αλλα κοστιζει 20€ περιπου.

Tα ποτηροτρύπανα έχουν στην μέση ένα τρυπάνι 6.3mm για κεντράρισμα, κάνε ένα σημάδι εκεί που θέλεις το κέντρο, κάνε μια πόντα για να κετράρει το τρυπάνι του ποτηροτρύπανου και τρύπησε, το ανοξείδωτο θέλει αργές στροφές και πολύ πίεση, όταν πατήσει το ποτηροτρύπανο βάλε το δράπανο στην αργή ταχύτητα αν έχει και ρίξε μερικές σταγόνες λάδι μηχανής, μην πατήσεις σταθερά συνεχώς τη σκανδάλη, πάτα και άσε και όταν πατάς να πιέζεις δυνατά, αν το κάνεις με πολλές στροφές και λίγο πίεση θα καεί το ποτηροτρύπανο ( θα χάσει τον αιθέρα του στα δόντια ) το ανοξείδωτο θέλει εμπειρία αλλά ευτυχώς είναι λεπτή η λαμαρίνα και θα τρυπήσει εύκολα.

Ωχ, τωρα θυμηθηκα...
Δεν εχω καλη εμπειρια με το ινοχ και δε θελω να χαλασω ουτε το ποτηρι, ουτε το νεροχυτη αξιας ~200€.
Μαλλον δεν θα το ρισκαρω και θα παρω το ειδικο κοφτη ινοχ. :s_sorry :s_dunno

Έχεις καμμία φωτό αυτού του κόφτη ?
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#300886 Το κόκκινο αριστερά ειναι για να κόβει σωλήνες. Οποτε μας ενδιαφέρει μονο το μαύρο...

< >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#300890 ΟΚ, το πρεσσάκι αυτό θα κόψει ακριβώς την τρύπα που θέλεις αφού πρώτα κάνεις τρύπα για να περάσει η βίδα, ελπίζω να έχει την ποιότητα να κόψει ανοξείδωτο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#300893 Οι περισσότεροι νεροχύτες είτε έχουν ήδη τρύπα είτε έχουν "αδύνατο σημείο" για να ανοίξει εύκολα τρύπα.
Εσύ επίτηδες διάλεξες νεροχύτη χωρίς τρύπα; Θα έβαζες τις βρύσες στον τοίχο και άλλαξαν τα σχέδια κατά την πορεία; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nEK
Nettos έγραψε:Εικόνα

http://m.ikea.com/us/en/catalog/products/art/28512100/

Αυτό;

< >

Αυτο το μαυρο.
Το βρισκω ειτε 19,99€ ειτε στο ικεα φτηνοτερο με μεταφορικα φωτια!
Pitt έγραψε:Οι περισσότεροι νεροχύτες είτε έχουν ήδη τρύπα είτε έχουν "αδύνατο σημείο" για να ανοίξει εύκολα τρύπα.
Εσύ επίτηδες διάλεξες νεροχύτη χωρίς τρύπα; Θα έβαζες τις βρύσες στον τοίχο και άλλαξαν τα σχέδια κατά την πορεία; :hmmm:

Δεν τον εχω παρει ακομη στο χερι, η θεση του ειναι συγκεκριμενη της βρυσης αλλα δεν παυει να θελει τρυπημα ακομη και αν εχει σημαδι. Οποτε...

http://www.pyramis.gr/default.aspx?lang ... rodid=2341
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:
Pitt έγραψε:Οι περισσότεροι νεροχύτες είτε έχουν ήδη τρύπα είτε έχουν "αδύνατο σημείο" για να ανοίξει εύκολα τρύπα.

Δεν τον εχω παρει ακομη στο χερι, η θεση του ειναι συγκεκριμενη της βρυσης αλλα δεν παυει να θελει τρυπημα ακομη και αν εχει σημαδι. Οποτε...

