- 22 Οκτ 2015, 23:26
21 quadra έγραψε:. μιας και μιλάμε για την ύλη και αφού δεν έχεις ακόμα παιδιά, έχει τύχει να ξεφυλλίσεις τα βιβλία του δημοτικού - Γυμνάσιου Λύκειου της τελευταίας 20ετίας ? όχι βέβαια, αν τα ξεφυλλίσεις θα καταλάβεις τι ζημιά έχουν κάνει σε πολλά θέματα αυτοί που τα έγραψαν και πόσο στόκοι πρέπει να ήταν.
Τα βιβλία της γλώσσας και της Ιστορίας είναι για πολλές μπάτσες, αυτή είναι η γνώμη μου άλλοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη.
Δεν έχω παιδια και δεν γνωρίζω τι λένε τα βιβλία της τελευταίας 20ετίας. Μιλώντας για τα βιβλία όταν πήγαινα εγώ σχολείο, τα θρησκευτικά ήταν για πέταμα, η ιστορία ήταν γραμμένη με πάρα πολλά λάθη για "εθνικούς" ή "πατριωτικούς" λόγους, ενώ τα μαθηματικά τα θεωρούσα πάντα μέχρι και το γυμνάσιο παιδαριώδη και τρομακτικά εύκολα. Για την γλώσσα δεν θυμάμαι τίποτε, μάλλον εύκολη θα ήταν κι αυτή, τι να πω.
Όταν λοιπόν έχεις πρόβλημα με τα βιβλία, διορθώνεις τα βιβλία ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Δεν επιτρέπεις να γίνει ένα μπάχαλο που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει για να χαίρονται κάποιοι.
Τέλος, να πω πως με αυτά τα κακά βιβλία αυτή η χώρα μια χαρά επιστημονες έβγαλε από τα δημόσια σχολεία. Η πλειοψηφία των ανθρώπων της εργασίας εκεί έξω, αυτά τα σχολεία έβγαλε και αυτά τα πανεπιστήμια.
Με το να έρχεται ο οποιοσδήποτε και να τα μηδενίζει, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.
Να τα βελτιώσουμε, ευχαρίστως καμία αντίρρηση. Με το σωστό τρόπο όμως, μέσα από το υπουργείο και όχι επιτρέποντας σε κάθε τυχάρπαστο να βγάζει δικό του πρόγραμμα σπουδών.