Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#505536 Αν είναι να πάρεις κάτι miele, πάρε το πλυντήριο ρούχων, που κ γι' αυτό αμφιβάλλω.

Κατά τα άλλα υπερβολικά λεφτά.

Neff ο φούρνος που παίρνεις είναι το τελευταίο μοντέλο. Ίσως να βολεύει στο βάλε-βγάλε τα ταψιά, αλλά δοκίμασε τον μηχανισμό πόσο εύκολα κλείνει κ ανοίγει. Δες αν σκαλώνει, σκέψου αν καίει η πόρτα πόσο εύκολα κλείνει πάλι, χωρίς να καείς.

Εμένα στη bosch (και siemens ίδιες τιμές είχα), πχ κόστισε φούρνος με πυρόλυση κ επαγωγικές εστίες στα 1.100€ περίπου. Θα σου συνιστούσα να μη δώσεις τόσα λεφτά...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#505539 Πλυντήριο ρούχων δεν θα πάρω, έχω σχεδον 2 ετών.

Πιάτων όμως λέω να πάρω to Miele γιατί μας άρεσε περισσότερο από το αντίστοιχο Neff.

Ο μηχανισμός της πόρτας στον Neff δουλεύει άψογα και είναι πολύ βολικός, κατά τα άλλα με ενδιαφέρει το μαγείρεμα με ατμό γιατί πέρα από ζύμες, λαχανικά κλπ μπορείς να κάνεις και sous vide.
Επίσης 2ος πωλητής στην Miele που είπε ότι πυρολυση 2 φορές τον χρόνο γιατί η πολύ συχνή χρήση καταστρέφει τον φούρνο.

Με τις εκπτώσεις περιμένω να μου βγουν γύρω στα 1500 φούρνος και εστία και άλλα τόσα πλυντήριο πιάτων και απορροφητηρας.

< >
Άβαταρ μέλους
By nEK
dimik έγραψε:Πλυντήριο ρούχων δεν θα πάρω, έχω σχεδον 2 ετών.

Πιάτων όμως λέω να πάρω to Miele γιατί μας άρεσε περισσότερο από το αντίστοιχο Neff.

Ο μηχανισμός της πόρτας στον Neff δουλεύει άψογα και είναι πολύ βολικός, κατά τα άλλα με ενδιαφέρει το μαγείρεμα με ατμό γιατί πέρα από ζύμες, λαχανικά κλπ μπορείς να κάνεις και sous vide.
Επίσης 2ος πωλητής στην Miele που είπε ότι πυρολυση 2 φορές τον χρόνο γιατί η πολύ συχνή χρήση καταστρέφει τον φούρνο.

Με τις εκπτώσεις περιμένω να μου βγουν γύρω στα 1500 φούρνος και εστία και άλλα τόσα πλυντήριο πιάτων και
απορροφητηρας.

< >

Πεταμενα λεφτα σε γκατζετιες και εφφε. Ενα χιλιαρικο κατω και παιρνεις επισης καλα μηχανηματα!
Άβαταρ μέλους
By dimik
#505555 Για τις γκατζετιες ζούμε
Να πληρώσω πχ 200 ευρώ λιγότερα για φούρνο που έχει ακόμα περιστροφικους διακόπτες δεν μου κάθεται καλά, θέλω τα ηλεκτρονικά καλούδια.
Εδώ παίζει λέει και σύνδεση εστίας με απορροφητηρα μέσω WiFi για να ξεκινάει αυτόματα.

Εφέ ήταν το πλυντήριο πιάτων της Miele που χτυπουσες 2 φορές το ντουλάπι και ανοίγε η πόρτα, βέβαια ήθελε και τα διπλά λεφτά χωρίς άλλο λόγο.

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
#505559 Κανονισε να σου χακαρουν τον απορροφητηρα κ να σπαμαρει φουλ!
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimik έγραψε:Για τις γκατζετιες ζούμε

:iconcool:

Πλυντήριο πιάτων Miele, όντως αξίζει. Και τα Neff είναι εντάξει σε γενικές γραμμές, ανάλογα με τη σειρά (γιατί έχει και Made in Turkey, με πλαστικό πάτο). Διαφωνώ με το:

sargus έγραψε:Μην πάρεις miele πάντως αν μπορείς. Η ποιότητα τους δεν έχει σχέση με πριν 20-30 χρόνια.

