Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#413272 Λόγω του μεγάλου καύσωνα, θυμήθηκα κι αυτό, ενδεικτικό κακών τεχνιτών και ... πρεφαδόρων μηχανικών:
dimitrisB έγραψε:.....
Και πάμε πλέον στα ενδεικτικά (αλλά κύρια) προβλήματα που αποκαλύπτονται στον 1ο χρόνο της χρήσης του οικήματος:
1/ ....
2/ Το πλακάκι με το οποίο στρώθηκε η ταράτσα (120 τμ + δώμα 40τμ), σε 2 σημεία το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες «φούσκωσε» και ξηλώθηκαν 8τμ για να ξανακολληθούν με μεγαλύτερους αρμούς διαστολής. Όταν το έλεγα στους πλακάδες και το μηχανικό κατά την τοποθέτηση, μου έλεγαν άρες-μάρες-κουκουνάρες, πως έχουν αφήσει 5άρι αρμό μεταξύ των πλακιδίων και δεν έχει ανάγκη μπλα-μπλα-μπλα, ενώ εγώ επέμενα να αφήσουν 3-4 εγκάρσιους αρμούς του 1 εκατοστού με μαστίχη, για σιγουριά, ανά 25τμ επιφάνειας. Τι παπατζοδικαιολογία έφαγα όταν τους κάλεσα να δούν ... τα «χάλια τους», και να τα μαζέψουν-επισκευάσουν δεν περιγράφεται. Και βέβαια, το επόμενο καλοκαίρι σηκώθηκαν 6-7 πλακάκια και σε άλλο σημείο, το οποίο πλέον αποκατέστησα με τα χεράκια μου.
Σκεφτείτε με τις φετεινές θερμοκρασίες και την έλλειψη των αρμών διαστολής, τι θα είχε γίνει. Τα πλακάκια δεν θα σηκώνονταν απλά, όπως συνέβη τότε με θερμοκρασίες 35-37οC, αλλά απ΄την συστολή και με τις μηδενικές "ανοχές" που υπήρχαν, θα έσπαγαν. :lipsealed:

Και βέβαια , μετά τους αρμούς που έβαλα , ουδέν πρόβλημα ακόμα και το τελευταίο 4ήμερο , πέραν του ότι θές .... διπλή σαγινάρα :lol: για να μην καείς, αφού μετά τις 13:00 , άνετα να πιάνουν θερμοκρασίες επιφανείας >65οC.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#414780 το σταμποτο ειναι αναγλυφο που το κανεις αφου εχεις ριξει το μπετο ... ετσι που το δειχνουν αυτοι βαζεις το σχεδιο κατω και μετα ψεκαζεις το υλικο επανω του. οταν στεγνωσει σηκωνεις τη σταμπα και μενει προεξεχοντας αυτο που ψεκασες.. δεν εχει την ιδια αντοχη με το σταμποτο..... ετσι νομιζω τουλαχιστον μη ξεροντας τις προδιαγραφες του υλικου που ψεκαζουν... εχω κανει σταμποτο 15 χιλιομετρα πεζοδρομο σε ασφαλτικο υποστρωμα που μετα το βαψαμε...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#415438 τελειωσε και το εξωτερικο βαψιμο στο σπιτι.Ωραιο εγινε.Αξιζε ολη η κουραση και η ταλαιπωρια.
Συνολικα μεσα και εξω χρησιμοποιήσαμε 80 λιτρα πλαστικο και ακρυλικο. :lipsealed:
πρωτη φορα το καναμε μονοι μας,η δουλεια σχεδόν τελεια.Δεν μας εβιαζε και κανεις βεβαια,οποτε οπου υπηρχε καποια κακοτεχνια,ξανα από την αρχη.
Μας ειχαν ζητησει από 2500 ευρω εως 1800 ευρω.

εντιτ το μπρατσο της τεντας που το χαλασε η :inlove: τελικα δεν χρειαζεται να αλλαχθεί,απλα τα κουμπώματα θα αλλαχθουν στην ακρη του μπρατσου,αλλα επειδή είναι πρεσαριστα,θα πρεπει να βγει το μπρατσο,και να αλλαχθεί στο εργαστηριο του τεντα.
Κοστος 50 ευρω. Τιμιο πιστευω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimviii έγραψε:τελειωσε και το εξωτερικο βαψιμο στο σπιτι.Ωραιο εγινε.Αξιζε ολη η κουραση και η ταλαιπωρια.

Χαρά στο κουράγιο σου με τέτοια ζέστη... :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Pitt έγραψε:
dimviii έγραψε:τελειωσε και το εξωτερικο βαψιμο στο σπιτι.Ωραιο εγινε.Αξιζε ολη η κουραση και η ταλαιπωρια.

μου εδιναν κουραγιο τα 2000 ευρω που ζηταγε ο Αλβανος με το ρολο των 9 ευρω,το πινελο των 2 ευρω,το σκαφακι των 1 ευρω,και το κονταρι των 4 ευρω.
Μπογιες,στοκοι,πινελα,ρολλα,ρολλακια,κατι αρμοκολλες πολυουρεθανικες για κατι ρηγματωσεις στα κεραμιδια,δεν περασαν τα 250 ευρω.
οι μπογιες ηταν της vivechrom στην καλη ποιοτητα της(vivecryl eco ,super neopal eco )
Άβαταρ μέλους
By nEK
dimviii έγραψε:
Pitt έγραψε:

μου εδιναν κουραγιο τα 2000 ευρω που ζηταγε ο Αλβανος με το ρολο των 9 ευρω,το πινελο των 2 ευρω,το σκαφακι των 1 ευρω,και το κονταρι των 4 ευρω.
Μπογιες,στοκοι,πινελα,ρολλα,ρολλακια,κατι αρμοκολλες πολυουρεθανικες για κατι ρηγματωσεις στα κεραμιδια,δεν περασαν τα 250 ευρω.
οι μπογιες ηταν της vivechrom στην καλη ποιοτητα της(vivecryl eco ,super neopal eco )

ΙΚΑ πλερωσες? :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#415873 εννοείται,πριν αρχισω να βαφω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
glf έγραψε:Βάλε φωτογραφίες να πάρουν κουράγιο και οι επόμενοι :)

μου είναι ευκολοτερο να λυσω τρανσφερ από ΕΒΟ. :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#422765 Κάπου μακριά από μας
http://www.nzherald.co.nz/business/news ... d=11897969
Auckland - New Zealand και Μελβούρνη Αυστραλία
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#427760 Θέλω να φτιάξω ένα τοιχείο 50m στη νότια πλευρά του οικοπέδου περί του 1m σε ύψος, και για τσιμέντο σε αυτή τη φάση το κόστος υπολογίζουμε να βγει απαγορευτικό.
Είδαμε με ενδιαφέρον το θέμα του συρματοκιβωτίου σαν διαφορετική αισθητικά και ενδεχομένως πιο οικονομική λύση, αλλά δυσκολεύομαι να βρω τιμές στα internets, και δεν θέλω ακόμα να αρχίσω να παίρνω τηλέφωνα σε εταιρείες.

Έχει κανεις υπόψη του κόστη, και κατά πόσο αυτό που θέλω να κάνω γίνεται; Ξέρω ότι η κύρια του εφαρμογή είναι για αντιπλημμυρικά έργα, στήριξη πλαγιών κλπ αλλά θεωρώ ότι για έναν τοίχο ύψους 1m δεν θα υπάρχει πρόβλημα να γίνει με τέτοια. Ή όχι; :hmmm: