Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Νίκος Παππάς έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:...τι πιστεύεις; Αν οι ελπίδες του same old story εισακουστούν, βρίσκεις σωστό το να παρέχουμε μικρότερη (ή καθόλου) βοήθεια στην χώρα που δέχτηκε την εισβολή προκειμένου να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τον εισβολέα και να ωφεληθούμε οικονομικά;

Αν αύριο η Ρωσία εισβάλει -συγνώμη, αν κάνει "ειδική στρατιωτική επιχείρηση"- σε άλλη χώρα, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι προτεραιότητα έχει να έχουμε εμείς τώρα φτηνότερη ενέργεια;

Αυτο που ψαχνεις λεγεται, διπλωματια. Ο σκοπος της ειναι να παταει σε δυο βαρκες καθε φορα και να μπορει να συνδυασει το συμφερον της χωρας απο την μια και το δικαιο απο την αλλη. Διπλωματης δεν ειμαι αλλα ναι, θα περιμενα απο την κυβερνηση μου να κανει το καλυτερο ωστε και εμεις να μην πονεσουμε απο την ακριβη ενεργεια τοσο και να καταγγελθει ο εισβολεας. Δεν θα σου πω παραδειγματα γιατι ειμαστε οφτοπικ αλλα ναι, η διαχειρηση, η επικοινωνια της κυβερνησης αυτης σε ο,τι αφορα την εισβολη της Ρωσιας στην Ουκρανια ηταν και ειναι λαθος

Προφανώς (και) εδώ έχουμε θεμελιωδώς αντίθετες απόψεις.
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η διπλωματία πρέπει να παίρνει θέση.

Στο "κάτσε στα αβγά σου και άσε με να ισοπεδώσω κάποιον μέχρι να σηκώσει λευκή σημαία γιατί αν δεν το κάνεις θα σου στοιχίσει", δεν μπορείς να απαντάς "κάνε ότι νομίζεις, αλλά να ξέρεις πάντως εμένα με ψιλοχαλάει".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814179 Διπλωματία ασκεί η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία και η Ουγγαρία. Εντελώς διαφορετικές επιλογές έχουν κάνει όλες αυτές οι χώρες μεταξύ τους. Καλύτερη διπλωματία, είναι αυτή που προστατεύει πρώτα και κύρια τα συμφέροντά της χώρας και των πολιτών της (εννοείται). Το να λέει κάποιος πως "δεν πειράζει που δεν μπορείς να ζεσταθείς, το βασικό είναι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία" είναι στα όρια του απαράδεκτου. Γιατί προφανώς, δεν γίνεται η υποστήριξη στην Ουκρανία να γίνεται εις βάρος των δικών μας πολιτών, αυτό θα γυρίσει μπούμεραγκ στο τέλος!
Η κάθε κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει το βέλτιστο και για την Ουκρανία (που δέχεται εισβολή) αλλά ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της , που πληρώνουν το μάρμαρο της ακρίβειας. Αν αδιαφορήσεις για τους δεύτερους, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ να σε τιμωρήσουν. Τόσο απλό.

Στην εξωτερική πολιτική, ο Τσίπρας έχει τις Πρέσπες, την ίδια ώρα που ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του αγκαλιάζονταν με τους Μακονομάχους στα συλλαλητήρια. Οπότε, επί εξωτερικής πολιτικής, (ακόμη) ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να πει κουβέντα, ό,τι έχει κάνει είναι στην καλύτερη περίπτωση διφορούμενο. Στην δική του βάρδια υπογράφτηκε το τουρκολυβικό μνημόνιο για την ΑΟΖ να θυμίσω και ακόμη δεν έχει λήξει αυτό (και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει), για να μην πούμε για τα πιο light όπως το Turkaegean των γειτόνων (που το θεωρώ μια μπούρδα προσωπικά, Αιγαίο ακουμπάνε και οι Τούρκοι και η τεράστια ακτογραμμή τους, όχι μόνον εμείς).

Όσο και να κουνάμε λοιπόν το δάχτυλο σε όποιον τολμήσει να ψελίσει πως θα ψηφίσει κάτι άλλο από ΝΔ και Μητσοτάκη, η πραγματικότητα δεν αλλάζει: η ψήφος είναι ένας βασικός τρόπος αντίδρασης κάποιου που οι πολιτικές μιας κυβέρνησης τον πλήττουν κατάφωρα.
Η προσπάθεια να μειώσουμε την ψήφο του με εντελώς κακόπιστο τρόπο, μόνο και μόνο επειδή ψηφίζουμε άλλο κόμμα ή δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα με αυτόν, δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης (για να το πω πάλι κομψά) και κοινωνικής συνείδησης (για να το πω πιο σωστά).
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#814186 Ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε ποιο είναι το συμφέρον της χώρας στην πραγματικότητα.

Να έχουμε φέτος φθηνότερη ενέργεια από τους Ρώσους (μια εξάρτηση η οποία ούτως ή άλλως θα έπρεπε να μην υπάρχει, τουλάχιστον όχι σε αυτό τον βαθμό), ή να βάλουμε το λιθαράκι μας για να αποθαρρυνθεί μια χώρα από το να εισβάλει στους γείτονες της ανάλογα με τα κέφια αυτού που έχει το τιμόνι της;

Είδαμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι συνέβη όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Κριμαία και όλοι σφύριζαν αδιάφορα. Ποια θα είναι η επόμενη στην οποία πάλι θα πρέπει να κάνουμε ότι κοιμόμαστε για να μην πληρώνουμε πολύ για ρεύμα; Η Μολδαβία; Η Γεωργία; Η Σουηδία; Δεν μας νοιάζει;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814189 Αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί η κυβέρνηση, όχι ο κάθε πολίτης που παλεύει να ζεσταθεί. Αν δεν το σκεφτεί, καλά θα κάνουν να την τιμωρήσουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε ποιο είναι το συμφέρον της χώρας στην πραγματικότητα.

Άλλη πραγματικότητα βλέπει αυτός που ψάχνει σε ποιο Μισελενατο ρεστοράν θα πάει το βράδυ και άλλη αυτός που πάει σουπερμάρκετ και κοιτάζει τί να πάρει και τι να αφήσει γιατί δεν βγαίνουν τα λεφτά.

Όταν το καταλάβεις αυτό δεν θα αναρωτιέσαι

.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#814191 Ξαναρωτάω. Είναι στο συμφέρον της Ελλάδας μια Ρωσία που εισβάλει κατά βούληση στους γείτονες της; Εσύ θα ένιωθες ασφαλής με αυτή την προοπτική; Αν αύριο μπουκάρουν οι Ρώσοι π.χ. στην Λετονία και καμία άλλη χώρα δεν κάνει τίποτα γιατί οι πολίτες τους δεν θέλουν να πληρώνουν ακριβό ρεύμα, που θα σταματήσει αυτό;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#814192 Απορω πως σας εχει παρασυρει ο ΧΛ σε μια θεμελιωδη διαστρεβλωση των λεγομενων του Same old story.

Απλα τα πραγματα.

Ο ανθρωπος σε λιγο θα αφησει την σουφρα του στο ταμειο για να ανταποκριθει στο ενεργειακο κοστος.

Γιατι του πουλησαν το αφηγημα " εισαγομενου πληθωρισμου" , "πολεμος Ουκρανιας", "ισα-ισα βγαινει ο Λατσης , μην νομιζεις".

Ε, τι πιο φυσιολογικο η εκλογικη του συμπεριφορα να ανταποκριθει επακριβως πανω σε αυτο το αφηγημα; :roll:

Ειπαμε, δεν ειμαστε ολοι αριστοι για να βλεπουμε την μεγαλυτερη εικονα ( ψηλα, απο τον Κιθαιρωνα).

Α.

Ο Νικοπαππας και ο ΗΦ ειναι;

Ε, δεν απορω τοτε. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#814196 καποιοι καποτε αναρωτιοντουσαν πως πηρε η Χυσαυγη τετοια ποσοστα.
Ακομα δεν δειχνει να εχουν καταλαβει τους λογους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Απορω πως σας εχει παρασυρει ο ΧΛ σε μια θεμελιωδη διαστρεβλωση των λεγομενων του Same old story.

Απλα τα πραγματα.

Ο ανθρωπος σε λιγο θα αφησει την σουφρα του στο ταμειο για να ανταποκριθει στο ενεργειακο κοστος.

Γιατι του πουλησαν το αφηγημα " εισαγομενου πληθωρισμου" , "πολεμος Ουκρανιας", "ισα-ισα βγαινει ο Λατσης , μην νομιζεις".

Ε, τι πιο φυσιολογικο η εκλογικη του συμπεριφορα να ανταποκριθει επακριβως πανω σε αυτο το αφηγημα; :roll:

Ειπαμε, δεν ειμαστε ολοι αριστοι για να βλεπουμε την μεγαλυτερη εικονα ( ψηλα, απο τον Κιθαιρωνα).

Α.

Ο Νικοπαππας και ο ΗΦ ειναι;

Ε, δεν απορω τοτε. :shifty:
Δεν ξέρω τι φαίνεται προς τα έξω, αλλά ούτε εγώ κάνω για υψηλή πολιτική, όταν η τσέπη είναι ζορίζεται (γιατί ευτυχώς, μεγάλο ζόρι να μην έχω να φάω, ευτυχώς δεν έχω), και αναφέρω εν τάχει:
-30% ακριβότερο ρεύμα
-300% ακριβότερο ΦΑ (ευτυχώς είχαμε ήπιο χειμώνα και έκαψα 35 ώρες όλες κι όλες για θέρμανση)
-50% ακριβότερο σουπερμάρκετ
-30% ακριβότερη δόση δανείου
-30% ακριβότερη βενζίνη
Οπότε, κι εγώ με όλο το σεβασμό, το τι ακριβώς θα γίνει στην Ουκρανία, με απασχολεί λιγότερο από τα παραπάνω. Δεν θέλω να κερδίσει η Ρωσία μεν, αυτό τον άδικο πόλεμο και την εισβολή σε μια χώρα, αλλά η κυβέρνησή μου δεν μου το έχει κάνει καθόλου εύκολο το να είμαι στην σωστή πλευρά της ιστορίας.
Δεν βάζω στο λογαριασμό επίσης το διαλυμένο ΕΣΥ που μας αναγκάζει να πληρώνουμε και ιδιωτική ασφάλεια να μην πάμε σαν το σκυλί στο αμπέλι και πόσα άλλα ακόμη.