Από την άλλη, αντί να πάρεις απορροφητήρα Miele καλύτερο vfm θα πάρεις αν κυριολεκτικά κάψεις τα λεφτά σου. Είπαμε, για απορροφητήρες κοιτάς Elica ως πρώτη επιλογή. Εκτός κι αν θέλεις γκατζετιές με γουίφι, οπότε:

[img]http://www.electromenagervous.com/wp-content/uploads/2017/02/Capture-d’écran-2017-02-09-à-21.04.30.png[/img]
Άβαταρ μέλους
By sargus
#505579 Έφτιαξα το σπίτι μου το 2011.
ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ Γερμανικό έχω πάρει (και πήρα τα ακριβότερα που βρήκα) έχει χαλάσει ηλιθιωδώς από έστω 1 φορά με κόστος επιδιόρθωσης υψηλό. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το πλυντήριο πιάτων miele (που το πήρα 1200+ με σούπερ ντούπερ προσφορά) και δε μπορεί να το φτιάξει κανείς παρά μόνο το επίσημο σερβις της miele διότι έχει λέει κλειδωμένο το σύστημα ανταλλακτικών και μόνο από την ίδια τη miele μπορείς να τα προμηθευτείς δίνοντας το αντίστοιχο κάθε φορά ποσό (π.χ. εμένα η καμμένη αντίσταση θα μου κοστίσει 200 ευρώ μαζί με διάγνωση-περαστικά. Σε αυτά τα λεφτά, αντίσταση κοστίζει 115 και τα περαστικά 39. Τη διάγνωση που κάνει 39 την έχω ήδη πληρώσει. Πήγα σε άλλο μαγαζί-σερβις και μου είπαν ότι τους είπε η miele ότι τους πουλάει την αντίσταση μου 155 ευρώ!!! Άρα οι τύποι ότι και να γίνει, θα πάρουν στο τέλος από εμένα 200 ευρώ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...Σε αντιστοιχία, η αντίσταση στο πλυντήριο neff κοστίζει 30 ευρώ και τη βρίσκεις παντού και άρα την αλλάζεις και μόνος σου ή στην αλλάζει ο οποιοσδήποτε μάστορας). Επειδή εμένα αυτά δε μου τα είπε κανείς πριν ψωνίσω, τα λέω τώρα μήπως και ακούσει κάποιος άλλος και δεν καεί.
Από την άλλη, ότι Κορεάτικο έχω πάρει στο σπίτι (LG-Samsung) σε κλάσμα τιμής των Γερμανικών, δεν έχει πάθει το παραμικρό!
Ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει.
Αλλά οι Γερμανικές ηλεκτρικές συσκευές δεν έχουν καμία αντοχή στο χρόνο. Το έχω δει σε όλο τον στενό οικογενειακό μου κύκλο γιατί είματε όλοι "των μαλακών πλαστικών" πανάθεμά μας :lol: . Ίσως οι πιο φτηνές (bosch, siemens κτλ.) να είναι καλύτερα από ότι ακούω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#505583 Καλά χρυσά τα μη γερμανικά αλλά δεν έχει εδώ ηλεκτρικά κουζίνας πέραν των Bosch, Siemens, Νeff, Μiele και κάτι άλλους τύπου Fagor και δεν συμμαζεύεται.

π.χ http://www.asepatrading.com/

ακόμα και στο skroutz 1 κουζίνα έχει Samsung :lol:

Επίσης σημαντικό είναι το service και η υποστήριξη, το να έχει επίσημη υποστήριξη είναι μάλλον το πιο σημαντικό γιατί τοπικό μάστορα δεν εμπιστεύομαι. Της Bosch πχ έχω δοκιμάσει το service και είμαι υπερευχαριστημένος.

@Zorz Elica έχω την εντύπωση ότι εισάγονται περιορισμένα μοντέλα αλλά θα ρίξω μια ματιά. Βέβαια στην σελίδα τους δεν βλέπω κάτι σε 60ρι που θα μου κάνει, ξεκινάνει από 80cm.
Το θέμα είναι να έχουν και ανάλογη απόδοση με τον Miele και να μπορούν να κρυφτούν μέσα σε ντουλάπι.

Για πλυντήριο θα κάνω σύντομα μια αντιπαραβολή του Miele με το αντίστοιχο Neff θα αποφασίσω βάσει χαρακτηριστικών και τιμής.

Είδα ότι βγάζει και η Neff μοντέλο που ανοίγει περίεργα :oops:
http://www.neff-home.com/gr/products/pl ... integrated
Άβαταρ μέλους
By glf
#505585 Για την πυρόλυση εγώ στα είπα μαζί με τη νοικοκυρά. Υπερευχαριστημένοι και στο κάτω κάτω της γραφής κάπου 2-3 φορές το χρόνο κάνουμε έτσι κι αλλιώς.
Απορώ με αυτό που λένε οι πωλητές όμως. Δεν το χω ξανακούσει.
Αααααν έχεις όρεξη πάρε ρώτα κάνα μαγαζί service εκεί, αυτοί... ξέρουν ;)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#505588 Στο σπίτι είχαμ πάρει τα πάντα Bosch. Μετά απο 20 χρόνια, ψυγείο και πλυντήριο πιάτων συνεχιζουν ακάθεκτα. Ο φούρνος τρύπησε νομίζω στην 15 ετία και το πλυντήριο νωρίτερα. Μάλλον θετικά λοιπόν τα συμπεράσματα :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:Για την πυρόλυση εγώ στα είπα μαζί με τη νοικοκυρά. Υπερευχαριστημένοι και στο κάτω κάτω της γραφής κάπου 2-3 φορές το χρόνο κάνουμε έτσι κι αλλιώς.
Απορώ με αυτό που λένε οι πωλητές όμως. Δεν το χω ξανακούσει.
Αααααν έχεις όρεξη πάρε ρώτα κάνα μαγαζί service εκεί, αυτοί... ξέρουν ;)

Έλα που το έχεις ξανακούσει όμως :lol:

Δες που έπεσα ψάχνοντας για πυρόλυση :innocent:

..την οποία χρησιμοποιούσα και εγώ, αλλά σε πιο αραιά διαστήματα (1-2 φορές το χρόνο) μέχρι που περυσι, μιλώντας με τον τεχνικό που χρειαστήκαμε για άλλη συσκευή, άρχισα να το ξανασκέφτομαι. Σύμφωνα με τη γνώμη του, η χρήση της πυρόλυσης μειώνει σημαντικά το χρόνο ζωής της συσκευής, λόγω της καταπόνησης που υποβάλλεται από τις θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 300 βαθμούς.

http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... start=1095

οι φούρνοι με ατμό όμως όπως αυτός που ενδιαφέρομαι να αγοράσω έχουν το πλεονέκτημα του καθαρίσματος με τον ατμό, δεν νομίζω να υπάρχει βρωμιά που δεν θα μαλακώσει έτσι συν οτι η πόρτα που μαζεύει από κάτω βοηθάει πολύ στο καθάρισμα με ένα πανί.
Επίσης στην Miele είχε μια πολύ ωραία στην αφή επίστρωση μέσα ο φούρνος για εύκολο καθάρισμα.

Θα ρωτήσω και στο επόμενο κατάστημα που θα πάω φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#505596 Όταν υπάρχει χρήμα και αγοράζεις για να στήσεις το 1ο σου σπιτικό, παίρνεις τις πιό ακριβές συσκευές, πάντα Γερμανικές γιατί ... "λεφτά υπάρχουν" και κάνεις πολλές κινήσεις σε κάθε είδους γκατζετιά συακευών, λόγω πρώτου ξεκινήματος και .... ηλικίας! :innocent:
Όταν όμως πληρώσεις 2-3 επισκευές ή κάποια συσκευή με κόστος 3πλάσιο μιάς άλλης επίσης γνωστής αλλά όχι πρίμιουμ μάρκας σε αποχαιρετήσει, ΥΠΕΡσπάνια την αντικαθιστάς με ίδιας προέλευσης και ΚΥΡΙΩΣ ίδιας τιμής.

Οταν το 1988 αγόραζα τηλεόραση B&O που στοίχιζε 3 μισθούς, σήμερα (και όχι λόγω κρίσης) έψαξα πολύ για να αγοράσω τελικά μιά LG με κόστος 2/3 μισθού.

Οπότε, μέχρι τα 50 σας και αφότου αποκτήσετε και παιδιά που μεγαλώνοντας θα αντιληφθείτε πόσο ΠΟΛΥ κοστίζουν, ...
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#505598 Ισχύουν απόλυτα τα παραπάνω.

Από την άλλη προσωπικά ασχολούμαι με την κουζίνα οπότε δεν μου κάνει ένας απλός φούρνος και μάτια, θέλω και τους ατμούς και τα επαγωγικά κλπ κλπ, γιατί τα θεωρώ χρήσιμα για κάποιον που ασχολείται.
Αν τώρα χώσουμε και κανένα γκαντζετάκι στο budget δεν πειράζει αν έχει μικρή διαφορά. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
PeterPan έγραψε:Neff ο φούρνος που παίρνεις είναι το τελευταίο μοντέλο. Ίσως να βολεύει στο βάλε-βγάλε τα ταψιά, αλλά δοκίμασε τον μηχανισμό πόσο εύκολα κλείνει κ ανοίγει. Δες αν σκαλώνει, σκέψου αν καίει η πόρτα πόσο εύκολα κλείνει πάλι, χωρίς να καείς.

Η πόρτα εξαφανίζεται μέσα στον φούρνο οπότε δεν εμποδίζει.

Απίστευτα βολικό, η επιλογή μας ήταν αποκλειστικά γι'αυτό το feature :lol: απλώς δεν είχε τους τηλεσκοπικούς μηχανισμούς για τα ταψιά και θέλει 60€ ~ 80€ extra για να τους βάλω, και ένα χρόνο τώρα δεν μου έλειψε, οπότε το σκέφτομαι... [ :ninja: ]
Άβαταρ μέλους
By sargus
dimitrisB έγραψε:Όταν υπάρχει χρήμα και αγοράζεις για να στήσεις το 1ο σου σπιτικό, παίρνεις τις πιό ακριβές συσκευές, πάντα Γερμανικές γιατί ... "λεφτά υπάρχουν" και κάνεις πολλές κινήσεις σε κάθε είδους γκατζετιά συακευών, λόγω πρώτου ξεκινήματος και .... ηλικίας! :innocent:
Όταν όμως πληρώσεις 2-3 επισκευές ή κάποια συσκευή με κόστος 3πλάσιο μιάς άλλης επίσης γνωστής αλλά όχι πρίμιουμ μάρκας σε αποχαιρετήσει, ΥΠΕΡσπάνια την αντικαθιστάς με ίδιας προέλευσης και ΚΥΡΙΩΣ ίδιας τιμής.

Οταν το 1988 αγόραζα τηλεόραση B&O που στοίχιζε 3 μισθούς, σήμερα (και όχι λόγω κρίσης) έψαξα πολύ για να αγοράσω τελικά μιά LG με κόστος 2/3 μισθού.

Οπότε, μέχρι τα 50 σας και αφότου αποκτήσετε και παιδιά που μεγαλώνοντας θα αντιληφθείτε πόσο ΠΟΛΥ κοστίζουν, ...
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ!!! :lol:

Έτσι!!!

Σε ότι αφορά την πυρόλυση, κ εγώ την φοβήθηκα κ δεν πήρα για τους ίδιους λόγους (μήπως επηρεάσει τη διάρκεια ζωής -ποιά :svivhaha: - της συσκευής μου). Το έχω μετανιώσει όμως διότι είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί (παρότι η Neff έχει ένα σύστημα καθαρισμού) κ εν τέλει ποτέ δεν καθάρισε τελείως.

stavrosg έγραψε:
PeterPan έγραψε:Neff ο φούρνος που παίρνεις είναι το τελευταίο μοντέλο. Ίσως να βολεύει στο βάλε-βγάλε τα ταψιά, αλλά δοκίμασε τον μηχανισμό πόσο εύκολα κλείνει κ ανοίγει. Δες αν σκαλώνει, σκέψου αν καίει η πόρτα πόσο εύκολα κλείνει πάλι, χωρίς να καείς.

Η πόρτα εξαφανίζεται μέσα στον φούρνο οπότε δεν εμποδίζει.

Απίστευτα βολικό, η επιλογή μας ήταν αποκλειστικά γι'αυτό το feature :lol: απλώς δεν είχε τους τηλεσκοπικούς μηχανισμούς για τα ταψιά και θέλει 60€ ~ 80€ extra για να τους βάλω, και ένα χρόνο τώρα δεν μου έλειψε, οπότε το σκέφτομαι... [ :ninja: ]

Εγώ έχω αυτή την πόρτα με αυτούς τους τηλεσκοπικούς μηχανισμούς κ πραγματικά είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις!