Spartan έγραψε:Ας βάλουν καράβια κι αντι να μαζεύουν "ανθρωπιστικά" φουκαράδες που σκυλοπνίγονται στο Αιγαίο απο δουλεμπόρους, ας φέρνουν σε καθημερινή βάση απο την Τουρκία, όσα εκατομμύρια μεταναστών φτάνουν εκεί απο τη Μέση Ανατολή και Ασία. Με ένα μικρό αντίτιμο (100 ευρώ πχ), θα χτυπηθούν και οι κακοί δουλέμποροι που ζητάνε χιλιάδες ευρώ, θα μείνουν και στους μετανάστες χρήματα να ξεκινήσουν τη ζωή τους εδω, θα έρθουν και περισσότεροι που θα μπορούν ευκολότερα να συγκεντρώσουν το ευτελές ποσό, θα τονωθεί και η ναυσιπλοϊα. Αυτά είναι ανθρωπιστικά πράγματα....! Οχι μαζεύουμε απο το Αιγαίο λίγες χιλιάδες που ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά και τυχαίνει να εχουν τα εξωφρενικά χρήματα να πληρώσουν τους αδίστακτους δουλέμπορους.
Ειδικά για τους Σύριους τέλος, έχω χρόνια που λέω οτι η διεθνής κοινότητα έπρεπε να είχε επέμβει εκει απο την αρχή του εμφυλίου και να τον τελειώσει στα γρήγορα.
Την ίδια απορία έχω και εγώ. Δεν έβλεπε η Ευρώπη τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια στην Συρία; Δεν είναι λογικό πως όλη αυτή η μάζα ανθρώπων θα ήθελε να κινηθεί προς την Ευρώπη; Δεν είχε και πολλές εναλλακτικές έτσι και αλλιώς.
Αντί να λάβουν από την αρχή μέτρα για την μεταφορά και την υποδοχή αυτού του κόσμου, στρουθοκαμηλίζουμε και πετάει ο ένας την καυτή πατάτα στον άλλο. Πολύ μεγάλη ξεφτίλα, για χώρες που θέλουν να λέγονται πολιτισμένες.
Σκέφτομαι πως μίση ώρα από εδώ που βρίσκομαι, υπάρχουν χιλιάδες κόσμου μαζεμένοι στα σύνορα, μέσα στην ζέστη ή την βροχή και από την άλλη νιώθεις πολύ λίγος να βοηθήσεις τόσο που έχει πλέον γιγαντωθεί το πρόβλημα.
Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια, όταν είχε πρωτοξεσπάσει ο πόλεμος στην Συρία, έβλεπα βιντεάκια στο youtube, που ανέβαιναν στο forum, από τις μάχες μέσα στις πόλεις της Συρίας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποια τεθωρακισμένα να είναι μέσα σε μια αυλή σχολείου, το οποίο σχολείο ήταν ίδιο ακριβώς με το Δημοτικό μου, και σκεφτόμουν πως στην θέση αυτών των ανθρώπων θα μπορούσα να είμαι εγώ. Προφανώς, όπως και εμείς θεωρούμε τώρα απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο, έτσι και αυτοί μέσα στην καθημερινότητα τους, δεν θα περίμεναν ποτέ ότι θα αναγκάζονταν να περάσουν όλα αυτά που περνάνε...
Τελικά οι οικονομικές κρίσεις, οι πόλεμοι κλπ, είναι δυστυχώς πιο κοντά από ότι τόσο καιρό νομίζαμε.

(β) να διώξουν το δικτάτορα και να φέρουν τη δημοκρατία, ελευθερία κλπ δυτικές αξίες στο Ιράκ