- 19 Φεβ 2016, 15:57
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ (
για να μην μας πεί κανείς ότι είμαστε off topic 
) το ότι τον επόμενο μήνα συμπληρώνω δύο χρόνια αποχής από το κάπνισμα. Για 35 χρόνια (
σχεδόν δύο θητείες Σφακιανάκη δηλαδή... ) κάπνιζα αρειμανίως και έφτασα πάνω από 2 πακέτα Camel 100άρια.
Είχα κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να το σταματήσω, όλες χωρίς αποτέλεσμα. Ναι, είχα πάει και σε Ιατρείο διακοπής καπνίσματος.
Πρίν 2 χρόνια ξαναέβγαλα στην επιφάνεια και προσπάθησα να δουλέψω δύο σετ ηλεκτρονικών τσιγάρων που είχα αγοράσει από το ’11 και τα είχα παροπλισμένα γιατί δεν δούλευαν καλά. Τα πέταξα όλα (
κράτησα τις μπαταρίες τους) διάβασα πάρα πολύ γι’ αυτά, έγινα μέλος σε φόρουμ ελληνικά και ξένα, μελέτησα όλα τα άρθρα και τις μελέτες του Φαρσαλινού, αγόρασα από έξω ατμοποιητές, μπαταρίες, φορτιστές κλπ. και σώθηκα.
Συνεχίζω το ΗΤ έχοντάς το ως χόμπι και φτιάχνοντας μόνος μου τις αντιστάσεις αλλά και τα υγρά αγοράζοντας γλυκερίνη από το φαρμακείο και νικοτίνη από έξω, την οποία προσθέτω όλο και σε μικρότερη συγκέντρωση.
Το ΗΤ με βοήθησε να κάνω κάτι που ήθελα να κάνω από χρόνια, αλλά δεν μπορούσα. Νομίζω ότι πλέον απαλλάχτηκα. Πριν από 2-3 βδομάδες ήμουν με παρέα και έκανα μια τράκα από φίλο για να δώ τι θα αισθανθώ. Με την πρώτη τζούρα μου ήρθε μια ζαλάδα σαν να κάπνιζα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Τράβηξα μια δυό ακόμη και το πέταξα λόγω βρώμας! Μπλιάχ...
Στο πρώτο ετήσιο τσεκάπ (
πέρσι) τα αποτελέσματα ήταν ορατά. Το σπιρογράφημα έδειξε εκπληκτική βελτίωση με τιμές >98%, οι καρκινικοί δείκτες έπεσαν κάτω από τα επικίνδυνα όρια που βρίσκονταν, μεγάλη βελτίωση και στο τεστ κοπώσεως.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που ξαναβρήκα την όσφρησή μου και με ενοχλούν μυρωδιές που παλαιότερα αγνοούσα.
Ιταλάκια, για εσένα τα έγραψα αυτά. Αν θες βοήθεια για να το κόψεις μέσω ΗΤ είμαι στην διάθεσή σου.
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...