Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#220931 @viper

Φυσικα και οχι. Συνεχιζει να παιρνει τουλαχιστον οσα πρεπει να παιρνει, για αυτη τη δουλεια. Τα παραπανω τα πηρε γιατι ΜΟΥ αρεσε η εμπειρια του, η προσωπικοτητα του, ο κωλος της, whatever. Τωρα δεν θελΩ να τα δινω, απο τη στιγμη που συμφωνει να παραμεινει στη θεση του για τα νεα λιγοτερα χρηματα, υποχρεουται να κανει τη δουλεια για την οποια πληρωνεται.

@qsis
αρα ή συμφωνουμε ή τον απολυω? Και ολα οκ, ανθηρα κλπ.

@markvag

αν τα αξιζε, θα τα επαιρνε. Αν δεν τα αξιζε, δεν θα τα επαιρνε. Θα εμενα με μειον εναν υπαλληλο? Μπορει. Δεν ξερω.

Εγω σε ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο. Αν συμφωνησουμε σημερα να σου δινω 1000ε ενω επρεπε 800, υπαρχει καποιος τροπος αυριο να σου δινω τα 800 (ή 900) ή κατ'εσε πρεπει στον αιωνα τον απαντα να σου δινω τα 1000?

αν δεν θελω, μπορω να το συζητησω μαζι σου αυτο ή πρεπει να σε απολυσω ενω σε θελω για υπαλληλο? Αν σε απολυσω, ειναι ηθικο "αφου δεν συμφωνουσαμε" ή ουτε αυτο δικαιουμαι να κανω, (αρα επιστρεφουμε στο "απαξ προσλαβω καποιον με περισσοτερα απο τα νομιμα, υποχρεουμαι να του τα δινω εις τον αιωνα τον απαντα"?)?
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
kacey έγραψε:@viper

Φυσικα και οχι. Συνεχιζει να παιρνει τουλαχιστον οσα πρεπει να παιρνει, για αυτη τη δουλεια. Τα παραπανω τα πηρε γιατι ΜΟΥ αρεσε η εμπειρια του, η προσωπικοτητα του, ο κωλος της, whatever. Τωρα δεν θελΩ να τα δινω, απο τη στιγμη που συμφωνει να παραμεινει στη θεση του για τα νεα λιγοτερα χρηματα, υποχρεουται να κανει τη δουλεια για την οποια πληρωνεται.

Α πες το έτσι.... :lol:

Αμα ειναι λιντέρι ο πιχειρηματίας... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#220936 Συνηθως οτι δινεις παιρνεις. Αν πας στο μαναβη καθε μερα και του δινεις 1 ευρω θα παρεις την καλυτερη μπανανα. Αν πας μια μερα και του πεις "δεν βγαινω μανα μου, 0.5 ευρω μου εχει μεινει" μαλλον θα σου δωσει μιση απο την καλυτερη μπανανα η μια ολοκληρη σαπια μπανανα. Δεν θα τους πεις του μαναβη τοσο καιρο σου εδινα πολλα...

Αλληγορικο το παραπανω αλλα δεν απεχει και πολυ. Ο εργαζομενος εν τελει ενα εμπορευμα ειναι...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kacey έγραψε:
@qsis
αρα ή συμφωνουμε ή τον απολυω? Και ολα οκ, ανθηρα κλπ.

έτσι γίνεται η φάση και όπως είπα και πριν υπάρχει και η τρίτη περίπτωση της "γκρίζας" ζώνης όπου έχει διαφωνήσει αλλά δεν απολύεται λόγο μεγάλης αποζημίωσης

εκεί συνεχίζετε και δουλεύετε με ΠΟΛΥ κατεβασμένα μούτρα και οι δύο (είστε σα ζευγάρι που ανακαλύψατε και οι δύο ότι αλληλοκερατωθήκατε, αλλά μένετε μαζί για τα παιδιά..) και περιμένετε να δείτε πού θα οδηγήσει αυτή η φάση

το αφεντικό ελπίζει να παραιτηθεί για να μην τον τρέχει στα δικαστήρια και αυτός όταν χρεωκοπήσει και ο άλλος εύχεται να προλάβει πάρει την αποζημίωση αν γίνει η στραβή ή να πηδήξει από το πλοίο πριν βουλιάξει

κωλοκατάσταση..
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
bibendum έγραψε:Συνηθως οτι δινεις παιρνεις. Αν πας στο μαναβη καθε μερα και του δινεις 1 ευρω θα παρεις την καλυτερη μπανανα. Αν πας μια μερα και του πεις "δεν βγαινω μανα μου, 0.5 ευρω μου εχει μεινει" μαλλον θα σου δωσει μιση απο την καλυτερη μπανανα η μια ολοκληρη σαπια μπανανα. Δεν θα τους πεις του μαναβη τοσο καιρο σου εδινα πολλα...

Αλληγορικο το παραπανω αλλα δεν απεχει και πολυ. Ο εργαζομενος εν τελει ενα εμπορευμα ειναι...

Α γεια σου...

Γιατί μπορεί εγώ που δουλεύω στον Kacey πχ (και έφαγα τη μείωση γιατί το μαγαζί δεν βγαίνει να μου δίνει 200€ παραπάνω) να είμαι τυπικότατος στις υποχρεώσεις μου και να τον κάνω να τρέχει και να μη φτάνει... :)
Άβαταρ μέλους
By kacey
#220941 Τοτε θα παρεις ποδι.
A-Viper7 έγραψε:

διαφωνεις οτι πληρωνεται τουλαχιστον οσα πρεπει? διαφωνεις οτι εφοσον επιλεγει να μενει στη θεση του και να συνεχιζει να πληρωνεται για τη δουλεια του, οφειλει να τη κανει σωστα (δεν λεω να σκιζεται περαν του "λογικου")? διαφωνεις οτι θα μπορουσε να παιρνει εξ'αρχης μονο τα νομιμα και εγω παλι θα ειχα την απαιτηση να κανει τη δουλεια του σωστα?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bibendum έγραψε:Συνηθως οτι δινεις παιρνεις. Αν πας στο μαναβη καθε μερα και του δινεις 1 ευρω θα παρεις την καλυτερη μπανανα. Αν πας μια μερα και του πεις "δεν βγαινω μανα μου, 0.5 ευρω μου εχει μεινει" μαλλον θα σου δωσει μιση απο την καλυτερη μπανανα η μια ολοκληρη σαπια μπανανα. Δεν θα τους πεις του μαναβη τοσο καιρο σου εδινα πολλα...

ο φθηνός εργαζόμενος είναι ανίκητος γιατί δίνει εξ'ορισμού ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για αυτά που παίρνει

οπότε εκτός και αν είναι λοβοτομημένος να τα κάνει πουτάνα, είναι μια χαρά και ας μαθαίνει ακόμα

στο λέω γιατί το ζω :lol:

αυτά που κάνω και εγώ και κάποιοι άλλοι δε θα γίνονταν πολύ καλύτερα και με υπερδιπλάσιο μισθό (σίγουρα θα ήταν καλύτερα δε το συζητώ, αλλά σε καμιά περίπτωση 2 ή και τρεις φορές καλύτερα γιατί δε γίνεται οπότε ευχαρίστως παίρνεται το "ρίσκο")
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
kacey έγραψε:Τοτε θα παρεις ποδι.
A-Viper7 έγραψε:

διαφωνεις οτι πληρωνεται τουλαχιστον οσα πρεπει? διαφωνεις οτι εφοσον επιλεγει να μενει στη θεση του και να συνεχιζει να πληρωνεται για τη δουλεια του, οφειλει να τη κανει σωστα (δεν λεω να σκιζεται περαν του "λογικου")? διαφωνεις οτι θα μπορουσε να παιρνει εξ'αρχης μονο τα νομιμα και εγω παλι θα ειχα την απαιτηση να κανει τη δουλεια του σωστα?

Αφού είμαι τυπικότατος στις υποχρεώσεις μου, γιατί να πάρω πόδι;

Απλά εκείνη τη φορά που θα θέλεις να κάτσω παραπάνω δεν θα μπορώ γιατί θα έχω κανονίσει να κάνω φούσκες με τα σάλια μου.

Ή μπορεί και να με πονάει η μέση μου με τα τσιγαρόκουτα που με ΒΑΖΕΙΣ και κουβαλάω.

Γουατ γκοουζ αράουντ καμς αράουντ που λέμε και στο χουριό μου. :)
Άβαταρ μέλους
By kacey
#220946 εγω δεν μπορω να κανω τη συνδεση "τυπικοτατος στις υποχρεωσεις μου" ΚΑΙ παραλληλα "σε κανω να τρεχεις παλιοεργοδοτη". Το να μη μεινεις παραπανω που εφερες ως παραδειγμα, δεν ειναι "σε κανω να τρεχεις παλιοεργοδοτη" κατ'εμε. Το να γινεσαι προφανως καριολης στη δουλεια σου ομως, φαινεται...

παραδειγμα αντιστοιχο με το κουβαλημα κουτας: αν "δεν μπορεις" να κουβαλας κουτες που μεχρι πριν μπορουσες, δεν θα σε υποχρεωσω. Αλλα θα σε υποχρεωσω να κανεις τη δουλεια σου στο ακεραιο. Κοινως, θα ειμαι και εγω τυπικοτατος στις απαιτησεις μου.

edit: αμα εισαι αποθηκαριος, δεν σε "βαζω" να κουβαλας κουτες. ειναι η δουλεια σου.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 16 Φεβ 2016, 21:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#220947 Παρατηρώ ότι δεχόμαστε τον κρατικό έλεγχο όταν μας βολεύει και ορίζει πόσο είναι το "πρέπει".

Μαζί με μια μικρή λογική υπέρβαση φυσικά, μεταξύ του τι σημαίνει "ελάχιστη νόμιμη αμοιβή εν γένει" και "αντιστοιχία μισθού και δουλειάς εν είδει".
Άβαταρ μέλους
By markvag
kacey έγραψε:
@markvag

αν τα αξιζε, θα τα επαιρνε. Αν δεν τα αξιζε, δεν θα τα επαιρνε. Θα εμενα με μειον εναν υπαλληλο? Μπορει. Δεν ξερω.

Εγω σε ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο. Αν συμφωνησουμε σημερα να σου δινω 1000ε ενω επρεπε 800, υπαρχει καποιος τροπος αυριο να σου δινω τα 800 (ή 900) ή κατ'εσε πρεπει στον αιωνα τον απαντα να σου δινω τα 1000?

αν δεν θελω, μπορω να το συζητησω μαζι σου αυτο ή πρεπει να σε απολυσω ενω σε θελω για υπαλληλο? Αν σε απολυσω, ειναι ηθικο "αφου δεν συμφωνουσαμε" ή ουτε αυτο δικαιουμαι να κανω, (αρα επιστρεφουμε στο "απαξ προσλαβω καποιον με περισσοτερα απο τα νομιμα, υποχρεουμαι να του τα δινω εις τον αιωνα τον απαντα"?)?

Συμφωνήσαμε θα παίρνεις Χ εργασία έναντι 1000 ευρώ. Αν δίνεις 80% των συμφωνηθέντων, γιατί πρέπει να παίρνεις 100% της εργασίας;;;;

Μην μου ξαναπείς ότι είναι νόμιμο, το ξέρω. Είναι όμως κάργα ανήθικο... γιατί, όπως σου εξηγώ και δεν θέλεις να καταλάβεις, στις σημερινές συνθήκες, ο εργαζόμενος δεν έχει καμία διαπραγματευτική ισχύ. Οπότε η λέξη "διαπραγμάτευση" μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη με αυτές τις συνθήκες μου ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο...

Μ' αρέσει που λες ότι "επιλέγει" να μείνει εκεί με 30% ανεργία (= αδύνατο να βρεις δουλειά) τη στιγμή που 99,9999999 στους 100 δουλεύουν γιατί έχουν ανάγκη (παιδιά, σπίτι, δάνειο, κτλ)... :yahoo:

Και ναι, όσο απαιτείς την ίδια εργασία δεν μπορεί να δίνεις λιγότερα λεφτά.

Αν το μαγαζί σου χρειάζεται τα 100-200 ευρώ μου για να σωθεί... άσ'το... κλείστο το ρημάδι να γλιτώνεις κι εσύ κι εγώ...
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
kacey έγραψε:εγω δεν μπορω να κανω τη συνδεση "τυπικοτατος στις υποχρεωσεις μου" ΚΑΙ παραλληλα "σε κανω να τρεχεις παλιοεργοδοτη". Το να μη μεινεις παραπανω που εφερες ως παραδειγμα, δεν ειναι "σε κανω να τρεχεις παλιοεργοδοτη" κατ'εμε. Το να γινεσαι προφανως καριολης στη δουλεια σου ομως, φαινεται...

Το ότι δεν μπορείς να κάνεις εσύ τη σύνδεση, δεν σημαίνει οτι δε γίνεται. :)

Ένα χαρτί από το γιατρό ότι πονάει η μέση μου χρειάζεται. :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
mjacob έγραψε:Παρατηρώ ότι δεχόμαστε τον κρατικό έλεγχο όταν μας βολεύει και ορίζει πόσο είναι το "πρέπει".

Καπιταλισμός κι έτς'... :superman:
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
markvag έγραψε:
mjacob έγραψε:Παρατηρώ ότι δεχόμαστε τον κρατικό έλεγχο όταν μας βολεύει και ορίζει πόσο είναι το "πρέπει".

Καπιταλισμός κι έτς'... :superman:

Είπαμε, Χλάππειος θεωρεία!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
A-Viper7 έγραψε:
kacey έγραψε:εγω δεν μπορω να κανω τη συνδεση "τυπικοτατος στις υποχρεωσεις μου" ΚΑΙ παραλληλα "σε κανω να τρεχεις παλιοεργοδοτη". Το να μη μεινεις παραπανω που εφερες ως παραδειγμα, δεν ειναι "σε κανω να τρεχεις παλιοεργοδοτη" κατ'εμε. Το να γινεσαι προφανως καριολης στη δουλεια σου ομως, φαινεται...

Το ότι δεν μπορείς να κάνεις εσύ τη σύνδεση, δεν σημαίνει οτι δε γίνεται. :)

Ένα χαρτί από το γιατρό ότι πονάει η μέση μου χρειάζεται. :)

ναι κάποιος μπορεί να το παίξει πολύ με τους γιατρούς αν και δεν είναι και τόσο συμφέρον και θέλει τρέξιμο

επίσης από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να μη δικαιούσαι αποζημίωση πρίν τον χρόνο, είναι εύκολο να καταλάβει ο άλλος ότι δε μπορεί να βγάλει άκρη μαζί σου σε ένα εύλογο διάστημα και να σε στείλει σπίτι σου εγκαίρως (για αυτόν)