- 21 Αύγ 2015, 19:49
markvag έγραψε:trident1971 έγραψε:
markvag έγραψε:trident1971 έγραψε:
Υπαρχει τεραστια αποσταση και πολλες αποχρώσεις του γκρίζου μεταξυ του "περαστε" και του "ψοφηστε" και το ξερεις. Μην κανουμε παιδική συζητηση τωρα "αμα δεν μου παρεις το παιχνιδι δεν με αγαπας".
Δεν ξεκίνησα εγώ την παιδική συζήτηση. 
Το "ασπρο μαυρο" και το "χωρις λεφτα δεν γινεται, αλλα να τους ενσωματωσουμε και να βοηθησουμε και τις χωρες τους" δεν ειναι δικες μου ιδεες. 
To προσπαθείς να τους βοηθήσεις να βελτιώσουν (αυτοί να βελτιώσουν) το διάβασες;;; ΟΚ, ίσως θα έπρεπε να γράψω και ένα "όσο γίνεται"...
Το ότι αρκετές καταστάσεις απλά δεν αντιμετωπίζονται, το διάβασες;;;;
Ναι, ΟΚ, δεν έγραψα ότι σαφέστατα πρέπει να μπει μία τάξη και να μη γίνεται μπάχαλο (και πάλι, όσο αυτό είναι εφικτό, που συχνά δεν είναι - όταν πχ σκάνε μύτη 10Κ άνθρωποι σε ένα νησί με 5Κ κατοίκους... ), αλλά το να "μπλοκαριστεί" αυτό το ρεύμα ανθρώπων είναι για εμένα απολύτως ανέφικτο... Αν εσύ το πιστεύεις, ΟΚ... Η ιστορία του ανθρώπινου είδους σε διαψεύδει όμως.
Αχ, τι ωραια, εικονιτσες...
Εγραψες επι λεξει "είτε αφομοιώνεις όσους έρχονται
και επιπλέον προσπαθείς να τους βοηθήσεις να βελτιώσουν τις χώρες τους".
Μετάφρα απο Νατασα Συρεγγελα: ΚΑΙ πληρωνεις χρημα και αποκτας και αλλα επιπροσθετα μειονεκτηματα γιατι ΔΕΝ αφομοιώνονται, ΚΑΙ δινεις και αλλα
προσπαθωντας εστω να βελτιωσεις τν καταστση εκει". Πιο μαυρη τρύπα δεν γινεται, και γιατι να γινει αυτο? Για να νιώσουν μερικοι καλυτερα, οτι "εκαναν κάτι".
Ξυπνηστε πριν ειναι αργα: Οι τυποι δεν "αφομοιώθηκαν" ΟΥΤΕ στην πατριδα τους, και εκει σε καστες και φυλες ήταν, ειναι, και θα ειναι διαιρεμένοι. Σημασια εκει εχει ο αδελφος, ο ξαδελφος, ο συγγενης, το αιμα, η οικογενεια. Ο γειτονας μπορει να ειναι εχθρος για χιλιους δυο λογους. Δε συζηταμε καν για Αφγανους που μπορει να μην εχουν σχεσεις με το διπλανο χωριο.
Το να αφομοιωθουν λοιπον εδω "στην ξενιτιά" ειναι ΟΥΤΟΠΙΑ, ονειρα, λογακια του αέρα, ευχές.Ονειρα (κατα τα αλλα καλων ανθρωπων) που δεν μπορουν να καταλαβουν οτι αλλο τα ονειρα, αλλο η πραγματικοτητα.
Ποιος θα αφομοιωθει, ο ρίψασπις που τα παρατησε ολα και την εκανε απο την πατριδα του για να παει στη Γερμανια να ζει με επιδόματα? Μολις σταθει λιγο στα ποδια του θα σε γαμήσει.
Θες να βοηθήσεις? Παρε εσυ και ολοι οι υπολοιποι ενα Συριανακι ορφανο και βαλτο στο σπιτι σου, στο τραπεζι σου, στην οικογένεια. ΕΚΕΙ ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ. Οχι ψοφια λογακια και πανώ αλληλεγγυης στον Πειραια απο τους απλυτους.