Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#147403 Μπορεί να είναι από ανταγωνιστές.
Θέλει προσοχή και να ξέρεις τα σημάδια.
Αν ο σχολιαστής έχει μία ή ελάχιστες κριτικές, καλές ή κακές, είναι ύποπτο, εφόσον οι άλλοι λένε τα αντίθετα για τα ίδια πράγματα.
Κοιτάζεις επίσης θέματα στα οποία εσύ δίνεις βαρύτητα, πχ ευγένεια, ταχύτητα, υποδομές, υγιεινή, ησυχία, wifi, ηλικίες σχολιαστών, οικογενειακή κατάσταση (ζευγαράκια, μικρά παιδιά).
Πχ πήγα σε εστιατόριο με καλές κριτικές. Ήταν μέτριο και κάπως χύμα. Πώς έτσι?
Παρατήρησα ότι η περιοχή τριγύρω ήταν γεμάτη με οικονομικά καταλύματα.
Άρα? Άρα "εύκολα" άτομα, που τρώνε συνήθως ό,τι τους πασάρεις, χωρίς απαιτήσεις. Έδωσα. 30€ κι ήθελα σόδες. Ενώ την προηγούμενη έδωσα 40€ και το φαγητό, όπως και το περιβάλλον ήταν για 80€.
Κριτικές επίσης καλές.
Επομένως, θέλει υπολογισμό πολλών παραγόντων η τελική επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#147436 Έγραψα "συνήθως".
Είναι λογικό. Όταν σηκώνει η τσέπη σου οικονομικό κατάλυμα, σηκώνει και οικονομικό εστιατόριο. Η ποιότητα κοστίζει και ο κανόνας είναι ότι το οικονομικό φαγητό έχει χαμηλότερη ποιότητα.
Πχ μια οικογένεια που χρειάζεται να χορτάσει, αλλά δεν μπορεί να δώσει 20€ το κεφάλι, θα δώσει 10€ και ο εστιάτορας θα χρησιμοποιήσει πελτέ αντί φρέσκιας ντομάτας, β' κατηγορία λάδι, φθηνότερο κρέας κλπ, με συνέπεια χειρότερη γεύση.
Δεν είναι κακό, είναι λογική συνέπεια
Άβαταρ μέλους
By dimik
#147499 Δοκιμάστηκε η Συνάντηση στον Κισσό Πηλίου, η οποία είναι 1η στο TripAdvisor μεταξύ των υπολοίπων τοπικών.

Καλές γεύσεις γενικά και μεγάλες ως τεράστιες μερίδες.
Το οσομπουκο λίγο αναλατο για τα γούστα μου αλλά νοστιμότατο.
Το κοντοσουβλι καταπληκτικό.
Το πουγκι με χοιρινό-μουσταρδα-τυρια εκπληκτικά ψημένο και με ιδιαίτερη πικάντικη γεύση όπως και το χοιρινό με καραμέλωμενα κρεμμύδια, λιαστη ντομάτα κλπ.

Η τιμές λογικές σε σχέση με το τι πληρώνεις σε άλλα πολύ χειρότερα στην περιοχή.

Για πιο μπρουταλ κρεατοφαγους Βαγγέλης στο Μούρεσι, μοσχαρίσια ψημενη medium πολύ σωστά και πεντανοστιμη, χοιρινες που ελιωναν στο στόμα και πολύ ωραία σπιτικά συνοδευτικά όπως μελιτζανοσαλατα και πατατοκεφτεδες. Τιμαι έως και εξευτελιστικαι

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#174929 Σήμερα είχε ινδικό (curry) το μενού.
Εικόνα
4-5 πιάτα είχε όλα κι όλα, αλλά νόστιμα και καθαρά (φαινόντουσαν). Πήγαμε συστημένοι εννοείται (δε θα έμπαινα διαφορετικά).
Το έχει δοκιμάσει κανένας; Πίσω από τη Βαρβάκειο είναι.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#174932 Μόνο Tindaloo να μην πήρατε εύχομαι!!! Έχω ακόμα ένα πιρούνι που έλιωσε όταν πήγα να το ακουμπήσω αυτό το ανοσιούργημα... :help: :s_cry
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#174936 Στο συγκεκριμένο μαγαζί; Δε νομίζω ότι είχε... (edit: μήπως λες αυτό στο wok;;;.. δεν ήταν άσχημο...)

Ξέχασα το πιο σημαντικό:
Πήραμε μια μερίδα κοτόπουλο tandoori, μία ρύζι biryani με κοτόπουλο, μία κοτόπουλο σε mini wok με κόκκινη σάλτσα (φτερά βγάλαμε), μπόλικο ψωμί naan (λίγο διαφορετικό από ό,τι ήξερα μέχρι τώρα), κάτι τηγανιτά πατατοπιτάκια (δε θυμάμαι ακριβώς πως λέγονταν... το τυρί scamorza μου θύμιζε), 2 coca-colες και ένα νεράκι. Δύο ενήλικες και δύο παιδιά, σκάσαμε (κάτι αφήσαμε κιόλας). Και ο λογαριασμός.... 13,50 € :s_omg

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Scotch έγραψε:....κάτι τηγανιτά πατατοπιτάκια (δε θυμάμαι ακριβώς πως λέγονταν... το τυρί scamorza μου θύμιζε)...

Samosa...

Και ολίγον άσχετο... δεν είχα ξαναπάει στη Βαρβάκειο αγορά αλλά το βλέπω δύσκολο να ξαναπάω. Δεν ήξερες αν θα σε κλέψουν,αν θα σε δείρουν, αν θα σου πάρουν τα παιδιά και με ποια σειρά. Χρόνια είχα να δω τέτοιο χάλι :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:Μόνο Tindaloo να μην πήρατε εύχομαι!!! Έχω ακόμα ένα πιρούνι που έλιωσε όταν πήγα να το ακουμπήσω αυτό το ανοσιούργημα... :help: :s_cry

Vindaloo :rtfm: Και όντως δεν παλεύεται σε κανονική (ινδική) εκδοχή :omg:

Ξέρεις βέβαια ότι αυτό που έτρωγες στην Αγγλία ως "Ινδικό" δεν έχει μεγάλη σχέση με το πραγματικό Ινδικό. Πχ. "Chicken Tikka Massala" στην Αγγλία είναι ένα κοτόπουλο με παχιά κόκκινη σάλτσα με καρύδα μέσα. Καμία σχέση. "Θέλετε να σας φτιάξουμε κανονικό Tikka Massala ?" μου είπε στο τηλέφωνο ο deliver-ας και αυτό που ήρθε ήταν τελείως άλλο πράγμα (και πολύ πιο καυτερό :superman: )

Chicken Jalfrezi ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#175035 Θυμαμαι την συζητηση που ειχαμε με τους Ινδους για τους Πακιστανους. Ο Ινδος με ρωτουσε που θα φαει ελληνικο φαγητο στην Αγγλια και του απαντουσα "πουθενα". Αυτος με τη σειρα του ελεγε "Αυτα ειναι σκατα δεν ειναι Ινδικα", το ιδιο και ο Πακιστανος.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
bibendum έγραψε:Θυμαμαι την συζητηση που ειχαμε με τους Ινδους για τους Πακιστανους. Ο Ινδος με ρωτουσε που θα φαει ελληνικο φαγητο στην Αγγλια και του απαντουσα "πουθενα". Αυτος με τη σειρα του ελεγε "Αυτα ειναι σκατα δεν ειναι Ινδικα", το ιδιο και ο Πακιστανος.

Το οποίο ισχύει πάνω κάτω για όλες τις κουζίνες σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Πρώτα και καλύτερα γιατί το πιθανότερο είναι πως αν τα κρατούσαν αυθεντικά, δεν θα έτρωγε κανείς :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
mjacob έγραψε:
bibendum έγραψε:Θυμαμαι την συζητηση που ειχαμε με τους Ινδους για τους Πακιστανους. Ο Ινδος με ρωτουσε που θα φαει ελληνικο φαγητο στην Αγγλια και του απαντουσα "πουθενα". Αυτος με τη σειρα του ελεγε "Αυτα ειναι σκατα δεν ειναι Ινδικα", το ιδιο και ο Πακιστανος.

Το οποίο ισχύει πάνω κάτω για όλες τις κουζίνες σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Πρώτα και καλύτερα γιατί το πιθανότερο είναι πως αν τα κρατούσαν αυθεντικά, δεν θα έτρωγε κανείς :lol:

Αυτό ακριβώς.

Στην προηγούμενη μου δουλειά όμως, είχαμε βγει για αποχαιρετιστήριο που έφευγε ένας συνάδελφος Ινδος και μας πήγε σε ένα πραγματικό Ινδικό. Η πρώτη του συμβουλή ήταν να παραγγείλουμε με επιπεδο πικάντικου light γιατί ο,τιδήποτε άλλο απλά δεν θα ήταν ανεκτό.
Ε, ακόμα και έτσι σε κάποια φάση βγαίνω έξω και βγάζω την μπλούζα μου για να ξεϊδρώσω, δεν έχω ξανακαεί έτσι :lol:

Εννοείτα οτι οι ινδοί είχαν πάρει τα τέρμα πικάντικα και εννοείται ότι απλά το συγκεκριμένο ήταν πολύ κοντά στα ινδικά της πατρίδας, χωρίς όμως να είναι το ίδιο.

Sushi πάντως βρίσκεις σωστό σε πολλά μέρη ανα τον κόσμο
Άβαταρ μέλους
By Scotch
nass έγραψε:Πχ. "Chicken Tikka Massala" στην Αγγλία είναι ένα κοτόπουλο με παχιά κόκκινη σάλτσα με καρύδα μέσα.

Έχει καρύδα η massala; Ξέρω σίγουρα για την korma (chicken korma :inlove: ).