Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#373423 Eχω μια Efest 3000mAh, 35A, 3,7V και πηρα και μια

Εικόνα

η οποια πωλειται μεσα σε πλαστικη βιδωτη θηκη και ετσι εχω ασφαλη τροπο μεταφορας της μιας που εχω ρεζερβα.
Πλεον φορτισμα καθε 6 μερες βραδυ και το επομενο πρωι ετοιμες και οι 2!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
fubar.gr έγραψε:Οι μπαταρίες πάντως θα μπορούσαν να είναι και παράλληλα, όχι απαραίτητα σε σειρά.

@Busso, με τη συγκεκριμένη αντίσταση που έχεις τώρα, υπάρχει κάποιο όριο watt κάτω απο το οποίο δέν μπορείς να το ρυθμίσεις? Πχ μπορείς να το βάλεις στα 15 watt?

fub με τη 1 μπαταρία Installed πάει από τα 1W-75W. Με τις 2 μπαταρίες συνεχίζει μέχρι και τα 150W.

Ο ατμοποιητής μου παίρνει 3-4 αντιστάσεις για το μοντέλο του. Εγώ αγοράζω τις 2 που έχω γράψει (MG Clapton & MG Ceramic).
Αυτές έχουν πάνω τους χτυπημένες 2 πληροφορίες:
α) ότι είναι 0.5 Ohm αμφότερες
β) ότι έχουν εύρος λειτουργίας από τα 40-90W (ως 80W για την κεραμική)

Φυσικά και δουλεύει το μοντάκι αν το ρυθμίσεις στα 20W. Απλά δεν είναι μέσα στο εύρος λειτουργίας της αντίστασης και αργεί πολύ μέχρι να τραβήξεις τζούρα.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Pitt έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Οι μπαταρίες πάντως θα μπορούσαν να είναι και παράλληλα, όχι απαραίτητα σε σειρά.

Σαφώς! Άλλωστε υπάρχουν τέτοια mod. Αυτά σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν την συνολική χωρητικότητα των μπαταριών, ώστε να μη χρειάζονται συχνά φόρτιση οι μπαταρίιες.

Και σε σειρά να είναι, πάλι θα διαρκεί περισότερο. Μπορεί τα mAh να παραμένουν τα ίδια, όμως έχεις τη διπλάσια τάση, οπότε για δεδομένη ισχύ χρειάζεται το μισό ρεύμα.

Οπότε απο κεί και πέρα, το αν θα επιλεχθεί σύνδεση των μπαταριών σε σειρά ή παράλληλα έχει να κάνει με τον controller και σε ποιές τάσεις εισόδου-εξόδου έχει μεγαλύτερη απόδοση.

Pitt έγραψε:
@Busso, με τη συγκεκριμένη αντίσταση που έχεις τώρα, υπάρχει κάποιο όριο watt κάτω απο το οποίο δέν μπορείς να το ρυθμίσεις? Πχ μπορείς να το βάλεις στα 15 watt?

Ναι, μπορεί να το βάλει στα 15W. Το ελάχιστο όριο (ανεξαρτήτως αντιστάσεως) είναι 1W.

ΟΚ, αυτό το ρώτησα για να καταλάβω αν έχει boost ή buck-boost ελεγκτή. Αν είχε boost, τότε η ελάχιστη τάση θα ήταν αυτή της μπαταρίας, οπότε δέν θα μπορούσε να πέσει κάτω απο τα 28-30 Watt.

Αλλά απο τη στιγμή που μπορεί να πέσει στο 1 Watt τότε είναι buck-boost δηλαδή μπορεί και να υποβιβάσει την τάση.

Πάντως τα ρεύματα είναι μεγάλα, στα 150W τραβάει απο την μπαταρία 18 με 20 Ampere! Οι μπαταρίες αυτές είναι χωρίς προστασία?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
fubar.gr έγραψε:Πάντως τα ρεύματα είναι μεγάλα, στα 150W τραβάει απο την μπαταρία 18 με 20 Ampere! Οι μπαταρίες αυτές είναι χωρίς προστασία?

Έκανα μόλις μια δοκιμή.

Πάτησα fire στα 147.3W, τόσο με άφησε να πάω και όχι 150 :hmmm: , τα Volt πήγαν στα 9 και τα Ampere χτύπησαν 16.6.

Αυτό που λες για τη διάρκεια των μπαταριών ισχύει. Το αναφέρει και η Joyetech.

Dual for longer battery life - eVic VTC Dual

https://www.instagram.com/p/BNHdy4KABlU ... y=joyetech

Άσχετα με το αν είναι σε σειρά οι μπαταρίες.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Giuseppe Busso έγραψε:Πάτησα fire στα 147.3W, τόσο με άφησε να πάω και όχι 150 :hmmm: , τα Volt πήγαν στα 9 και τα Ampere χτύπησαν 16.6.

Υπόψιν οτι τα ampere αυτά είναι πάνω στην αντίσταση. Αυτά που τραβάει ο controller απο τις μπαταρίες είναι περισσότερα, και επειδή έχει κάποιες απώλειες, αλλά και λόγο του οτι είναι χαμηλότερη η τάση.

Γι αυτό είναι πολύ σημαντικο οι μπαταρίες να είναι καλής ποιότητας και απο εμπιστο κατάστημα και όχι απο ebay.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
fubar.gr έγραψε:Υπόψιν οτι τα ampere αυτά είναι πάνω στην αντίσταση. Αυτά που τραβάει ο controller απο τις μπαταρίες είναι περισσότερα, και επειδή έχει κάποιες απώλειες, αλλά και λόγο του οτι είναι χαμηλότερη η τάση.

Γι αυτό είναι πολύ σημαντικο οι μπαταρίες να είναι καλής ποιότητας και απο εμπιστο κατάστημα και όχι απο ebay.

Νομίζω ότι αυτές που αγόρασα, παίζει να είναι οι καλύτερες στην αγορά.

Λοιπόν, κάτι άλλο. Βλέπω τώρα το μοντάκι και γράφει 3706 puff.
Ατμίζω 28 μέρες ακριβώς.
Με τη μέθοδο των τριών, βγαίνει ότι κάνω 132 ρουφηξιές ανά μέρα.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#373594 Φαντάζομαι τι ντουμάνια θα βγάζεις αν κάνεις 3ml σε 130 τζόυρες, τόσα κάνω εγώ σε 220 περίπου.
Θύμισέ μου, από εσένα έκανα τράκα Marlboro στη συνάντηση?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bihlas87 έγραψε:Φαντάζομαι τι ντουμάνια θα βγάζεις αν κάνεις 3ml σε 130 τζόυρες, τόσα κάνω εγώ σε 220 περίπου.

Ναι μωρέ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#373610 τοτε δεν ειχε αρχισει το ηλεκτρονικο ο Μπουσος.Ηταν παλια ,τοτε που του αρεσαν και τα Ρομεο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bihlas87 έγραψε:Φαντάζομαι τι ντουμάνια θα βγάζεις αν κάνεις 3ml σε 130 τζόυρες, τόσα κάνω εγώ σε 220 περίπου.

Τώρα υπολόγισα και τα υγρά που έχω ατμίσει.

2.5ml τη μέρα. (2.41 μου βγαίνει ακριβώς).
Άβαταρ μέλους
By Pitt
fubar.gr έγραψε:ΟΚ, αυτό το ρώτησα για να καταλάβω αν έχει boost ή buck-boost ελεγκτή.

Ακόμη και τα πρώτα regulated mods με buck–boost converter ήταν. Ο λόγος ήταν ότι όταν πρωτοβγήκαν αυτά, οι ατμιστές τότε χρησιμοποιούσαν αντιστάσεις 1,0Ω-1,2Ω που στα 4,2V μιας φρεσκοφορτισμένης Li-Ion αντιστοιχούσε σε ισχύ γύρω στα 15W, αρκετά μεγάλη για τότε. Ήθελαν λοιπόν αφενός μεν να μπορούν να χαμηλώνουν την ισχύ (μειώνοντας την τάση), αφετέρου δε να έχουν σταθερή ισχύ καθ' όλη την διάρκεια εκφόρτισης της μπαταρίας (έως τα 3,2V που είχαν cut-off ).

Πάντως τα ρεύματα είναι μεγάλα, στα 150W τραβάει απο την μπαταρία 18 με 20 Ampere!

... και βάλε! :lol:
Σκέψου ότι σε κάποια χρησιμοποιούν αντιστάσεις 0,2Ω που για 150W αντιστοιχεί σε ρεύμα ~27Α στην αντίσταση και ακόμη περισσότερο στην μπαταρία.

Οι μπαταρίες αυτές είναι χωρίς προστασία?

Ναι, χωρίς προστασία. Στα περισσότερα mod μεγάλης ισχύος και να θέλεις δεν μπορείς να βάλεις protected γιατί δεν χωράνε στο ύψος. Σε κάποια χαμηλής ισχύος (<15W) μπαίνουν και protected αλλά δεν έχει και πολύ νόημα, αφού τα mod έχουν cut-off κάτω από τα 3,2V (κάποια και λίγο παραπάνω). Επίσης δεν υπάρχουν μπαταρίες με κύκλωμα προστασίας σε ρεύματα συνεχούς εκφόρτισης πάνω από 10Α κι εδώ μιλάμε για 35A!

Υπάρχει πράγματι κίνδυνος από κακή χρήση, γι αυτό και πριν μερικές μέρες όταν αναφέρθηκα σε μπαταρίες, είχα γράψει "Καλό είναι να χρησιμοποιείτε πάντα επώνυμες μπαταρίες ασφαλούς χημείας τύπου IMR." Αυτές τουλάχιστον δεν εκρήγνυνται σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, αλλά εκτονώνονται ήπια.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#373883 Οι μπαταρίες IMR δεν χρειάζονται προστασία.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε μερικά πράγματα, γιατί ακούγονται αρκετοί μύθοι για τις μπαταρίες και τις εκρήξεις.

Άβαταρ μέλους
By Pitt
Giuseppe Busso έγραψε:Οι μπαταρίες IMR δεν χρειάζονται προστασία.

Το κύκλωμα προστασίας στις (protected) μπαταρίες δεν προφυλάσσει από έκρηξη. Σκοπός του είναι να προφυλάσσει την μπαταρία από βαθιές εκφορτίσεις (και υπερφορτίσεις). Επίσης οι μπαταρίες αυτές (Li-Ion 18650) δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε ρυθμιζόμενα mod, αλλά και σε άλλες συσκευές (πχ μηχανικά Mod, φακούς κλπ) που δεν έχουν όλες δυνατότητα cut-off. Δευτερευόντως προφυλάσσει και από βραχυκυκλώματα.

Συμπερασματικά, και οι IMR χρειάζονται προστασία όταν χρησιμοποιούνται σε κάποιες συσκευές, αλλιώς θα καταστραφούν.