Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
REALZEUS έγραψε:Μου αρέσει ο τρόπος γραφής σου.

Σε ευχαριστώ. Να ξέρεις ότι ξεκίνησα τέτοια συζήτηση γιατί γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα ήταν εποικοδομητική. (ανταποδίδω τα καλά σου λόγια).

REALZEUS έγραψε:Αν μου επιτρέπεις όμως, κανείς δεν σου απαγορεύει το 5ο Στάδιο του "Self Actualisation" στον Κομμουνισμό. Αν μη τι άλλο είναι πιο εφικτό από ότι στον Καπιταλισμό.

Έχω κάποια αμφιβολία για τις μέχρι τώρα γνωστές εφαρμογές του κομμουνισμού (δε νομίζω ότι το υβρίδιο της Κίνας μετράει, ούτε πιστεύω ότι θα είναι πετυχημένο).
Επίσης, αν και δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου βαθύ γνώστη του κομμουνιστικού συστήματος, θα επέλεγα να πιστέψω ότι ο κομμουνισμός θέτει την κοινωνία, το σύνολο, υπεράνω του ατόμου σε κάθε περίπτωση.
Αυτό μάλλον αναιρεί αυτόματα αυτό που περιγράφεται ως "Self Actualisation", δηλαδή "full personal potential" ή "the tendency to actualize itself as fully as possible is the basic drive... the drive of self-actualization.", που όπως και να το δει κανείς επικεντρώνεται στο άτομο και όχι στο κοινωνικό σύνολο.

Θα μπορούσε κανείς να δει το τελικό στάδιο του Maslow "Self-transcendence", στα πλαίσια που θέτεις, αλλά τότε μιλάμε για πνευματικό High Score :lol: (αν με καταλαβαίνεις)...
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:Η Δρακουλέσκου που κατηγορούμε , προέρχεται από μια χώρα που δανείστηκε από το ΔΝΤ και διαχειρίστηκε την κρίση σωστά.
http://www.globalview.gr/2016/02/05/%CF ... %BD%CF%84/

Δεν θες να ζεις όπως ζουν οι Ρουμάνοι... :iconcool: Ούτε να δουλεύεις με τις συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτοί... :iconcool:

EDDIE_147 έγραψε:Εσύ είχες ένα μόνιμο μισθό εφόρου ζωής και το άφησες για να αναπτύξεις κάτι δικό σου...
:hmmm: :hmmm:

Έχεις πάει φαντάρος;;;; :lol: :lol: :lol:

kubiak έγραψε:
Θα μπορούσε κανείς να δει το τελικό στάδιο του Maslow "Self-transcendence", στα πλαίσια που θέτεις, αλλά τότε μιλάμε για πνευματικό High Score :lol: (αν με καταλαβαίνεις)...

Εικόνα :rtfm: :rtfm: :metalo: :metalo:

Για να ρίξουμε λίγο το επίπεδο, γιατί ξεφύγατε... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
EDDIE_147 έγραψε:Εσύ είχες ένα μόνιμο μισθό εφόρου ζωής και το άφησες για να αναπτύξεις κάτι δικό σου...

Επειδή 30άριζα και με είχε κουράσει το γύρω-γύρω σε όλη την Ελλάδα. Δεν το έκανα για τα λεφτά, αλλά για την ποιότητα ζωής. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να επιλέγω την ζωή που θέλω. Ο Νόμος μου το έδωσε μόλις συμπλήρωσα τα έτη υποχρεωτικής υπηρέτησης. Που να φανταστώ ότι 10 χρόνια μετά θα έρχονταν τα πάνω κάτω;

EDDIE_147 έγραψε:Το κόμμα θα αναλάβει τη διαχείριση όλων των πόρων για το καλύτερο του συνόλου Δία.
Οπότε αν μένεις σε σπίτι 150τμ (τυχαίο παράδειγμα) και θεωρούν ότι χωράει μια δεύτερη οικογένεια θα σου φέρουν μουσαφιραίους.

Αν αυτό απαιτείται δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά στην Ελλάδα των χιλιάδων ξενοίκιαστων ακινήτων δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Έχω να δώσω άλλα 2-3 σπίτια για αυτή την δουλειά εξάλλου...

EDDIE_147 έγραψε:Επίσης για να εξοικονομήσουν λεφτά από την αγορά αυτοκινήτου για αξιωματούχο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και το ένα από τα αμάξια σου (btw καλορίζικο το saab ).
Τι τα θες τα δυο αυτοκίνητα συντρόφσκι Δια;

Προφανώς τα χρειάζομαι (για λόγους που δεν υποχρεούμαι να εξηγήσω, αν και είναι 5 συνολικά). Σε ευχαριστώ για το Saab πάντως και αντεύχομαι για την Ζ4.

EDDIE_147 έγραψε:Από τις παραπάνω ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ που βίωσαν εκατομμύρια άνθρωποι σε Σ. Ένωση, Κούβα, Κίνα κλπ μήπως είναι πιο λογική/δίκαιη η λύση ενός κοινωνικού κράτους στα πρότυπα των Σκανδιναβών;

Είμαι ανοικτός σε συζήτηση όπως βλέπεις. Εκτός ιδεολογίας μου, αλλά καλή βάση για κουβέντα.

EDDIE_147 έγραψε:Μόνο μη μου πεις για σημερινή Κίνα... Μιλάμε για μια διεφθαρμένη καπιταλιστική χούντα με σήμα το σφυροδρέπανο.&-

Προφανώς!!!

kubiak έγραψε:Σε ευχαριστώ. Να ξέρεις ότι ξεκίνησα τέτοια συζήτηση γιατί γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα ήταν εποικοδομητική. (ανταποδίδω τα καλά σου λόγια).

:s_wink

kubiak έγραψε:Έχω κάποια αμφιβολία για τις μέχρι τώρα γνωστές εφαρμογές του κομμουνισμού (δε νομίζω ότι το υβρίδιο της Κίνας μετράει, ούτε πιστεύω ότι θα είναι πετυχημένο).

Λάθη πολλά έγιναν. Όσο για την Κίνα, βδέλυγμα είναι.

kubiak έγραψε:Επίσης, αν και δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου βαθύ γνώστη του κομμουνιστικού συστήματος, θα επέλεγα να πιστέψω ότι ο κομμουνισμός θέτει την κοινωνία υπεράνω του ατόμου σε κάθε περίπτωση.
Αυτό μάλλον αναιρεί αυτόματα αυτό που περιγράφεται ως "Self Actualisation", δηλαδή "full personal potential" ή "the tendency to actualize itself as fully as possible is the basic drive... the drive of self-actualization.", που όπως και να το δει κανείς επικεντρώνεται στο άτομο και όχι στο κοινωνικό σύνολο.

Έχεις δίκιο στο ότι ο Κομμουνισμός θέτει το Κοινωνικό Σύνολο υπεράνω. Αλλά μπορείς να κάνεις self-actualisation των potentials σου προς όφελος του Συνόλου. Γίνε ένας καλός ιατρός, δάσκαλος, στρατιωτικός, μηχανικός του Κράτους κλπ. Να αγαπάς αυτό που κάνεις και να νιώθεις χρήσιμος στην Κοινωνία και μέρος της επιτυχίας της. Υπάρχει κάτι πνευματικά ανώτερο από το να νιώθεις ότι προσφέρεις στην κοινωνία; Να σου πω κάτι μέσα από την ψυχή μου; Είμαι πολύ πιο άνετος τώρα που είμαι αφεντικό του εαυτού μου (π.χ. ένα πρωί ξυπνάω και δεν γουστάρω να πάω στο γραφείο και απλά δεν πάω), αλλά δεν νιώθω ούτε το 1/10 της ικανοποίησης που ένιωθα όταν φορούσα την στολή και ήξερα ότι κάθε μέρα κάνω κάτι σημαντικό για τους συνανθρώπους μου και αν χρειαστεί μπορεί και να σκοτωθώ για αυτό. :oops:

kubiak έγραψε:α μπορούσε κανείς να δει το τελικό στάδιο του Maslow στα πλαίσια που θέτεις, "Self-transcendence", αλλά τότε μιλάμε για πνευματικό High Score (αν με καταλαβαίνεις)...

Σε καταλαβαίνω. Αλλά τότε μιλάμε είτε για πλήρη ικανοποίηση των λοιπών αναγκών ή για γιόγκι. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 25 Απρ 2016, 00:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
kubiak έγραψε:Μάστορα, άσε τα μπαφιά και πόσταρε ζυβιά για να ρίξεις το επίπεδο στο σωστό και perpetually desirable επίπεδο... :lol:

Εγώ δεν ποστάρω βυζγιά! Μόνο θαυμάζω... :inlove: :lol: :lol:

Συνεχίστε παιδιά μου, μην αγχώνεστε!

Σοβαρά τώρα: Ωραία η κουβέντα σας, απλά εκεί που ανέφερες περί Self-transcendence και δεν συμμαζεύεται αυτό ήταν το μόνο που μου ήρθε... :lol: Το ίδιο σκεφτόμουν και στο πανεπιστήμιο όταν τα κάναμε... :lol: Να φανταστείς πως ούτε καπνίζω καν... :lol: :lol: είμαι καλά γιατρέ ή να το ψάξω λίγο;;;; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#249546 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Δία για αυτή τη συζήτηση...

markvag, έχω την εντύπωση ότι όποιος καταφέρει να φτάσει σε αυτό το τελικό στάδιο θα αισθάνεται σαν να έχει πάρει lsd, κάπως οmnipresent και timeless. Γιατί όλες οι trivial αντιπαραθέσεις και ανάγκες θα είναι το ίδιο ασήμαντες και σημαντικές ταυτόχρονα...

Είναι δύσκολα τέτοια scores...

oooooook, νομίζω ότι δε μπορώ να "καώ" άλλο για σήμερα...
Τελευταία επεξεργασία από kubiak και 25 Απρ 2016, 00:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
REALZEUS έγραψε:Οι δείκτες δεν δείχνουν καμία δραματική δημοσιονομική χειροτέρευση το 2015, έναντι του 2014.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά έχεις δικιά σου επιχείρηση και το λες αυτό; Να υποθέσω ότι είναι στο εξωτερικό;

REALZEUS έγραψε:Αυτό που νομίζει μερικός κόσμος ότι στον Κομμουνισμό ήταν όλοι φτωχοί και για αυτό καλύτερα με τον Καπιταλισμό, πολύ με διασκεδάζει. Αν έχεις φαγητό, στέγαση, παιδεία, υγεία και εργασία νοείσαι φτωχός; Γιατί αυτά τα είχαν ΟΛΟΙ στον Κομμουνισμό. Στον Καπιταλισμό που κόσμος πεθαίνει από την πείνα ή ζει κάτω από γέφυρες δεν υπάρχει φτώχεια δηλαδή; :roll: Είναι προτιμότερο αυτό το σύστημα; :dizzy:

Ωραία όλα αυτά, τα σύνορα δεν ξέρω γιατί τα είχαν κλειστά όμως. Για να μην πάμε όλοι εμείς να γλυτώσουμε φαντάζομαι και χαλάσουμε τη συνταγή;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
KWSN-Men έγραψε:Συγγνώμη κιόλας, αλλά έχεις δικιά σου επιχείρηση και το λες αυτό; Να υποθέσω ότι είναι στο εξωτερικό;

Όχι φίλε μου, στην Ελλάδα είναι η έδρα μου. Βασικά το 2015 μου πήγε πολύ καλύτερα από ότι το 2014, αλλά όπως είδες δεν μίλησα για μένα. Μίλησα για τα επίσημα στοιχεία (τα οποία δεν τα πολυ-εμπιστεύομαι, αλλά δεν έχουμε και άλλη εναλλακτική).

KWSN-Men έγραψε:Ωραία όλα αυτά, τα σύνορα δεν ξέρω γιατί τα είχαν κλειστά όμως. Για να μην πάμε όλοι εμείς να γλυτώσουμε φαντάζομαι και χαλάσουμε τη συνταγή;

Παθογένεια από τις πολλές που είχαν. Αλλά κάνεις λάθος, να πας μπορούσες. Να φύγεις δεν μπορούσες...
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Anonymous Founder έγραψε:Όχι. Ούτε χρήματα θα δώσει, ούτε θα προσλάβει γιατρούς. Γιατί να το κάνει; Αφού η γραμμή είναι, "αν έχεις πλήρωνε, αν δεν έχεις, κόψε το λαιμό σου". Και η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία θα χειροτερέψει. Πρέπει να ζήσουν και οι ασφαλιστικές και τα ιδιωτικά, κάτσε κι εσύ, τι θα κάνουν οι άνθρωποι, κλέφτες θα γίνουν;
Εννοείται πως θα γκρινιάζουν για τα χρήματα που δεν τους δίνει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά όλοι θα συνεχίσουν να βυζαίνουν από το κρατικό χρήμα, γιατί αλλιώς θα έκλειναν χθες.

Anonymous Founder έγραψε:Σ' αυτή την ζωή υπάρχουν χειρότερα μειονεκτήματα από την ασχετοσύνη, αλλά μην το πάρεις κατάκαρδα. :s_empathy

KWSN-Men έγραψε:Συμφωνώ. Όπως να είναι κανείς ευκολόπιστος edit mod.

Κατά τα άλλα, άσε τις edit mod και μη μιλάς για πράγματα που γνωρίζεις.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, σα να σου απαγόρευσα να μιλάς στο θέμα εντελώς...

Όπως είπες και εσύ, υπάρχουν χειρότερα μειονεκτήματα από το να είναι κάποιος άσχετος.

Να είναι άσχετος και θρασύς ας πούμε.

Όπως ας πούμε να στέλνει warn για τη λέξη "ιδεοληψία" όταν γράφει όσα γράφει.

Για πες μας λοιπόν σχετικέ, αφού η γραμμή είναι να βγάζουν λεφτά τα ιδιωτικά νοσοκομεία και οι ασφαλιστικές, γιατί γίνονται περικοπές 30-50% από τα νοσήλια που το ίδιο το κράτος αποφάσισε να δίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία;

Περιμένω με ιδιαιτερη αγωνία να μας διαφωτίσεις.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#249556 Δια αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι ένα κράτος με υψηλές κοινωνικές παροχές και όχι ένα κομμουνιστικο καθεστώς.

Στο πρώτο έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ότι γουσταρεις (άμα θες εταιρεία --> εταιρεία, άμα θες σταθερή θέση και λίγα λεφτά --> σταθερή θέση και λίγα λεφτά).
Στο δεύτερο πειθαρχεις και αν σου πουν ότι δεν χρειαζεσαι 2ο αμάξι, μεγάλο σπίτι, εξοχικό γουατεβερ θα το κανεις χωρίς μα-μου-σου-του.

Αυτη είναι και η βασική μου κριτική προς ΚΚΕ. Αντί να μιλάει με ρεαλιστικούς όρους για την βελτίωση του κοινωνικού κράτους, ευαγγελίζεται ένα φανταστικό σύστημα το οποίο ακόμα και αν από στατιστικό λάθος βγει πρωτο κόμμα δεν θα εφαρμόσει γιατί "οι συνθήκες δεν θα είναι ώριμες".
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#249561 Επέτρεψέ μου να γνωρίζω τι είδους Κράτος θέλω. Αν μη τι άλλο, είμαι διαβασμένος σχετικά. Δεν ξέρω τι θεωρείς εσύ Κομμουνιστικό, αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι λανθάνεις στην θεωρεία. Πάντως για να σου απαντήσω, δεν θέλω ένα Σοσιαλδημοκρατικό Κράτος. Κομμουνιστικό θέλω. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#249564 Κι εγώ θέλω ένα κράτος που οι γυναίκες να μοιαζουν με τη Gigi Hadid.
Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει στην πράξη.

Αν το κράτος που αναφέρομαι είχε υψηλές κοινωνικές παροχές και ελάχιστη ανεργία (που ούτως ή άλλως θα καλυπτόταν από τις παροχές) θα σε πείραζε αν λεγόταν καθεστώς 'ντίσκο τσουτσουνι' και είχε για σήμα μία ψοφια κατσαρίδα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
EDDIE_147 έγραψε:Κι εγώ θέλω ένα κράτος που οι γυναίκες να μοιαζουν με τη Gigi Hadid.

Πολύ ενδιαφέρον. Το ότι γνωρίζεις τέτοιες πιτσιρίκες πάντως με προβληματίζει. Εγώ την έψαξα στο Google και είδα την ηλικία και... :lipsealed: :lol:

EDDIE_147 έγραψε:Αν το κράτος που αναφέρομαι είχε υψηλές κοινωνικές παροχές και ελάχιστη ανεργία (που ούτως ή άλλως θα καλυπτόταν από τις παροχές) θα σε πείραζε αν λεγόταν καθεστώς 'ντίσκο τσουτσουνι' και είχε για σήμα μία ψοφια κατσαρίδα;

Δεν δέχομαι να υπάρχουν 10 άτομα με περιουσία το μισό ΑΕΠ της χώρας. Ποιοί νομίζουν ότι είναι;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#249567 Αν τηρούν τους κανόνες που πρέπει, πληρώνουν το φόρο που πρέπει κλπ κλπ εγώ δεν έχω πρόβλημα.

Ακραίο παράδειγμα: ο κάτοικος του Μονακό που κάθε άλλο παρά έχει θέμα να πεινασει γιατί να προβληματιστεί που ο Ρώσος που περνάει δίπλα του έχει 1.000x τις καταθέσεις του;