Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#365141 τελικά πολύ πετυχημένο το νέο ασφαλιστικό, πάει το 167.95 σύννεφο :s_crazy :s_crazy :s_crazy

το ικα των υπαλλήλων τους κοστίζει πολύ περισσότερο :dizzy:

:s_whiteflag :slap: :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#365142 Και φαντασου, αυτό ήταν χωρίς να ξέρει ο κόσμος ότι οι εισφορές θα πάνε αναλογικά με τα εισοδήματα.
Ίσως ανέβουν λίγο οι εισφορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, αλλα μετά όλοι θα είναι υποψιασμένοι και τοτε να δεις 167.95 σύννεφο.
Φυσικά τα παραπανω με δεδομένο ότι δεν θα αλλάξει το ασφαλιστικό, πράγμα που είναι πολυ πολύ πιθανό μόλις εμφανιστεί τρύπα στα έσοδα.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#365143 ναι έτσι όπως είναι τώρα δε το βλέπω να ζει για πολύ.. δηλαδή έχει καταντήσει ανέκδοτο το θέμα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#365146 Και τα δικά μου αφεντικά (τα τωρινά-προσωρινά) πληρώνουν μαζί λιγότερο από εμένα ΚΑΙ οι δύο!
Μεγάλη επιτυχία, ό,τι και να πούμε είναι λίγο.
Φυσικά, όλοι θα προσαρμοστούμε, έπεσε ήδη πρόταση σε εμένα "σε γράφω με τον βασικό και τα υπόλοιπα μαύρα"...
Ομορφιές.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#365161 Άλλη μία πετυχεσιά! :s_thumbsup

Μετά το πρόβλημά μας είναι να φορολογήσουμε όσους βγάζουν 500 ευρώ / μήνα... :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
QsisVTS έγραψε:τελικά πολύ πετυχημένο το νέο ασφαλιστικό, πάει το 167.95 σύννεφο :s_crazy :s_crazy :s_crazy

το ικα των υπαλλήλων τους κοστίζει πολύ περισσότερο :dizzy:

:s_whiteflag :slap: :s_drinks

Ένας Υπουργός είπε ότι για το 80% των ασφαλισμένων θα υπάρξει ελάφρυνση. Πάντως όντως πολύς κόσμος δεν έβγαζε λεφτά και πλήρωνε (ή δεν πλήρωνε) παραπάνω από όσα μπορούσε με το προηγούμενο σύστημα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#365221 Εγώ έχω κλείσει τα βιβλία μου, αλλά ο ΕΦΚΑ θεωρεί πως πρέπει να πληρώσω σύμφωνα με τα χρήματα του 2016. Το 2016 όμως πλήρωσα το ΤΣΜΕΔΕ μου, τώρα μου ζητείται να το ξαναπληρώσω (4 φορές επάνω), ενώ δεν έχω δουλειά.
:metalo:
Το πιο γαμάτο είναι πως θα γλιτώσω αυτό το χαράτσι, αν προσληφθώ κάπου με τον βασικό μισθό (κάτι που όπως είπα, μου έχει προταθεί ήδη, προσαρμόστηκαν και οι εργοδότες στην νέα πραγματικότητα περίφημα...).
Το πιο αστείο είναι πως δεν έχουν σκεφτεί απλά πράγματα και το νέο σύστημα είναι τρύπιο από παντού. Εξηγούμαι:
-Οι μισθωτοί πληρώνουν σύμφωνα με τα φετινά ποσά, οι ΕΕ σύμφωνα με τα περσινά. Εξ αυτού του πανέξυπνου μέτρου, εγώ πρέπει να πληρώσω τώρα εισφορές, ενώ έχω κλειστά βιβλία.
-Άρα, θα μπορούσε κάποιος εργοδότης να κάνει το εξής απλό: την μία χρόνια βάζει τον υπάλληλο να έχει βιβλία και να είναι ΕΕ. Τιμολογεί τα πάντα κανονικά, και τιμολογεί και τα δικά του αν γουστάρει (ώστε ο ίδιος να είναι πάντα στην ελάχιστη καταβολή).
-Στην συνέχεια, την επόμενη χρονιά, κλείνει ο υπάλληλος τα βιβλία και γίνεται κανονικός υπάλληλος με τον βασικό και τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι. Εναλλακτικά μπορεί να μην τα δίνει μαύρα, αλλά να τα περνάει σαν έξοδα στην προηγούμενη ή την επόμενη χρονιά (βλέπε παρακάτω).
-Μόλις συμπληρώσει ένα χρόνο σαν υπάλληλος (άρα δικαιούται και επίδομα ΟΑΕΔ), τον απολύει και βγαίνει στο ταμείο ανεργίας. Ταυτόχρονα όμως, δουλεύει κανονικά.
-Μόλις λήξει το ταμείο ανεργίας, ανοίγει ξανά βιβλία και τιμολογεί όποια ποσά δεν έχουν τιμολογηθεί την προηγούμενη χρονιά. Οι εισφορές του θα είναι στον πάτο, αφού την προηγούμενη χρονιά ήταν στο ταμείο ανεργίας! :svivhaha:
-Σαν ΕΕ μένει ένα χρόνο, κατόπιν κλείνει βιβλία και στο καπάκι προσλαμβάνεται σαν υπάλληλος. Και πάμε πάλι από την αρχή.
Περιττό να υπολογίσω πως με τον παραπάνω τρόπο, ο φιλαράκος μας έχει αρνητικό πρόσημο στα ασφαλιστικά ταμεία. Παραμένει ασφαλισμένος φουλ μεν, αλλά ουσιαστικά ό,τι πληρώνει αυτός ή ο εργοδότης του, του γυρίζει με το παραπάνω όταν εισπράττει ταμείο ανεργίας.

Πόσο καταπληκτικά γαμάτο είναι το νέο ασφαλιστικό; :metalo: :s_biggrin :svivhaha:

Οι τύποι, δεν είναι ικανοί να σκεφτούν τα απλά και αυτονόητα. Το να εφαρμόζεται για παράδειγμα κάτι αντίστοιχο με την εφορία και την παρακράτηση φόρου ΚΑΙ στις ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να υπολογίζονται με τα ΤΡΕΧΟΝΤΑ εισοδήματα, τους ήταν τόσο δύσκολο να το σκεφτούν; Ή σκέφτηκαν απλώς να μας πιάσουν στον ύπνο όλους; Αλλά επιμένω, θα πάρουν στο τέλος όχι απλώς ένα @, αλλά ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ λιγότερα από το προηγούμενο σύστημα. Η συντριπτική πλειοψηφία θα πληρώνει τα ελάχιστα.
:s_wacko
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:ο ΕΦΚΑ θεωρεί πως πρέπει να πληρώσω σύμφωνα με τα χρήματα του 2016.

Αν κατάλαβα καλά, του 2015 για το α' εξάμηνο και του 2016 το β' σωστά ?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
nass έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:ο ΕΦΚΑ θεωρεί πως πρέπει να πληρώσω σύμφωνα με τα χρήματα του 2016.

Αν κατάλαβα καλά, του 2015 για το α' εξάμηνο και του 2016 το β' σωστά ?

Ναι, αρχικά, κατόπιν όμως θα γίνει εκκαθάριση. Δηλαδή, μόλις έχουν τα νούμερα του 2016, θα υπολογιστούν ξανά τα αρχικά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#365290 @Anonymous Founder: Το πρόβλημα στην δική σας περίπτωση προϋπήρχε και έγκυται στο ότι πρέπει να πληρώνετε εισφορές ακόμα και χωρίς επιτήδευμα. Δεν ξέρω γιατί ίσχυε αυτό στο ΤΣΜΕΔΕ. Όλοι οι άλλοι Ε.Ε. δεν θα πλήρωναν τίποτα στην θέση σου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#365304 Συγνώμη... γιατί αισθάνομαι πως έχω χάσει κάποια επεισόδια...

Έχεις κλείσει βιβλία το 2017 (φαντάζομαι μέχρι 31/12/2016). Δηλαδή σημαίνει πως δεν έχεις δουλειά. Ωραία. Και σου ζητάνε εισφορές;;; :dizzy: Άμα πας και τους ενημερώσεις για το κλείσιμο των βιβλίων δεν θα ακυρωθεί αυτή σου η οφειλή;;; :hmmm:

Να ξέρω δηλαδή, να περιμένω κι εγώ ραβασάκι... :rant: Που έκλεισα βιβλία 14/12/2016...

Live your myth in Greece! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#365305 αυτο γινεται παντα οσον αφορα τους ΤΣΜΕΔΕ... απαξ και γραφοσουν στο ΤΕΕ πληρωνες, ειτε ειχες ανοιχτα, ειτε ειχες κλειστα, ειτε ειχες εσοδα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#365309 Ναι, αλλά τώρα τσμεδε πάπαλα... Λες να μου έρθει κι εμένα κανένα ραβασάκι αυτές τις μέρες;;; Εμάς το ταχυδρομείο αργεί πάντα μερικές μέρες, φαντάζομαι λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής (κέντρο Καλαμαριάς) :lol: :lol: