Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#831886 Γιατί εκεί έχουν τεράστια παρθένα δάση που δεν ζει κανείς και δεν υπάρχουν καν δρόμοι.
Οπότε όταν πάρει σβήνει μόνο με έναν τρόπο. Την βροχή.
Εντάξει;
Το έκανα αρκετά νιανια;

Επίσης το να συγκρίνεις χώρες που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαν δασικές πυρκαγιές συχνά με την χώρα μας δεν σε κάνει γραφικό. Σε κάνει εγκάθετο.

Κανείς δεν αρνήθηκε την κλιματική αλλαγή.

Αλλά να τα φορτώνεις όλα στον στρατηγό άνεμο, τους κεραυνούς τα πυροσυννεφα, τις ασύμμετρες απειλές, τον υβριδικό πόλεμο, την ώρα που μειώνεις τα χρήματα για τα δάση, την προστασία τους, την ώρα που έχεις διαλύσει τα δασαρχεία, σε κάνει τριμπουρδελη κυβέρνηση ΝΔ.

Εντάξει είμαστε;
Εντάξει.

.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αν δεν σου κάνει ο Καναδάς επειδή είναι πολύ μακριά,

:s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#831889 Οι φωτιές έχουν κάψει περισσότερα από 617.000 στρέμματα στον Έβρο και πάνω από 50.000 στη Φυλή Αττικής

https://www.newsit.gr/ellada/oi-foties- ... s/3843763/
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#831890 στην Παρνηθα εχει ηδη καει μεγαλυτερη εκταση απο τη φωτια του 2007 ενω καιει ακομα :(

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#831892 https://twitter.com/kinimatini/status/1 ... 2803868861
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#831893 Πρέπει να είναι λίγο καλύτερα τώρα, όπως φαίνεται από το μπαλκόνι μου τουλάχιστον. Πριν κανένα δίωρο ήταν αρκετά τρομακτικό.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι τα 7 air tractor έκαναν ρίψεις επιβραδυντικου υγρού, όμως εγώ τα έβλεπα συνεχώς να πηγαίνουν Μαραθώνα. Μήπως αναμειγνύουν επιβραδύνουν υγρό με νερο;
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
Από 1ης Μαΐου έως τώρα έχουν ξεσπάσει 472 φωτιές μόνο στον Ασπρόπυργο, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβετσικής Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ.

https://fimotro.gr/foties-artopoios-apo ... spropyrgo/
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
Same_old_story έγραψε:
Από 1ης Μαΐου έως τώρα έχουν ξεσπάσει 472 φωτιές μόνο στον Ασπρόπυργο, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβετσικής Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ.

https://fimotro.gr/foties-artopoios-apo ... spropyrgo/

Εδώ ρε παιδιά λόγω της κλιματικής αλλαγής ξέσπασε φωτιά από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, τι να λέμε τώρα;
Εδώ σου λέει ότι στην Ρόδο λίγες ώρες πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές, άναβες ηλεκτρονικό τσιγάρο με άδειες μπαταρίες.
Εδώ σου λέει ο Αντιστράτηγος Πουρνάρας ότι στα 32 χρόνια υπηρεσίας του δεν έχει ματαξαναδεί κάτι παρόμοιο.
Εδώ σου λέει ο Βασίλης Κικίλιας ότι παρά τη δεδομένη αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας δεν είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.
Εδώ σου λέει ο Χρήστος Λάππας ότι το πρόβλημα είναι πολυπαραγωγικό.
Εδώ σου λέει η ΕΥΠ ότι στην Πάρνηθα βρίσκεται σε ύφεση η φωτιά, αλλά 224 "καντηλάκια" είναι ακόμα αναμμένα.

Κουβαράς, Καναδάς, Ασπρόπυργος και Μάουι έπαιζαν από την άνοιξη στα προγνωστικά μοντέλα ως τα μεγάλα φαβορί για καταστροφικές πυρκαγιές. Άλλο που δεν το έβγαλαν για να μην προκαλέσουν πανικό και καταστρέψουν τον τουρισμό.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Νίκος Παππάς έγραψε:Γιατί εκεί έχουν τεράστια παρθένα δάση που δεν ζει κανείς και δεν υπάρχουν καν δρόμοι.
Οπότε όταν πάρει σβήνει μόνο με έναν τρόπο. Την βροχή.
Εντάξει;
Το έκανα αρκετά νιανια;

Επίσης το να συγκρίνεις χώρες που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαν δασικές πυρκαγιές συχνά με την χώρα μας δεν σε κάνει γραφικό. Σε κάνει εγκάθετο.

Κανείς δεν αρνήθηκε την κλιματική αλλαγή.

Αλλά να τα φορτώνεις όλα στον στρατηγό άνεμο, τους κεραυνούς τα πυροσυννεφα, τις ασύμμετρες απειλές, τον υβριδικό πόλεμο, την ώρα που μειώνεις τα χρήματα για τα δάση, την προστασία τους, την ώρα που έχεις διαλύσει τα δασαρχεία, σε κάνει τριμπουρδελη κυβέρνηση ΝΔ.

Εντάξει είμαστε;
Εντάξει.

.

Όχι, δεν είμαστε εντάξει. Αν νομίζεις ότι επειδή χτυπιέσαι περισσότερο έχεις και δίκιο, σου έχω άσχημα νέα.

Επίσης, θα ήθελες να μου υποδείξεις το ακριβές σημείο που έγραψα ότι φταίει αποκλειστικά η κλιματική αλλαγή;

Για τα Pyrocumulonimbus απλά εξήγησα τι συμβαίνει, δεν ήμουν καν εγώ αυτός που τα ανέφερα πρώτος. Αλλά και να μην τα καταλαβαίνουμε, και να αρνούμαστε ότι παίζουν ρόλο στην εξάπλωση και σφοδρότητα της φωτιάς είναι αντάξιο αυτού που γελάει με την άγνοια του.
Τα υπόλοιπα ούτε που τα ανέφερα, δεν ξέρω γιατί τα γράφεις καν.

Θέλεις να δούμε στα αλήθεια πως τα πάει η Ελλάδα σύμφωνα με το Copernicus σε σχέση με άλλες χώρες της Ένωσης που έχουν επίσης μεσογειακό κλίμα και αντίστοιχα προβλήματα πυρκαγιών; Σου έβαλα 4 χώρες μαζί σε ένα Excel για να είναι λίγο πιο νιανιά που λες και εσύ. Τα νούμερα κόπι πάστε από το Copernicus:

Εικόνα
Εικόνα

Όλες οι μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Και αν δεν το αντιμετώπισαν φέτος, το αντιμετώπισαν πέρσι και θα το αντιμετωπίσουν του χρόνου, ή του παραχρόνου. Μια ματιά εδώ σε όποια χώρα και αν επιλέξεις είναι αρκετή για να δείξει ότι δεν υπάρχουν μαγικές σφαίρες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ούτε υπάρχουν χώρες με παραπλήσιο κλίμα και χλωρίδα που να κατάφεραν σε βάθος πολλών ετών να έχουν σταθερά καλά αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#831901 Με ξύπνησαν σειρήνες, βλέπω ότι έχει προχωρήσει και ανατολικότερα, μα δεν έχω καθαρή εικόνα από τόσο μακριά. Εφιάλτης κανονικός, μας μησε τα όνειρα.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
diplomat έγραψε:Με ξύπνησαν σειρήνες, βλέπω ότι έχει προχωρήσει και ανατολικότερα, μα δεν έχω καθαρή εικόνα από τόσο μακριά. Εφιάλτης κανονικός, μας μησε τα όνειρα.

Σκατα, έκανε κατά τις 2:30 ένα πολύ μεγάλο μπαμ με τον αέρα και κατεβαίνει πολύ γρήγορα προς τις ταβέρνες αν καταλαβαίνω καλά.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#831907 Αν το υγρό που ρίχνουν είναι πράσινο να ξέρεις ότι είναι πολτοποιημένο Excel.

Επειδη θα ρωτήσεις στο γράφω.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#831908 Εξυπνο σχολιο.

Κοίταζα το πως πετάνε, και τελικά δεν παιρνουν νερό απο λίμνη. Σηκώνονται σε ομάδες απο Τατόι, περνάνε πάνω από Κρυονέρι/Αγ. Στέφανο, κανουν 2-3 κυκλους στη λίμνη(γιατι άραγε; ) και μετά κατευθύνονται προς την Πάρνηθα για ρίψη επιβραδυντικού.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#831923 Τα ελικόπτερα (Ericsson) πάνε και γεμίζουν στην ΕΥΔΑΠ Μενιδίου, είναι σαν μεγάλοι ταμιευτήρες και μπορούν να κατέβουν χαμηλά, φαντάζει εύκολο αλλά δεν είναι καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος.