Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895567 Ninja και Dual Zone, αν φτάνει το budget το παρακάτω με κλειστά μάτια
https://www.skroutz.eu/s/48600155/Ninja ... 500EU.html

Είχα και Philips XL 6.2 λίτρα το οποίο αντικατέστησα με το Ninja AF500 και δεν έχουν καμιά σχέση, τώρα μέχρι και μπριζόλες χοιρινές πετάω μέσα στους 200C για 10 λεπτά κάθε μεριά και γίνονται σαν να τις έκανα στην ψησταριά, ο μικρός τρελαίνεται και ζητάει κάθε εβδομάδα.
Επίσης κεφτεδάκια, μπιφτέκια, σνίτσελ, ψάρι πανέ κλπ εύκολα και χωρίς να ξεραίνονται μέσα γιατί πιάνει μέχρι 240C και κάνει κρούστα έξω πριν ξεραθεί το εσωτερικό.

Λαχανικά ρίχνω μια σακούλα κτψ μπροκολοκουνουπιδοκαρότα, μια πιπεριές κτψ και μια συσκευασία μανιτάρια νωπά και βγαίνουν έτοιμα για λαδοξυδο.

Η σύζυγος πανευτυχής γιατί πλένεται και εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
dimik έγραψε:Ninja και Dual Zone, αν φτάνει το budget το παρακάτω με κλειστά μάτια

Είχα και Philips XL 6.2 λίτρα το οποίο αντικατέστησα με το Ninja AF500 και δεν έχουν καμιά σχέση, τώρα μέχρι και μπριζόλες χοιρινές πετάω μέσα στους 200C για 10 λεπτά κάθε μεριά και γίνονται σαν να τις έκανα στην ψησταριά, ο μικρός τρελαίνεται και ζητάει κάθε εβδομάδα.
Επίσης κεφτεδάκια, μπιφτέκια, σνίτσελ, ψάρι πανέ κλπ εύκολα και χωρίς να ξεραίνονται μέσα γιατί πιάνει μέχρι 240C και κάνει κρούστα έξω πριν ξεραθεί το εσωτερικό.

Λαχανικά ρίχνω μια σακούλα κτψ μπροκολοκουνουπιδοκαρότα, μια πιπεριές κτψ και μια συσκευασία μανιτάρια νωπά και βγαίνουν έτοιμα για λαδοξυδο.

Η σύζυγος πανευτυχής γιατί πλένεται και εύκολα.

https://www.skroutz.gr/s/28795/Kenwood- ... HG210.html

μια χαρα μπριζολες φτιαχνεις και φτηνοτερα
Άβαταρ μέλους
By glf
dimik έγραψε:Λαχανικά ρίχνω μια σακούλα κτψ μπροκολοκουνουπιδοκαρότα, μια πιπεριές κτψ και μια συσκευασία μανιτάρια νωπά και βγαίνουν έτοιμα για λαδοξυδο.

Ναι ε; Δε το είχα σκεφτεί.
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:
dimik έγραψε:Λαχανικά ρίχνω μια σακούλα κτψ μπροκολοκουνουπιδοκαρότα, μια πιπεριές κτψ και μια συσκευασία μανιτάρια νωπά και βγαίνουν έτοιμα για λαδοξυδο.

Ναι ε; Δε το είχα σκεφτεί.
Ω ναι, ο ευκολότερος τρόπος για να έχεις πάντα σαλατα.

Μερικές φορές αντί λαδοξιδο πετάω λίγο soy sauce και αν τα ανακατέψεις με μακαρονια-ρύζι είναι σαν να τρως ασιατικό. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:Ninja και Dual Zone, αν φτάνει το budget το παρακάτω με κλειστά μάτια

Πανακριβη αλλα θα μπορουσα να ανεβασω το πατσετ μεχρι εκει. Το θεμα ειναι οτι εγω εχω την ψησταρια υγραεριου για τα ψητα που κανω στα σβελτα και η γυναικα μου συνηθως χρησιμοποιει το 10% των δυνατοτητων μιας συσκευης και κανει τα πιο απλα πραγματακια, οποτε δε γουσταρω να πληρωσω ενα σκασμο τεχνολογιες τσαμπα.

Η Νιντζα απο οτι βλεπω σε κριτικες ειναι κορυφαια και σκεφτομαι μπας και κανω δουλιτσα με μια λιγο μικροτερη (και φθηνοτερη) σαν αυτη:

https://www.skroutz.gr/s/35093075/Ninja ... Mayro.html

Για παραδειγμα στη συγκριση με το τουμπανο που ποσταρισες εσυ, βλεπεις να λειπει κατι σημαντικο που θα ηταν πολυ χρησιμο? :hmmm:

https://www.skroutz.gr/comparelists/444 ... 2C48600155
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895641 Κάνεις δουλειά, η μεγαλύτερη διαφορά είναι η χωρητικότητα και ο ενιαίος κάδος, ο οποίος χωρίζεται στα 2 αν θες στο ακριβό μοντέλο.
Μεγαλύτερος χώρος = πιο αραιά τα τρόφιμα = καλύτερο ψήσιμο.

Υγραερίου έχω κι εγώ αλλά για 2 μπριζόλες οι 15 κεφτέδακια πχ είναι γρηγορότερο καθαρότερο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#895653 Εμένα μου το έκαναν δώρο το airfryer και νιώθω ότι πιάνει πιο πολύ χώρο στον πάγκο από όσο του αξίζει. Ναι κάνει κάποια πράματα που δεν φτιάχναμε πριν αλλά δεν κάνει μερικά βασικά που θέλουμε (πχ σάλτσα, κιμά για μακαρόνια, μακαρόνια, βράσιμο κοτόπουλο και το νερό του για σούπα ή ρύζι, γιουβέτσι). Βέβαια αφού το έχουμε καλό είναι να το εκμεταλλευτούμε για κάποια πράματα, η ιδέα με τα λαχανικά πολύ καλή.
Και είναι μπελάς να πιάσεις κάτι από μέσα γιατί καίει, πρέπει να το αδειάσεις όλο σε άλλο σκεύος με προσοχή να μη σου φύγει το ταψάκι. Λέμε να πάρουμε σιλικονένια θήκη με χερούλια για να διευκολυνόμαστε.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895654 Όχι στις θήκες κάθε είδους γιατί κόβουν την ροή αέρα από κάτω και δεν ψήνονται τόσο καλά τα τρόφιμα.
Πάρτε μια πιάστρα με 1-2 ευρώ.

Τον κιμά μπορείς να τον "τσιγαρίσεις" δώσεις χρώμα πρίν τον βάλεις στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι-σάλτσα για να τον φτιάξεις για μακαρόνια. Κερδίζεις χρόνο και το κάνεις πιο υγιεινό.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#895655 Α ναι κάτσε να λερωσω και το αιρ φραιερ για να κάνω τον κιμά :lol:

Αυτό μου θύμισε αυτούς που στρίβουν τα στριφτά με το χαρτάκι ανάποδα και μετά κόβουν τα 2 χιλιοστά χαρτάκι που περισσεύει για να είναι πιο υγιεινό
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 27 Αύγ 2025, 12:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:Όχι στις θήκες κάθε είδους γιατί κόβουν την ροή αέρα από κάτω και δεν ψήνονται τόσο καλά τα τρόφιμα.
Πάρτε μια πιάστρα με 1-2 ευρώ.
Έτσι νομίζω κι εγώ, ότι αν και ο ανεμιστήρας είναι από πάνω θα έχει λόγο ύαρξης το ταψάκι που κρατάει το φαγητό στον αέρα.
Έχυμε πιάστρες σιλικόνης και με αυτές κάνουμε την δουλειά.
dimik έγραψε:Τον κιμά μπορείς να τον "τσιγαρίσεις" δώσεις χρώμα πρίν τον βάλεις στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι-σάλτσα για να τον φτιάξεις για μακαρόνια. Κερδίζεις χρόνο και το κάνεις πιο υγιεινό.
Αφενός σημαίνει ένα επιπλέον πράμα να ζεσταίνω/προθερμαίνω και μετά να πλένω (δεν κερδίζω χρόνο ούτε ενέργεια, η επαγωγική εστία το κάνει αμέσως και συνεχίζω στο ίδιο κατσαρολικό=πλένω μόνο ένα) και αφετέρου ο κιμάς πως θα μπει σε ταψάκι με τρύπες;;;

Κάποιος το πλένει, αν εγώ βάλω να κάνω τη σάλτσα εγώ θα το πλύνω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895659 τον βάζεις σε κομμάτια τύπου μικρά ασχημάτιστα κεφτεδάκια και το αφήνεις να κάνει καλή κρούστα τριγύρω μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι/καρότο/σκόρδο στην κατσαρόλα.
Μετά τα βάζεις στην κατσαρόλα και τα κάνεις κομμάτια με την κουτάλα.

2 συσκευές 2000W επί 10 λεπτά αντί μια συσκευή 2000W για 20, το πλύσιμο του air fryer είναι αντίστοιχο αντικολλητικού τηγανιού, μπαίνει και στο πλυντήριο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#895660 Να πω την αμαρτια μου , οσους γνωστους εχω που πηραν air fryer τα χαρισαν - παροπλισαν, εκτος απο εναν.

Μου κανει εντυπωση οτι υπαρχουν τοσοι υπερμαχοι του εδω.

Βασικο του μειονεκτημα οτι δεν κανει φαγητο για οικογενεια, εκτος αν τα παιδια τρωνε σαν σπουργιτια κι η μαμα κανει διαιτα, συμφωνα με αυτα που μου λεγανε και με γλυτωσαν απο τα εξοδα.

Τρεις - τεσσερις ανθρωποι που τρωνε κανονικες μεριδες δεν. Ειτε δεν θα χωραει η ποσοτητα ειτε δεν θα ψηθει σωστα γιατι δεν εχει αρκετο κενο αναμεσα στα κομματια, οποτε μαγειρευεις σε δοσεις. Ε αν ειναι να σου παρει το ιδιο χρονο ψηστα στην ψησταρια.

Α και το δηθεν των καλων τηγανητων πατατων που κανει, καμια σχεση
Βγαινουν σαν να τις ψησεις αλατολαδωμενες στον αερα του φουρνου σε λαδοκολα. ΔΕΝ ειναι τηγανητες
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895661 ^το μέγεθος και τα W μετράνε

Εμείς είμαστε 3 και με τον περιορισμένο χρόνο που έχουμε, πρακτικά ένα 3ωρο το βράδυ, μας έχει σώσει.
Tα κτψ προιόντα γίνονται καλύτερα btw, πχ παίρνεις σνιτσελ κοτόπουλο φρέσκα από τον κρεοπώλη τα μεριδοποιείς και τα βάζεις κατάψυξη, σε 15 λεπτάκια στο air fryer είναι έτοιμα.
Έχεις ψωμί/πίτες στην κατάψυξη, 5-10 λεπτάκια γίνεται σαν φρέσκο.
Κόβεις και βράζεις ελαφρώς πατάτες, τις βάζεις σε σακουλάκια και κατάψυξη, στο airfryer γίνονται καλύτερες από τηγανητές.