Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#348511 Ωραίοι nass και Pitt :s_howdy

Δικός μου πρώτος υπολογίστης, 1994 ή 1995

Macintosh PowerBook 180

Εικόνα

Internet από το 1998 με τον δεύτερο

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#348512 Το δικο μου παλιοτερο email

mtnsms.com <[email protected]>
Thu 4/13/2000, 8:20 AMYou
Thank you for registering with mtnsms.com.

Email address : *************@ hotmail.com
Password: ***************
Confirmation code: 898E41 (please note: this is not your password)

To complete your registration:

1. go to http://www.mtnsms.com/members/confirm.asp?tcacc=898E41
2. supply your email address, password and confirmation code
3. and follow the instructions

If you did not register for this service, somebody else
registered using your email address. Simply delete this message,
the registration will be deleted, if not confirmed within 7 days.

For any queries you can email [email protected].

Regards,

m t n s m s . c o m

:( 17 χρονια

Το 1999 ομως μπηκα νετ πρωτη φορα...με τζαμπε xtreme!!!Και διαφημιση παιδικα χωρια sos στην μαυρη μπαρα!!!!
Άβαταρ μέλους
By skous
#348518 Internet κάπου το 1993-4 απο Δημοκριτο εγω λίγους μήνες πριν βγεί ο Netscape Navigator :)
Επαφή με "internet" βέβαια πιο νωρίς μέσω mail απο GATE BBS :)

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#348527 Πρώτος ΗΥ το 94 στα 12 μου, 386 400.000δρχ με έγχρωμη οθόνη, ίντερνετ 4 χρόνια μετά που σπασαμε τον τοπικό κόμβο και μπαίναμε με στοιχεία άλλων, 56Κ φυσικα. ADSL κάπου το 2002-03 πιλοτικος χρήστης του ΟΤΕ με εξωπραγματικα 768Κ.

Στο σχολείο το 94-97 είχαμε ακόμα 8088 με 5ρες δισκέτες και πράσινες οθόνες.

Πωωω θυμήθηκα την κοπέλα μου το 2000 που πήγε να σπουδάσει πληροφορική χωρίς να έχει ΗΥ και δεν ήξερε καλά καλά από που ανοίγουν και μου ήθελε να χρησιμοποιήσει Suse Linux για να γράψει κώδικα σε C. Επίσης θυμήθηκα κάτι Sun, Solaris που γράφαμε κώδικα για threads. Ευτυχώς δεν ξαναχρειαστηκε να γράψω σοβαρό κώδικα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#348536 Πρώτη επαφή με το internet είχα το 1994, όταν παρακολούθησα σεμινάριο της εεχι. Όχι ότι είχε καμία σχέση το internet τότε, με αυτό που έχουμε τώρα. Ούτε καν η έννοια του browser δεν υπήρχε. Alta Vista και ..Asta la Vista για τα "πειρατικά", εμφανίστηκαν μετά από καιρό.
Πρώτος υπολογιστής, Amstrad 664 (λίγες μέρες πριν βγει στην ίδια τιμή ο 6128 :(). Τουλάχιστον τον πήρα με έγχρωμη οθόνη (και έγινα περιζήτητος στο σχολείο [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES])

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
belgarion έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
bill33 έγραψε:υπολογιστές

Έλα Βασίλη κόψε την πλάκα! Υπολογιστής; :omg: Τελείωσα το Λύκειο όταν γεννήθηκε ο JasonLouk και υπολογιστή δεν είδα ποτέ σε Δημόσιο σχολείο.

Εμείς είχαμε με ms dos , δισκέτα 5.25 ,ασπρόμαυρη οθόνη.Έχω κάπου την δισκέτα που μας μοίρασε ενας Καθηγητής με χρησιμα προγραμματα της εποχής.Υπήρχε και ένας με σκληρό δίσκο!,έγχρωμη οθόνη και εκτυπωτή αλλά δεν μας άφηναν να τον αγγίζουμε.

Πάτε να με τρελάνετε μου φαίνεται. :s_sarcastic
Μέσα δεκαετίας 1990 στο καλύτερο ίσως Δημόσιο Λύκειο τη Θεσ/νίκης και PC ήταν η λέξη που λέγαμε στα διαλείμματα και όσοι διαβάζαμε RAM... Οθόνη 15αρα Sony τοτε 150.000 Δρχ. :vava:
Άβαταρ μέλους
By nass
saxon_747 έγραψε:
nass έγραψε:Σε υπολογιστή:

Εικόνα

Καλό το miele, αλλά offtopic. Να το μεταφέρω στο θέμα με τις λευκές συσκευές;

:lol: So true... διότι αυτό ήταν η CPU (με 4 MB RAM :s_yes ) και από δίπλα είχε άλλο πλυντήριο με καπάκι από πάνω, που ήταν ο (αφαιρούμενος) σκληρός δίσκος (των 200 MB αν θυμάμαι καλά :metalo: )

Εικόνα

Εικόνα

Μόνο που αυτό το πλυντήριο έτρεχε BSD Unix :superman: (με πλήρες source code... εκεί να δείτε νυχτερινό διάβασμα σε κώδικα Unix kernel :ninja: ) και είχε compilers για C :metalo: Fortran77 :s_empathy και pascal :)
(Ποτέ δεν έμαθα Basic... :( :) δεν είχε compiler o VΑΧ - :rtfm: )

VAX 11/750 για όσους ενδιαφέρονται περαιτέρω και "nothing sucks like a VAX" :shifty: slogan της εποχής όπου στην "κανονική" ζωή, όχι αυτή των nerds, VAX ήταν:

Εικόνα

οπότε δικαίως ο saxon_747 θα μας πάει στις "Λευκές συσκευές" :adminpower:

Ο VAX ήταν και η αιτία που έκανα την πιο αποτυχημένη αγορά της ζωής μου, οι γονείς μου από το υστέρημά τους έδωσαν 160 χιλ. δρχ. ως επιβράβευση για την εισαγωγή στο ΕΜΠ για έναν Atari 520ST, τον πρώτο δικό μου υπολογιστή:

Εικόνα

που ήταν άριστος για home computer της εποχής (σε σχέση με κάτι Spectrum με 48Κ RAM και κάτι Commodore 64 ήταν διαστημικός, είχε GUI στυλ Mac :iconcool: ) αλλά σε σχέση με το θηρίο που είχα πρόσβαση στο ΕΜΠ ήταν αστείος (δεν είχε καν compiler για C χωρίς να σκάσεις σοβαρά €€€ χώρια το floppy disk γκκκρ-γκρρου-τζζζζ-βζζζ-γκκρρ 20 ώρες για να φορτώσει οτιδήποτε) και ουσιαστικά υποχρησιμοποιήθηκε τρελλά :help: Πεταμένα λεφτά των δικών μου :( και αποφάσισα: τα τελευταία που μου έδωσαν ποτέ για να αγοράσω οτιδήποτε :protest: Τον έχω ακόμα σε ένα ράφι, για να μου υπενθυμίζει τη σημασία των σωστών προδιαγραφών χρήστη :rtfm: και του timing στην οποιαδήποτε αγορά :rtfm: και του VfM γιαυτό και σας πρήζω στο άλλο θέμα :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By edmond
#348562 Πάντως μέχρι και το '96 που τελείωσα το λύκειο, υπολογιστής δεν υπήρχε ούτε ζωγραφιστός. Για το σχολείο εννοώ.
Προσωπικά είχα απο τέλη 80's έναν Αmstrad CPC 6128 με πράσινη οθόνη για παιχνίδια φυσικά. Λίγα χρόνια αργότερα το πρώτο pc που το μόνο που θυμάμαι, ήταν οτι έτρεχε με 10 Mhz και με ένα κουμπάκι το τούρμπιζες στα 40 :superman: .
Έκτοτε ψόφια πράγματα, αρχές 00's αγορά καινούργιου, ο αδερφός μου δλδ που σκάμπαζε 2 πράγματα και που του έκανε μερικές αναβαθμίσεις. Internet θυμάμαι μπαίναμε με προπληρωμένη κάρτα. Μετά αυτός πήρε λάπτοπ και μου τον πάσαρε να τον κάνω οτι θέλω. Γενικά όμως δεν σκαμπάζω και δεν πολυασχολούμαι. Απ' όταν παντρεύτηκα πήρα και εγώ ένα λαπτοπ Dell και το άλλαξα πέρσυ με ένα hp.
Γενικά δεν πολυασχολούμαι με τεχνολογία. Smartphone να φανταστείτε απέκτησα πριν 3 χρόνια! Πλέον με αυτό που έχω με οθόνη 5,2 έχω παρατήσει και το λαπιτόπι. Εννοείτε φυσικά οτι δεν έχω facebook twitter κλπ.
Αυτά.
Τελευταία επεξεργασία από edmond και 08 Ιαν 2017, 10:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
REALZEUS έγραψε:
belgarion έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
bill33 έγραψε:υπολογιστές

Έλα Βασίλη κόψε την πλάκα! Υπολογιστής; :omg: Τελείωσα το Λύκειο όταν γεννήθηκε ο JasonLouk και υπολογιστή δεν είδα ποτέ σε Δημόσιο σχολείο.

Εμείς είχαμε με ms dos , δισκέτα 5.25 ,ασπρόμαυρη οθόνη.Έχω κάπου την δισκέτα που μας μοίρασε ενας Καθηγητής με χρησιμα προγραμματα της εποχής.Υπήρχε και ένας με σκληρό δίσκο!,έγχρωμη οθόνη και εκτυπωτή αλλά δεν μας άφηναν να τον αγγίζουμε.

Πάτε να με τρελάνετε μου φαίνεται. :s_sarcastic
Μέσα δεκαετίας 1990 στο καλύτερο ίσως Δημόσιο Λύκειο τη Θεσ/νίκης και PC ήταν η λέξη που λέγαμε στα διαλείμματα και όσοι διαβάζαμε RAM... Οθόνη 15αρα Sony τοτε 150.000 Δρχ. :vava:

Ιδια περιοδο στο καλυτερο, χιχιχι, Δημοσιο της Θεσσαλονικης ειχαμε 8088 και προς το τελος της , 97 δλδ; αποκτησαμε και Ιντερνετ και κανονικους υπολογιστες.
Θυμαται κανεις Logo?

< >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#348583 1973 στην Ιαπωνία 1η αγορά calculator Toshiba με οθόνη 3 ψηφία και paging ανά 3 μέχρι 9 συνολικά ψηφία.

Η αρχή έγινε το 1981 όταν σαν πωλητής στον κουμπάρο μου του έγινε η πρόταση να αγοράσει έναν μεταχειρισμένο Wang με 2 drives με 5¨ δισκέτες και λειτουργικό Dos 3.0 από μια εταιρία υαλικών ( Κωνσταντίνου από την Θεσ/νίκη, υπάρχει ακόμα αυτή η εταιρία ) και πήγαμε και παρακολουθήσαμε ένα υποτυπώδες σεμινάριο που μας έκαναν, το κόστος του υπολογιστή ήταν 800.000 δρχ και περισσότερο έκανε επεξεργασία κειμένου και αποθήκης με την περίφημη DBase, τον αγόρασε με την προτροπή μου ότι εκεί πάνε τα πράγματα και μην μείνεις πίσω κλπ, τον έπεισα εύκολα γιατί και εκείνος το καταλάβαινε, είχε ήδη τέλεξ στο γραφείο ( τέλεξ ήταν ο πρόδρομος του φάξ ) αφού υπήρχε το χρήμα άφθονο, το 1982 έφυγα όπως έχω πεί και αλλού και έκανα δική μου δουλειά.

1983 αγορά hand held της Tandy από κάποιο μαγαζί της Tandy στην Λ.Αλεξάνδρας όπου έφτιαξα και τον πρώτο μου τιμοκατάλογο σαν πωλητής και όπου πήγαινα και έδινα τιμές από τον υπολογιστή τους έπεφταν τα σαγόνια, τεχνολογία γαρ εποχής.

1985 καλοκαίρι και Amstrad CPC6128 με πράσινη οθόνη και Drive 3¨ με λειτουργικό CP/M και εκτυπωτής Epson από το Πλαίσιο στην Στουρνάρη, με πρόγραμμα αποθήκης και τιμολόγησης που το έφτιαχνε στο Χαλάνδρι κάποιος αρχιτέκτονας που είχε μαγαζί με υπολογιστές και παιχνίδια, τότε αγόρασα και το 1ο μου φάξ, νομίζω 350.000 δρχ. δεν θυμάμαι καλά.

1989 αγορά αντί 1.100.000 υπολογιστή 80286 με ταχύτητα 16Mhz, ο γρηγορότερος στην εποχή του, με εχτρα μαθηματικό συνεπεξεργαστή 80386 για λειτουργία του Autocad 2.2 και έγχρωμος ploter A3 της Ιαπωνικής Graphtech με 8 πενάκια, μαγνητική συγκράτηση χαρτιού και επίπεδος σαν πινακίδα,

Αυτά ήταν και τα πρώτα μου μηχανήματα τα οποία υπάρχουν ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
21 quadra έγραψε:1989 αγορά αντί 1.100.000 υπολογιστή 80286 με ταχύτητα 16Mhz, ο γρηγορότερος στην εποχή του, με εχτρα μαθηματικό συνεπεξεργαστή 80386

Ο 80386 δεν νομίζω ότι ήταν μαθηματικός συνεπεξεργαστής.Ηταν ο επόμενος του 286.Κύριος επεξεργαστής.
Θα το ψάξω λίγο και θα επανέλθω.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
bill33 έγραψε:
21 quadra έγραψε:1989 αγορά αντί 1.100.000 υπολογιστή 80286 με ταχύτητα 16Mhz, ο γρηγορότερος στην εποχή του, με εχτρα μαθηματικό συνεπεξεργαστή 80386

Ο 80386 δεν νομίζω ότι ήταν μαθηματικός συνεπεξεργαστής.Ηταν ο επόμενος του 286.Κύριος επεξεργαστής.
Θα το ψάξω λίγο και θα επανέλθω.

Ναι έχεις δίκηο, ήταν ο 80287 ήταν έξτρα και τοποθετείται μετά αν το απαιτούσαν τα προγράμματα, μάλιστα είχα βάλει και ανεμιστηράκι επάνω του γιατί μια φορά τον ακούμπησα και έκαψα το δάχτυλό μου, όταν τον μέτρησα με θερμόμετρο επαφής που είχα για τις θερμοπλαστικές κόλλες είδα 130c και με έπιασε πανικός πως αντέχει, με τον ανεμιστήρα έπεσε στους 55c
Τελευταία επεξεργασία από 21 quadra και 08 Ιαν 2017, 11:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά