- 30 Απρ 2018, 02:29
Έφτιαξα το σπίτι μου το 2011.
ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ Γερμανικό έχω πάρει (και πήρα τα ακριβότερα που βρήκα) έχει χαλάσει ηλιθιωδώς από έστω 1 φορά με κόστος επιδιόρθωσης υψηλό. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το πλυντήριο πιάτων miele (που το πήρα 1200+ με σούπερ ντούπερ προσφορά) και δε μπορεί να το φτιάξει κανείς παρά μόνο το επίσημο σερβις της miele διότι έχει λέει κλειδωμένο το σύστημα ανταλλακτικών και μόνο από την ίδια τη miele μπορείς να τα προμηθευτείς δίνοντας το αντίστοιχο κάθε φορά ποσό (π.χ. εμένα η καμμένη αντίσταση θα μου κοστίσει 200 ευρώ μαζί με διάγνωση-περαστικά. Σε αυτά τα λεφτά, αντίσταση κοστίζει 115 και τα περαστικά 39. Τη διάγνωση που κάνει 39 την έχω ήδη πληρώσει. Πήγα σε άλλο μαγαζί-σερβις και μου είπαν ότι τους είπε η miele ότι τους πουλάει την αντίσταση μου 155 ευρώ!!! Άρα οι τύποι ότι και να γίνει, θα πάρουν στο τέλος από εμένα 200 ευρώ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...Σε αντιστοιχία, η αντίσταση στο πλυντήριο neff κοστίζει 30 ευρώ και τη βρίσκεις παντού και άρα την αλλάζεις και μόνος σου ή στην αλλάζει ο οποιοσδήποτε μάστορας). Επειδή εμένα αυτά δε μου τα είπε κανείς πριν ψωνίσω, τα λέω τώρα μήπως και ακούσει κάποιος άλλος και δεν καεί.
Από την άλλη, ότι Κορεάτικο έχω πάρει στο σπίτι (LG-Samsung) σε κλάσμα τιμής των Γερμανικών, δεν έχει πάθει το παραμικρό!
Ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει.
Αλλά οι Γερμανικές ηλεκτρικές συσκευές δεν έχουν καμία αντοχή στο χρόνο. Το έχω δει σε όλο τον στενό οικογενειακό μου κύκλο γιατί είματε όλοι "των μαλακών πλαστικών" πανάθεμά μας

. Ίσως οι πιο φτηνές (bosch, siemens κτλ.) να είναι καλύτερα από ότι ακούω.