Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#220959 Αμα εχεις χαρτι απο το γιατρο οτι "ποναει η μεση σου" και η δουλεια σου ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ, τοτε αναρρωτικη. :rtfm: . Τι να κανουμε, αφου "εχεις" θεμα υγειας...

περι κρατικου ελεγχου και νομιμου μισθου: καποιο νουμερο πρεπει να ειναι η βαση της συζητησης. Προφανως αμα ο νομος λεει πχ 800 αλλα ολη η αγορα δινει 1600, θα ειμαι μαλακας να επικαλουμαι το 800 ως επιχειρημα. εγω μιλαω για τη περιπτωση που ο νομος λεει 800, η αγορα δινει 800 και εγω εδινα 1000.

επισης, ξεκολλα απο τα 100 ευρω και το αν θα με σωσουν, τη λογικη θελω να καταλαβω. Σε ξαναρωταω λοιπον, απαξ και σου προσφερω μια φορα, καποια ομορφη μερα, Χ ευρω > νομιμα,

α) μπορω καποια στιγμη να σου δινω λιγοτερα?
β) αν οχι, σε απολυω?
γ) αν ουτε αυτο, τοτε μου λες οτι θα πρεπει στον αιωνα τον απαντα να σου δινω τα Χ ευρω?
Άβαταρ μέλους
By bill33
#220963 αφου λιγότερη δουλειά=μείωση μισθού τότε μείωσε και το ωράριο του αφού λιγότερη δουλειά.
Μια ιδέα ρίχνω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#220964 Η όλη φάση μου θυμίζει επιχειρηματία που ήξερα από μια άλλη ζωή, που με το που έγινε νόμιμο, έριξε ΟΛΟΥΣ (εκτός από 2 ή 3 άτομα) στο νέο ελάχιστο νόμιμο...

Για κάποιον περίεργο λόγο είχε προβλήματα ποιότητας με τα προϊόντα του (που δεν είχε παλιότερα σε τέτοιο βαθμό) και επίσης αρκετοί αξιόλογοι έφυγαν...

@kacey: Σου απάντησα ξεκάθαρα: Μπορείς να το κάνεις. Δεν σημαίνει ότι είναι ηθικό. Και να με απολύσεις μπορείς.

Αν στον αιώνα τον άπαντα απαιτείς (και εισπράτεις την ίδια δουλειά), ναι, για εμένα πρέπει (όχι νομικά, ηθικά) να συνεχίσεις να μου δίνεις τα ίδια λεφτά.

Όταν πήγες καλά, ήρθες να μου πεις "κοίτα συμφωνήσαμε 1000, πάρε άλλα 200 γιατί πήγαμε καλά" (= να μοιραστείς τα κέρδη σου);;;;; Αν όχι, γιατί μου ζητάς να μοιραστούμε τις ζημιές;;;;
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
kacey έγραψε:Αμα εχεις χαρτι απο το γιατρο οτι "ποναει η μεση σου" και η δουλεια σου ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ, τοτε αναρρωτικη. :rtfm: . Τι να κανουμε, αφου "εχεις" θεμα υγειας...

+ μια επιθεώρηση εργασίας γιατί η επιχείρηση πάσχει σε θέμα health & safety... :)
Άβαταρ μέλους
By g8777
bill33 έγραψε:
g8777 έγραψε:
bibendum έγραψε:http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=122398

Α ρε καριολακι εσενα στην Hellenica θα σε πετυχω μπροστα μου καποια μερα. :s_yes
Αν ειναι αυτη ποιυ υποψιαζομαι μιλαμε για ενα απο τα μεγαλυτερα πουτανακια -εργασιακα παντα ε;. Αρχιζει ψυχολογικο πολεμο νωρις νωρις ("Κοστιζεις, δεν μου πουλάς ΟΣΟ ΘΕΛΩ, ) ειναι η μονη φωνη που εχεις στα κεντρικα (καταλαβαινεις δλδ) , καρπωνεται αυτη τις επιτυχιες των κοριτσιων ("εχω κανει γερο team, πουλαω τοσο πανω σε σχεση με περισυ, εχω βρει αστερι πωλητρια με 600 €, δεν χρειαζομαστε αυτες των 800).

Εχεις ο καιρος γυρισματα μωρη σαπια. :s_yes

Παλιά ήταν απο τις εταιρίες που ήθελες να δουλέψεις.Είχαμε τα προιόντα τους στο μαγαζί και οι αισθητικοί που μας έστελναν για προώθηση ήταν πολύ ευχαριστημένες με τις συνθήκες εργασίας.
Πιθανόν η υπέυθυνη που λες να είναι απο τις τότε κοπέλες.