Δεν έχω καταλάβει καν εδώ που τα λέμε, τι καλό έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση για την δική μου τσέπη, για να την ψηφίσω. Ο λόγος στο Κογκρέσο δεν θα γεμίσει την κατσαρόλα σίγουρα. Εδώ δεν κατάφερε να αποτρέψει τις αναβαθμίσεις στα F16 της Τουρκίας, θα μου πείτε...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#814202 και παρόλα αυτά θα βγεί 1ο κόμμα. με υπαρχηγό τον φασιστάκο που έβριζε εκεί που τώρα γλύφει.
Αυτά παθαίνεις όταν έχεις στην αντιπολίτευση έναν κατα συρροή ψεύτη που πούλησε τη μακονία.
έναν αντιπρόσωπο-εισαγωγέα ΔΝΤ. ευτυχώς οι πρώην οπαδοί του θυμούνται , ακόμα.
έναν μπαρουφάκη που ονειρεύεται κλειστές τράπεζες , έχοντας καταθέσεις και μετοχές στην Ελβετία
έναν τηλεπωλητή της πλάκας
και έναν εραστή του Λένιν.

Η χώρα είναι για κλάματα εκτός κι είσαι παραβατικός και μπορείς να κλέβεις και να ζεις με μαύρα. τότε είσαι άρχοντας εδώ.
Υδραυλικός , ηλεκτρολόγος , μηχ.αυτοκινήτων . όλα μαύρα και περνάς ζάχαρη.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:- Εδώ δεν κατάφερε να αποτρέψει τις αναβαθμίσεις στα F16 της Τουρκίας, θα μου πείτε...

Καλά δεν θα γίνει και τίποτα τρομερό, η αναβάθμιση σε Viper ακόμα στον πάγο είναι, software update στα συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας θα κάνουν κυρίως στα ήδη παλιά αεροσκάφη.

https://www.cnn.gr/kosmos/story/358731/ ... tin-athina

Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να εμποδίσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:Σεις οι αριστερίζοντες που ψηφίζετε τα συμφέροντα του Αμπντούλ τι είστε ;

Αυτό σε ποια πραγματικότητα προέκυψε;;; :lol: :lol:

Anonymous Founder έγραψε: που κάνει φαντάζομαι την ψήφο σου στην ΝΔ επιβεβλημένη (και απολύτως λογική).

Είναι η περίφημη ΤΙΝΑ, που υφίσταται, ακόμα και όταν ξεκάθαρα υπάρχουν εναλλακτικές (πχ Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία στο ρεύμα) :lol: :lol:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε ποιο είναι το συμφέρον της χώρας στην πραγματικότητα.

Ποιά πραγματικότητα ακριβώς; Αυτού που έχει 7-8 μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό ή αυτού που έχει 1 και μόνο μηδενικό στον τραπεζικό του λογαριασμό στις 18 του μήνα, κάθε μήνα; :hmmm:

Γιατί τελείως διαφορετικό είναι το συμφέρον της χώρας για τον πρώτο και τελείως διαφορετικό για τον δεύτερο...

Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχω καταλάβει καν εδώ που τα λέμε, τι καλό έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση για την δική μου τσέπη, για να την ψηφίσω. Ο λόγος στο Κογκρέσο δεν θα γεμίσει την κατσαρόλα σίγουρα.

Ε, πως... Δεν είναι λαϊκιστές, φοράνε όλοι γραβάτα (βασικό κριτήριο για το αν κάποιος λαϊκίζει! :rtfm: :x ), ακόμα και όταν βγαίνουν φωτογραφίες αγκαλιά με αρνιά στη Βαρβάκειο! :s_yes Και από αγγλικά, άπταιστα! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#814224 Ξεχνάτε βέβαια οτι δεν είμαστε μόνοι και αυτόνομοι.

Ανήκουμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, οπότε οι γενικές γραμμές που ακολουθούμε είναι προκαθορισμένες

Επίσης, ΦΑ δεν παίρνουμε απο Ρωσία, αλλά η τιμή διεθνώς ανέβηκε
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε:Ξεχνάτε βέβαια οτι δεν είμαστε μόνοι και αυτόνομοι.

Ανήκουμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, οπότε οι γενικές γραμμές που ακολουθούμε είναι προκαθορισμένες

Επίσης, ΦΑ δεν παίρνουμε απο Ρωσία, αλλά η τιμή διεθνώς ανέβηκε

Η Ισπανία που κράτησε το ρεύμα της φθηνά, δεν είναι στην ΕΕ;; :hmmm: Η Γερμανία που τα κρατικοποίησε; :hmmm: Η Πορτογαλία; :hmmm: