- 04 Αύγ 2023, 13:11
g8777 έγραψε:Ωραία λοιπόν, επειδή παν κριτηριον άριστον το μηνιαίο τσεκ τα "μήλα με μήλα", αφορούν ίσα εισοδήματα, οπότε περιμένω να ακούσω γιατί κάποιος με 10 χιλιάρικα μηνιαίο εισόδημα περνάει καλύτερα στη la la land από ότι στα καρδαμίτσια.
Αν γουστάρει Καρδαμίτσια, εκεί θα περνάει καλύτερα. Μπορεί να του αρέσει το καφενείο του χωριού. Αδιάφορο. Δεν μπορεί όμως ν'απορεί γιατί κάποιος με τα ίδια λεφτά επιλέγει να ζει στην Βούλα ξέρω γω. Έχουν και οι δύο τους λόγους τους.
g8777 έγραψε:Και μην μου πεις ότι δεν θα μπει ποτέ του σε αυτοκίνητο για την καθημερινότητά του μετά τη δουλειά
παίζει οι χαμένες ανθρωποώρες μέσα σε μία εβδομάδα ενός Αθηναίου να ισοδυναμούν με κάτι χρόνια κάποιου που μένει στη Δράμα ή στην Ξάνθη.
Εγώ μετά την δουλειά, θα μπω στο αμάξι αν θέλω να πάω κάπου βόλτα. Δίπλα στο σπίτι μου έχει τα πάντα, από σουπερμαρκετ, κρεοπωλείο, γαλακτοπωλείο, γυμναστήριο, κολυμβητήριο, σχολεία, φροντιστήρια, όλα. Άρα, ναι, δεν θα μπω στο αμάξι παρά για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Αυτό, το έχουν 1000άδες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όχι τα Καρδαμίτσια όμως.
g8777 έγραψε:Επίσης και κάτι τελευταίο, αυτό το μικροαστικό όνειρο για "αγορά σπιτιού" έχει αρχίσει και τελειώνει σιγά σιγά. Όχι μεταξύ των μάνατζεραιων βεβαίως , εκεί μιλάμε ότι η αγορά σπιτιού λογίζεται ως trophy, life achievement κιετς. Σαν σιλικόνη στα βυζιά. Λέμε τώρα για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.
Μπορεί να είναι μικροαστική νοοτροπία, αλλά το σπίτι για τον μέσο άνθρωπο, είναι μια εξασφάλιση. Αν έχεις μεγάλα εισοδήματα, δεν χρειάζεσαι στην ουσία σπίτι. Ο υπάλληλος το χρειάζεται πρώτα και κύρια. Μικροαστικό ή όχι, αυτό είναι. Αυτή την στιγμή στην Αθήνα, τα νοίκια είναι μεγαλύτερα από την δόση στην τράπεζα. Δυστυχώς.
Αν χάσω την δουλειά μου, μπορώ να το πουλήσω σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που το αγόρασα. Μια εξασφάλιση βέβαια που ο κόσμος που αγόρασε σπίτι το 2007-8 δεν την είχε μέσα στην κρίση.