Βρε συ nEK, αυτό το "1 Οπή Μπαταρίας" που λέει για τον νεροχύτη σου το είδες;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:
nEK έγραψε:

Βρε συ nEK, αυτό το "1 Οπή Μπαταρίας" που λέει για τον νεροχύτη σου το είδες;

Εικόνα

:dizzy:
Το ειδα αλλα δεν σκεφτηκα καν οτι θα ειναι ανοιχτη... :slap:
Αλα το προσπερασα...
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By glf
#301211 εγώ έβαλα νεροχύτη ικεα και δε σκεφτηκα να παρω τον κοφτη για την τρυπα, υπεθεσα οτι ο.. υδραυλικος που μου εκανε ολη την εγκατασταση θα το εχει.
το γάμησαν τη μάνα και τον πατέρα............ πάλευαν δυο αλβανοι με απλα τρυπανια.
ρε όλα ΜΟΝΟΣ λεμε.....
Άβαταρ μέλους
By Serf
#303820 Στο σαλόνι έχουμε το πιο κάτω τραπεζάκι. Λέμε να το φρεσκάρουμε (κανά χτυπηματάκι, κανά "άσπρισμα" από κάτι ζεστό, κτλ) και με την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να το ταιριάξουμε χρωματικά με το έπιπλο της τηλεόρασης (χρώματος wenge από Praktiker). Ότι κάνω μόνος μου αφού η αξία του τραπεζιού (όταν αγοράστηκε) δεν ξεπερνούσε τα €70 και δε λέει να χαλάσουμε περισσότερα για να το φτιάξουμε.

Εικόνα
Εικόνα

Έχουμε τύχη; Από τη στιγμή που θα πάμε σε πιο σκούρο χρώμα το τρίψιμο είναι απαραίτητο; Εκτός από το τελικό χρώμα, τι πρέπει να προηγηθεί;
Άβαταρ μέλους
By Serf
#303823 Α, και κάτι ακόμα. Έχει νόημα να δώσουμε για βάψιμο (λευκή λάκα ματ) την παρακάτω βιβλιοθήκη; Ή θα μας πάει ο κούκος αηδόνι;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#303847 Παρένθεση:
Εικόνα

Αν νομίζατε ότι βίδες με σταυρωτό κεφάλι είναι Philips και ταιριάζουν όλα τα bits, ξεχάστε το. (για τους ιστορικούς της παρέας). Κάπου βέβαια το ψιλιάζεσαι γιατί έχουν PH1, PH2, PZ1, PZ2 σήμανση πάνω τους, ΟΚ, αλλά τρέχα γύρευε τι σημαίνει.
Επειδή ο father μου έχει φάει το κεφάλι + μισό κασελάκι bits, έψαξα και βρήκα τον απόλυτο οδηγό για να ξέρετε τι bit χωρεί ανάλογα την τρύπα της βίδας. :thumbsup:

http://www.wonkeedonkeetools.co.uk/screwdriver-bits/selecting-the-correct-screwdriver-bit-for-the-screw/
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#303894 @Serf
Μπορείς να το περάσεις με πολύ σκούρο βερνίκι. Δεν θα γίνει wenge αλλά μπορεί να σκουρύνει πολύ.

Το άλλο μπορείς να το βάψεις άσπρο, παίζουν και κάτι χρώματα με τα οποία είναι εύκολο να το κάνεις σαν να έχει "νερά" από το ξύλο από κάτω (φθορά κι έτς), αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που θες.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#304222 Η βιβλιοθήκη θα ήθελα να προσεγγίσει χρωματικά λευκή ματ λάκα γιατί τέτοιας απόχρωσης θα είναι κρεβάτι κι έπιπλο του μωρού που θα μπουν στο ίδιο δωμάτιο. Απλά δεν ξέρω πόσο εύκολη/κοστοβόρα είναι η αλλαγή σε λάκα.

Όσο για το τραπεζάκι, wenge χρώμα δεν υπάρχει; Γιατί λες για σκούρο βερνίκι;