Εχεις δικιο, μεχρι πρπ το 2010 ηταν απο τις εταιρειες με το πιο καλο ονομα στην πιατσα (=σε πληρωνε στην ωρα της :lol: , αναγνωριζε 3τιες, δωρο γαμου 1000 € :s_omg κτλ). Απο την ωρα που συγκεκριμενα ατομα ανελαβαν συγκεριμενα ποστα αρχισαν τα καλαντα. Και για να απαντησω και στον Κιουση, οχι, η δουλεια της Διοικησης δεν ειναι να εχει καθολικη εποπτεια της λειτουργιας της επιχειρησης. Υπαρχει και ενα οργανογραμμα. :rtfm: Συνηθως η Διοικηση ενδιαφερεται μονο για αυτο που λες, τα κερδη, γι αυτο και καθοριζει στοχους που πρεπει να επιτευχθουν. Το "μικροκλιμα" που δημιουργειται μεταξυ μεσαιων και υψηλοβαθμων στελεχων δεν την απασχολει εφοσον τα λεφτα συνεχιζουν να ερχονται.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
QsisVTS έγραψε:....αυτά που κάνω και εγώ και κάποιοι άλλοι δε θα γίνονταν πολύ καλύτερα και με υπερδιπλάσιο μισθό (σίγουρα θα ήταν καλύτερα δε το συζητώ, αλλά σε καμιά περίπτωση 2 ή και τρεις φορές καλύτερα γιατί δε γίνεται

Για ξαναπες το αυτο γιατι εδω μεσα πολλοι θεωρητικοι πιστευουν οτι υπαρχει ευθεια αναλογια αποδοσης με μισθους, λες και μιλαμε για ανεμιστηρακια στο PC με ποτενσιομετρο "του δινω παραπανω, φυσαει πιο πολυ". :slap:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#220970 @viper

Αρα θα γκρινιαξεις για θεματα που ουδεποτε σε ειχαν ενοχλησει/απασχολησει, μολις και μονο επειδη ενοχληθηκε η τσεπη σου. Καταλαβαμε. Ωραιος και εσυ...
bill33 έγραψε:αφου λιγότερη δουλειά=μείωση μισθού τότε μείωσε και το ωράριο του αφού λιγότερη δουλειά.
Μια ιδέα ρίχνω.

λιγοτερη δουλεια μπορει να σημαινει και λιγοτερος ογκος δουλειας, χωρις να μπορεις να μειωσεις το ωραριο. Λιγοτερος φορτος εργασιας.
markvag έγραψε:
α) Η όλη φάση μου θυμίζει επιχειρηματία που ήξερα από μια άλλη ζωή, που με το που έγινε νόμιμο, έριξε ΟΛΟΥΣ (εκτός από 2 ή 3 άτομα) στο νέο ελάχιστο νόμιμο...

β)@kacey: Σου απάντησα ξεκάθαρα: Μπορείς να το κάνεις. Δεν σημαίνει ότι είναι ηθικό. Και να με απολύσεις μπορείς. Αν στον αιώνα τον άπαντα απαιτείς (και εισπράτεις την ίδια δουλειά), ναι, για εμένα πρέπει (όχι νομικά, ηθικά) να συνεχίσεις να μου δίνεις τα ίδια λεφτά.

γ) Όταν πήγες καλά, ήρθες να μου πεις "κοίτα συμφωνήσαμε 1000, πάρε άλλα 200 γιατί πήγαμε καλά" (= να μοιραστείς τα κέρδη σου);;;;; Αν όχι, γιατί μου ζητάς να μοιραστούμε τις ζημιές;;;;

α) ε, κακως σου θυμιζει τετοια φαση, γιατι αυτος βρηκε ευκαιρια να γλυτωσει/τσεπωσει χρηματα
β) ωραια τοτε, δεν θα σου ζηταω την ιδια δουλεια στον αιωνα τον απαντα. Θα σου ζητησω μηδεν δουλεια (=απολυσω)
γ) δεν σου ζηταω να μοιραστουμε τις ζημιες ρε ανθρωπα. Σου εδινα περισσοτερα απο οσα επρεπε. Γιατι σε τελικη αναλυση ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑ, ΕΓΩ που τα δινω. Τωρα σου λεω να σου δωσω αυτα που πρεπει. δεν θες? ε ενταξει τοτε, πηγαινε στην ευχη του θεου. Εγω θα προτιμουσα να μεινεις, και να παιρνεις λιγοτερα απο οσα μεχρι σημερα, αλλα σε καθε περιπτωση οχι λιγοτερα απο οσα πρεπει.

τελος παντων, αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι αν δεχτουμε οτι πρεπει να ισχυσουν τα κατα markvag, τοτε ενας εργοδοτης δεν θα ξαναδωσει ποτε περισσοτερα απο οσα "πρεπει" να δινει την εκαστοτε στιγμη, για τη ταδε θεση.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
trident1971 έγραψε:
QsisVTS έγραψε:....αυτά που κάνω και εγώ και κάποιοι άλλοι δε θα γίνονταν πολύ καλύτερα και με υπερδιπλάσιο μισθό (σίγουρα θα ήταν καλύτερα δε το συζητώ, αλλά σε καμιά περίπτωση 2 ή και τρεις φορές καλύτερα γιατί δε γίνεται

Για ξαναπες το αυτο γιατι εδω μεσα πολλοι θεωρητικοι πιστευουν οτι υπαρχει ευθεια αναλογια αποδοσης με μισθους, λες και μιλαμε για ανεμιστηρακια στο PC με ποτενσιομετρο "του δινω παραπανω, φυσαει πιο πολυ". :slap:

σε καποιες δουλειες ισχυει.Για εναν λογιστη πχ που κραταει 100 εταιριες,εαν του δωσεις 20% αυξηση δεν παει να πει οτι θα μπορει να σου κρατησει 120 εταιριες στον ιδιο χρονο.Το να δουλεψει πιο γρηγορα,πιο αποδοτικα γινεται,απλα υπαρχει ενα οριο,οπως υπαρχει παντου και στα παντα.

@κacey
εχω την εντυπωση οτι οταν συζητας τετοια θεματα,οτι παντα μιλας για την δουλεια σου/υπαλληλους σου και τις εμπειριες που ειχες με αυτους,ειτε καλες ειτε κακες.
Τα παιδια και οι απαντησεις που σου δινουν,δεν μιλανε για καποια συγκεκριμενη δουλεια,μιλανε γενικα.
Προσπαθησε να μην σκεφτεσαι την δουλεια σου και τι ειχες αντιμετωπισει εκει,μηπως καταλαβεις τι σου λενε.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
trident1971 έγραψε:

Και άλλοι που μεγαλώσανε μέσα στη φάμπρικα θεωρούν φυσιολογικό να γκαρίζει ο πιχειρηματίας επειδή μου ήρθε να φάω ένα σάντουιτς στις 10... :)

Ο καθείς όπως έχει μάθει.
Άβαταρ μέλους
By kacey
dimviii έγραψε:@κacey
εχω την εντυπωση οτι οταν συζητας τετοια θεματα,οτι παντα μιλας για την δουλεια σου/υπαλληλους σου και τις εμπειριες που ειχες με αυτους,ειτε καλες ειτε κακες.
Τα παιδια και οι απαντησεις που σου δινουν,δεν μιλανε για καποια συγκεκριμενη δουλεια,μιλανε γενικα.
Προσπαθησε να μην σκεφτεσαι την δουλεια σου και τι ειχες αντιμετωπισει εκει,μηπως καταλαβεις τι σου λενε.

οχι. μιλαω μεν για τη δουλεια μου και τα δικα μου παραδειγματα (πραγμα που καθιστω σαφες και εξηγω μεχρι αηδιας), αλλα αυτο που λεω ειναι οτι "υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις" και μαλιστα παρα πολλες.

Οι "της απεναντι πλευρας" εδω μεσα ειναι που εξισωνουν αυτες τις δικες μου (που αφορουν και αλλους, οπως ειπα) περιπτωσεις/παραδειγματα, με |λογοκρισία| τυπου "βρηκαμε ευκαιρια να γλυτωσουμε χρηματα", και θεωρουν οτι "ολοι ετσι ειναι".

και παραμενει και το "δεν εχει δικαιωμα να κανεις μειωσεις", ετσι γενικα και αοριστα.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 16 Φεβ 2016, 22:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
kacey έγραψε:
A-Viper7 έγραψε:
kacey έγραψε:Αρα θα γκρινιαξεις για θεματα που ουδεποτε σε ειχαν ενοχλησει/απασχολησει, μολις και μονο επειδη ενοχληθηκε η τσεπη σου. Καταλαβαμε. Ωραιος και εσυ...

Στους σερβιέτες, σερβετιές... :)

συγχαρητηρια, καταφερες να κανεις σοβαρη συζητηση για 3 ολοκληρα ποστ πριν το γαμησεις παλι.

Ε όχι και σοβαρή συζήτηση, σε πρκλ πλ :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#220981 Συμφωνώ με το 99% όσων γράφει ο Kacey...

Σε διαφορετική Ελλάδα ζούμε μάλλον.

Γενική παρατήρηση.... Ο εργαζόμενος δουλεύει όσο να μην απολυθεί και ο εργοδότης πληρώνει όσο για να μην παραιτηθεί ο υπάλληλος.... Η πάλη των τάξεων.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
kyr80 έγραψε:Συμφωνώ με το 99% όσων γράφει ο Kacey...

Σε διαφορετική Ελλάδα ζούμε μάλλον.

Γενική παρατήρηση.... Ο εργαζόμενος δουλεύει όσο να μην απολυθεί και ο εργοδότης πληρώνει όσο για να μην παραιτηθεί ο υπάλληλος.... Η πάλη των τάξεων.

1) άρα διαφωνείς με τον Kacey :)
2) Εξαρτάται τη δουλεία :)