Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#512423 Συνεπώς συμφωνούμε ότι το ελ μικρομεσαιοεπιχειρείν βρίσκεται μόλις 5 με 6 αιώνες πίσω από το αντίστοιχο δυτικότροπο. :innocent:

:lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#512429 Δε νομίζω ότι είναι θέμα 'ελληνικού καπιταλισμού' ή 'ελληνα επιχειρηματία' ή πολύ περισσότερο 'ελ μικρομεσαιοεπιχειρείν'.
Να θυμίσω για το τελευταίο ειδικά ότι οι σύγχρονες γαλέρες είναι μεγάλες επιχειρήσεις στυλ jumbo, goody's κλπ. και όχι μικρομεσαίοεπιχειρείν. Εκεί η κατάσταση μπορεί να είναι και λίγο καλύτερη.
Είναι θέμα καπιταλισμού απλά.
Γιατί προφανώς ο καπιταλισμός δεν είναι το ίδιο σκληρός στην Αγγλία ή τη Γερμανία με την Ελλάδα και πολύ περισσότερο με το Μπαγκλαντές .
Οι λόγοι ευνοητοι :)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#512453 Juniora ασε αυτα τα γκομουνιστικά και επανάλαβε τα μαθήματα ζωής στον μουσάτο, ήτοι να βρει ενα φραγκάτο γκομενάκι για να μην καταντήσει σα κι εμάς :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
QsisVTS έγραψε:χαίρομαι για τον μουσάτο, υπέρτατη ηρεμία, αυτό είναι που μετράει :metalo:

Αυτό με την υπέρτατη ηρεμία είναι λίγο σχετικό. Έναν κόμπο στο στομάχι τον αισθάνομαι όσο να'ναι , αφού τα μερίσματα της BP δεν είναι 100% εγγυημένα ούτε το ποσό μεγάλο . Αλλά εγώ είμαι ολιγαρκής τύπος και επιπλέον με κουράσανε υπερβολικά τα 3 τελευταία χρόνια. Μέχρι το 2014-2015 είχα κουράγιο για έξω, τώρα δεν το έχω , δούλευα για δύο ( 2 σε 1 ) και έχω καεί.
Κάτι ξέρουν όσοι στην Ελλάδα κυνηγούν το δημοσιο ή δική τους δουλειά.
Μόνο σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα.
Με τέτοια τεχνολογική πρόοδο αρκούσε να δουλεύουμε 4 ώρες τη μέρα ή 3 μέρες την εβδομάδα κι αυτοί μας έχουν καταντήσει σκλάβους. :rant:
Με βάρδιες και ωράρια των 4-6 ωρών θα υπήρχε δουλειά για όλους.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
rx8_drifter έγραψε:Juniora ασε αυτα τα γκομουνιστικά και επανάλαβε τα μαθήματα ζωής στον μουσάτο, ήτοι να βρει ενα φραγκάτο γκομενάκι για να μην καταντήσει σα κι εμάς :adminpower:

Τι να πώ? Τα είπες όλα. :rtfm:
Ώρες ώρες παρομοιάζω τον εαυτό μου με κάτι αγάμητες κνίτισσες με τρίχες στα πόδια, ινδικές φούστες, ταγάρι και σαντέ άφιλτρο.
Άμα ήμουνα μάνα μ σε κάνα σκαφάκι Τρίτη μεσημέρι αραχτός αρόδου στην Αντίπαρο να λιάζω ο ακαμάτης τ'αχαμνά μου που λέει κι ο ποιητής, θα έγραφα εδώ νομίζεις τις θεωρητικές, βαρετές και χιλιοειπωμένες μ@λ@κίες περί καπιταλισμού και γκομμουνισμού που λές κι εσύ.? :hmmm:
Θα έπαιζα με την πιο μο@νάρα μικρότερη αδερφή (του φραγκάτου γκομενακίου) - να ξέρεις ντρίφτη πάντα υπάρχει μια τέτοια - και θα πίναμε τις σαμπάνιες μας όλοι παρέα. :yahoo:
ΠΟΥΤΑΝΑ ΖΩΗ :twisted:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
mousatos έγραψε:
QsisVTS έγραψε:χαίρομαι για τον μουσάτο, υπέρτατη ηρεμία, αυτό είναι που μετράει :metalo:

Αυτό με την υπέρτατη ηρεμία είναι λίγο σχετικό. Έναν κόμπο στο στομάχι τον αισθάνομαι όσο να'ναι , αφού τα μερίσματα της BP δεν είναι 100% εγγυημένα ούτε το ποσό μεγάλο . Αλλά εγώ είμαι ολιγαρκής τύπος και επιπλέον με κουράσανε υπερβολικά τα 3 τελευταία χρόνια. Μέχρι το 2014-2015 είχα κουράγιο για έξω, τώρα δεν το έχω , δούλευα για δύο ( 2 σε 1 ) και έχω καεί.
Κάτι ξέρουν όσοι στην Ελλάδα κυνηγούν το δημοσιο ή δική τους δουλειά.
Μόνο σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα.
Με τέτοια τεχνολογική πρόοδο αρκούσε να δουλεύουμε 4 ώρες τη μέρα ή 3 μέρες την εβδομάδα κι αυτοί μας έχουν καταντήσει σκλάβους. :rant:
Με βάρδιες και ωράρια των 4-6 ωρών θα υπήρχε δουλειά για όλους.

ναι αλλά επειδή δεν είμαστε σκανδιναβοί, τα 4ωρα υπάρχουν ήδη και πληρώνονται 250€

το "πρόβλημα" (με ή χωρίς "" ) της τεχνολογικής εξέλιξης υπάρχει ήδη αφού αν κρίνει κανείς από το παραγόμενο προίον τα τελευταία 10-15 χρόνια που έχει ανέβει δραματικά ενώ οι εργατοώρες έχουν παραμείνει ίδιες (στις ηπα τουλάχιστον που κοιτούσα νούμερα). αυτό οδηγεί σε ανεργία, ή part time δουλειές που στην ουσια πλήττει τις νεότερες γενιές που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα

ακόμα και όταν η τεχνολογική εξέλιξη μας έρθει και εμάς έξω από την πόρτα απλά θα γίνουμε τελείως φτωχοί δεν είναι ότι θα μας μοιράζουν χρήματα για να ασχολούμαστε με τις τέχνες και τα γράμματα και τη γυμναστική :roll: στυλ αρχαίας αθήνας που δούλευαν οι δούλοι (πλέον τα ρομπότ) και οι υπόλοιποι έξυναν παπάρι και ήταν σούπερ πολιτισμένοι

η μόνη λύση θα ήταν να προχωρήσουμε ως ανθρώπινο είδος σε ένα τελείως διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από όσα γνωρίζουμε ή έχουμε εφαρμόσει μέχρι τώρα, διαφορετικά αν συνεχίσουμε έτσι όπως είμαστε στο μέλλον θα πολεμάμε και θα πεθαίνουμε όσοι δεν φυτοζωούμε (και τελικά πεθαίνουμε) για την google, την apple και τη microsoft οι οποίες θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από ότι είναι τα κράτη σήμερα..

τελοσπάντων εγώ στηρίζω την πιο ανθρώπινη ζωή, από τη στιγμή που ξέρω ότι αν συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω θα πεθάνω στο τέλος μετά από χίλια προβλήματα και θα πεθάνω φτωχός όπως και να΄χει.. ελπίζω κάποια στιγμή να βρω κι εγώ κάποια λύση για πιο ανθρώπινη ζωή (μακρία από την πόλη κιόλας ακόμα καλύτερα)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#512494 Εννοείται 4ωρο αλλά με αποδοχές 8ωρου , αλλιώς δεν έχει νόημα.
Πώς όμως να γίνει κάτι τέτοιο όταν επιτρέπονται εισαγωγές προϊόντων από τριτοκοσμικές χώρες με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και μηδενική περιβαλλοντική προστασία που κοστίζει. Ή από οικονομικούς γίγαντες με προχωρημένη τεχνολογία και εξωπραγματική παραγωγικότητα.
Θα έπρεπε να απαγορευτεί το εμπόριο ανάμεσα σε ανόμοιοες οικονομίες - κοινωνίες λόγω οικονομικής ασυμβατότητας.
Σου λείπει ένα προϊόν ; θα το εισάγεις από μια χώρα ίδιων δυνατοτήτων με σένα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
mousatos έγραψε:Εννοείται 4ωρο αλλά με αποδοχές 8ωρου , αλλιώς δεν έχει νόημα.
Πώς όμως να γίνει κάτι τέτοιο όταν επιτρέπονται εισαγωγές προϊόντων από τριτοκοσμικές χώρες με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και μηδενική περιβαλλοντική προστασία που κοστίζει. Ή από οικονομικούς γίγαντες με προχωρημένη τεχνολογία και εξωπραγματική παραγωγικότητα.
Θα έπρεπε να απαγορευτεί το εμπόριο ανάμεσα σε ανόμοιοες οικονομίες - κοινωνίες λόγω οικονομικής ασυμβατότητας.

δεν διαφωνώ με αυτό, αλλά κάποιοι το θέλησαν και έγινε και αυτοί οι λίγοι έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι

έχω ξαναπεί ότι θα προτιμούσα και θα ήταν καλύτερα για όλους τους άλλους η κίνα πχ να έμενε για πάντα απομονωμένη, παρά να παίζει το παιχνίδι του "καπιταλισμού" με τους δικούς της όρους

τελοσπάντων, δεν έχει σημασία τι λέμε εμείς.. σημασία έχει να επιβιώσουμε όσο πιο καλά μπορούμε
Άβαταρ μέλους
By Govus
mousatos έγραψε:Σου λείπει ένα προϊόν ; θα το εισάγεις από μια χώρα ίδιων δυνατοτήτων με σένα.

Και πώς θα διαβιούσε ο λαός του Κρατιδίου :hmmm: ;
Άβαταρ μέλους
By elteo
QsisVTS έγραψε:
mousatos έγραψε:Εννοείται 4ωρο αλλά με αποδοχές 8ωρου , αλλιώς δεν έχει νόημα.

δεν διαφωνώ με αυτό, αλλά κάποιοι το θέλησαν και έγινε και αυτοί οι λίγοι έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι

έχω ξαναπεί ότι θα προτιμούσα και θα ήταν καλύτερα για όλους τους άλλους η κίνα πχ να έμενε για πάντα απομονωμένη, παρά να παίζει το παιχνίδι του "καπιταλισμού" με τους δικούς της όρους

τελοσπάντων, δεν έχει σημασία τι λέμε εμείς.. σημασία έχει να επιβιώσουμε όσο πιο καλά μπορούμε

και φαίνεται ότι τους πάει καλά αυτό το μοτίβο... :ninja:

Εικόνα

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... y_GDP_(PPP)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#512502 φυσικά και τους πάει, τον δυτικό κόσμο δεν συμφέρει εκτός από μεγαλομετόχους

και οι πολιτικοί όπως είδαμε και πρόσφατα με τον τραμπ και την zte που σήκωσε μπαϊράκι δεν είναι παρά πόρνες των εταιρειών :whistlink:

τεσπά θα φάνε και οι υπόλοιποι τη π@@@@ αργά ή γρήγορα, εμείς σαν μια από τις πιο γελοίες χώρες της δύσης και ως ο πιο αδύναμος κρίκος είμαστε μόνο η αρχή
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Govus έγραψε:
mousatos έγραψε:Σου λείπει ένα προϊόν ; θα το εισάγεις από μια χώρα ίδιων δυνατοτήτων με σένα.

Και πώς θα διαβιούσε ο λαός του Κρατιδίου :hmmm: ;

Εννοείς χωρίς Mercedes?
Θα διαβιούσε ανάλογα με τις δυνατότητές του χωρίς δανεικά .
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#512804 Μουσατε εκανες το ονειρο πολλων, πραγματικοτητα. Σου ευχομαι ολοψυχα καθε τυχη στο εγχειρημα σου.

Παρ ' ολα αυτα ομως δεν μπορω παρα να σημειωσω οτι "αργια μητηρ πασης κακιας".
Δες αν μπορεις να βρεις κατι να απασχολεισαι*, προφανως οχι "δουλεια", αλλα κατι που σου αρεσει και γεμιζει καποιο χρονο ευχαριστα. Ακομα και 5 ευρω την ημερα να φερνει, τα 750+ που υπολογισε καποιος παραπανω θα γινουν 900

Ενας αλλος τροπος για βελτιωση θα ηταν η μετακομιση σε φτηνοτερη χωρα.

*οχι το petrolheads.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#512812 Ήδη είμαστε φτηνή χώρα thanks to IMF και επιπλέον το διαμερισματάκι είναι σε κοντινή αποσταση από θάλασσα και βουνό , αν περπατήσω ένα 25λεπτο πάω στην παραλία του ΕΟΤ με τα πόδια , με το ποδήλατο 12 λεπτά. Plan B' σίγουρα υπάρχει και ετοιμάζομαι για έξω . Ελπίζω βέβαια να το καθυστερήσω όσο περισσότερο γίνεται , ιδανικά για καμιά 20ριά χρόνια :) μέχρι να βγώ στη σύνταξη.