Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By famas
corsair έγραψε:Το αποσυρει βρε κουτο για να το δεσμευσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ.... παιρνει φορα που λεμε... :rtfm:

Inside Info:
Απιελήθηκε χρήση αεροεκτοξευομενου Bevatron... :ninja: Εξ ου κι ο φαντομάς το πρωί. Το μόνο πουλί που μπορεί να το σηκώσει.
Άβαταρ μέλους
By famas
#89361 Απόφαση για ανάθεση του εκσυγχρονισμού των α/φ ναυτικής συνεργασίας στην Lockheed-Martin. To ποσό είναι 450.000.000,00€ και μιλάμε για 4 αεροσκάφη όλα κι όλα.
Ελπίζω σε περισσότερα, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να εκσυγχρονίσουμε όλα τα F16 μας...
Οξύμωρο πάντως να λαμβάνονται τέτοιες απόφάσεις σε τέτοιες συγκυρίες.
http://www.olathessaloniki.com/2015/03/ ... t_811.html
Άβαταρ μέλους
By corsair
famas έγραψε:Απόφαση για ανάθεση του εκσυγχρονισμού των α/φ ναυτικής συνεργασίας στην Lockheed-Martin. To ποσό είναι 450.000.000,00€ και μιλάμε για 4 αεροσκάφη όλα κι όλα.
Ελπίζω σε περισσότερα, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να εκσυγχρονίσουμε όλα τα F16 μας...
Οξύμωρο πάντως να λαμβάνονται τέτοιες απόφάσεις σε τέτοιες συγκυρίες.
http://www.olathessaloniki.com/2015/03/ ... t_811.html

αν οντως έγινε αυτή η αγορά... πάλι απο σβέρκο ψωνίσαμε.... Δεν έχω αντίρρηση με τα 450 μυρια, αλλά με την συγκεκριμένη επένδυση. Δλδ δώσαμε (αν και οταν) 450 μυρια για κάτι που δεν κυνηγάει πλοια η υποβρύχια σε καιρό πολέμου... απλα για να κοβει βόλτες σε καιρο ειρήνης και να είμαστε ΟΚ με το ΝΑΤΟ. Τα δε P3 ειναι αρχαιολογια πλεόν. Οι δε ναυταιοι θα εχουν χτυπήσει 10 εγκεφαλικα μαζι, γιατι ενω καιγονται για αμεσο εκσυγχρονισμο των ΜΕΚΟ πεταμε λεφτά σε αηδίες.

Απο την αλλη βεβαια δειχνω μια ελαφρα κατανοηση. Η υποθεση αυτή σερνετε τα τελευταια 5-6 χρόνια τουλάχιστον και πέραν αυτου δεν εχω αμφιβολία πως ηταν και μια συμβολικη κίνηση προς της ΗΠΑ για το ευχαριστώ αλλα και την Ευρώπη που του δείχνει τι ψώνισαν με τα ευρά που τους φεσωσαμε. Μερκελ κερνάει Ομπάμα πίνει... :iconcool:

Το timing... απο αλλη οπτικη ειναι καλο, απο άλλη κακο... εξαρτάται τι θες να πετύχεις. Αλλα τεσπα, ποτε κανένα εξοπλιστικό δεν έχει καλο timing. Πραγματα που πρεπει να γίνουν, πρέπει να γίνουν.

update: Η υποθεση δεν εκλεισε τώρα. Ειχε κλείσει τον Δεκεμβριο απο τον Αβραμόπουλο απο αυτα που διαβάζω.
Άβαταρ μέλους
By famas
#89411 Η είδηση είχε δημοσιευτεί στο Βήμα. Τα επιτελεία θέτουν τις προτεραιότητες, οι οποίες αποφασίζονται από τα ΚΥΣΕΑ ή τα ΚΥΣΥΜ παλαιότερα. Προφανώς για να τεθεί ο εκσυγχρονισμός κάτι παραπάνω θα ήξεραν. Ο ΥΕΘΑ έχει δείξει ότι μπορεί να ακυρώσει ήδη υπογεγραμένες συμβάσεις που βρίσκονται σε ενδιάμεσο στάδιο. Θα μπορούσε να μην προχωρήσει τη συγκεκριμένη για πολλούς λόγους. Από την άλλη μας συμφέρει να λέμε ότι (και για αυτό) φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Άβαταρ μέλους
By corsair
famas έγραψε:Η είδηση είχε δημοσιευτεί στο Βήμα. Τα επιτελεία θέτουν τις προτεραιότητες, οι οποίες αποφασίζονται από τα ΚΥΣΕΑ ή τα ΚΥΣΥΜ παλαιότερα. Προφανώς για να τεθεί ο εκσυγχρονισμός κάτι παραπάνω θα ήξεραν. Ο ΥΕΘΑ έχει δείξει ότι μπορεί να ακυρώσει ήδη υπογεγραμένες συμβάσεις που βρίσκονται σε ενδιάμεσο στάδιο. Θα μπορούσε να μην προχωρήσει τη συγκεκριμένη για πολλούς λόγους. Από την άλλη μας συμφέρει να λέμε ότι (και για αυτό) φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση.

ποιον συμφερει? Εκσυγχρονισμοι ειναι αναγκαιο κακο να γίνονται... οχι ομως τετοιοι οπως ειπες και συ. Οποιος και να το υπογράφει ειναι απλα κακη ιδεα. Βεβαια για πολιτικους λογους εχουμε παρει και χειροτερα...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#89440 Έχουμε κάποιο άλλο ιπτάμενο μέσο σε ανθυποβρυχιακο ρόλο αυτή την στιγμή εκτός απο τα ελικόπτερα των φρεγατών?
Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά που θα συνέφερε η απόκτηση του αντί της αναβάθμισης των υφισταμένων?

Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν πρώτα.
Σαφώς ο ρόλος αλλά και η εμφάνιση-ηλικία των P3 δεν είναι εντυπωσιακά για να δικαιολογήσουν τέτοια ποσά, αλλά μήπως η αντικατάσταση είναι πολύ πιο κοστοβόρα?
Άβαταρ μέλους
By corsair
#89456 Dimik, η αποψη που εχω διαμορφώσει απο τα οσα εχω διαβάσει εδω και πολλά χρόνια σχετικα με το ζητημα ειναι πως πρόκειται για περιπολικα καιρου ειρηνης... επιτηρησης ΑΟΖ. Το σενάριο χρήσης Harpoon δεν παίζει καθολου (εμεις το εχουμε αποκλεισει) και το ανθυποβρυχιακου πολέμου επισης θεωρειται δύσκολο σενάριο στο περιβάλλον απειλών Αιγαίου. Οποτε?

Γνώμη μου ειναι πως αν εχουν ετσι τα πράγματα, κακως επιμένουμε στο σενάριο υπαρξης ενος τετοιου αεροσκάφους. Θεωρω πως η οποια κίνηση εχει να κανει με τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και οτι σημαίνει για τον ρόλο μας εκει μέσα.

Δεν ειμαι πεπεισμένος, αλλα οπως και να χει το θέμα το κλείσανε κατα πως φαίνεται... Θα φανει και στο μέλλον αναλυτικότερα τι κερδισαμε ακριβως επιχειρησιακα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
corsair έγραψε:Dimik, η αποψη που εχω διαμορφώσει απο τα οσα εχω διαβάσει εδω και πολλά χρόνια σχετικα με το ζητημα ειναι πως πρόκειται για περιπολικα καιρου ειρηνης... επιτηρησης ΑΟΖ. Το σενάριο χρήσης Harpoon δεν παίζει καθολου (εμεις το εχουμε αποκλεισει) και το ανθυποβρυχιακου πολέμου επισης θεωρειται δύσκολο σενάριο στο περιβάλλον απειλών Αιγαίου. Οποτε?

Γνώμη μου ειναι πως αν εχουν ετσι τα πράγματα, κακως επιμένουμε στο σενάριο υπαρξης ενος τετοιου αεροσκάφους. Θεωρω πως η οποια κίνηση εχει να κανει με τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και οτι σημαίνει για τον ρόλο μας εκει μέσα.

Δεν ειμαι πεπεισμένος, αλλα οπως και να χει το θέμα το κλείσανε κατα πως φαίνεται... Θα φανει και στο μέλλον αναλυτικότερα τι κερδισαμε ακριβως επιχειρησιακα.

Περισσότερο τα "μάτια" του στόλου θα έλεγα ότι είναι παρά οτιδήποτε άλλο. + την δυνατότητα ναρκοθέτησης περασμάτων γρήγορα κι εύκολα.
Αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας πάντα είχαμε απο τους βαλκανικούς ακόμα οπότε δεν βρίσκω τον λόγο ξαφνικά να σταματήσαμε να χρειαζόμαστε.
Άβαταρ μέλους
By famas
#89486 Οι γείτονες με πολύ μικρότερο τομέα επιτήρησης, αλλά με σαφώς μεγαλύτερα συμφέροντα + επιβουλευτικές τάσεις, αντιπαραθέτουν 6 CN-235D/K και αναμένουν σε δύο χρόνια άλλα τόσα ATR 72-600T MP, δηλαδή το 2018 θα έχουν 12 ικανότατα με αξιόλογο εξοπλισμό α/φη ναυτικής συνεργασίας έναντι στα μηδέν(0) δικά μας σήμερα....
Άβαταρ μέλους
By nEK
#89721 Εχουν αγοραστει με πιστωσεις fms, αν δε κανω λαθος που δεν επιβαρυβει αμεσα τον προυπολογισμο μας και πως αν τα χρηματα δεν πηγαιναν εδω, δεν θα μπορουςαν να πανε καπου αλλου. Κατι τετοιο διαβασμα και καταλαβα.
Άβαταρ μέλους
By corsair
famas έγραψε:Οι γείτονες με πολύ μικρότερο τομέα επιτήρησης, αλλά με σαφώς μεγαλύτερα συμφέροντα + επιβουλευτικές τάσεις, αντιπαραθέτουν 6 CN-235D/K και αναμένουν σε δύο χρόνια άλλα τόσα ATR 72-600T MP, δηλαδή το 2018 θα έχουν 12 ικανότατα με αξιόλογο εξοπλισμό α/φη ναυτικής συνεργασίας έναντι στα μηδέν(0) δικά μας σήμερα....

Η αλήθεια ειναι πως θα ξοδέψουμε 12 Amraam... και θα έχουν και αυτοι μηδέν. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#90046 δηλαδη τι αλλο μπορουμε να παρουμε ωστε να εχουμε ισες δυνατοτητες με αυτα που δινει το p3?
αν θυμαμαι καλα υπαρχουν μονο 2 πραγματικα νεας σχεδιασης mpa's και μονο το p1 της ιαπωνιας εχει το mad επανω του (και κοστιζει 167εκκ το καθενα..αρα 3 τουλαχιστον ΝΕΑ θα ειχαμε παρει)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#91736 ΤΑΜΣ του Βορείου Στόλου στον Αρκτικό Κύκλο:

Επίσης μελλοντικά σχέδια για παγκόσμια προβολή ισχύος εντός 7 ωρών οπουδήποτε στον πλανήτη: http://www.globalsecurity.org/military/ ... pak-ta.htm , http://rt.com/news/242097-pak-ta-russian-army/